Excedrin'i aç karnına mı almalısınız?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Juanita Lesch
Puan: 4.3/5(55 oy)

Bu ilacın tablet formunu kullanıyorsanız, sonra en az 10 dakika uzanmayın bu ilacı aldın. Mide rahatsızlığı oluşursa, yiyecek veya sütle birlikte alabilirsiniz.

Excedrin'i ne zaman almamalısınız?

nedeniyle karaciğerin akut iltihabı hepatit C virüsüne. yüksek kan basıncı. son 30 gün içinde kalp krizi. anormal kalp ritmi.

Migren ilacı aç karnına alınabilir mi?

Ancak dikkatli olmak ve her ihtimale karşı herhangi bir ilaç almadan önce bir şeyler atıştırmak genellikle daha iyidir. 'Almak ibuprofen Güney Florida merkezli kardiyolog Dr. Adam Splaver, aç karnına mide zarının tahriş olmasına ve ülser kanamasına neden olabilir” dedi.

Excedrin mideniz için zor mu?

Ekstra dozların etkileri günlerce görülmeyebilir. Bu ilaç midenizi tahriş edebilir veya kanama sorunlarına neden olabilir. . Sigara veya alkol içmeyin. Boğazınızın tahriş olmasını önlemek için bu ilacı aldıktan sonra 30 dakika uzanmayın.

Excedrin'i arka arkaya kaç gün alabilirsin?

Dozaj, tıbbi durumunuza ve tedaviye verdiğiniz cevaba göre belirlenir. Dozunuzu artırmayın veya bu ilacı belirtilenden daha sık veya daha uzun süre kullanmayın. Daha uzun süren ağrı için bu ürünü kullanmayın. 10 gün veya 3 günden fazla süren ateş. En küçük etkili dozu kullanın.

Aç Karnında Yapmamanız Gereken 9 Şey

24 ilgili soru bulundu

Excedrin'i her gün almak uygun mudur?

Excedrin Migren'deki ilaçlardan biri olan asetaminofen, ciddi karaciğer hasarına neden olabilir. Excedrin Migraine alırsanız ve aşağıdakilerden herhangi birini yaparsanız, karaciğer hasarı riskiniz daha yüksektir: maksimum günlük miktardan fazla (24 saatte iki kaplet)

Hangi anti-inflamatuar midede en kolay?

Çalışmalar bunu buldu ibuprofen ve meloksikam Ketorolak, aspirin ve indometasin daha yüksek GI sorunları riski ile ilişkiliyken, midenizi rahatsız etme olasılığı daha düşük olabilir. İhtiyaçlarınız için doğru NSAID'yi nasıl seçeceğiniz hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun.

Excedrin neden bu kadar iyi çalışıyor?

Kafein olmuştur aspirin ve asetaminofenin potensini arttırdığı gösterilmiştir — Excedrin'deki iki ağrı kesiciMigren — yüzde 40'a kadar. Bu, kafein ile kombine edildiğinde migren ağrınızı hafifletmek için daha az asetaminofen ve aspirin gerektiği anlamına gelir.

Migren genellikle ne kadar sürer?

Bir migren genellikle sürer 4 ila 72 saat tedavi edilmezse. Migrenin ne sıklıkla meydana geldiği kişiden kişiye değişir. Migren nadiren ortaya çıkabilir veya ayda birkaç kez ortaya çıkabilir.


Çok fazla Excedrin'in yan etkileri nelerdir?

Kendinizi iyi hissetseniz bile, çok fazla asetaminofen (aşırı doz) alırsanız hemen tıbbi yardım alın. Doz aşımı belirtileri mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, terleme, mide/karın ağrısı, aşırı yorgunluk, sararmış gözler/cilt ve koyu renkli idrar içerebilir.

Excedrin neden beni garip hissettiriyor?

Çok fazla Excedrin almak kişiyi huzursuz hissettirebilir , (endişeli) ve eğer karışıma kahve eklerseniz ilacın yan etkilerine eklenecek ambalaj bilgilerine göre. Yani, evet, olabilir. Ayda üç veya daha fazla Migreni olan herkes, doktorlarıyla korunma hakkında konuşmalıdır.

Yüksek tansiyonu olan biri Excedrin alabilir mi?

Uzmanlar buna inanıyor asetaminofen yüksek tansiyonu olan kişiler için güvenlidir . Çok yüksek dozlarda asetaminofen ciddi karaciğer hasarına neden olabilir. Asetaminofenin yüksek dozlarda uzun süreli kullanımı - özellikle kafein (Excedrin) veya kodein (kodeinli Tylenol) ile kombine edildiğinde böbrek hastalığına neden olabilir.

Migrenden kurtulmanın en hızlı yolu nedir?

Bu makalede

  1. Bir Soğuk Paket deneyin.
  2. Bir Isıtma Pedi veya Sıcak Kompres kullanın.
  3. Saç Derinize veya Başınıza Baskıyı Kolaylaştırın.
  4. Işıkları Kısın.
  5. Çiğnememeye çalışın.
  6. Hidrat.
  7. Biraz Kafein Alın.
  8. Gevşeme alıştırması yapın.


Kusmak migrene yardımcı olur mu?

