gasp ne demek?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dena Hegmann
Puan: 4.4/5(31 oy)

Bir gaspçı, her zaman olmasa da çoğu zaman bir monarşide gayri meşru veya tartışmalı bir güç iddiasında bulunur. Başka bir deyişle, bir ülkenin, şehrin veya yerleşik bölgenin gücünü, herhangi bir resmi veya yasal hakkı olmaksızın kendisine alan kişidir.

gasp etmek kelimesi nedir?

: yetkisini veya mülkiyetini haksız yere ele geçirmek veya kullanmak . Gasptan Diğer Sözler. gasp ˌyü-​sər-​ˈpā-​shən, -​zer-​ isim.

Gasp için başka bir kelime nedir?

Bu sayfada, gasp için 18 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: nöbet , tecavüz, görevden alma, temellük, kibir, varsayım, önceden alma, verme, izinsiz girme, ihlal ve izinsiz giriş.

Bir gasp örneği nedir?

Gasp, hukuka aykırı olarak veya zorla iktidar veya kontrolü ele geçirmek olarak tanımlanmaktadır. Gasp örneği, bir isyancının Kralı öldürüp gücünü almasıdır. Haksız yere devralmak veya işgal etmek.

Gaspın yasal tanımı nedir?

özellikle bir güç pozisyonunun hakkına sahip olmadan bir şeyin kontrolünü ele geçirme eylemi : onun yasadışı güç gaspı. Hareketi hâlâ özel mülkiyetin anayasaya aykırı olarak gasp edilmesi olarak görenler var. Görmek.

#narsistin sizin hakkınızda ne düşündüğünü ve söylediklerini atın. Bunu duyduktan sonra lütfen geri dönmeyin!

40 ilgili soru bulundu

gasp suç mu?

gasp bir Ceza Kanunu'nun 245. maddesinde düzenlenen hafif suç üç aydan altı aya kadar para cezası ile cezalandırılır, izinsiz girme ise Ceza Kanunu'nun 202. maddesinde düzenlenen daha az ciddi bir suçtur ve ceza ile cezalandırılır.

gasp bir kelime midir?

gasp etme eylemi ; haksız veya yasadışı tecavüz, ihlal veya el koyma.

gaspı nasıl kullanıyorsunuz?

tek kelimeyle gasp

  1. Belli bir sınıf tarafından tam bir iktidar gaspı söz konusudur.
  2. Ancak bu imparatorluk, iç çekişmeler ve sürekli gasplar tarafından parçalandı.
  3. Gasp anlamına gelen eylem, meclisi şokta bıraktı.
  4. Bu nedenle, sikkeler genellikle kararlı bir gaspın tek kanıtıdır.

Teknolojide gasp nedir?

gasp anlamına gelir birinin gücünü veya malını zorla almak . Öğretmeni sınıfın dışına kilitlemek ve matematik dersinin sorumluluğunu almak bir tür gasptır.

regicide ne demek?

1 : bir kralı öldüren kişi . 2: bir kralın öldürülmesi. Regicide'den Diğer Sözcükler Örnek Cümleler Regicide Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin.

dayanıklı ne demek?

: katlanılabilir: katlanılabilir . Dayanılabilir Eşanlamlı ve Zıt Anlamlı Diğer Sözcükler Örnek Cümleler Dayanılabilir Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin.

Mutlak Tiranlık nedir?

hükümet veya kural tiran veya mutlak hükümdar. ... herhangi bir hükümdarın baskıcı veya haksız yere sert yönetimi. aşırı ciddiyet veya sertlik. zalimce veya sert bir eylem veya işlem; keyfi, baskıcı veya zalimce bir eylem.

Sahiplenici anlamı nedir?

Belirli bir kişi, durum, durum veya yer için uygun; uydurma . tr.v. (-āt′) uygun, uygun, uygun, uygun. 1. Belirli bir kullanım için ayırmak: eğitim için fon tahsis etmek.

Bir cümlede gasp nasıl kullanılır?

gasp cümle örneği

  1. Daha zengin üyelerin iktidarı gasp etmesi her zaman muhalefet olmadan gerçekleşmedi. ...
  2. Bu umut verici plan, III. Richard'ın gaspını reddeden Yorkluların ayaklanmasıyla desteklenecekti.

Birini gasp edebilir misin?

Bir gaspçı haksız yere başkasının yerini alan kimse . Bir gaspçı genellikle birinin otobüste koltuğuna oturmak yerine tahtta birinin yerini almaya çalışır.

tiran ne tür bir kelimedir?

Kısıtlama olmadan yöneten mutlak bir hükümdar . Sert ve zalim bir hükümdar. Baskıcı, zalim ve sert bir insan.

Tagalog'da gasp nedir?

Gasp kelimesinin Tagalogca çevirisi : interpolasyon .

Bağımsızlık Bildirgesi'nde gasp ne anlama geliyor?

Bağımsızlık Bildirgesi bağlamında, 'gasp' kelimesi baltalamak veya ihlal etmek .

Despotizm örneği nedir?

Despotizm, hükümdarın mutlak güce sahip olduğu bir durum olarak tanımlanır. Bir kralın mutlak güce sahip olduğu bir monarşi bir despotizm örneğidir. ... Özellikle zalim ve baskıcı bir şekilde mutlak güçle yöneten tek bir kişi ya da sıkı sıkıya bağlı bir grup olan tek bir otorite tarafından yönetim.

Sağduyu anlamı nedir?

1 : Aklını kullanarak kendini yönetme ve disipline etme yeteneği . 2: işlerin yönetiminde sağduyu veya kurnazlık. 3: Kaynakların kullanımında beceri ve sağduyu. 4 : tehlike veya riske karşı tedbir veya ihtiyat.

bahşedilmiş ne demek?

1: özellikle bir gelir sağlamak için: bir hastanenin devam eden desteğini veya bakımını sağlayan para bağışı yapmak. 2: bir çeyiz vermek. 3: Bir şeyi karşılıksız olarak sağlamak veya doğal olarak donatılmış iyi bir mizah anlayışıyla.

Haksız şantaj suç mu?

Birinden rahatsız mısın? Cevabınız evet ise, o kişiye karşı Haksız Tecavüz suçundan ceza davası açabilirsiniz ve bu tür bir rahatsızlık eylemi kabul edilir. cezalandırılabilir bir suç Gözden Geçirilmiş Ceza Kanunu'nun (RPC) 287. maddesinin 2. paragrafına göre. ... Haksız ızdırapta, dolo tarafından suç olmak, kötü niyet, suçun doğasında bulunan bir unsurdur.

Yetkinin kötüye kullanılması ne demektir?

Gücün kötüye kullanılmasının basit bir tanımı, bireylerden, kuruluşlardan veya hükümetlerden haksız bir şekilde yararlanmak için bir gücün kötüye kullanılmasıdır.