Kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin en iyi örneği nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Calista Connelly Doktora
Puan: 4.6/5(21 oy)

Kişisel kimlik numaraları: sosyal güvenlik numarası (SSN) , pasaport numarası, ehliyet numarası, vergi mükellefi kimlik numarası, hasta kimlik numarası, finansal hesap numarası veya kredi kartı numarası. Kişisel adres bilgileri: sokak adresi veya e-posta adresi.

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin en iyi örneği nedir PII )?

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler veya PII, belirli bir kişiyi tanımlamak için potansiyel olarak kullanılabilecek herhangi bir veridir. Örnekler şunları içerir: tam ad, Sosyal Güvenlik numarası, ehliyet numarası, banka hesap numarası, pasaport numarası ve e-posta adresi .

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin üç örneği nelerdir?

Hangi bilgiler PII olarak kabul edilir?

  • Ad Soyad.
  • Ev Adresi.
  • E-posta adresi.
  • Sosyal Güvenlik numarası.
  • Pasaport numarası.
  • Ehliyet numarası.
  • Kredi kartı numaraları.
  • Doğum tarihi.

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgi testlerinin üç örneği nelerdir?

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler (PII), bir kişinin kimliğini ayırt etmek veya izlemek için kullanılabilecek bilgiler de dahil olmak üzere, bir kuruluş tarafından tutulan herhangi bir bilgidir. isim, sosyal güvenlik numarası, doğum tarihi ve yeri, annenin kızlık soyadı veya biyometrik kayıtları .

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin iki örneği (PII) nelerdir?

Cevaplar Açıklama ve İpuçları:

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler (PII), belirli bir bireyi potansiyel olarak tanımlayabilen ve takip edebilen herhangi bir veridir. Bir kredi kartı numarası ve sokak adresi PII'nin en iyi örnekleridir.

Kişisel Tanımlanabilir Bilgiler (PII) Nedir: hızlı kılavuz

38 ilgili soru bulundu

Kişisel olarak iki örnek nedir?

Cümlede Kişisel Olarak Örnekler

Herhangi bir kayıp veya hasardan kişisel olarak sorumlu tutulacaksınız . Oyuncu, teknik direktörü tarafından bizzat eleştirildi. Soruna neden olduğum için şahsen beni suçladı. Yazıdan kişisel olarak rahatsız oldum.

Neler kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler olarak kabul edilir?

Kişisel Tanımlanabilir Bilgiler (PII) şu şekilde tanımlanır: Bilginin geçerli olduğu bir bireyin kimliğinin doğrudan veya dolaylı yollarla makul bir şekilde çıkarılmasına izin veren herhangi bir bilgi sunumu . ... Bu bilgiler kağıt, elektronik veya diğer ortamlarda saklanabilir.

Aşağıdakilerden hangisi korunan sağlık bilgilerine bir örnektir?

PHI örnekleri

Adresler — Özellikle, sokak adresi, şehir, ilçe, bölge ve çoğu durumda posta kodu ve bunların eşdeğer coğrafi kodları dahil olmak üzere eyaletten daha spesifik herhangi bir şey. Tarih - Doğum, taburculuk, kabul ve ölüm tarihleri ​​dahil. Biyometrik tanımlayıcılar - parmak ve ses izleri dahil.

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri iletmeden önce nelerden emin olmalısınız?

Kişisel Tanımlanabilir Bilgileri (PII) veya Korunan Sağlık Bilgilerini (PHI) e-posta yoluyla iletmeden önce nelerden emin olmalısınız? İletimler Devlet e-posta hesapları arasında olmalı ve mümkün olduğunda şifrelenmeli ve dijital olarak imzalanmalıdır. . ... E-postayı şifreleyin ve Devlet e-posta hesabınızı kullanın.


Aşağıdakilerden hangisi PII bilgi yarışması örnekleridir?

PII, belirli bir kişiyle ilişkilendirilebilecek bilgiler anlamına gelir ve aşağıdakileri içerebilir: Sosyal Güvenlik numarası ; Savunma Bakanlığı kimlik numarası; Ev Adresi; ev telefonu; doğum tarihi (yıl dahil); kişisel tıbbi bilgiler; veya kişisel/özel bilgiler (örneğin, bir bireyin finansal verileri).

Bazı kişisel bilgi örnekleri nelerdir?

Kişisel bilgi örnekleri

  • bir kişinin adı, adresi, telefon numarası veya e-posta adresi.
  • bir kişinin fotoğrafı.
  • CCTV veya başka bir şekilde bir kişinin video kaydı, örneğin bir sınıfta, tren istasyonunda veya bir aile barbeküsünde olayların kaydı.
  • bir kişinin maaşı, banka hesabı veya finansal bilgileri.

