Doğum kontrolü sizi yorabilir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Murl Schneider
Puan: 4.1/5(45 oy)

Yorgunluk şu şekilde sıralanır: doğum kontrolünün potansiyel bir yan etkisi haplar, vajinal halkalar ve deri altı implant, diyor Irobunda. Yorgunluk da dahil olmak üzere yan etkiler kısmen doğum kontrolündeki hormonlardan kaynaklanmaktadır, diye açıklıyor Dr.

Doğum kontrolünün en sık görülen yan etkileri nelerdir?

En yaygın yan etkiler şunlardır: dönemler arasında lekelenme veya kanama (bu, yalnızca progestin içeren haplarda daha sık görülür), ağrıyan göğüsler, mide bulantısı veya baş ağrıları. Ancak bunlar genellikle 2 veya 3 ay sonra geçer ve hapı alan herkesin başına gelmez. Doğum kontrolü sizi hasta veya rahatsız hissettirmemelidir.

Doğum kontrolü sizi rahatsız edebilir mi?

Anksiyete ve depresyon gibi ruh hali ile ilgili sorunlar, hap kullanan kadınlar arasında çok yaygındır. Hapı kullanan kadınların neredeyse yarısı, dayanılmaz yan etkiler nedeniyle ilk yıl içinde kullanmayı bırakıyor ve en sık belirtileni nahoş. ruh halindeki değişiklikler .

Vücudunuzun hapa alışması ne kadar sürer?

alabilir yaklaşık iki ila üç ay vücudun doğum kontrolüne alışması için. Bununla birlikte, doğum kontrolünün kendisi tipik olarak beş gün içinde çalışmaya başlar.

Doğum kontrolü sizi yorgun ve mide bulandırıcı yapabilir mi?

Mide bulantısı özellikle ilk birkaç gün veya haftalarda doğum kontrol haplarının sık görülen bir yan etkisidir. Çoğu durumda, vücut ek hormonlara uyum sağladığından mide bulantısı gider. Bir kişi birkaç aydır haplarını almışsa ve hala mide bulantısı varsa, alternatifleri hakkında doktorlarıyla konuşmalıdır.

Kadın beyni ile doğum kontrol hapı arasındaki şaşırtıcı bağlantı | Sarah E. Tepesi | TEDxViyana

34 ilgili soru bulundu

Doğum kontrolünden kaynaklanan mide bulantısı ne kadar sürer?

Doğum kontrolünden kaynaklanan mide bulantısı ne kadar sürer? Genellikle doğum kontrol haplarının yan etkileri ortadan kalkar. 2 veya 3 ay sonra . Mayo Clinic, mide bulantısı, baş ağrısı veya göğüs hassasiyeti gibi doğum kontrol hapları almanın bazı yan etkilerinin, hapı ne kadar uzun süre kullanırsanız ortadan kalkabileceğini söylüyor.

Doğum kontrolü sizi kalınlaştırır mı?

Nadirdir, ancak bazı kadınlar doğum kontrol hapları almaya başladıklarında biraz kilo alırlar. Genellikle fazla yağdan değil, sıvı tutulmasından kaynaklanan geçici bir yan etkidir. 44 çalışmanın gözden geçirilmesi Doğum kontrol haplarının çoğu kadında kilo alımına neden olduğuna dair kanıt yok .

Doğum kontrolünü aldıktan ne kadar sonra yan etkileri hissedebilirsiniz?

Doğum kontrolünüz suçlanabilir. alabilir iki ila üç ay vücudunuzun yeni bir doğum kontrol hapındaki (veya yama veya aşı gibi başka bir formdaki veya hormonal doğum kontrolünde) hormonlara uyum sağlaması için ve bu, akne veya kilo alımı gibi yan etkiler anlamına gelebilir (bu genellikle su tutmadır, ekstra değil yağ).

Hapı alırken çıkarmanız gerekiyor mu?

Çekme yöntemini uygulamak için herhangi bir prezervatife, doğum kontrol hapına veya başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Yerine, eşinizin boşalmadan önce dışarı çıkması gerekiyor . Bu, başka bir doğum kontrol yönteminiz olmasa bile, çekme yönteminin ücretsiz, uygulaması kolay ve her zaman bir seçenek olduğu anlamına gelir.


Doğum kontrolünü sabah mı yoksa gece mi almak daha iyidir?

Kombinasyon hapları (hem progestin hem de östrojene sahip olduğu anlamına gelir) adı verilen doğum kontrol haplarının çoğuyla, her gün aynı saatte alıyorsun , ancak her gün almayı hatırlamanıza yardımcı olduğu için tutmak gerçekten iyi bir alışkanlıktır.

Doğum kontrol hapları vücut şeklini değiştirir mi?

Kilo alımı veya kilo kaybı: Birçok kadın, hapın kilo alımına neden olabileceğine inanır, ancak bu iddia için sürekli bir kanıt yoktur. Yine de, hap vücut yağ depolamasını değiştirebilir ve böylece vücut şeklini değiştirebilir .

Doğum kontrolünü aldığınızda vücudunuza ne olur?

