Dokunmayı kaldırmak, çağırma hastalığını ortadan kaldırır mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Kathryn Pouros
Puan: 4.9/5(11 oy)

Bu kurala gayri resmi olarak çağırma hastalığı kuralı denir. Dokunmanın bir yolu varsa, Hastalığı çağırmak, yaratığın yeteneğini kullanmak için dokunup kaldıramayacağınızı etkilemez. . Yalnızca, yeteneğini etkinleştirmek için saldıramayacağını veya dokunamayacağını belirtir.

Çağırma hastalığı hangi aşamada kaybolur?

TL; DR: Çağırma hastalığı yıpranır yaratık, mevcut kontrolörünün kontrolü altında bir dönüşe başladığında . Denetleyicileri değiştirirse, tekrar hastalanır.

Çağırma hastalığı ile toplantı yapabilir misiniz?

Sen Convoke masraflarını ödemek için çağırma hastalığı olan yaratıkları kullanabilir . Convoke, bir büyünün mana maliyetini veya dönüştürülmüş mana maliyetini değiştirmez.

Büyü kartlarında çağırma hastalığı var mı?

Hayır, yapamazsın. Dönüşün başından beri kontrol etmediniz , yani çağırma hastalığı vardır.

Bir yaratığın kontrolünü ele geçirmek, ona hastalık çağrısı yapar mı?

Evet, bir yaratık kontrolünü ele geçirdikten sonra çağırma hastalığına yakalanır. . 302.6 .: Bir yaratığın etkinleştirme yeteneği, etkinleştirme maliyetindeki tap sembolü veya untap sembolü ile, yaratık, en son dönüşünden bu yana sürekli olarak kontrolörünün kontrolü altında olmadıkça etkinleştirilemez.

MTG Hataları Bölüm 31 - Hastalığı Çağırmaktan Vazgeçmeyi Bırakın

37 ilgili soru bulundu

Bir yaratığın kontrolünü ele geçirdiğinizde, sayaç tutar mı?

Ekipmanı kontrol etmiyorsun . Ekipmanın kontrolü, yaratığın kontrolünden ayrıdır. Aynısı, ekli auralar veya diğer herhangi bir kalıcı tür için de geçerlidir. Bir şey size birinin kontrolünü veriyorsa, aksi belirtilmedikçe yalnızca onu kontrol edersiniz.

İlk turda llanowar elflerine dokunabilir misin?

Yani temel olarak [[Llanowar Elfleri]] gibi bir yaratık oynarsanız, saldıramaz veya yeteneklerinden herhangi birini kullanamazsınız. aynı dönüşte musluk sembolünü dahil edin.

Deathtouch Planeswalker'larda çalışıyor mu?

Aynı zamanda olmayan Planeswalker'lar yaratıkların Deathtouch ile etkileşimi yok . Sadece hasar alırlar ve normal olarak sadakat sayaçlarını kaybederler. Planeswalker'lara asla yaratık muamelesi yapılmaz ve onlara asla oyuncu muamelesi yapılmaz.

Çağırma hastalığı olan bir karta dokunabilir misin?

'Çağrı hastalığına' sahip bir yaratık, sahip olduğu veya maliyeti olan yeteneklere saldıramaz veya bunları etkinleştiremez. Çağıran hasta bir yaratık bir şeye dokunulmasını isteyen kendi yeteneğini etkinleştirmek için dokunabilir .

Çağırma hastalığı engelleyebilir mi?

Evet, çağırma hastalığından etkilenen bir yaratıkla blok yapabilirsiniz. . Bu, 'hastalığı çağırma' ile ilgili Kapsamlı Kuraldır; Sizin durumunuzdaki ilgili kısımları vurguladım: 302.6.

Tap yetenekleri, çağırma hastalığından etkilenir mi?

Tanım. Hastalık Çağırma, bir yaratığın oyuncunun elinden, mezarlığından, sürgününden ve komuta bölgesinden savaş alanına atıldıktan hemen sonra sahip olduğu şeydir; ve şu anlama gelir yaratık ne saldırabilir ne de dönen dokunma yeteneğini kullanabilir .

Planeswalkerlar çağırma hastalığından muzdarip mi?

Bir uçak gezgini bir yaratık değildir ve etkinleştirilen yeteneklerinin maliyetinde dokunma veya dokunmayı bırakma sembolü yoktur, bu nedenle hastalık çağırma kuralı geçerli değil .

