Gülhatmi ne kadar uzar?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Mellie Muller
Puan: 4.2/5(63 oy)

Çiçekler, gövdenin tabanına yakın bir yerde başlar ve yukarı doğru hareket eder, böylece her gövdenin 1-1 / 2 ila 2 fit'i sezon boyunca çiçek açar. Gülhatmi Yaprakları: Tüylü yapraklar, 6-8' çapında, düşük kümeler halinde taşınır. Gülhatmi bitkileri büyür 6 feet yüksekliğe kadar .

Gülhatmi her yıl geri gelir mi?

Hollyhock bitkileri kendilerini kolayca yeniden tohumlarlar, bu nedenle güzel bir partiye sahip olduğunuzda, ömür boyu arzınız olur. Hollyhocks, disket, hafif bulanık yapraklardan oluşan düşük bir rozet olarak başlar. Büyüme ilk yılda sadece bitkiseldir. ancak ikinci yılda gövde oluşmaya başlar ve çiçekler yaz başlangıcına yakın görünür.

Gülhatmi dikmek için en iyi yer neresidir?

Bitki tam güneşten kısmi gölgeye kadar iyi drene olan bir alan . Yükseklikleri nedeniyle zararlı rüzgarlardan koruyun ve çit, duvar, kafes veya kazık gibi destek sağlayın. Gülhatmi kendi haline bırakılırsa kolayca kendi kendine tohumlanır, bu yüzden onları bunun can sıkıcı olmayacağı bir alana yerleştirin.

Gülhatmi ne kadar uzun ve geniş büyür?

Hollyhocks, Alcea, uzun zamandır yazlık bahçelerle ilişkilendirilmiştir. Bir sınırın arkası için mükemmel, büyürler 2m yüksekliğe kadar . Her gövde, Temmuz'dan Eylül'e kadar 10 cm çapa kadar açık, arı dostu çiçek yığınları taşır. Hollyhocks bienal veya kısa ömürlü çok yıllık bitkilerdir.

Gülhatmi yayılır mı?

Hollyhocks, düzenli nemli verimli toprakları sever, ancak bir kez kurulduktan sonra kuraklığa toleranslıdırlar. ... Hollyhocks'u kurduktan sonra sonsuza kadar onlara sahip olacaksınız. Çok fazla almamak için emin olmalısın ve onlara kafa tutmalısın. kolayca yayılırlar ama bunların hepsi bahçeciliğin bir parçası.

Hollyhocks Ne Kadar Boylu Olur?

44 ilgili soru bulundu

Gülhatmi istilacı mı?

Hollyhock ebegümeci, ABD Tarım Bakanlığı bitki sertlik bölgeleri 4 ila 10 için önerilir. invaziv olarak kabul edilmez , diğer Malva türleri bazı bölgelerde yabani otlu ve potansiyel olarak istilacı olabilir, bu nedenle istenen türler için bitki veya tohum satın aldığınızdan emin olun.

Gülhatmi güneşi mi gölgeyi mi sever?

Hollyhocks telaşlı değildir ve birçok noktada hayatta kalır, ancak kompostla değiştirilmiş toprakta en iyisini yapar. Kuru toprağı sevmezler. Yeterli nem ve iyi drenaj ile gülhatmi tam güneşte veya kısmi gölgede gelişmek . Onları bahçenizde birkaç farklı noktada deneyin ve en mutlu oldukları yeri görün.

Gülhatmi ne kadar alana ihtiyaç duyar?

Köklerin etrafında oluşabilecek hava ceplerini ortadan kaldırmak için kuyuya su verin. Bitki Aralığı: On sekiz inç ayrı . Sıralar halinde ekilirse, boşluk en az 3 fit aralıklarla sıralanır.

Gülhatmilerin büyümesi ne kadar sürer?

Gülhatmiye (Alcea rosea) tohumdan başlamak için en iyi zaman ilkbahar ve sonbahardır. Ekimden fide dikimine kadar tüm süreç, yaklaşık dokuz hafta .

Gülhatmi tohumunu hangi ayda ekiyorsunuz?

Cevap: Gülhatmi tohumları açık havada saksılara veya tohum yataklarına ekilebilir. geç yaz . Sonbaharda, toprak donmadan önce veya ilkbaharda toprak çözüldükten sonra, bitkileri bahçede kalıcı bir yere taşıyın.

Gülhatmi köpekler için zehirli midir?

gülhatmi Bunlar çiçekler ayrıca köpekler veya kediler için zehirli değildir , ancak bazı cilt alerjilerine neden olabilecek reçine veya lif içerebileceğinden saplar ve yapraklar konusunda dikkatli olmanız gerekir.

Gülhatmi saksıda yetiştirilebilir mi?

Hollyhocks bir gerektirir büyük konteyner köklerinin büyümesi için yer sağlamak için viski fıçısı gibi. Cüce çeşitlerin kökleri daha küçük olmasına rağmen, onlara ne kadar çok yer verirseniz o kadar mutlu olurlar.

Gülhatmileri öldürmeye mi ihtiyacınız var?

