Hamilelik sırasında hangi öksürük damlaları güvenlidir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Vada Waelchi Sr.
Puan: 4.8/5(2 oy)

Öksürük damlaları (boğaz pastilleri), örneğin Salonlar, Ricola, Cepacol veya Kloraseptik . Alkol içeren ürünlerden kaçının. Alabilirsiniz: Halls, Ricola veya Cepacol gibi öksürük damlaları (boğaz pastilleri).

Hamileyken Halls öksürük damlası alabilir misin?

Bununla birlikte, mentol kullanımı nedeniyle hamilelik üzerinde olumsuz bir etki bildirilmemiştir. Güvende olmak, almadan önce doktorunuzla konuşmalısınız. Mentollü öksürük hamilelik sırasında düşer.

Mentol hamileyken güvenli midir?

Mentol, birçok boğaz pastili, sprey ve topikal merhemin ortak bir bileşenidir. Hamilelik sırasında mentol kullanımı hakkında insan çalışması yoktur. ; bu nedenle, riski belirsizdir. Bu ürünlerdeki mentol konsantrasyonu düşüktür ve bu nedenle malformasyon riskinin küçük olduğuna inanılmaktadır.

Hamilelik sırasında benzokain içeren öksürük damlaları güvenli midir?

Benzokain / dekstrometorfan / mentol Hamilelik Uyarıları

Üretici hamilelik sırasında kullanımla ilgili herhangi bir tavsiyede bulunmaz. .

Hamileyken okaliptüs damlası alabilir misiniz?

Uçucu yağların - ve özellikle okaliptüsün - hamile insanlarda kullanımını özel olarak izleyen çok fazla çalışma olmasa da, uygun önlemlerle kullanıldığında şunu biliyoruz: okaliptüs hamilelik sırasında nispeten güvenli kabul edilir.

Hamilelikte Soğuk algınlığı için İlaçlar

38 ilgili soru bulundu

Hamilelik sırasında salonlar iyi mi?

Halls, Ricola, Cepacol veya Chloraseptic gibi öksürük damlaları (boğaz pastilleri). Kaçınmak alkol içeren ürünler. Alabilirsiniz: Halls, Ricola veya Cepacol gibi öksürük damlaları (boğaz pastilleri).

Hamileyken öksürük damlası alabilir miyim?

Öksürük ilacı

Mucinex gibi balgam söktürücüler, Robitussin gibi öksürük kesiciler, Vicks VapoRub gibi buharlı losyonlar ve öksürük pastili hepsi hamilelik sırasında güvenli kabul edilir.

Hamileyken bal alabilir miyim?

Evet, hamilelikte bal yemek güvenlidir . Bir yaşın altındaki bebeklere bal vermek güvenli olmasa da hamileyken bal yemek size veya doğmamış çocuğunuza zarar vermez. Bunun nedeni, yetişkin midenizin baldaki, bazen bebekleri botulizm adı verilen nadir bir hastalıkla hasta eden bakterilerle başa çıkabilmesidir.

Hamileyken boğaz ağrısı için ne alabilirim?

Hamileler alabilir asetaminofen (Tylenol) 24 saatte 3.000 mg limitli boğaz ağrısı için. Boğaz ağrısı postnazal akıntıdan kaynaklanıyorsa bir antihistamin yardımcı olabilir çünkü bu salgıları kurutabilir. Lokal anestezik olan benzokain içeren spreyler veya pastiller boğazı uyuşturmaya yardımcı olabilir.


Hamile bir kadın öksürük için bal alabilir mi?

Hamilelik sırasında öksürüğü gidermek için soğuk, çok kirli veya tozlu yerlerden uzak durmanız önerilir. Bunun yanı sıra hamileler günde yaklaşık 2 litre su ve ılık çay içmelidir. bal ve limon , öksürüğü doğal olarak hafifletmeye yardımcı olabilir.

Hamileyken kuru öksürükten nasıl kurtulursunuz?

Hamileyken Öksürük İçin Ne Alabilirim?

  1. Evde nemlendiricilerin kullanılması kuru boğazı yatıştırabilir ve boğaz tahrişini giderebilir.
  2. Ballı sıcak çay içmek, sıcak çorba veya et suyu içmek ve bir tutam zerdeçal ile ılık su yudumlamak birçok kadında öksürük ve göğüs tıkanıklığını gidermeye yardımcı olabilir.

Benadryl hamilelik sırasında güvenli midir?

Benadryl hamilelik sırasında güvenli kabul edilir . Doktorlar ve hemşireler, hamileyken bile alerji semptomlarını hafifletmeye yardımcı olması için bu OTC ilacını önermektedir. Son çalışmalar Benadryl'in güvenli olduğunu buldu. Bununla birlikte, hamilelik sırasında hiçbir ilacın (reçeteli veya reçetesiz) hiçbir zaman yüzde 100 güvenli olmadığını her zaman unutmayın.

Halls öksürük damlaları güvenli midir?

