Bir bisikletçiye yaklaşırken veya yanından geçerken?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Sandrine Gorczany
Puan: 4.3/5(5 oy)

Bir bisiklete yaklaşırken veya yanından geçerken, güvenli ve ihtiyatlı bir hıza yavaşlayın . 2. Bir bisikletlinin yanından geçtikten sonra yavaşlamayın veya hızlı bir şekilde durmayın. Araç frenleri bir bisikletten daha güçlüdür ve kazaya neden olmaktan siz sorumlu olabilirsiniz.

Bir bisikletçi quizletine yaklaşırken veya onu geçerken ne yapmalısınız?

Üç ayak sürücülerin bir bisikletçinin yanından geçerken bırakmaları gereken minimum geçiş alanıdır. Daha yüksek hızlar daha fazla geçiş alanı gerektirir. Daima karşıdan gelen trafiği görene kadar bekleyin ve ardından kısmen veya tamamen diğer şeride geçerek güvenli bir şekilde geçin. Bu gecikme genellikle kısadır.

Bir bisikletçiyi geçerken ne kadar uzakta olmalısınız?

Güvenli bir mesafe bırakın, ancak en az üç (3) fit , bisikleti veya bireyi geçerken ve sollanan bisikleti veya bireyi güvenli bir şekilde geçene kadar bu mesafeyi koruyacaktır.

Bisiklete binmeniz gereken birine yaklaşıyorsanız ne yapmalısınız?

  1. Yavaşlatmak. Bisiklet süren birine yaklaşırken yavaşlayın. ...
  2. Arabanızla bisiklet süren kişi arasında 3 fit (bir metre) boşluk bırakın. ...
  3. Sinyal ver, şerit değiştir. ...
  4. Beklemek. ...
  5. Korna çalmayın veya bağırmayın.

Yolda bir bisikletçiyi geçerken yapmalısınız?

Bir bisikletçinin yanından geçerken, diğer araçlarda yaptığınız gibi şerit değiştirin . Sağa dönmeye hazırlanırken, aracınızın yanından geçebilecek bisikletçilere dikkat edin. Sağdaki kör noktalarınıza omuz kontrolü yapmayı unutmayın. Kaldırıma park ettiğinizde, aracınızın kapısını açmadan önce daima bisikletli olup olmadığını kontrol edin.

Onları bisiklete bindirdiğinizde insanların nasıl farklı tepkiler verdiği.

24 ilgili soru bulundu

Bir bisikletçi sağdan geçebilir mi?

asla sağdan geçme ; çarpışmaya neden olabilirsiniz. Sokakta bir bisiklet şeridindeyseniz, yine de arabalara dikkat edin: Çoğu eyalette, sürücülerin sağa dönmeden önce bisiklet şeridine girmesi gerekir. ... Yine, geçmekte olduğunuz bisikletçiye veya yayaya dokunabiliyorsanız, önemli bir hız için çok yakınsınız.

Bir sürücünün dönüş yapmaya karar verdikten sonra yapması gereken ilk şey nedir?

İlk önce durma çizgisinde durmanız gerekecek , yeşil ışıkta geçen yayalara, bisikletlilere veya araçlara müdahale etmediğinizden emin olun ve dönüş yapın. Bir caddede sola dönüş şeridi varsa, sola döndüğünüzde bunu kullanmanız gerekir.

Bir bisikletçinin yanından nasıl geçersiniz?

Bir bisikletçiyi solladıktan sonra asla keskin bir şekilde kesmeyin/sola dönmeyin. Bir bisikletçinin bir sıkışma noktasından / yol daralmasından geçmesini bekleyin Güvenli bir mesafede sollamak için yeterli alan bulunduğundan kesinlikle emin olmadıkça, aracı sürmeden önce. Güvenli bir şekilde yapmak için yeterli alan yoksa, karşıdan gelen bisikletçileri sıkıştırmaya çalışmayın.

Bisikletçiyi geçebilir misin?

Evet, yol kuralları, bir bisikletçiyi sollamak için kesintisiz çizgileri geçmenize izin verir NSW'de. Bir bisiklet sürücüsünü sollarken güvenli bir geçiş mesafesini korumak, bu durumların başınıza gelmesini önlemek için çok önemlidir.


Bisikletçiler neden yayalara karşı bu kadar kaba?

Hem bisikletliler hem de yayalar kendi güçleriyle hareket ederler ve eşit derecede savunmasız , bu yüzden bisikletli biri bir yayaya hakaret ettiğinde, bu daha çok kişisel bir ihanet gibi geliyor. Sorunun büyük bir kısmı, bisikletli insanların araba kullanıyormuş gibi davranmaları gerektiğine dair tarihsel olarak dayatılan bir inançtan kaynaklanmaktadır.

Bir sürücü, motosikletçilerin daha fazla farkında olmak için ne yapabilir?

Dikkat: Bir motosikletçinin sola dönüş yapabileceği kavşaklarda ve otoyolda bir motosikletçinin şerit değiştirebileceği durumlarda motosikletçiyi arayın. Niyetinizi açıkça belirtin . Bir motosikletçinin manevrasını önceden tahmin edin: Fark etmediğiniz engeller bir motosikletçi için ölümcül olabilir.