Kişisel bilgi ne değildir?

Kişisel olmayan veriler, sadece anonim olan veriler . Bu veriler, bir kişinin adı, sosyal güvenlik numarası, doğum tarihi ve yeri, biyometrik kayıtları vb. kimliğini ayırt etmek veya izlemek için kullanılamaz.

Ad ve adres hassas veriler midir?

Kişisel veriler ve hassas veriler SSS

Ad ve adres hassas veriler midir? A. Evet, bir araya getirildiklerinde bir bireyi tanımlayabilirler .


Hangisi çıkarılabilir medya için bir kuraldır?

Hükümet sistemlerini korumak için çıkarılabilir medya, diğer taşınabilir elektronik cihazlar (PED'ler) ve mobil bilgi işlem cihazları için bir kural nedir? Kuruluşunuzun sistemlerinde kişisel olarak sahip olunan/kuruluş dışı çıkarılabilir medya kullanmayın .

Hangisi kimliğinizi korumanın yeterli bir yolu değildir?

Hangisi kimliğinizi korumanın yeterli bir yolu DEĞİLDİR? Tüm sistem ve uygulama oturum açma işlemleriniz için ortak bir parola kullanın .

Adınız ve soyadınız PII olarak kabul ediliyor mu?

P4 verileri olarak da bilinen Kişisel Kimlik Bilgileri (PII), şu şekilde tanımlanan özellikle hassas verilerin belirli bir kategorisidir: Aşağıdakileri içeren şifrelenmemiş elektronik bilgiler bir kişinin adı veya baş harfi , ve soyadı, aşağıdakilerden herhangi biri veya birkaçıyla birlikte: Sosyal Güvenlik numarası (SSN).

Bir güvenlik rozeti ne zaman görünür olmalıdır?

Güvenlik rozetinizin hassas bir bölmeli bilgi tesisi ile görünür olması ne zaman uygundur? Tesis ne zaman .


Gizli bilgileri korumak için iyi bir uygulama nedir?

Hangisi sınıflandırılmış bilgileri korumak için iyi bir uygulamadır? Tüm sınıflandırılmış malzemeleri uygun şekilde işaretleyerek uygun etiketlemeyi sağlayın . Ulusal güvenliğe ciddi zarar vermesi makul olarak beklenebilecek bilgilere hangi sınıflandırma düzeyi verilir?

Ortak erişim kartınızı korumanın en iyi yolu nedir?

Ortak Erişim Kartı (CAC) veya Kişisel Kimlik Doğrulama (PIV) kartınızı nasıl korumalısınız? Talaş klonlanmasını önlemek için korumalı bir kılıfta saklayın .

HIPAA'nın 3 kuralı nedir?

HIPAA kuralları ve düzenlemeleri üç ana bileşenden oluşur, HIPAA Gizlilik kuralları, Güvenlik kuralları ve İhlal Bildirimi kuralları .

Korunan sağlık bilgileri bilgi yarışmasının en iyi örneği nedir?

Korunan Sağlık bilgilerinin en iyi örneği nedir? (PHI)? Sağlık sigortanızın faydalarına ilişkin açıklamanız (EOB) .


HIPAA ihlallerinin örnekleri nelerdir?

Bazı Yaygın HIPAA İhlalleri Nelerdir?

  • Çalınan/kayıp dizüstü bilgisayar.
  • Çalınan/kayıp akıllı telefon.
  • Çalınan/kayıp USB aygıtı.
  • Kötü amaçlı yazılım olayı.
  • Fidye yazılımı saldırısı.
  • Hacklemek.
  • İş ortağı ihlali.
  • EHR ihlali.

Yaş kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler midir?

Bir kişiyi doğrudan tanımlayamayan veri öğeleri (örn. yaş, boy, doğum tarihi), yine de bu veri öğeleri bir kişiyi tanımlamak için ek verilerle veya bunlar olmadan birleştirilebiliyorsa PII'yi oluşturabilir.

IP adresi kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler midir?

ABD mahkeme kararları

Karar, 'kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin' kişisel olarak tanımlanabilir olması için bir kişiyi tanımlaması gerektiğini belirtir. Fakat bir IP adresi bir bilgisayarı tanımlar . ... 2018 tarihli Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası (CCPA) ayrıca kişisel bilgileri IP adreslerini içerecek şekilde tanımlar.

İş e-posta adresleri kişisel veri midir?

Basit cevap şudur bireylerin iş e-posta adresleri kişisel verilerdir . ... Bir kişinin bireysel iş e-postası genellikle adını/soyadını ve nerede çalıştıklarını içerir. Örneğin, kişisel veri olarak sınıflandıracak olan.