Genel olarak, öksürük damlaları aşırı doza neden olamaz ve kullanımı güvenlidir . Aktif bileşenleri olan mentol, aşırı yüksek miktarlarda aşırı doza neden olabilir, ancak bunları çok miktarda öksürük damlası yemekten bile elde etmek zordur.


Hamileyken soğuk algınlığıyla nasıl savaşırsınız?

Hamilelik sırasında üşürseniz daha iyi hissetmek için ne yapabilirsiniz?

  1. Dinlenme. Yatağa soğuğu almak mutlaka süresini kısaltmaz, ancak vücudunuz biraz dinlenmek için yalvarıyorsa, dinlediğinizden emin olun.
  2. Aktif kalmak. ...
  3. Yemeye devam et. ...
  4. C vitamini içeren besinlere yönelin...
  5. Daha fazla çinko tüketin. ...
  6. İç. ...
  7. Güvenli bir şekilde tamamlayın. ...
  8. Rahat uyu.

Hamilelikte boğaz ağrısı bebeğe zarar verir mi?

Sık sık olmasa da, Hamilelik sırasında tedavi edilmeyen boğaz ağrısı, her ikisinde de ciddi tıbbi komplikasyonlara yol açabilir. kadın ve fetüs.

Hamilelikte boğaz ağrısı olur mu?

Senin bağışıklık sistemi hamilelik sırasında biraz düşer Böylece vücudunuz gelişmekte olan bebeğinizi reddetmeyecektir. Bununla birlikte, tüm boğaz ağrıları enfeksiyondan kaynaklanmaz. Örneğin, yaygın bir hamilelik belirtisi olan mide ekşimesi boğaz ağrısına da neden olabilir. Hamile kadınlar da sıklıkla tıkanıklık yaşar ve bu da boğaz ağrısına neden olabilir.

Doğmamış bebeğim hasta olduğumda hasta olur mu?

Soğuk algınlığı ve grip ile ilgili temel sorun, bunu yapan kadınların Hamilelikte hastalanmak daha çok hastalanıyor (veya daha kötü semptomlar yaşarsanız) ve semptomlarınız kontrolden çıkarsa fetüsü etkileyebilir.


Ne tür bal hamilelik için güvenlidir?

Pastörize bal, içindeki tüm bakterileri öldürmek için ısıtılmış baldır. Bulacağınız balın büyük çoğunluğu pastörize edilecek. Yemek yiyor Ham bal hamilelik sırasında - yani pastörize edilmemiş şeyler - hafif riskin olduğu yerdir. Ham bal neredeyse her zaman iyi etiketlenmiştir, bu nedenle kaçınılması zor olmamalıdır.

Pastörize bal hamilelikte güvenli midir?

Kirlenme nadirdir, ancak olur. Neyse ki, hamileyseniz ve bal sizin çayınızsa (veya bunun gerekli bir parçasıysa), kendinizi şımartmanın tamamen güvenli olduğu ortaya çıktı. bal pastörize olduğu sürece .

Yeşil çay hamilelikte uygun mu?

Yeşil çay: Son moda matcha çayları da dahil olmak üzere yeşil çaylar, hamilelik sırasında içmek güvenli kabul edilir . Ayrıca kafein bakımından kahveden çok daha düşüktürler – 100 grama karşılık fincan başına yaklaşık 25 gram. Kendinizi günde üç fincandan az yeşil çay ile sınırlayın.

Hamileyken Vicks'in kokusunu alabilir miyim?

Evet, Buharlı ovma hamilelik sırasında güvenlidir .


Hamilelikte soğuk algınlığı ve öksürük bebeği etkiler mi?

Soğuk algınlığı bebeği etkiler mi? sahip olmak hamilelik sırasında soğuk algınlığı genellikle fetüsü etkilemez . Soğuk algınlığı, bir kişinin bağışıklık sisteminin nispeten kolayca üstesinden gelebileceği hafif hastalıklardır. Hamilelik sırasında soğuk algınlığı genellikle fetüsü etkilemez.

Mucinex hamilelikte güvenli midir?

Mucinex, emzirirken ve hamileliğin ikinci ve üçüncü trimesterlerinde muhtemelen güvenlidir. . Hamilelik veya emzirme döneminde herhangi bir ilaç almadan önce, önce doktorunuzla konuşmanız iyi bir fikirdir.

Hamileyken Robitussin DM alabilir miyim?

Robitussin DM, öksürüğü bastırmak için bir ilaç olan mukus ve dekstrometorfanı gevşetmek için guaifenesin içeren bir öksürük ilacıdır. Her iki bileşen de hamilelik sırasında güvenlidir.

Hamilelik sırasında Strepsils alabilir miyim?

Sonuçlar: Hamilelik sırasında Kalgaron veya Strepsils kullanımı ilişkili değil malformasyon, spontan düşük veya düşük doğum ağırlığı riskinde artış ile. Bununla birlikte, hamilelik sırasında bu ilaçların güvenliğini doğrulamak için daha büyük çalışmalara ihtiyaç vardır.