Excel çalışma kitabı neden paylaşılıyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jamel Marvin Sr.
Puan: 4.6/5(1 oy)

Excel dosyası paylaşarak, diğer kullanıcılara aynı belgeye erişim izni veriyorsunuz ve aynı anda düzenleme yapmalarına izin veriyorsunuz , bu da sizi birden çok sürümü takip etme zahmetinden kurtarır.

Excel'de paylaşılan çalışma kitabını nasıl kapatabilirim?

Aşağıdaki adımları izleyerek paylaşımı kapatabilirsiniz:

  1. Şeridin Gözden Geçir sekmesini görüntüleyin.
  2. Değişiklikler grubunda Çalışma Kitabını Paylaş aracını tıklayın. Excel, Çalışma Kitabını Paylaş iletişim kutusunu görüntüler.
  3. Değişikliklere İzin Ver onay kutusunu temizleyin.
  4. Tamam'a tıklayın.

Excel çalışma kitabını paylaşmak ne işe yarar?

Birkaç kullanıcının aynı Excel çalışma kitabında aynı anda çalışmasını istiyorsanız, çalışma kitabını paylaşılan bir çalışma kitabı olarak kaydedebilirsiniz. Kullanıcılar daha sonra veri girin, satır ve sütun ekleyin, formül ekleyin ve değiştirin ve biçimlendirmeyi değiştirin .

Paylaşılan bir çalışma kitabı kullanmanın faydaları nelerdir?

Elektronik tabloları paylaşmanın bir avantajı, çalışan işbirliğini teşvik edebilirsiniz . Birkaç çalışan arasında paylaşılan bir elektronik tablo, birden fazla dosyada kesintiye neden olur ve bu da bilgilerin kaybolmasına veya üzerine yazılmasına neden olabilir.

Birden fazla kullanıcı aynı anda Excel'i düzenleyebilir mi?

Excel'i Aynı Anda Birden Çok Kullanıcıyla Kullanın

adlı bir özellik aracılığıyla aynı Excel dosyasını birden çok kullanıcıyla düzenleyebilirsiniz. birlikte yazma . Bu özellik, birden fazla kişinin eylemleri farklı renklerle vurgulanmış olarak bulut sunucusu olarak adlandırılan uzak bir belgede değişiklik yapmasına olanak tanır.

Excel 2016'da çalışma kitabı paylaşımı nasıl etkinleştirilir | 2019

44 ilgili soru bulundu

Birden çok kullanıcının Excel 365'i düzenlemesini nasıl sağlarım?

Gözden Geçir > Çalışma Kitabını Paylaş'a tıklayın. Düzenleme sekmesinde, Birden fazla kullanıcı tarafından yapılan değişikliklere izin ver... onay kutusunu seçin. Gelişmiş sekmesinde, değişiklikleri izlemek ve güncellemek için kullanmak istediğiniz seçenekleri belirleyin ve ardından Tamam'a tıklayın.

Paylaşılan çalışma kitabı Excel'i bulamıyor musunuz?

Tıklamak Dosya > Seçenekler > Hızlı Erişim Araç Çubuğu . Komutları seç altındaki listeyi açın ve Tüm Komutlar'ı seçin. Çalışma Kitabını Paylaş (Eski) görene kadar bu listeyi aşağı kaydırın. Bu öğeyi seçin ve Ekle'yi tıklayın.

Paylaşılan çalışma kitabım neden kilitli?

Birlikte yazmaya çalışıyorsanız, kilitli hata oluşabilir dosya birlikte yazma tarafından desteklenmeyen bir özellik kullanıyorsa . Dosyayı açan kişiden aşağıdakilerden birini veya birkaçını yapmasını isteyin. Denenecek ilk şey, Paylaşılan Çalışma Kitabı özelliğini kapatmaktır.

Excel'de belirli sayfaları paylaşabilir misiniz?

Tek bir çalışma sayfasını veya sekmeyi paylaşma mümkün değil . Excel'in paylaşım özellikleri, çalışma kitabında veya tüm belge düzeyinde çalışır.

Excel dosyasını kimin paylaştığını nasıl görebilirim?

OneDrive veya SharePoint'te bir dosyanın kimlerle paylaşıldığını görün

  1. Belge kitaplığınızda dosyayı veya klasörü seçin.
  2. Dosya listesinin üzerinde Paylaş'ı seçin. Bağlantı gönder penceresi açılır.
  3. Öğe şu anda herhangi biriyle paylaşılıyorsa, Bağlantı gönder penceresinin altında Paylaşılanlar listesi görünür.

Birden çok kullanıcı bir Excel elektronik tablosunu aynı anda SharePoint'te düzenleyebilir mi?

birlikte yazma SharePoint Server'da, birden çok kullanıcının birbirlerinin değişikliklerine müdahale etmeden herhangi bir zamanda bir belge üzerinde çalışmasına olanak tanır. ... Office Web Apps Server'ı kullanmak üzere yapılandırılmış SharePoint Server'ınız varsa, kullanıcılar ayrıca Word, PowerPoint, Excel ve OneNote Web Apps'ta belgeleri birlikte yazabilir.

Excel'imin paylaşılıp paylaşılmadığını nasıl anlarım?

Merhaba, Gözden Geçir sekmesini seçin ve Çalışma Kitabını Paylaş'a tıklayın doğrulamak için.

Bir Excel çalışma kitabına kaç yeni çalışma sayfası ekleyebilirsiniz?

