Gümüş veya kurşun ne anlama geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Cruz Runolfsson
Puan: 4.6/5(21 oy)

Plata O Plomo, Amerikalı hip hop sanatçıları Fat Joe ve Remy Ma'nın 17 Şubat 2017'de RNG ve Empire tarafından yayınlanan ortak stüdyo albümüdür.

İspanyolca argoda plomo ne anlama geliyor?

Plata o plomo, Kolombiyalı bir İspanyol argo cümlesidir. gümüş veya kurşun . Bu cümleyi söyleyen bir kişi, dinleyiciye ya bir rüşvet (plata, gümüş anlamına gelen, Kolombiya'da para için yaygın bir argo terim) kabul etmesini ya da hayatını kaybetmesini (plomo, kurşun mermi için bir metonim) söylüyor.

plata o plomo ne demek?

Narcos harika alıntılarla dolu, ancak hiçbiri Escobar'ın gözünü korkutmasını Plata o Plomo'nun İspanyolca'da ' için bir ifadeden daha fazla özetlemiyor. gümüş veya kurşun ', 'parayı (rüşvet) al yoksa canını alırım' anlamına geliyor. Plata, gümüşten yapılmış madeni paraları ifade eder. Plomo, kurşundan yapılmış mermileri ifade eder.

plata o plomo'nun tezi nedir?

Özetle, Marie Javdani'nin Plata o Plomo: Silver or Lead'i bunu gösteriyor. uyuşturucu haplarının kötüye kullanılması, herkesin dikkatini gerektiren, tırmanan bir sorundur. . Uyuşturucuya karşı savaş belirli bir yerle sınırlı kalmamalıdır.

Plata mı, plomo mu istersin?

gümüş veya kurşun gümüş veya kurşun anlamına gelen Kolombiyalı bir İspanyol argo cümlesidir. Bu cümleyi söyleyen bir kişi, dinleyiciye ya bir rüşvet (plata, gümüş anlamına gelen, Kolombiya'da para için yaygın bir argo terim) kabul etmesini ya da hayatını kaybetmesini (plomo, kurşun mermi için bir metonim) söylüyor.

Narcos 'Gümüş veya Kurşun' Sahnesi

33 ilgili soru bulundu

Nicki Minaj plata o plomo'ya mı yazdı?

Bazı Nicki Minaj hayranları, Remy Ma ve Fat Joe'nun 2017 albümü Plata O Plato'da yazarların kredisini aldığını iddia ederek kavgayı yeniden ele alıyor. Bu iddia yanlış ve Nicki'nin albüm veya projedeki herhangi bir şarkı için yazar kredisi yok.

Plata ne anlama geliyor?

: altın ve gümüş -Montana'nın sloganı.

Pablo Escobar gümüş mü yoksa kurşun mu dedi?

Albümün adı olan 'plata o plomo', İspanyolca'dan 'para veya kurşun' anlamına gelen 'gümüş veya kurşun'a çevriliyor. Bu tabir Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar tarafından kullanıldı. hükümet yetkililerine ve kolluk kuvvetlerine rüşvet alma seçeneği sunacak veya onlara karşı bir cinayet sözleşmesi yapılması.

Pablo Escobar nasıl para kazandı?

Escobar, 1949'da Kolombiya, Rionegro'da doğdu ve 1970'lerde Medellin'de bir uyuşturucu karteli kurdu. Çete, en aktif olduğu dönemde, çetenin tahminen %80'ini sağlıyordu. kaçak kokain Amerika Birleşik Devletleri'ne. Serveti onu yedi yıl boyunca Forbes küresel milyarderler listesine fırlattı.


El Patron nedir?

El Patron kabaca şu dile çevrilir: patron , ancak bu ifadenin arkasındaki kültürel anlam çok daha geniştir. Aynı zamanda efendi veya efendi anlamına da gelir.' Kelime, patrona veya yöneticiye uzaklığı, bir ötekiliği çağrıştırır.

Bir şey düz olduğunda ne anlama geliyor?

: geniş bir düz arazi alanı onu çevreleyen diğer arazi alanlarından daha yüksektir. : bir şeyin artmadığı veya daha fazla ilerlemediği bir dönem. plato.

Plata para demek mi?

İspanyolca'da para demek istiyorsanız, genellikle dinero veya el dinero derdiniz. Yine de, para için oldukça yaygın bir argo terim plata . Ve İspanyolca konuşulan dünyada birkaç düzine başka terimi kolayca bulabilirsiniz.

İngilizce'de Plata Mücevherat Nedir?

İspanyolca'da 'gümüş' anlamına gelen PLATA, doğal değerli taşlarla süslenmiş asimetrik, el yapımı parçalardan oluşan bir koleksiyondur. tatlı su incileri hepsi altın yaldız, altın dolgu ve som gümüş ile birlikte karmaşık bir şekilde dokunmuştur.


Takılarda Plata nedir?

Meksika Gümüşü, beyazı son derece yansıtıcı kalitesiyle tanınan değerli bir metaldir. ... Sterling kelimesi, 925 Silver, 925 Sterling Silver veya . 925 Gümüş.

Remy Ma nasıl kilo verdi?

Remy, 2018'de kilo verdiğini açıkladı et yemeyi bıraktıktan sonra . Ayrıca 2017'de ağrılı bir düşük yaptıktan sonra sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye karar verdi.

Fat Joe'nun kaç platin albümü var?

Joseph Antonio Cartagena doğumlu Bronx doğumlu rapçi Fat Joe, 15 yıllık kariyerinde kayda değer bir başarı elde etti. onun beş yedi albüm altın ya da platin oldular, ama daha da önemlisi, Joe son 10 yılda bir dizi hit single kaydetti.

Plata o plomo nereden geldi?

Gümüş veya kurşun bir rezil uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'a atfedilen ifade . Kartel taleplerine uymayı ödül vaadiyle ikna eder ve yapmamanın sonuçları konusunda uyarır. Gümüş anlamına gelen Plata, kurşun mermi için bir metonim olan para ve plomo için ortak bir argo terimdir.


Pablo Escobar'ı kim öldürdü?

Kim Peter McAleese ? Peter McAleese, 1989 yılında 46 yaşındayken uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ı öldürmeye çalışmak için kiralanan İskoçyalı bir adamdır.

Bazı plato örnekleri nelerdir?

Örnek: Tibet Platosu , Kolomb platosu, Bolivya platosu ve Meksika platoları. Kıtasal platolar, her tarafta dağlardan oluşan ovalar veya okyanuslarla sınırlanmıştır. Örnek: Doğu Antarktika'daki Antarktika Platosu.