Göbek kordonu kokmalı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sorulan: Prof. Jammie Rau DDS
Puan: 5/5(10 oy)

Kordon kütüğünün biraz kokması normaldir. .  Koku keskinleşirse, sızma, güdük tabanında kızarıklık, kanama veya enfeksiyon varsa bebeğinizi doktoruna götürün.

Bebeğimin göbek kordonu neden kötü kokuyor?

Bölgedeki normal bakteriler, genellikle bir veya iki hafta içinde kordonun çürümesine ve ayrılmasına yardımcı olur. Kordon kütüğü bulanıklaşırsa, kahverengileşirse, yapışkanlaşırsa ve mis gibi kokarsa çürüyen et , sadece bunun çürüyen et olduğunu bilin – ve korkunç kokuyor. Kabalığı silin, kuru tutun ve yakında düşecek.

Göbek kordonunun enfekte olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Hafif kanama normaldir ve genellikle endişe edilecek bir durum değildir, ancak enfeksiyon belirtileri şunları içerebilir:

  1. kordon çevresinde kırmızı, şiş, sıcak veya hassas cilt.
  2. kordonun etrafındaki deriden sızan irin (sarı-yeşilimsi bir sıvı).
  3. kablodan gelen kötü bir koku.
  4. ateş.
  5. telaşlı, rahatsız veya çok uykulu bir bebek.

Göbek kordonu için ne zaman endişelenmeliyim?

Ancak kordon ayrılırken çok fazla kan varsa hemen doktorunuzu arayın. eğer kordon 3 hafta sonra çıkmadı , sabırlı ol. Alanı kuru tutun ve çocuğunuzun bezinin örtmediğinden emin olun. 6 hafta içinde çıkmazsa veya ateş veya enfeksiyon belirtileri görürseniz doktorunuzu arayın.

Kokulu bir göbek ne anlama geliyor?

Hafif göbek kokuları tipik olarak normal olsa da, akıntı ve kokular birkaç farklı faktörün sonucu olabilir. Kötü koku ve akıntının bir kombinasyonu varsa, bu aşağıdakilerin bir işareti olabilir: Bir mantar enfeksiyonu veya göbek deliğinin mantar enfeksiyonu . Göbek deliğinin bakteriyel enfeksiyonu.

YENİDOĞAN KARIN DÜĞMESİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR | Göbek Kordonu Bakımı | Enfekte Göbek Kordonu

29 ilgili soru bulundu

Göbek deliğimde neden kaka var?

Fekal veya menstrüel sızıntı

Göbek fistülü, bağırsaklar ve göbek arasında anormal şekilde gelişmiş bir geçit, dışkı maddesinin göbek deliğinden sızmasına neden olabilir . Söylemeye gerek yok, göbek deliğinizden kaka geliyorsa, tıbbi yardım almalısınız.

Göbek deliğim neden ölüm gibi kokuyor?

Bir maya enfeksiyonu geliştirmeseniz bile, ter, kir, ölü deri hücreleri ve tiftik birikimi göbek deliğinizin kokmasına neden olabilir. Omfalolitler. Ölü deri hücreleri ve sebum - cildinizin salgıladığı yağ - göbek deliğinizde biriktiğinden, zamanla bir omfalolit oluşturabilirler.

Göbek kordonunu çekerseniz ne olur?

Kordon kütüğü çok erken çekilirse, aktif olarak kanamaya başlayabilir yani bir damla kanı her sildiğinizde, başka bir damla belirir. Kordon kütüğü kanamaya devam ederse, derhal bebeğinizin sağlayıcısını arayın.

Kokan göbek kordonu nasıl tedavi edilir?

Kablonun etrafındaki alanı belirtildiği şekilde temizleyin. Bir temiz kullanmanız söylenebilir, nemli bez, alkol pedleri veya alkole batırılmış bir pamuklu çubuk. Tüm drenajı çıkarın ve tabanın etrafını bir inç temizleyin. Biraz drenaj varsa, her temizlikten sonra antibiyotik merhem kullanmanız önerilebilir.


Bir bebeğin göbek bağı çok erken düşebilir mi?

Kordon çok erken düşemez . Ortalama kordon 10 ila 14 gün arasında düşer. Normal aralık 7 ila 21 gündür. 7 günden önce düşse bile bu tavsiyeye uyabilirsiniz.

Göbek kordonunu cerrahi ruhla temizleyebilir misin?

Cerrahi alkollü içeceklere batırılmış pamuklu çubuk veya pamuk kullanın göbek kordonunu temizlemek için. Bebeğinize zarar vereceğinizden korkmayın, bu işlem ağrısızdır.

İyileşen göbek bağı neye benziyor?

Doğumdan hemen sonra göbek bağı kütüğü genellikle beyaz ve parlak görünür ve hafif nemli olabilir. Güdük kuruyup iyileştikçe, kahverengi, gri ve hatta siyah . Bu normal. Alanı temiz ve kuru tuttuğunuz sürece genellikle hiçbir sorun gelişmez.

Göbek kordonunun iyileşmesi ne kadar sürer?

