Geniş tutuş dik sıra kötü mü?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Monserrat Kris
Puan: 4.4/5(19 oy)

Dik sıra omuzlarınızı maruz bırakabileceğiniz en zararlı egzersizlerden biri . ... Ağırlığı her kaldırdığınızda, omzunuzdaki küçük bir tendon, omuzdaki kemikler tarafından sıkışır (sıkışma olarak bilinir). Bu hemen zarar vermeyebilir; uzun, uzun bir süre acıtmayabilir.

Dik sıraların nesi yanlış?

Dikey sıralarla ilgili sorun

Dik sıralarla ilgili ana sorun, omuz sıkışması riski . Genellikle omuz sıkışması, omzu içe doğru döndürdüğünüzde (üst kolu hafifçe öne doğru döndürdüğünüzde) ve ardından yana doğru kaldırdığınızda meydana gelir.

Geniş tutuşlu dik sıralar ne işe yarar?

Geniş tutuşlu dik sıralar, üst kollarınızda güç oluşturur.

Egzersiz hedefleri pazı brachii - pazı kasının en görünür kısmını oluşturan kas - ve dirseğinizi esnetmenize yardımcı olan brakialis kas.

Yakın tutuş dik sıralar güvenli midir?

Close-Grip Halter Dik Sıra

Tumminello, “Kürek yaparken dar bir tutuş kullanmak, çarpma stresi yaratabilir, rotator manşet kaslarının ve tendonların omuz ekleminde sıkışma olasılığını artırabilir” diyor.

Dambıllı dik sıralar kötü mü?

Dik Sıralar tipik olarak en sorunlu varyasyon çünkü elleriniz yerine kilitlenir, bu da bir omuz sorununa neden olma olasılığı daha yüksektir. Halter veya kettlebell kullanmak bu sorunu hafifletebilir çünkü elleriniz hareket etmekte serbesttir, ancak egzersiz yine de omuz sağlığı için ideal bir hareket değildir.

Dünyanın En Tehlikeli Egzersizleri! (DİK SIRALAR)

19 ilgili soru bulundu

Dik sıralar sizin için iyi mi?

Dik bir sıra bir omuzlarda ve üst sırtta güç oluşturmak için etkili egzersiz . Bu bir çekme egzersizidir, yani ağırlığı kendinize doğru çekeceksiniz ve arka zincirinizi veya vücudunuzun arka tarafındaki kasları hedef alacaksınız.

Dik sıralar bilekler için kötü mü?

Yanlış bilek pozisyonu: Bu egzersiz bilekleri zorlayabilir , bu nedenle yalnızca geniş bir tutuş (omuz genişliği) kullandığınızdan emin olun.

Dik sıraları güvenle yapabilir misiniz?

Dik sıralarla ilgili ana sorun, omuz sıkışması riski . Genellikle omuz sıkışması, omzu içe doğru döndürdüğünüzde (üst kolu hafifçe öne doğru döndürdüğünüzde) ve ardından yana doğru kaldırdığınızda meydana gelir. ... Omuz sıkışması, kullanılan tekniğin doğrudan bir sonucudur.

Bükülmüş sıralar omuzlar için kötü mü?

Halter, sırtınıza ciddi et koyacak temel bir egzersizdir ve bundan daha fazlasını da yapar. Aynı zamanda omuzlarınızın kurşun geçirmez hale gelmesine yardımcı olur ve sık sık bench press yapan kaldırıcılar için yaygın bir sorun olan ayağa kalktığınızda omuzlarınızın öne doğru yuvarlanmasını önlemek için gereken sırt kasını oluşturur.


Yüksek çekişler omuzlarınız için kötü mü?

Yüksek Çekme Kasları

Yüksek çekiş öncelikle üst bedeninizi çalıştırsa da, çömeldiğiniz için bacaklarınızdaki kaslar da fayda sağlayacaktır. Yüksek güçlü çekiş, trapezius kaslarının yanı sıra kalça addüktör kaslarını, gluteal kasları, hamstringleri, kuadrisepsleri ve omuzları güçlendirir.

Kettlebell dik sıra hangi kasları çalıştırır?

Gerçek bir üst vücut güç merkezi olan kettlebell dik sıra, vücudun en bütünleyici kas gruplarından bazılarını hedefler. deltoidler, eşkenar dörtgenler ve trapezius kasları , dik sıra, omuz ve üst sırt bölgesinde güç, kas ve stabilite oluşturmak için mükemmeldir.

Dik sırada ağır mı gitmeliyim?

Evet, bu sen demek daha hafif ağırlıklar kullanmanız gerekecek , ama doğruyu söylemek gerekirse, yine de dik sıralarda aşırı ağır tekrarlar yapmamalısınız. Daha hafif bir ağırlık kullanarak, omuzlarınızın iç rotasyona kaymasını önleyebilirsiniz.

Sıralar hangi kasları çalıştırır?

Oturarak sıralar hangi kasları kullanır?