Not. Sınırlı olsan da 255 yaprak Yeni bir çalışma kitabında Excel, bir çalışma kitabı oluşturduktan sonra ekleyebileceğiniz çalışma sayfası sayısını sınırlamaz. Çalışma kitabınızın tutabileceği çalışma sayfası sayısını nihai olarak sınırlayan tek faktör bilgisayarınızın belleğidir.

Excel'de bir sekmeyi nasıl paylaşırım?

Excel 2016'da tek bir sayfayı paylaşmak için aşağıdaki geçici çözümü deneyebilirsiniz:

  1. Paylaşmak istediğiniz çalışma sayfasının sekmesine sağ tıklayın.
  2. Taşı veya Kopyala'ya tıklayın.
  3. Kime kitabında: (yeni kitap) öğesini seçin ve Bir kopya oluştur'u işaretleyin. Tamam'ı tıklayın. ...
  4. Bu çalışma kitabında Dosya > Paylaş > E-posta > Ek Olarak Gönder'e tıklayın.

Excel 2016'da bulunan çalışma kitabı özellikleri arabirimi nerede?

Office için Klasik Menünüz yoksa Belge Özelliklerini Excel 2010/2013/2016/2019 Ribbon'da görüntüleyin. Dosya sekmesine tıklayın ve sahne arkası görünümüne geçin; Sol çubuktaki Bilgi düğmesini tıklayın; Ardından belge özelliklerini görüntüleyeceksiniz sağ panelde .

Paylaşılan bir dosya nasıl kilitlenir?

Genelde olan, dosyayı kullanan son kişinin bağlantısının kesilmesi veya oturumunun doğru şekilde kapatılmaması ve bir ' gizli' dosya geride kalıyor - dosyayı açık tutuyor . Bu sorunu gidermek için: Gizli dosya ve klasörleri geçici olarak açın.

Paylaşılan bir Excel elektronik tablosunun kilidini nasıl açarım?

Sayfanın kilidini açmak istediğinizde, şerit menüsündeki Dosya sekmesine tıklayın . Ardından Bilgi'ye tıklayın, Koru'ya tıklayın ve Sayfa Korumasını Kaldır'a tıklayın. Bir şifre varsa, girmeniz istenecektir. Bilmiyorsanız, talep etmek için size e-tabloyu gönderen kişiyle iletişime geçin.

Paylaşılan bir Excel dosyasının kilidini nasıl açarım?

'Bilgisayarım'ı sağ tıklayın, 'Yönet'i seçin ve açık dosyayı bulmak ve bağlantısını kesmek için 'Paylaşılan Klasörler' sekmesine gidin. Unutmayın ki sadece sunucuya yönetici ayrıcalıklarına sahip bir ağ yöneticisi Excel dosyasını bu şekilde açabilir.

Excel'de bir çalışma kitabını paylaşmayla ilgili değişiklikleri izleme nasıl olur?

Çalışırken değişiklikleri vurguladığınızda, Excel tüm düzeltmeleri (değişiklikler, eklemeler ve silmeler gibi) vurgulama rengiyle özetler. Gözden Geçir sekmesinde, Değişiklikleri İzle'yi tıklayın ve ardından Değişiklikleri Vurgula'ya tıklayın. Düzenleme sırasında değişiklikleri izle'yi seçin. Bu aynı zamanda çalışma kitabınızın onay kutusunu da paylaşır.

Bir Excel çalışma kitabı 2016'yı nasıl paylaşırım?

Bir çalışma kitabını paylaşmak için:

  1. Backstage görünümüne erişmek için Dosya sekmesini ve ardından Paylaş'ı tıklayın.
  2. Paylaş bölmesi görünecektir. ...
  3. Paylaş bölmesinde, belgeniz OneDrive'a kaydedildiyse, Kişilerle Paylaş düğmesini tıklayın.
  4. Excel, Normal görünüme dönecek ve pencerenin sağ tarafındaki Paylaş panelini açacaktır.

Excel'de tarih ve saat girmek için en iyi uygulama nedir?

Ben tavsiye ediyorum tarihleri ​​aynı şekilde yazmak Sisteminizin kullandığı biçim. Amerikalı okuyucularımız için tam tarih 'gün/ay/yıl' biçiminde olacaktır. Avrupa tarzı tarihler 'ay/gün/yıl' şeklindedir. Tarih yazarken, her zaman tam tarihi ay, gün ve yıl ile birlikte yazarım.

Birden çok kullanıcı Office 365 için bir Excel dosyasının paylaşımını nasıl kaldırırım?

Kullanıcı adının sağındadır. Paylaşımı durdur'a dokunun . Bunu yapmak, seçtiğiniz kullanıcıyı 'paylaşım' listesinden çıkaracaktır. Belgeyi diğer kullanıcılarla paylaşmayı durdurun.

2019'da bir Excel çalışma kitabını nasıl paylaşırım?

Excel 2019'da paylaşmak istediğiniz çalışma kitabı dosyasını açın ve ardından ile satırın en sağındaki Paylaş düğmesini tıklayın. şerit. Çalışma kitabını henüz OneDrive'ınıza kaydetmediyseniz, sizi çalışma kitabı dosyasını OneDrive'a yüklemeye davet eden bir Paylaş iletişim kutusu görüntülenir.

Yeni bir Excel 2016 çalışma kitabında kaç çalışma sayfası var?

Sayfa Sekmeleri hakkında. Bu derste daha önce belirtildiği gibi, Excel 2016'da açtığınız her yeni çalışma kitabında bir çalışma sayfası varsayılan olarak sizin için oluşturuldu. Çalışma kitabına çalışma sayfaları ekleyebilirsiniz. Çalışma kitabından sayfaları da silebilirsiniz.