Diz çökmek için ne zaman endişelenmeli?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Carrie Nitzsche Doktora
Puan: 4.1/5(44 oy)

Aşağıdaki durumlarda çocuğunuzun çarpma dizleri hakkında bir doktora görünmenizi öneririz: Şiddetli veya zamanla kötüleşiyor . 8-10 yaşından sonra mevcut . Ağrılı veya önemli yürüme sorunlarına neden olan .

Çarpma dizlerinin ciddiyetini nasıl anlarsınız?

Çarpma dizleri nasıl teşhis edilir? Çocuğunuzun doktoru, çocuğunuzun bacaklarının, dizlerinin ve ayak bileklerinin konumuna bakacaktır. çarpma dizlerinin şiddetini belirlemek için. Ayrıca çocuğunuzun ayak bileği kemikleri arasındaki mesafeyi de ölçebilirler. Ayak bilekleri arasında daha fazla mesafe olan çocuklarda durum daha şiddetli olarak kabul edilir.

Vuruş dizlerini düzeltebilir misin?

Çarpık dizler cerrahi olarak düzeltilebilir . Kullanılan cerrahi teknik yaşa göre değişiklik gösterebilir. Vuruntu dizleri, kalçaların yanı sıra ayak bileklerini ve dizleri de etkileyebilir.

Dizler yaşla birlikte daha da kötüleşebilir mi?

2-4 yaş arasındaki gelişimin normal bir parçasıdır ve genellikle 7-8 yaşlarında iyileşir. Bazı çocuklar bir sağlık probleminden dolayı dizlerini kırabilir. Eğer öyleyse, belirtiler daha sonra gelişir, genellikle 6 yaşından sonra ve daha iyi olmak yerine daha da kötüye gitmek.

Vuruş dizleri neden kötü?

Her şeyden önce, diz çökmüş olmak mutlaka kötü bir şey değildir. Fakat tekrarlayan diz fleksiyonu gerektiren aktivitelerle vücudu diz ağrısına yatkın hale getirebilir , koşma, bisiklete binme ve merdiven çıkma gibi.

39 ilgili soru bulundu

Vuruş dizleri egzersizle düzeltilebilir mi?

Egzersiz yapmak. Genu valgum'lu çoğu insan için, egzersiz dizlerini yeniden hizalamaya ve stabilize etmeye yardımcı olabilir . Doktorunuz veya fizyoterapistiniz yürüyüşünüzü değerlendirebilir ve bacak, kalça ve uyluk kaslarınızı güçlendirmek için tasarlanmış egzersizler önerebilir. Spesifik esnemeler de semptomların hafifletilmesinde faydalı olabilir.

Yetişkinlerde çarpma dizleri doğal olarak düzeltilebilir mi?

Dikkatli bir şekilde gözlemlerseniz, çoğu insanın diz çökmesinden muzdarip olduğunu göreceksiniz. Evet tabi ki şiddeti kişiden kişiye değişebilir ama sorun düzeltilmezse yaş ilerledikçe bu sorun artabilir. bu Çarpık dizleri düzeltmenin en etkili yolu egzersiz yapmaktır .

Darbe dizlerini ameliyatsız düzeltebilir misin?

Hemen hemen tüm durumlarda gen valgum , bir çocuk ergenliğe ulaşmadan önce durum kendini çözecektir. Daha büyük çocuklar ve yetişkinler için, en olası terapi şekli, dizleri yeniden hizalamak ve ağrıyı hafifletmek için germe ve egzersizleri içerir. Bazı insanlar ortez veya diş telleri ile rahatlama bulabilir.

Diz vurma ameliyatı acıtır mı?

Uyluk kemiğinin (femur) osteotomileri aynı teknik kullanılarak yapılır. Genellikle çarpık bir hizalamayı düzeltmek için yapılırlar. Diz osteotomisi, 40 ila 60 yaşları arasındaki ince, aktif hastalarda en etkilidir. İyi adaylar var Dizin sadece bir tarafında ağrı ve diz kapağının altında ağrı yok.

Hafif vuruş dizlerini nasıl düzeltirsiniz?

Çocuklarda veya ergenlerde hafif çarpma diz vakalarının tedavisi şunları içerebilir: kemiklerin büyümesine yardımcı olmak için diş telleri doğru konumda. Kademeli bir düzeltme oluşmazsa, ameliyat önerilebilir. Büyüyen çocukta, bacağın kademeli olarak düz büyümesini teşvik etmek için yönlendirilmiş büyüme minimal insizyon cerrahisi kullanılabilir.

Çarpma dizleri yüksekliği etkiler mi?

