gayretle eş anlamlısı nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Johnathon Brakus
Puan: 5/5(14 oy)

gayretle eş anlamlısı

  • hararetle.
  • hevesle.
  • hevesle.
  • hevesle.
  • hararetle.
  • tutkuyla.
  • şiddetle.

Hırslı kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Hırs dolu; ateşli, ateşli; coşku veya güçlü tutku sergilemek. Eşanlamlılar: ateşli, tutkulu, hevesli, bağnaz, hararetli, coşkulu. Zıtlıklar: kayıtsız , tutkusuz, isteksiz, kayıtsız.

Hevesli kelimesinin eş anlamlısı gayretli midir?

gayretli için DİĞER SÖZCÜKLER

hevesli, istekli , ateşli, ateşli, yoğun, tutkulu, sıcak.

Zenit kelimesinin eş anlamlısı ne?

başucu. Eş anlamlı: yükseklik , en yüksek nokta, doruk, acme, zirve, doruk noktası, maksimum. Zıtlıklar: en düşük nokta, en düşük nokta, derinlik, minimum.

gayretli kelimesinin Eş anlamı nedir?

Çalışkan kelimesinin bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: çalışkan, meşgul, çalışkan , ve titiz. Bütün bu kelimeler 'aktif olarak meşgul veya meşgul' anlamına gelse de, gayretli belirli bir nesne veya arayış için ciddi bir uygulama önerir.

gayretli - gayretli kelimesinin eş anlamlısı olan 15 sıfat (cümle örnekleri)

22 ilgili soru bulundu

Çalışkan ve çalışkan aynı şey midir?

Sıfatlar olarak çalışkan ve çalışkan arasındaki fark. bu mu çalışkan yoğun konsantrasyon, odaklanma ile performans sergiliyor Çalışkanken sorumluluk sahibi, işini ciddiye alan, işini iyi ve hızlı yapan insandır.

Çalışkanlık olumlu mu yoksa olumsuz mu?

Çalışkanlık—dikkat ve ısrarlı çaba veya çalışma—gökteki yedi erdemden biridir. Bir iş etiğinin göstergesidir, işin kendi içinde iyi olduğu inancıdır.

Zenit kelimesinin en iyi eş anlamlısı nedir?

başucu

  • öğle vakti,
  • öğle vakti
  • zirve,
  • Çukur,
  • toplam,
  • toplantı,
  • uçtan uca,
  • tepe.

İslam'da zenit ne anlama geliyor?

Açıklama: Zenit terimi, Arapça bir ifadeden türetilmiştir. başın yönü veya başın üzerindeki yol . Zenith bazen bir gök cisminin yörüngesi sırasında belirli bir gözlem noktasında ulaştığı en yüksek noktayı belirtmek için de kullanılır.


Kıskançlık olumlu bir kelime midir?

Gayretli ismin sıfatıdır gayret , 'hevesli partizanlık'; ikincisinin uzun bir e'si var, ancak gayretlinin kısa bir tane var: ZEL-uhs. Biraz olumsuz bir çağrışım olabilir ve insanlar bazen aşırı hevesli olarak tanımlanır, yani çok uğraşırlar.

Hırslı insan kimdir?

(zɛləs) sıfat. Hırslı biri çok güçlü bir şekilde inandıkları bir şeyi desteklemek için çok fazla zaman veya enerji harcar , özellikle siyasi veya dini bir ideal.

ingilizcede Zestful ne demek?

lezzet dolu. keskin zevk ile karakterize , doyurucu zevk, vb.

Hırs bir duygu mu?

Gayretin bazı yaygın eşanlamlıları şevk, coşku, şevk ve tutkudur. Bütün bu kelimelerin anlamı ' yoğun duygu zorlayıcı eylem ' şevk, bir amaç için enerjik ve sarsılmaz bir arayış ya da bir nedene bağlılık anlamına gelir.


İngilizce'de Avidite ne demek?

1: hırslı olma niteliği veya durumu: a : keskin şevk . b: açgözlülük tüketmek.

Aşırı kıskançlık kötü bir kelime mi?

aşırı . Çoğu bağlamda, bunun olumsuz bir çağrışımı olur. Normun veya ihtiyacın ötesinde bir şey yapmak, kesinlikle eylemin olumsuz bir özelliği olarak algılanabilir.

Zıt zenit nedir?

Nadir , astronomide, zenitin tam karşısındaki gökyüzündeki nokta için kullanılan bir terim, zenit ve nadir, ufkun iki kutbudur. Yani, başucu doğrudan tepededir, en alt nokta ise doğrudan ayak altındadır.

Hangi kelime barbarın anlamını en iyi ifade eder?

'Barbar' kelimesi ' kültürsüz ; vahşi'. Bu kelime genellikle bir isim olarak kullanılır ve sıfat biçimi 'barbar'dır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı 'vahşi'dir. ... kaba - 'Kötü' kelimesi, 'edepsiz veya görgüsüz' anlamına gelir; kaba', bu yüzden bu kelimenin verilen kelimeden çok farklı bir anlamı var.


İngilizcede zenit kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime hangisidir?

1: zenitin tam karşısında ve gözlemciden dikey olarak aşağı doğru olan gök küresinin noktası.

Eskimiş anlam mı oldu?

olan bir şey daha iyi bir şey icat edildiğinden eskiye artık ihtiyaç yoktur . Bu kadar çok ekipman neredeyse yapılır yapılmaz modası geçiyor. Eşanlamlılar: modası geçmiş, eski, geçmiş, eski Daha fazla eskimiş kelimesinin eş anlamlıları.

Zenit ne olabilir?

Zenit terimi bazen şu anlama gelir: bir gök cismi tarafından günlük görünen yolunda ulaştığı en yüksek nokta, yol veya seviye Belirli bir gözlem noktası etrafında ... Güneş, ufkun 90° üzerindeyken gözlemcinin zirvesine ulaşır ve bu sadece Yengeç Dönencesi ile Oğlak Dönencesi arasında gerçekleşir.

Mukaddes Kitap çalışkanlık hakkında ne der?

Galatyalılar 6:9 Ve iyilik yapmaktan usanmayalım, çünkü pes etmezsek mevsimi geldiğinde biçeceğiz. Süleymanın Meselleri 12:24 Çalışkanların eli hükmeder , tembeller ise zorunlu çalışmaya konulacak. Süleymanın Meselleri 10:4 Gevşek bir el yoksulluğa yol açar, Ama çalışkan kişinin eli zengin eder.


Çalışkanlığı nasıl gösterirsiniz?

titizlik gösterebiliriz güne hazırlanarak , etkili zaman yönetimi göstermek ve zor bulduğumuz işleri mazeret göstermeden ya da yapamam demeden yapmak.

Çalışkan bir insanın özellikleri nelerdir?

  • çalışkanlık nedir?
  • Çalışkanlığın özellikleri.
  • Karakteristik 1 – Tamamen kararlısınız.
  • Karakteristik 2 – Üzerinde çalıştığınız davaya inancınız ve bağlılığınız var.
  • Özellik 3 – Aksiliklere karşı hoşgörülüsünüz.
  • Özellik 4 – Çalışkanlık bir şey için olmaktır, başka bir şeye karşı değil.