Güdük düştükten sonra küçük bir yara olacaktır. Alabilir yedi gün ile 10 gün arasında Bölgenin tamamen iyileşmesi için. Bebeğinizin bezinde küçük bir kan lekesi görebilirsiniz.


Göbek kordonunu temizlemen gerekiyor mu?

Göbek kordonu kütüğüne bakmanın en iyi yolu, kendi kendine düşene kadar temiz ve kuru tutun . Temiz tutmak için düzenli olarak yıkamanıza gerek yoktur. Bunun yerine, onu kirletmekten kaçınmalısınız. Güdük kuru tutmak, sağlıklı iyileşmeyi ve doğal bir kopmayı teşvik etmenin en iyi yoludur.

Yenidoğanın dilini nasıl temizlersiniz?

Yeni doğan bebeğinizin dilini temizlemek için önce ellerinizi yıkamalı, sonra parmağınızın etrafına küçük bir parça nemli bez veya gazlı bez alın ve dilin yüzeyini dairesel hareketlerle nazikçe ovalamak için kullanın. Yenidoğanın diş etleri ve dili her beslenmeden sonra temizlenmelidir.

Göbek deliğinizden çıkan siyah şey nedir?

omfalolitler . Ölü deri hücreleri ve sebum - cildinizin salgıladığı yağ - göbek deliğinizde biriktiğinden, zamanla bir omfalolit oluşturabilirler. Göbek taşı olarak da bilinirler, siyah noktaları oluşturan aynı malzemelerden yapılırlar. Göbek taşının yüzeyi oksidasyondan siyaha döner.

Göbek kordonunu bebek beziyle kapatabilir misin?

Kütüğü kuru tutun.

Araştırmacılar şimdi bunun, kordonun kurumasına ve ayrılmasına yardımcı olabilecek bakterileri öldürebileceğini söylüyor. Bunun yerine, tabanın kurumasına yardımcı olmak için kütüğü havaya maruz bırakın. Kütüğü örtmekten kaçınmak için bebeğinizin bezinin ön tarafını katlanmış halde tutun. .


Bebeğimin göbek bağını hidrojen peroksit ile temizleyebilir miyim?

Gazlı bez veya pamuk top üzerine ıslatılmış hidrojen peroksit , temizlik için belki de en iyi seçimdir. Biraz hafif sabunlu su da kullanılabilir. (Geçmişte alkol sürmek önerildi, ancak döküntülere neden olma eğilimindedir).

Bebekler göbek bağı kesildiğinde ağrı hisseder mi?

Bebeğinizin kordonunda sinir uçları yoktur, bu nedenle kesildiğinde acımıyor . Bebeğinize bağlı kalana göbek kütüğü denir ve kısa süre sonra düşerek çok güzel bir göbek deliği ortaya çıkar.

Doktorlar plasentayı çıkarır mı?

A doktor tipik olarak mümkün olduğunca çabuk cerrahi olarak çıkarılmasını önerecektir. . Ancak bazen plasenta rahme o kadar yapışıktır ki plasentayı rahmi de çıkarmadan (histerektomi) çıkarmak mümkün olmaz.

Plasentayı çıkarmak kötü mü?

Çekme ayrıca bir taşır kordonu yırtma riski hafif ve nadir fakat yaşamı tehdit eden bir duruma neden olmak - organın vücudun içine ve hatta dışına çekildiği uterus inversiyonu. Çalışma, oksitosin enjeksiyonunun bir ebenin kanamayı durdurmak için yapabileceği en önemli şey olduğu sonucuna vardı.


Şişman kıvrımlarımın kokmasını nasıl durdurabilirim?

Önleme

  1. Cilt kıvrımlarını mümkün olduğunca kuru tutun. ...
  2. Egzersizden hemen sonra terli giysilerinizi değiştirin.
  3. Koltuk altlarını kuru tutmak için ter önleyici kullanın.
  4. Her gün antibakteriyel sabunla yıkayın.
  5. Hassas bölgelere mantar önleyici toz uygulayın.
  6. Banyodan veya duştan sonra iyice kurulayın.
  7. Cilt tene teması azaltın.

Göbek deliği neden peynir gibi kokar?

Göbek deliği çoğu insanın doğumdan sonra doktorların göbek bağını kesmesiyle oluşan ilk yara izleridir. Çoğu inni, düzinelerce bakteri, mantar ve tiftikle doludur - özellikle de tüylü bir karın üzerindeyseler. Göbek enfekte olursa , içinde kötü kokulu, peynir benzeri bir sıvı da olabilir.

Göbek deliğimi hidrojen peroksit ile temizleyebilir miyim?

İşte adımlar: Cildinizin hassasiyetine bağlı olarak göbek deliğinizi temizlemek için su, tuzlu su solüsyonu veya hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Pamuklu çubuğun bir tarafını temizleme maddesine batırın ve nazikçe silin. göbek çukuru.

Göbek deliği dahili olarak neye bağlıdır?

Dahili olarak kordondaki damarlar ve arterler kapanır ve oluşur bağlar sert bağ dokularıdır. Bu bağlar karaciğeri bölümlere ayırır ve göbek deliğinin iç kısmına bağlı kalır.