Ölü kafalı gülhatmi bitkileri gerekli değil , ama bu iyi bir fikir. Sezon boyunca çiçeklerin daha uzun süre devam etmesine yardımcı olabilir ve ayrıca bitkilerinizin daha güzel ve düzenli görünmesini sağlar. Bu bitkiyi, sonbahara ve hatta ilk dona kadar çiçek üretmeye ikna etmenin bir yolu olarak budama yapmayı düşünün.

Gülhatmilerimi ne zaman kesmeliyim?

Gülhatmi çok uzun olduğunda, bahçenin geri kalanıyla birlikte düşebilir veya ölçeğin dışına çıkabilir. Çiçeğin saplarını aşağı doğru kesmek yarısı 18 inç boyundayken ve yine çiçeklenmeden önce - uzun boylu çeşitler 3 metre boyunda olduğunda - daha bodur çiçek sapları üretir.

Gülhatmisinin tohumdan büyümesi ne kadar sürer?

Gülhatmi tohumlarını yaz başında soğuk bir çerçeveye veya korumalı tohum yatağına ekin. 6 inç aralıklarla sıralar halinde, tohumları toprağa bastırın. Nemli tutun ve güneşten koruyun. Fidan ortaya çıkıyor 12-21 gün içinde .

Gülhatmi kendilerini yeniden tohumlar mı?

Gülhatmi (Alcea rosea) pembe, beyaz, sarı ve kırmızı tonlarında çiçekleri olan, bienal veya kısa ömürlü çok yıllık olabilen süs çiçekli bitkilerdir. Gülhatmi sadece tohumdan kolay yetiştirilmekle kalmaz, aynı zamanda ilk ekiminizden sonra her yıl kendilerini yeniden tohumlayacaklar .

Gülhatmi ilk yıl çiçek açar mı?

gülhatmi ilk yıl çiçek açar mı? Birçok gülhatmi bienaldir, bu nedenle ilk yılda bitki köklerini ve yapraklarını oluşturacak ve çiçek açmaya devam edecek , tohum at ve ikinci yılında öl.

Gülhatmi ne zaman ekmelisiniz?

Hollyhocks Ne Zaman Ekilir

Tipik olarak, gülhatmi bitkilerinin tohumdan büyümesi yaklaşık bir yıl sürer. gülhatmi tohumları ekebilirsin yazın sonraki ayları Ertesi yaz çiçek açmanın tadını çıkarmak için. Alternatif olarak, iç mekanda herhangi bir nakli başlatmayı planlıyorsanız, kışın sonlarına veya ilkbaharın başlarına kadar bekleyebilirsiniz.

Gülhatmisinden kesimler alabilir misin?

bir kes 3-4 inç uzunluğunda sağlıklı kök keskin bir bıçak veya makasla gülhatmi; kök bilyeye en yakın uç düz bir şekilde kesilmelidir. Kök 1/4 inç genişliğinde veya daha büyük olmalıdır. Kararmış köklerden kaçının; koyu renk öldüklerini veya ölmek üzere olduklarını gösterir.

Tavşanlar gülhatmi yer mi?

Tavşan tarafından yenen yıllık çiçekleri, ageratum, çan çiçeği, sardunyalar, impatiens, unutma beni, scabiosa veya örümcek bitkisi gibi tavşana dayanıklı bitkilerle değiştirin. Tavşanların sürekli bir sorun olduğu yerlerde columbine, daylily, hollyhock, iris, bahçe anneleri, phlox, speedwell veya civanperçemi gibi uzun ömürlü bitkiler kurun.

Gülhatmi nasıl sağlıklı tutarsınız?

Gülhatmilerinizi Korumak İçin İpuçları

  1. Hollyhocks'u Uygun Bir Yere Ekin. Hollyhock'un verimli bir şekilde akan dengeli toprakla dolu güneş ışığının tadını çıkarın. ...
  2. Gülhatmileri Düzenli Olarak Sulayın. ...
  3. Gübre Kullanımı. ...
  4. Refakatçi Dikimi. ...
  5. Harcanan Çiçekleri Kaldırın. ...
  6. Gülhatmilerinizi Budayın. ...
  7. Hollyhocks'unuzu Kışa Hazırlamak.

Gülhatmi çok fazla güneş alabilir mi?

gülhatmi tam güneşe ve nemli, zengine ihtiyaç duyar , iyi drene edilmiş toprak. Birçok acemi gülhatmi yetiştiricisinin yaptığı hata, bu çiçeği çok kuru toprağa dikmektir. ... Gülhatmi bitkileri iyi büyümek için birbirinden yaklaşık 61 cm uzakta olmalıdır.

Gülhatmi çoğalır mı?

normalde gülhatmi bienal olarak büyümek veya muhtemelen kısa ömürlü çok yıllık bitkilerdir ve bu nedenle geleneksel olarak yamalarını yenilemek için kendi kendine ekmelerine izin verilir.

Farklı gülhatmi türleri var mı?

Gülhatmi çiçekleri için, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli renkler vardır. beyaz, pembe, kırmızı, sarı ve bordo . Ayrıca, tutma sapları 6 ila 9 fit arasında değişir. Bu nedenle tohum seçimi yapmadan önce renk tercihlerinizi, alan ve boy ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun.