Flonaz kan basıncını yükseltir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ms. Celia Lesch
Puan: 4.6/5(7 oy)

Belirtildiği şekilde kullanıldığında, FLONASE ürünleri kan basıncını artırmaz .

FLONASE'i kimler kullanmamalıdır?

aktif tüberküloz . aktif olmayan tüberküloz . herpes simpleks enfeksiyonu gözün. Candida'ya bağlı bir burun mantar enfeksiyonu.

Flutikazon burun spreyinin yan etkileri nelerdir?

Flutikazon burun spreyi yan etkilere neden olabilir. Bu belirtilerden herhangi biri şiddetliyse veya geçmiyorsa doktorunuza söyleyin:

  • baş ağrısı.
  • burunda kuruluk, batma, yanma veya tahriş.
  • mide bulantısı.
  • kusma.
  • ishal.
  • burunda kanlı mukus.
  • baş dönmesi.

FLONASE kalp çarpıntısına neden olur mu?

uygulama (12 flutikazon propiyonat raporu ve 6 flutikazon furoat raporu) ve 12 inhalasyon tedavisi. Rapor edilen reaksiyonlar çarpıntı (22 rapor), taşikardi (2 rapor), aritmi (1 rapor), ekstrasistol (3 rapor), ventriküler taşikardi (1 rapor) ve artmış kalp hızı (1 rapor).

İnhale flutikazon kan basıncını etkiler mi?

Kortizon veya prednizon gibi steroid flutikazon, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok yan etkiye sahip olabilir. yüksek kan basıncı . Ancak, inhaler olarak alındığında hava yollarından emilen miktar çok küçüktür ve yüksek tansiyon Advair ile sadece nadir görülen bir yan etkidir.

Yüksek tansiyonum var. Neden dekonjestanlardan kaçınmalıyım? Yerine ne alabilirim?

16 ilgili soru bulundu

Solunan steroidler kan basıncını yükseltir mi?

Steroidler. Çok yüksek doz kortikosteroidler hipertansiyona neden olabilir, ancak alındığında yüksek tansiyona neden olmazlar astım tedavisi için reçete edildiği gibi. Bununla birlikte, astımınız varsa, aşırı dozda steroid yüksek tansiyona neden olabilir.

İnhalatörler kan basıncını etkiler mi?

Astım için kullanılan bazı ilaçlar da kan basıncınızı etkileyebilir: Kortikosteroidler, özellikle ciddiyse astımı olan kişiler için inhalerlerde kullanılan bir ilaç türüdür. Nefes almayı zorlaştıran iltihabı hafifletebilirler. Kortikosteroidlerin olası bir yan etkisi, yüksek kan basıncı .

Burun spreyi kalp çarpıntısına neden olabilir mi?

Birçok reçetesiz dekonjestan var psödoefedrin veya fenilefrin . Bu bileşenler kalp çarpıntısına neden olabilir veya kan basıncınızı yükseltebilir.

Nazal dekonjestan kalp çarpıntısına neden olabilir mi?

Herhangi bir ilaç gibi, dekonjestanlar bazen yan etkilere neden olabilir. Geçici olarak sinirlilik, baş dönmesi ve uyku sorunlarına neden olabilirler. Yapabilirler kalp çarpıntısına neden olur (kalbiniz çarpıyormuş gibi hissetmek) veya daha yüksek tansiyon.


Burun spreyi kalp atış hızını artırabilir mi?

Dekonjestan ürünler burun spreyleri de dahil olmak üzere kan basıncını ve nabız hızını artırabilir. Ayrıca gergin veya baş dönmesi hissetmenize neden olabilir veya uyumanızı zorlaştırabilirler. Bazı dekonjestanlar, aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Bunları kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Flutikazon güçlü bir steroid midir?

Flutikazon propiyonat, bir güçlü kortikosteroid Glukokortikoid reseptörü için yüksek özgüllüğe sahip, alerjik rinit tedavisi için sulu bir burun spreyi olarak mevcuttur.

Flutikazon burun spreyini ne kadar süre kullanabilirsiniz?

için sürekli kullanmayınız. 1 aydan fazla bir doktorla konuşmadan. Dozunuzu düşürdükten sonra semptomlarınız kötüleşirse, tekrar artırmak isteyebilirsiniz. Reçetede flutikazonlu burun spreyi veya burun damlası varsa, doktorunuz bunu ne sıklıkta kullanacağınızı ve dozunuzu ne zaman değiştireceğinizi size söyleyecektir.

Flutikazon ile ilişkili oral yan etkiler var mı?

Aşağıdakiler dahil ciddi yan etkileriniz varsa hemen doktorunuza bildirin: göz ağrısı , yüz ağrısı, burun hasarı belirtileri (ağrı, şiddetli burun kanaması, burnunuzdan sürekli ıslık sesi gelmesi gibi), burnunuzda/boğazınızın arkasında beyaz lekeler, yutulduğunda ağrı, kalıcı boğaz ağrısı.


Flonase işleri daha da kötüleştirebilir mi?

Flutikazon burun spreyi bazen astım semptomları yapabilir. hırıltı veya nefes darlığı , daha kötüsü. Burun alerjileri yerine alabileceğiniz diğer ilaçları doktorunuza sorun.

Flonase yüksek tansiyon için güvenli midir?

FLONASE ürünleri kan basıncını artırabilir mi? Belirtildiği şekilde kullanıldığında, FLONASE ürünleri kan basıncını artırmaz .

Flonase'i yüksek göz tansiyonu ile alabilir misiniz?

SONUÇ: Araştırmalar nedensel bir etki göstermedi Flonase kullanımı ve göz içi basınçları. Çalışmalar, nazal steroidlerin bölgesel bir etkisinin olmadığı sonucuna varmıştır.

Dekonjestanlar aritmiye neden olabilir mi?

Sistemik dekonjestanlar genelleştirilmiş periferik vazokonstriksiyona neden olur,10ve AE'ler aritmileri, hipertansiyonu, çarpıntıları ve taşikardiyi içerir.


Dekonjestanların yan etkileri nelerdir?

Dekonjestanların yan etkileri

  • uykulu hissetmek (uyuşuk olmayan ilaçları arayın)
  • burnunuzun astarının tahrişi.
  • baş ağrısı
  • hissetmek veya hasta olmak.
  • kuru bir ağız.
  • huzursuz veya heyecanlı hissetmek.
  • kızarıklık.

Dekonjestanlar kalp hastaları için kötü mü?

Çoğu topikal nazal dekonjestan (örneğin, oksimetazolin, fenilefrin ve nafazolin) ayrıca kalp hastalığı ve yüksek tansiyonu olan hastalar tarafından kullanımına karşı uyarıyı taşıyın , kimyasalın bir kısmının emilme ve sağlıklarını tehlikeye atacak kan seviyelerine ulaşma olasılığı nedeniyle.

Burun spreyi AFib'e neden olabilir mi?

AFib'iniz varsa, herhangi bir reçetesiz ilaç veya diyet takviyesi almadan önce doktorunuzla konuşun. Soğuk algınlığı ilaçları ve burun spreyi dekonjestanlar, kalp aritmileri olan bazı insanlar için yaygın suçlulardır.

Kalp hastaları için hangi burun spreyi güvenlidir?

Oral dekonjestanlara alternatifler mevcuttur. İlaç alanında difenhidramin (Benadryl), klorfeniramin (Chlor-Trimeton) gibi antihistaminikler, setirizin (Zyrtec) ve loratadin (Claritin) burun tıkanıklığına yardımcı olabilir, kalp için güvenlidir. Burun spreyleri, tam da ihtiyacınız olan yerde bir dekonjestan sağlar.


Kalp çarpıntısı için acile gitmeli miyim?

aramanızı öneririz acil tıbbi yardım Kalp çarpıntısının aşağıdakiler gibi başka fiziksel semptomları varsa: Baş dönmesi ve güçsüzlük. Baş dönmesi. Bayılma.

Albuterol inhaler kan basıncını etkiler mi?

Albuterol kan basıncınızı önemli ölçüde değiştirebilir , kalp hızı veya nabız. Bu, kalp rahatsızlığınızı daha da kötüleştirebilir.

Albuterol inhaler kan basıncını arttırır mı?

Bununla birlikte, her zaman albuterol gibi ilaçları almak optimal değildir. Kalp atış hızını artırarak çarpıntı ve titremeye neden olurlar. Albuterol genellikle kan basıncını önemli ölçüde yükseltmez . Çok fazla albuterol veya benzeri inhaler kullanan kişilerin, kullanmayanlara göre astım nedeniyle hastaneye yatma olasılığı daha yüksektir.

Yüksek tansiyonu olan bir kişi albuterol alabilir mi?

Albuterol bazıları için uygun olmayabilir kardiyovasküler hastalığı, aritmi, yüksek tansiyon, nöbet veya aşırı aktif tiroidi olan kişiler. Diyabeti şiddetlendirebilir ve düşük potasyum seviyelerine neden olabilir.