Void işaretçisinin referansı kaldırılabilir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Tressa Mann
Puan: 4.6/5(8 oy)

1) geçersiz işaretçiler başvurudan kaldırılamaz . Örneğin aşağıdaki program derlenmiyor.

Boşluk işaretçisine ne zaman başvurulabilir?

Boşluk işaretçisi ne zaman başvurudan çıkarılabilir? Açıklama: İşaretçiyi başka bir veri türüne çevirerek , geçersiz işaretçiden referans alınabilir.

Herhangi bir işaretçi başvurudan çıkarılabilir mi?

Derleyici size bir değişken veya işlev için bir işaretçi verirse, onu kaldırabilirsiniz. özgürce (bu arada değişken yok edilmediği/serbest bırakılmadığı sürece) ve örn. belirli bir CPU segment kaydının önceden geri yüklenmesi veya ayrı bir makine kodu talimatının kullanılması gerekir.

Neden bir boşluk işaretçisini kaldırabilirsiniz?

Derleyici bir void* işaretçisinin başvurusunu kaldırmanıza izin vermez çünkü işaret edilen nesnenin boyutunu bilmiyor . ... Elbette bir boşluk* kullanabilirsiniz ve şablonlar olmadan C'de genel kod yazmak için çok kullanışlıdır, ancak işaretçinizi, referansı kaldırmadan önce doğru türe yazmanız gerekir.

Void işaretçisi silinebilir mi?

Void işaretçisi, herhangi bir veri türüyle ilişkilendirilmemiş bir işaretçidir. ... C'de bir boşluk işaretçisini silmek güvenli değil /C++ çünkü silme, yok ettiği nesnenin yıkıcısını çağırmalıdır ve türünü bilmiyorsa bunu yapmak imkansızdır.

Void İşaretçilerini Anlamak

45 ilgili soru bulundu

Boş bir işaretçiyi serbest bırakabilir misin?

Evet -- free geçersiz kılmak için bir işaretçi alır , bu yüzden onu çağırdığınızda, işaretçi (dolaylı olarak) her durumda geçersiz kılmak için bir işaretçiye dönüştürülür. C'de tamamen güvenlidir, çünkü çağrılacak yıkıcılar yoktur. Bellek sistemi, ayırmaların boyutunu takip eder.

C++ silme işlevi nedir?

Silindiğinde belleği serbest bırakmak için kullanılır bir C++ sınıfı nesnesi için, nesnenin belleği serbest bırakılmadan önce nesnenin yıkıcısı çağrılır (nesnenin bir yıkıcısı varsa). Silme operatörünün işleneni değiştirilebilir bir l değeriyse, nesne silindikten sonra değeri tanımsızdır.

void * işaretçisiyle ne yapamayız?

Void işaretçisi yalnızca değişkenleri yayınlamak için kullanıldığından, işaretçi aritmetiği boşluk işaretçisinde yapılamaz.

Boş işaretçi nedir?

Bir boşluk işaretçisi kendisiyle ilişkili veri türü olmayan bir işaretçi . Bir boşluk işaretçisi, herhangi bir türden adresi tutabilir ve herhangi bir türe yazılabilir. ... Bazı İlginç Gerçekler: 1) void işaretçilerinin referansı kaldırılamaz. Örneğin aşağıdaki program derlenmiyor.

Boşluk işaretçisinin referansını kaldırmak için ne gereklidir?

Bir türü olmadığı için geçersiz bir işaretçinin başvurusunu kaldıramazsınız, önce onu (int *)lVptr , ardından yayınlamanız gerekir referansını kaldır *(int *)lVptr . Bir boşluk işaretçisi tam da budur, bir boşluğun işaretçisidir (tanımlanabilir hiçbir şey yoktur).

Bir işaretçi bildirmenin doğru yolu nedir?

Açıklama: int *ptr işaretçi bildirmenin doğru yoludur.

Bir işaretçinin referansı kaldırıldığında ne olur?

Başvuru operatörü, (*) ile temsil edilen bir dolaylı operatör olarak da bilinir. Yönlendirme operatörü (*) işaretçi değişkeniyle birlikte kullanıldığında, işaretçinin başvurusunun kaldırılması olarak bilinir. Bir işaretçinin başvurusunu kaldırdığımızda, daha sonra bu işaretçi tarafından işaret edilen değişkenin değeri döndürülecektir.

Genel işaretçi nedir?

Bir değişken void yazmak için işaretçi olarak bildirildiğinde , genel bir işaretçi olarak bilinir. void türünde bir değişkene sahip olamayacağınız için, işaretçi herhangi bir veriye işaret etmeyecek ve bu nedenle başvuru kaldırılamaz. Yine de bir işaretçidir, onu kullanmak için önce başka bir işaretçi türüne atmanız yeterlidir.

NULL işaretçi ve geçersiz işaretçi NEDİR?

Bir boş gösterici temelde herhangi bir veri türünün işaretçisine atanan boş bir değer void işaretçisi, kendisine bir veri türünün adresi atanmadığı sürece geçersiz kalan bir veri türüdür. ... Boş gösterici herhangi bir değişken/değer referansı içermiyor.

C'de boşluk * nedir?

C'deki boşluk işaretçisi herhangi bir veri türüyle ilişkili olmayan bir işaretçi . Depolama aracındaki bazı veri konumlarına işaret eder, değişkenlerin adresine işaret eder. Genel amaçlı işaretçi olarak da adlandırılır. C'de malloc() ve calloc() işlevleri void * veya genel işaretçiler döndürür. Bazı sınırlamaları var -

Boşluk işaretçisinin boyutu nedir?

Boşluk işaretçisinin boyutu sistemden sisteme değişir. Sistem 16 bit ise, boşluk işaretçisinin boyutu 2 bayt . Sistem 32-bit ise, boşluk işaretçisinin boyutu 4 bayttır. Sistem 64 bit ise, boşluk işaretçisinin boyutu 8 bayttır.

Bir yapı kendisine işaretçi içerebilir mi?

Kendinden Referanslı yapılar, üyeleriyle aynı yapı tipine işaret eden bir veya daha fazla işaretçiye sahip yapılardır. Başka bir deyişle, aynı tür yapılara işaret eden yapılar, doğası gereği kendine referanslıdır.

Boş bir işaretçi nasıl yapılır?

C'de bir boşluk işaretçisinin referansını kaldırma

  1. #Dahil etmek
  2. int ana()
  3. {
  4. int a=90;
  5. geçersiz *ptr;
  6. ptr=&a;
  7. printf('ptr işaretçisi ile gösterilen değer: %d',*ptr);
  8. 0 döndür;

Genel işaretçi ile geçersiz işaretçi arasındaki fark nedir?

Bir boşluk işaretçisi, onunla herhangi bir veri türü olmayan biri . Genel amaçlı işaretçi olarak da adlandırılır. Herhangi bir veri türünün adresini tutabilir.

Dönüş türü geçersiz mi?

______________ dönüş türü geçersizdir. Açıklama: Yapıcı bir Nesne yaratır ve Yıkıcı nesneyi yok eder . Hiçbir şeyi, hatta geçersiz bile iade etmemeleri gerekiyor. ... Açıklama: void temel türü a ve c durumlarında kullanılır.

Boş işaretçiler kötü mü?

Tek dezavantajı var, o da void * tabanlı polimorfizm güvensizdir : void * için bir işaretçi kullandığınızda, bu void *'i yanlışlıkla yanlış işaretçi türüne çevirmenizi engelleyen hiçbir şey yoktur. Öğrencilerim bu hatayı sık sık yaparlar.

void'i int'ye yazabilir miyiz?

3 Cevap. int toplamının değerini şu şekilde döndürüyorsunuz: buna bir void * adresi ayarlama . Bu durumda, adres geçerli değildir. Ancak, bunu aklınızda tutarsanız ve int'ye void * atarak sum değerini alırsanız işe yarayacaktır.

C++ işaretçilerini silmeniz mi gerekiyor?

Bir şeyin işaretçi olması, delete öğesini çağırmanız gerektiği anlamına gelmez. İşaretçi, yalnızca bir bellek adresi içeren bir değişkendir. Neye işaret ediliyor yalnızca yeni ile oluşturulmuşsa silinmelidir . çok eski kod veya c++'da çalışılan C kodu, kullanıcının verileri silmesini bekleyen işlevlere sahip olabilir.

C++'da silme ve silme arasındaki fark nedir?

C++'da delete ve delete[] arasındaki fark nedir? Açıklama: delete, new anahtar sözcüğü kullanılarak başlatılan tek bir nesneyi silmek için kullanılır sil[] ise yeni operatörle başlatılan bir grup nesneyi silmek için kullanılır.

Bir işaretçiyi silmek onu boş olarak ayarlar mı?

Değişkenleri kullanımdan önce her zaman başlatmak iyi bir uygulama olduğu gibi, işaretçileri sildikten sonra boş olarak ayarlamak için iyi bir uygulama ilave olarak.