2013 inceleme raporuna göre, kusma migren baş ağrısı semptomlarına yardımcı olabilir , çünkü: ağrıyı veya iltihabı azaltmak için kan akışını değiştirir. endorfin gibi ağrıyı hafifleten kimyasallar salgılar. Bir migren bölümünün sonuna doğru ortaya çıkar ve semptomlarda azalmaya yol açar.

Migren için yapılacak en iyi şey nedir?

Sıcak paketler ve ısıtma yastıkları gergin kasları gevşetebilir. Sıcak duşlar veya banyolar da benzer bir etkiye sahip olabilir. Kafeinli bir içecek iç . Küçük miktarlarda kafein tek başına erken evrelerde migren ağrısını hafifletebilir veya asetaminofen (Tylenol, diğerleri) ve aspirinin ağrı azaltıcı etkilerini artırabilir.

Excedrin Migren yapmayı neden bıraktılar?

Bu ürünler neden durduruluyor? Onlar durduruluyor kalite ve güvence önlemleri nedeniyle . GSK kısa süre önce ürünlerin nasıl aktarıldığı ve tartıldığı konusunda tutarsızlıklar keşfetti. GSK'nın bu ilaçları ne zaman yeniden pazarlamayı planladığına dair bir bilgi yok.

Excedrin sisteminizde kaç saat kalıyor?

Üç plasebo kontrollü çalışmada, bir asetaminofen, aspirin ve kafein kombinasyonunun (Excedrin Migren'e eşdeğer) kalıcı olduğu gösterilmiştir. 6 saate kadar Migren baş ağrısı ağrısını gidermek için alındığında.


Excedrin'e bağımlı olabilir misin?

''Bunu söylemekten nefret ediyorum ama ben Tylenol bağımlısı ,'' o bana söyledi. ''Daha önce Excedrin Migren bağımlısıydım, çünkü bunların güvenli ilaçlar olduğunu düşündüm ve değiller. Onları kötüye kullanabileceğini düşünmemiştim. Ama kesinlikle yapabilirsin.

Tylenol mideye zarar verir mi?

Hayır. Asetaminofen mide için güvenlidir . Tylenol'ü (asetaminofen) ibuprofen veya Motrin gibi steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar (NSAIDS) ile karıştırmayın. NSAIDS'in aksine, Tylenol mide için tamamen güvenlidir ve gastrit veya ülser hastalığına neden olmaz.

Midemi korumak için ibuprofen ile ne alabilirim?

Sınırlı durumlarda, ağrı semptomlarının hızlı bir şekilde giderilmesi için ibuprofen'i aç karnına almak iyi olabilir. A magnezyum içeren antasit biraz koruma sağlayabilir ve daha hızlı rahatlama sağlamaya yardımcı olabilir. Uzun süreli kullanımda, GI yan etkilerinden kaçınmak için bir koruyucu almak yararlıdır.

Antiinflamatuar yerine ne alabilirsin?

Daha Güvenli NSAID Alternatifleri

  • Parasetamol : asetaminofen. Asetaminofen, ateşi düşürmenin yanı sıra NSAID'ler gibi hafif ila orta derecede ağrı ve ağrıları gidermek için kullanılır. ...
  • Topikal NSAID'ler. ...
  • Asetillenmemiş Salisilatlar. ...
  • Arnika. ...
  • kurkumin. ...
  • Bromelain. ...
  • Topikal Kapsaisin. ...
  • Akupunktur.


Excedrin sizi uyanık tutar mı?

Kafein uyarısı: Bu ürünün önerilen dozu bir fincan kahve kadar kafein içerir. Bu ürünü alırken kafein içeren ilaçların, yiyeceklerin veya içeceklerin kullanımını sınırlayın çünkü çok fazla kafein sinirlilik, sinirlilik, uykusuzluk ve bazen de hızlı kalp atışına neden olabilir.

İçtikten sonra Excedrin almak güvenli midir?

Excedrin (Asetaminofen, Aspirin ve Kafein) alırken hangi ilaçlar ve yiyeceklerden kaçınmalıyım? Alkol almaktan kaçının . Karaciğer hasarı veya mide kanaması riskinizi artırabilir. Ağrı, ateş, şişlik veya soğuk algınlığı/grip semptomları için diğer ilaçları kullanmadan önce bir doktora veya eczacınıza danışınız.

Excedrin kalp çarpıntısına neden olabilir mi?

Daha yaygın olarak bildirilen yan etkiler arasında bulantı, dispepsi, sinirlilik, sinirlilik, uykusuzluk ve çarpıntı sayılabilir.

Migrenle nasıl uyuyorsunuz?

Migrenli İnsanlar İçin 6 Uyku İpucu

  1. Düzenli Bir Uyku Programına Bağlı Kalın. ...
  2. Doğru Uyku Ortamını Yaratın: Karanlık, Sessiz, Serin ve Rahat. ...
  3. Yatmadan Bir Saat Önce Elektroniği Kapatın. ...
  4. Kafein, Alkol ve Yatmaya Çok Yakın Yemeklerden Kaçının. ...
  5. Bir Gevşeme Tekniği uygulayın. ...
  6. Uyku Yardımcıları Konusunda Dikkatli Olun.