Artefakt ekipmanına dokunabilir misin?

Bir esere dokunmak yeteneklerine neden olmayacak bu yetenekler aksini söylemedikçe uygulamayı durdurmak için. Bir yaratığa bağlı ekipmana, o yaratığa dokunulduğunda vurulmaz ve bu Ekipmana dokunulduğunda, yaratığın çalınmasına neden olmaz.

Rakibin dönüşünde hastalık çağıran bir yaratığa dokunabilir misin?

Ona dokunabilirsin.

SCRY büyüsü nedir?

scry bir oyuncunun kitaplığının en üstünden belirli sayıda karta bakmasını sağlayan bir anahtar kelime eylemi ve bunları herhangi bir sırayla kitaplığın en altına veya en üste koyun.

Kopyalarda çağırma hastalığı var mı?

Bir oyuncunun sırasının başlangıcından beri oyunda olmayan bir yaratığı kopyalarsanız, o yaratık Haste olmadığı sürece çağırma hastalığına sahiptir. . Aynısı, kopyaladığınız yaratıklar için de geçerli olacaktır. Kopyaladığınız yaratıkta çağırma hastalığı varsa, kopyanız da olacaktır.

Oynadığınız sırada bir esere dokunabilir misiniz?

Evet , bir yaratık olmadığı sürece. Çağırma hastalığından sadece yaratıklar etkilenir. March of the Machines oyunda olsaydı veya Ratchet Bomb başka bir şekilde bir yaratık olsaydı, o tur kontrolünüz altına girseydi ona dokunamazsınız. Aksi takdirde, hemen dokunabilir.

Sadece bir yaratığa dokunabilir misin?

Bir yaratığa istediğiniz zaman dokunamazsınız. Yaratık sadece saldırdıklarında vurulur (dikkatli olmadıkça), tıklandığında yetenekleri etkinleştirmek için gerekli masrafları ödeyin veya bir efekt, onlara dokunulmasına neden olduğunda.

Sürünen Barrens'in çağırma hastalığı var mı?

Evet. Bütün yaratıklar çağırma hastalığı kuralına tabidir. . Yaratığın da bir arazi olup olmadığı önemli değil. Arazi, turun başından beri kontrol etmediğiniz bir yaratıktır, bu yüzden saldıramaz.

Yıkılmaz, Deathtouch'ı engeller mi?

Yok edilemez yaratıklar da ölüm dokunuşunu görmezden gelir . Normalde, bir yaratık ölüm dokunuşuyla bir yaratıktan hasar alırsa yok edilir. Ancak yok edilemez yaratıklar yok edilemedikleri için bağışıktırlar.

Ezilme hasarı Deathtouch'tan geçer mi?

Deathtouch trample kullanımına engel değildir. Ne olursa olsun etkileşimi yok .

Deathtouch engelleme üzerinde çalışıyor mu?

Deathtouch yaratıkları her şeyi engelleyemez . Çok fazla saldırganınız varsa veya saldırganlarınızın uçma veya ezme gibi kaçınma yetenekleri varsa, tek bir yaratık ölüm dokunuşu ile rakibinizi hasar almaktan kurtarmaz.

Magic The Gathering'de hastalık çağırma nedir?

Yaratıklar savaş alanına 'çağırıcı hastalık' ile girerler, bu da şu anlama gelir: kontrol ettiğiniz bir yaratık, kontrolünüz altındaki sıra size başlayana kadar saldıramaz (veya maliyeti olan bir yeteneği kullanamaz) . Savaş alanında ne kadar uzun süre kalmış olursa olsun bir yaratıkla blok yapabilirsiniz.

Mezarlığınızdaki kartları kontrol ediyor musunuz?

Mezarlıktaki, sürgündeki, eldeki, kütüphanedeki vb. kartlar gibi kalıcı veya büyü olmayan kartlar, herhangi bir oyuncu tarafından kontrol edilmiyor . Ancak her nesnenin bir sahibi vardır. Bir sahip ve varsa, denetleyici farklı oyuncular olabilir.

Hexproof yeteneklere karşı koruma sağlıyor mu?

Hexproof korumaz yaratığın etkinleştirilen veya tetiklenen yetenekleri doğru mu? Hexproof şu şekilde ifade edilir: Hexproof, kalıcı veya oyuncunun rakipleri tarafından oynanan büyülerin veya yeteneklerin hedefi olmasını engelleyen bir anahtar kelime yeteneğidir.