Gözyaşı mı, dara mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Antwon Willms
Puan: 4.4/5(65 oy)

İlgili kelimeler gözyaşı, yırtık, yırtılmadır. Gözyaşı kelimesi, eski İngilizce gözyaşı anlamına gelen teran kelimesinden türetilmiştir. püskürtmek bir eşyanın ambalajının ağırlığı veya o eşyayı taşıyan konteyner veya aracın ağırlığıdır.

Dara üzerinde mi?

: bir süre boyunca büyük başarı elde etti Takım son haftalarda gözyaşı döktü .

Gözyaşı dökmek deyiminin anlamı nedir?

Gözyaşı üzerinde (hava ile tekerlemeler) anlamına gelir bir çılgınlık içinde olmak, sürekli bir faaliyet telaşı içinde olmak, bir faaliyet patlaması içinde olmak, bir galibiyet serisinde olmak, sarhoş bir faaliyet yolculuğunda olmak . Gözyaşı deyimi esas olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılır. ... Çoğu zaman deyim içinde gözyaşı dökmek için kullanılır.

Kağıdı yırtar gibi gözyaşı nasıl yazılır?

Göz yaşı, yapar , rip, ayırmak demektir. Yırtmak, bir şeyin liflerini, genellikle düzensiz veya düzensiz kenarlar bırakmak için ayırarak ayırmaktır: bir mektubu yırtarak açmak. Parçalama, yırtma veya parçalara ayırmada güç veya şiddet anlamına gelir: birinin kıyafetlerini keder içinde yırtması.

Gözyaşının iki anlamı nedir?

1 : zorla iki veya daha fazla parçaya çekmek Bu kağıdın yırtılması kolaydır . 2: yırtarak veya yırtarak yaralamak veya yaralamak : yırtmak Deriyi yırttığınız yerde bir merhem kullanın. 3: Zorla kaldırmak için duvardan notu yırttım. 4 : güçlü veya hızlı hareket etmek Bir araba sokağı yırttı.

Dara butonlu Dijital Tartı

29 ilgili soru bulundu

Ayrılık nasıl yazılır?

1: (bir şeyi) parçalara ayırarak tamamen yok etmek için kutuyu güzelce açamadım, bu yüzden sadece yırttı o ayrı.

Bir cümlede gözyaşı kelimesini nasıl kullanırsınız?

Gözyaşı cümle örneği

  1. Bir gözyaşı yanağından aşağı süzüldü. ...
  2. Sesi kırıldı ve gözünden bir damla yaş süzüldü. ...
  3. İnsanların kafalarını koparabileceğini zaten biliyordum. ...
  4. Gözyaşını geri kırptı, ama gözyaşları kaçtı ve yanağından aşağı kaydı. ...
  5. 'Kendimi parçalara ayıramam,' diyordu doktor. ...
  6. Geri çekildi ve gözünde gerçek bir yaş belirdi.

mandal yukarı ne demek?

edatlıfiil. cırcır (bir şey) yukarı.​ art arda ve küçük miktarlarda artırmak veya bir şeyi artırmak .

gözyaşı ve gözyaşı nasıl telaffuz edilir

YouTube'da daha fazla video

Bu Amerikan İngilizcesi Telaffuz Dersinde TEAR, to rip ve TEAR, to cry nasıl telaffuz edildiğini öğrenin. Bu video kafa karıştırıcı bir kelime çiftini hedefliyor: TEAR (kopyalamak için: T-AIR ) ve GÖZYAŞI (ağlarken gözlerinden ne gelir: T-EAR). Bu iki kelime aynı şekilde yazılır, ancak farklı telaffuz edilir.


Bir şeyi nasıl daralarsın?

Dara tuşuna basmak terazinin ekranını sıfırlar. Bir bileşiği ölçtüğünüzde, kabın ağırlığını okumaya dahil etmek istemezsiniz. Konteynerin darasını almak için terazinin üzerine koyun, sabit bir okuma için bekleyin, ardından ekranı sıfırlamak için dara tuşuna basın .

