gudgeon ne demek?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Leonor Christiansen
Puan: 4.2/5(17 oy)

(Giriş 1 / 2) 1 : pivot anlamda 1, günlük . 2: dümen iğnesi için bir yuva.

Gudgeon Shakespeare'de ne anlama geliyor?

gudgeon: herhangi bir yemi ısıracak veya herhangi bir şeyi yutacak biri , saf veya saf kişi Mer. V.I. i. 102.

Gudgion nedir?

Princeton'ın WordNet'i. kayabalığı, gudgeonnoun. kıyı veya acı suların küçük dikenli yüzgeçli balıkları büyük bir kafaya ve bir emici olarak modifiye edilmiş ventral yüzgeçlere sahip ince uzun gövdeye sahip. gudgeon, Gobio gobionun. küçük, narin Avrupa tatlı su balıkları genellikle olta balıkçıları tarafından yem olarak kullanılır.

Gudgeon kelimesi nereden geldi?

gudgeon (n. 1)

'bir kirişin ucundaki pivot', c. 1400, Eski Fransız gojon'dan 'pin, peg, spike' (13c.) , belki bir şekilde değişmiş bir gudgeon duygusu (n. 1).

kök gudgeon ne demek?

Bir pivot. Yelken açmayı öğrenirken, dümenin bağlı olduğu teknenin kıç tarafındaki bağlantının gudgeon olduğunu öğrendim; dolayısıyla 'kökten gudgeon'a' ifadesi her şey , 'gövde' teknenin en öndeki kısmıdır.

Gudgeon Anlamı

35 ilgili soru bulundu

Clotpole ne demek

çok aptal bir insan . Arthur'un sürekli kayıtsızlığı çevresi ve genel aptallığı onu mükemmel bir pıhtı direği örneği yaptı. Gönderim yeri: Birleşik Krallık, 18/12/2015.

Elf tenli ne anlama geliyor?

Bir elf derisi ' buruşmuş ve küçülmüş bir adam ' diyor Oxford İngilizce Sözlüğü (OED).

Vendible ne demek

: satılabilir : satılabilir.

muylu ne demek?

: özellikle bir şeyin döndürülebileceği veya eğilebileceği bir pim veya pivot : üzerinde bir topun döndürüldüğü iki karşıt gudgeondan biri.


bitkin yüz nedir?

sıfat. zayıf, harap veya bitkin bir görünüme sahip olmak , uzun süreli ıstırap, efor veya endişe nedeniyle; yıpranmış: yorgun birliklerin bitkin yüzleri. Arkaik. vahşi; vahşi görünümlü: bitkin gözler.

Neden bir gudgeon pin denir?

Buharla çalıştırılanlar da dahil olmak üzere çok erken motor tasarımlarında ve birçok çok büyük sabit veya deniz motorlarında, gudgeon pimi, pistona bir çubuk aracılığıyla bağlanan kayar bir çaprazkafada bulunur. ... Gudgeon kelimesinin kökeni Orta İngilizce kelime gojoun Orta Fransızca goujon kelimesinden türemiştir.

Tam yüzer bilek pimi nedir?

tam yüzer bilek pimi - bilek pimi olurdu pistondaki bilek pimi boşluğunun uçlarında küçük klipslerle yerinde tutulur . Bilek pimi hem çubukta hem de pistonda 'yüzer'.

huysuzca anlamı nedir?

: çok şikayet etmek : sinirli. Peevish'ten Diğer Sözler. huysuzca zarf. huysuzluk noun. Peevish hakkında Merriam-Webster'dan daha fazlası.


Çit domuzu Shakespeare ne anlama geliyor?

Başka yerlerde Shakespeare, kirpinin en belirleyici özelliğini, o keskin dikenleri vurgular. yağlı nazar çit -domuz. ... kirpi domuz: kirpi için eski İngilizce, belki çirkin bir kişi veya dikenli bir kişiliğe sahip biri. (Örnek: Kıçla beslenen çit domuzu… morarmış soğan gözlü küçüğü sıralıyorsunuz.