  • latissimus dorsi (arka orta)
  • eşkenar dörtgenler (omuz bıçakları arasında)
  • trapezius (boyun, omuzlar ve üst sırt)
  • biceps brachii (üst kolun önü)


Dik sıralar yerine ne yapabilirim?

Dikey Sıra Alternatifleri

  • Halter Yüksek Çekme. ...
  • Oturmuş Kas Snatch. ...
  • Tek Kol Dumbbell Power Snatch. ...
  • Dambıl Yanal Yükseltme. ...
  • Bant Yanal Yükseltme. ...
  • Kablo Yüzü Çekme. ...
  • Dambıl YTW. ...
  • TRX YTW.

Nokta eğitimi neden bir efsanedir?

Nokta eğitimi neden bir efsanedir? Egzersiz, hedef vücut bölgesinde yağ yakamaz . İyi tasarlanmış ağırlık antrenman programları yalnızca iki veya üç vücut bölgesini hedefler. Plyometrics, izometrik bir egzersiz tekniğidir.

İç rotasyon kötü mü?

Zayıf İç rotasyona sahip olmak bir lanet çünkü bel ağrısı, diz yaralanması, kalça sıkışma sorunları için güçlü bir gösterge olduğu gösterilmiştir ve spor performansınızı büyük ölçüde bozabilir. ... Omurganız gevşekliği almaya çalışır, dönebilir, uzayabilir ve hatta daha fazla esneyebilir.

Bent over satırlar kötü mü?

Barbell Row veya Barbell Bent-Over Row, sırt kaslarını çalıştıran bir kuvvet egzersizidir. Gerçekleştirilmesi zor bir kaldırmadır, ancak doğru yapılırsa sırt kuvveti ve boyutu oluşturmak için en etkili egzersizlerden biridir.


Sıralar omuzları çalıştırır mı?

Oturan sıra, trapezius, eşkenar dörtgenler ve latissimus dorsi dahil olmak üzere bir dizi sırt kasını hedefler. Egzersiz aynı zamanda birçok omuz kasını güçlendirir ve hatta bacaklar hareket sırasında vücudunuzu stabilize ettikleri için.

Kürek çekerken kürek kemiğini geri çekmeli misiniz?

Dirseğinizi bükmeden kürek kemiğinizi omurganıza doğru çekerek sıranıza başlayın. Bu aynı zamanda kürek kemiğinizin geri çekilmesi olarak da bilinir. omuz bıçağın yukarı veya aşağı gitmemeli ancak göğüs kafenizin çevresine omurganıza doğru düz bir çizgi halinde sarın.

Yaşlılar neden dik sıralardan kaçınmalıdır?

Dik sıra: Smith, orta yaşlı ve ötesindeki hemen hemen her müşteride büyük bir sorun görüyor. Çok fazla otururlar, genellikle bir masa veya elektronik cihaz üzerinde öne eğilirler. Bu onlara verir göğüslerinde ve üst sırtlarında kronik olarak sıkı kaslar ve boyun ve orta sırtta kronik olarak zayıf kaslar.

Koltuk altı sıraları güvenli midir?

Dumbbell koltuk altı, genişlik ve yuvarlaklığa katkıda bulunan lateral deltoidlerde kas ve güç oluşturan bir izolasyon egzersizidir. Şimdi, bu yanal yükseltmenin bir varyasyonu ama aynı zamanda daha güvenli bir alternatif dik sıra çünkü çok fazla iç omuz dönüşü yok.


Omuz sıkışması için hangi egzersizleri yapabilirim?

30 dakikalık ÜCRETSİZ seans rezervasyonu yapın

  • 1 – Skapula retraksiyonu ve depresyonu. Bu basit bir egzersizdir ve en iyi şekilde kambur omuzlara karşı koymak olarak tanımlanır. ...
  • 2 – Kürek kemiğini itin ve yukarı çekin. İlk olarak, bir skapula çekme ile başlayın. ...
  • 3 – İç rotasyon döşeme. ...
  • 4 – Dış rotasyon serme. ...
  • 5 – PNF.

Neden dik sıralar yapmamalısınız?

Dik sıra en çok zararlı egzersizler omuzlarınızı açığa çıkarabilirsiniz. ... Ağırlığı her kaldırdığınızda, omzunuzdaki küçük bir tendon, omuzdaki kemikler tarafından sıkışır (sıkışma olarak bilinir). Bu hemen zarar vermeyebilir; uzun, uzun bir süre acıtmayabilir.

Dik bir sıra dikey bir çekme midir?

İki hareket arasındaki fark, dik sıra dikey olarak yukarı doğru çeker , yüz çekişinde yükün yatay olarak veya hafif bir açıyla çekildiği, bu da egzersizin hedeflediği kaslarda küçük değişiklikler sunabilir.

Dik sıra bileşik bir egzersiz midir?

Dik sıra, bir ağırlığı üstten kavrama ile tutarak ve doğrudan köprücük kemiğine kaldırarak gerçekleştirilen bir ağırlık antrenmanı egzersizidir. Bu bir birleştirmek trapezius, deltoidler ve bisepsleri içeren egzersiz.