Gözyaşı ve gözyaşı aynı kelime mi?

Gözyaşı ve gözyaşı iki kelimedir aynı şekilde yazılır ancak farklı telaffuz edilir ve farklı anlamlara sahiptir, bu da onları heteronym yapar. ... İngilizce kelimeler de seslerinden çok etimolojilerine göre yazılıyor.

Dara cümle içinde nasıl kullanılır?

Kıllı daranın Demir Çağı'nda bir bitki otu olduğuna dair kanıtlar var. Tartım ve benzeri uygulamalar için dara fonksiyonu dahildir . Ve ormandan iki tane doğurdu ve onlardan kırk iki çocuğunun darasını aldı.

Dara ne demek?

1: Bir maddenin ve onun kabının brüt ağırlığından, kabın ağırlığını da hesaba katarak yapılan bir kesinti: ayrıca kabın ağırlığı. 2 : karşı ağırlık . dara. fiil. darası alınmış; dara almak.


Bazı Heteronym örnekleri nelerdir?

Heteronyms, aynı şekilde yazılan ancak farklı telaffuz edildiğinde farklı anlamları olan kelimelerdir. Örneğin: LEED olarak telaffuz edilen kurşun, rehberlik etmek anlamına gelir . Bununla birlikte, kurşun, belirgin LED, metalik bir element anlamına gelir.

cırcır kız nedir?

Ratchet, hip hop'ta orijinal anlamında aşağılayıcı bir argo terimdir. kaba bir kadın ve 'sefil' kelimesinin bir Louisian bölge dili versiyonu veya 'ratshit' kelimesinin bir varyasyonu olabilir. Terim o zamandan beri daha geniş anlamlara ve çağrışımlara sahip olacak şekilde genişletildi ve artık sıkı bir şekilde bağlı değil ...

Cırcır yerine ne söyleyebilirim?

Bu sayfada, cırcır için 15 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: fidye , yakalama, dişli, tekerlek, cırcır, zincir dişlisi, dişli çark, cırcır yukarı, cırcır aşağı, krank ve kol.

Raf argo ne için?

Argo: Kaba. bir kadının göğüsleri . Argo. bir yatak, karyola veya ranza: Bütün öğleden sonrayı rafta geçirdim. DAHA FAZLA GÖR.


Gözyaşı ile hangi edat kullanılır?

Vakaların %20'sinde arada gözyaşı kullanıldı

Ancak ikisi arasında kaldım. XPS13 ve XPS14 arasında kaldım. O zamanlar bir kriz geçirdim ve almak arasında kaldım.

Gözyaşları nelerden yapılmıştır?

Gözyaşların çoğunlukla oluşur su

Gözyaşlarınız tükürük ile benzer bir yapıya sahiptir. Çoğunlukla sudan yapılırlar, ancak aynı zamanda tuz, yağlı yağlar ve 1.500'den fazla farklı protein içerirler.

Homograf gözyaşı nedir?

tanım: diğeriyle aynı yazılışı olan ancak anlamı ve tarihi farklı olan bir kelime . Homograflar genellikle birbirinden farklı telaffuz edilir. 'Elbisesindeki gözyaşının üzerine gözyaşı döktü' cümlesinde, 't-e-a-r' olarak yazılan iki kelime homograflardır.

Şiddetle parçalamak için başka bir kelime nedir?

Gözyaşı kelimesinin bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: bölmek , parçala, parçala, parçala ve parçala. Bütün bu kelimeler 'zorla ayırmak' anlamına gelirken, yırtılma, zorla koparmak ve tırtıklı kenarlar bırakmak anlamına gelir.


Anlam arasında mı bölünmüş?

İki veya daha fazla şey arasında kalırsanız, hangisini seçeceğinize karar veremezsiniz ve bu nedenle endişeli veya sıkıntılı hissedersiniz.