Bir bisikletçinin yanından geçerken kanun ona en az 3 fit vermeniz gerektiğini söylüyor?

Cevap: C, Her iki aracın en geniş noktasından üç fit yavaş hızlarda minimum güvenli geçiş mesafesidir. Bisikletçi trafik şeridinin yanındaki bisiklet şeridinin kenarında olsa bile 3 fit kuralı geçerlidir.

Motorunuz durursa Servo Direksiyon etkilenir mi?

Motorunuz durursa hidrolik direksiyon etkilenir . Direksiyon simidinin ani bir hareketine ihtiyaç duyulursa, dengeli bir el pozisyonuna sahip olmak önemlidir. ... Amortisörler, sürücünün araçlarının direksiyon ve fren kontrolünü sürdürmesine yardımcı olur.


Yayalar ve koşucular trafiğe hangi yönden bakmalı?

Yayalar ve koşucular yürürken veya koşarken hangi yöne bakmalıdır? Karşıdan gelen trafikle yüzleşin ve varsa kaldırımları kullanın .

Hangi sürücü eylemi bir bisikletçinin kontrolünü kaybetmesine neden olabilir?

Bir sürücü bir bisikletçiyi ani bir şekilde değiştirdiğinde kontrolünü kaybedebilir. Ayrıca bir sürücü kornaya bastığında bisikletli kontrolü kaybedebilir.

Sağdan sollamak yasak mı?

Aşırı sağdan veya yavaş şeritten geçmek yasaldır , bir yan vuruştan önce sadece çıkış şeridinde veya düz beyaz çizgiyi omuza geçmediğiniz sürece. ... Ancak öndeki sürücüler genellikle böyle bir şerit değişikliği beklemediğinden, trafiği yavaşlatmak için sağa hareket etmek akıllıca olmaz. Ancak güvenli bir şekilde yapılırsa yasaldır.

Soldan geçmek yasak mı?

Solda geçebileceğiniz tek zaman, solladığınız araç şudur: Sağa dönün veya yolun ortasından U dönüşü yapın. durdu. çok şeritli bir yolda seyahat etmek.


Bir bisikletçiyi ne zaman geçemezsiniz?

Daima bisikletçileri sollamaktan kaçının virajlarda , özellikle virajın etrafında ne olduğunu göremediğiniz yerlerde. T kavşağı veya döner kavşak gibi bir kavşağa yaklaşırken bir bisikletçiyi sollamaktan kaçının. Yön değiştirecek gibi görünen bir bisikletçiyi asla sollamayın, özellikle de yolunuzu karşıdan karşıya geçerken.

Geçen bisikletçilerle ilgili yasa nedir?

Otoyol Kanunu'nun 139. kuralı, bisikletçilere sollama yaparken en az bir araba kadar yer sağlar. Kural 188 Otoyol Yasası'nın belirttiği gibi, bir bisikletçinin yanından geçerken onlara bolca yer verin. Siz onları takip ederken omzunun üzerinden bakarlarsa, yakında sağa dönmeye çalışabilecekleri anlamına gelebilir.

Bir bisikletçi olduğunda ne yapmalı?

Sürücüler için tavsiye

  1. Her zaman etraflarında dikkatli sürün ve onlara bolca yer verin.
  2. Yüzeyler ıslak ve kaygan olacağından, ıslak havalarda bisikletçilere ekstra alan bırakın.
  3. Geceleri, diğer yol kullanıcıları için yaptığınız gibi bisikletçiler için farlarınızı kısan.
  4. Arabanızı, görebileceğiniz mesafenin açık olduğu bir mesafede iyi bir şekilde durdurabildiğinizden emin olun.

Bisikletçilerin arabalar üzerinde geçiş hakkı var mı?

Bisikletliler, motorlu araçlarla aynı koşullarda geçiş hakkını vermelidir. . Bu nedenle bisikletlinin geçiş hakkını yayalara vermesi gerekir. Ayrıca dur işaretlerinde durmalı ve trafik ışıklarına uymalıdırlar.


Bir sürücünün arabasını çalıştırmadan önce yapabileceği en önemli ve en güvenli şey nedir?

Aracının hemen önünde, aracının arkasında, aracının 10-15 saniye ilerisinde. Bir sürücünün yola çıkmadan önce yapabileceği en önemli ve en güvenli şey nedir? Emniyet kemerini takın ve elektroniği kapatın.

Bir sürücü hız tümseğine ulaştığında ne yapmalıdır?

Bir hız tümseğinden geçmenin en iyi ve en rahat yolu, orta derecede hızlanın veya fren yapmaktan kaçının tümseğin üzerinden geçiyor. Fren yaptığınızda aracınızın ön ucu alçalırken, hızlanırken aracı kaldırır. Yavaşlayın, çarpmadan önce freni bırakın, tümseğin tepesine ulaştığınızda hızlanın.

Yağmur yağarken bir arabanın arkasında kaç fit kalmalısınız?

Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), kuru hava koşullarında en az üç saniyelik bir takip mesafesi önermektedir. Ancak yağmur gibi havalarda görüş mesafesinin düşük olduğu durumlarda güvenli takip mesafenizi artırmalısınız. en az 6 saniye .