Az gelişmiş sırt kaslarını germek ve güçlendirmek, duruş dengesizliklerini düzeltebilir ve sırtın uygun şekilde hizalanmasını sağlayabilir. Bu nedenle, eğrilik bir azalma olacak ve yükseklik artışı . Boyda azalmaya neden olabilecek bir durum, valgus dizleri olarak da bilinen çarpık dizlerdir.

Orduda diz vurmak neden yasak?

Cevap basit, askeri eğitimde yoğun fiziksel eğitimden geçmeniz gerekecek, yani 30-40 km uzun mesafe koşu, uzun süre ayakta durma, ağır kaldırma, emekleme, tırmanma vb. Dizleriniz varsa, dizleriniz askeri eğitimde ihtiyaç duyulan yük miktarı ile baş edemeyecek .

IAS'de vuruntu dizine izin verilir mi?

n) Adayın diz çökmemesi gerekir , düztabanlık, varisli damarlar. o) Ruh ve beden sağlığının iyi olması ve görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmesini engelleyebilecek herhangi bir fiziksel kusurdan arındırılmış olmaları gerekir.

Darbe diz ameliyatı sigorta kapsamında mı?

Medicare ve Medicaid dahil olmak üzere çoğu sağlık sigortası planı kapak diz protezi ameliyatı . Sigorta planınız bunu kapsıyorsa, doktorunuzun tıbbi olarak gerekli olduğunu kanıtlaması gerekecektir. Doktorunuzun bunu göstermek için tam olarak neyi belgelemesi gerektiğini bilmek yardımcı olabilir.

Vuruntu diz ameliyatından kurtulmak ne kadar sürer?

Genellikle hastalar ameliyattan 8 ila 12 hafta sonra yardımsız yürümeye başlar. Tam bir kurtarma değişebilir 6 aydan bir yıla kadar . Rehabilitasyon için zaman çizelgesi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli değişkenlere bağlı olarak önemli ölçüde değişir: Yerleştirilen veya çıkarılan kemik kamasının boyutu ve konumu.

Vuruş diz kalıcı mı?

Çarpık dizler, 6 veya 7 yaşın altındaki sağlıklı çocuklarda oldukça yaygındır ve büyüme ve gelişmenin sadece normal bir parçasıdır. Her ne kadar çocuk büyüdükçe bacaklar genellikle yavaş yavaş düzelecektir. hafif vuruşlu dizler yetişkinliğe kadar sürebilir .

Tabanlık dizleri kırmaya yardımcı olur mu?

Vuruntu dizlere artrit ve/veya zayıf ayak duruşu neden oluyorsa, bir sağlık uzmanı aşağıdakiler gibi ayak tabanlıkları önerebilir: Dizlerdeki yükü azaltmak için MASS4D . MASS4D ayak tabanlıkları, postural hizalamayı desteklemek için ayakları en uygun duruşlarında destekler.

Bacaklarınızın arasında bir yastıkla uyumak dizlerinizi kırmaya yardımcı olur mu?

Bacaklarınızın arasına bir yastık koyun bu şekilde dinlendiğinizde dizleriniz rahatsız edici bir şekilde birbirine çarpmaz . Ayrıca, kalçalarınızı dizleriniz ve ayak bileklerinizle aynı hizada tutarak aşağı doğru çekmesini önleyecektir.

Dizlikler dizleri kırmaya yardımcı olabilir mi?

Bu eşit olmayan hasar, dizinizin kusurlu bir şekilde hizalanmasına (hatasızlık) neden olabilir ve bu da diz çökmüş veya çarpık görünmenize neden olabilir. Hasar ilerledikçe, bu uyumsuzluk kötüleşir. Dizlik, ekleminizin osteoartritten en çok etkilenen kısmındaki baskıyı alabilir ve ağrıyı hafifletmeye yardım et .

Vurmak dizler aşırı pronasyona neden olur mu?

Dizleri çarpmak veya düz ayaklar aşırı pronasyona katkıda bulunur . Düz veya yarı kıvrımlı ayakkabılar giyin. Sert, çok yoğunluklu orta tabanlara ve pronasyonu sınırlayan harici kontrol özelliklerine sahip hareket kontrollü veya stabilite ayakkabıları en iyisidir. Tezgah üstü ortezler veya kemer destekleri de yardımcı olabilir.

Obezite diz çökmesine neden olur mu?

Ergenlik dönemindeki obezite ayrıca daha şiddetli çarpma dizleri ile ilişkilidir. , ve daha sık düztabanlı çocuklarda ve hipermobil (aşırı esnek) eklemleri olanlarda görülür.