Harpy bugün ne anlama geliyor?

1 büyük harfle yazılmış: Yunan mitolojisinde yarı kadın ve yarı kuş olan kötü niyetli bir yaratık. 2a: yırtıcı bir kişi: sülük. b: kurnaz bir kadın.

Gudgeon'u nerede bulabilirim?

Ağırlıklı olarak bulunan nehirler veya hızlı hareket eden akarsular Gudgeon, İngiltere ve Galler'deki çoğu suda bulunabilir, ancak muhtemelen farklı su kalitesi nedeniyle İskoçya'da oldukça azdır. Gudgeon'un, yiyecek aradıkları çakıl tabanlı, daha hızlı akan suları tercih ettiği belirtiliyor.

Bir trabzan ne yapar?

Bir muylu (Eski Fransız 'trognon'undan, gövde) bir montaj veya dönme noktası olarak kullanılan silindirik çıkıntı . İlk olarak toplarla ilişkilendirilen, önemli bir askeri gelişmedir. Alternatif olarak, muylu, eğilebilir bir plakayı konumlandıran ve destekleyen bir şafttır.


muylu tekerlek nedir?

Trommel tekerlekler olarak da adlandırılan muylu tekerlekler geri dönüşüm, kırma ve eleme tesislerinde kullanılır . Tambur ızgarasının önemli bir parçasını oluşturan tambur tekerlekleri veya muylu tekerlekleri, dönen tamburun ağırlığını desteklemek için bir beşik görevi görür.

Arabadaki muylu nedir?

muylu araç direksiyondayken milin dönmesine izin verir , ve aynı anda kontrol kollarının yukarı-aşağı hareketine izin verir. Muylu tertibatları, üst/alt bilyeli mafsallar lehine aşamalı olarak kaldırılmıştır.

Satılabilir mi?

satılabilir ; satılabilir: satılabilir mal. Eski.

Kısaltılmak anlamı nedir?

1 : Anlamdan ödün vermeden sözcükleri atlayarak kısaltmak : bir romanı kısaltır, kısaltılmış bir sözlüğü kısaltır. 2: süreyi veya kapsamı kısaltmak için Tess ziyaretini mümkün olduğunca kısaltmak istedi…— Thomas Hardy. 3 biçimsel: kapsamı daraltmak: ifade özgürlüğü hakkını kısıtlama girişimlerini azaltmak.


salable'nin tanımı nedir?

: satılabilir veya satılabilir : pazarlanabilir.

Shakespeare'de ben nasıl denir?

Shakespeare'in Zamirleri

İlk kişi -- ben, ben, benim , ve benimki -- temelde aynı kalır. İkinci tekil şahıs (siz, sizin, sizin), ancak şu şekilde tercüme edilir: 'Sen' için 'Sen' ('Sen yükseldin'de olduğu gibi yalın.) 'Sen' için 'Sen' (nesnel, 'Bunu sana veriyorum.')

Shakespeare bugün hala kullandığımız hangi kelimeleri yarattı?

Günlük konuşmamızda hala kullandığımız - bazıları sıklıkla - aşağıdaki kelimeler listesini oluşturan kişi Shakespeare'dir.

  • konaklama. havadan. şaşkınlık. kesme işareti. suikast. hayırlı. ...
  • cesaretini kırmak. çıkık. azalmak. olaylı. maruziyet. düzensiz. ...
  • görkemli. yanlış yerleştirilmiş. anıtsal. çok sayıda. müstehcen. avuç içi.

Shakespeare'in kelime hazinesi ne kadar geniş?

William Shakespeare, bugün hala İngilizce olarak kullanılan 1700'den fazla kelimenin icadı veya tanıtımıyla tanınır. William Shakespeare'in kullandığı 20.000'den fazla kelime oyunlarında ve şiirlerinde ve eserleri İngilizce dilinde 1.700'den fazla kelimenin ilk kayıtlı kullanımını sağlar.