Oral kontraseptif vasiyetname almak yapay kanama oluşturmak Bu genellikle normal adetinizden daha hafiftir, yumurtlamayı durdurur ve vücudunuzun servikal mukusu spermin rahme ulaşmasını engelleyecek kadar kalın tutmasına yardımcı olur. Araştırma, gebelikleri önlemek için daha yeni ve daha iyi seçenekler bulmaya devam ediyor.

Doğum kontrolünün ilk ayında ne olur?

Vücudunuz, hapı başlattığınızda meydana gelen hormon seviyelerindeki artışa ve ilk dalgalanmalara tepki gösterdiği ve buna uyum sağladığı için, aşağıdaki yan etkilerden herhangi birinin yaşanması nadir değildir: Mide bulantısı (aniden yüksek östrojen seviyelerine bağlı olarak) baş ağrısı . Göğüslerde hassasiyet .


Neden doğum kontrolüne gitmemelisin?

Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) göre, doğum kontrol hapları almaktan dolayı kadın vücudunda sürekli yükselen östrojen seviyelerinin etkileri şunları içerebilir: artan meme kanseri riski , kan pıhtılaşması, migren, karaciğer sorunları, artan kan basıncı, kilo alımı ve dönemler arasında lekelenme.

Doğum kontrol hapları sizi daha az çekici yapar mı?

Erkekler, kadınların yüzlerini, seslerini ve vücut kokuları en çekici Şu anda. Hap, östrojen seviyelerini düşürür, bu yüzden seksilik avantajınızı biraz kaybetmenize ve erkeklerin seks için yaklaşma olasılığını düşürmenize neden olabilir. Daha fazlası için Insider'ın ana sayfasını ziyaret edin.

Doğum kontrolü sizi kurutur mu?

Doğum kontrolündeki hormonlar vücudunuzu farklı şekillerde etkileyebilir ve insanlar hormonal doğum kontrolüne farklı tepkiler verirler. Vajinal kuruluk bazı kişilerin hormonal doğum kontrol yöntemini kullanırken yaşayabileceği bir yan etkidir.

Çıkarıp tekrar girersem hamile kalabilir mi?

Bir adam zamanında çekilse bile, hamilelik hala olabilir . Bazı uzmanlar, boşalma öncesi veya boşalma öncesi, önceki boşalmadan üretrada kalan yeterli spermi hamileliğe neden olabileceğine inanmaktadır.


Hapla hamile olup olmadığınızı nasıl anlarsınız?

Doğum kontrolünü kullanırken hamile kalan kadınlar aşağıdaki belirti ve semptomları fark edebilir: kaçırılan bir dönem . implantasyon lekelenmesi veya kanaması . memelerde hassasiyet veya diğer değişiklikler .

Hap atlarsam hamile kalabilir miyim?

Kısa cevap. Evet, bir hapı atlarsanız hamile kalma şansınız vardır, ancak genel olarak hamilelik şansı normalden daha yüksek değildir – bir istisna dışında: Yalnızca progesteron içeren haplar kullanıyorsanız riskiniz daha yüksektir.

Hapın işe yarayıp yaramadığını nasıl anlarsınız?

Vücudunuz yeni tedaviye uyum sağlarken sabırlı olun ve düzenli olarak almaya devam edin. Hapın işe yaradığına dair uzun vadeli işaretler şunları içerebilir: daha temiz cilt, düzenli periyotlar ve daha hafif ve daha az ağrılı periyotlar .

Doğum kontrolü kalçaları genişletir mi?

Hap, özellikle vücutta depolandığı yerlerde, yağ üzerinde ince etkiler yapıyor olabilir. ergenlikte, östrojen ve progesteron Daha geniş kalçalar ve daha büyük göğüsler gibi tipik 'kadın' özelliklerinin gelişiminden büyük ölçüde yağın dağılma şeklini değiştirerek sorumludurlar.


Doğum kontrolü sırasında kilo verebilir misiniz?

Doğum kontrolünde kilo vermek mümkün hap, ancak her kadının vücudu farklıdır ve hormonlara farklı tepki verir. Mantıklı bir diyet yemek ve düzenli bir egzersiz rejimi benimsemek, sağlıklı bir kiloyu korumanıza yardımcı olacaktır.

Doğum kontrolünü almak için iyi bir yaş nedir?

A: 16 yaş Genç bir kadının potansiyel olarak bozmadan önce kendi döngüsüne yerleşmesine izin verdiği için doğum kontrolünü başlatmak için en yaygın yaşta olma eğilimindedir.

Doğum kontrolünden mide bulantısından nasıl kurtulursunuz?

Hapdan Bulantı Nasıl Önlenir

  1. Hapı her gün aynı saatte alın. Gece yatmadan önce almayı deneyin.
  2. Tuzlu kraker veya sade ekmek gibi hafif, hafif yiyecekler yiyin.
  3. Soğuk sıvılar iç.
  4. Daha küçük öğünleri yavaş yiyin.
  5. Yemek yedikten sonra aktiviteden kaçının.
  6. Baharatlı yiyeceklerden kaçının.

Bir günde iki doğum kontrol hapı almanın yan etkileri nelerdir?

Çoğu muhtemelen hiçbir şey . Bir günde iki doğum kontrol hapı almanın sağlık üzerinde uzun vadeli etkileri olmaz ve muhtemelen herhangi bir belirtiye neden olmaz. Ekstra doz, o gün biraz mide bulantısına neden olabilir, ancak çabucak geçecektir.