Sempozyumu diğer diyaloglar arasında kim yazdı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ettie Bogisich
Puan: 4.2/5(60 oy)

Sempozyum (Yunanca: Συμπόσιον) tarafından yazılan Sokratik bir diyalogdur. ksenofon 360'ların sonlarında M.Ö. İçinde Sokrates ve birkaç arkadaşı, Kallias'ın ev sahipliğinde genç adam Autolykos için bir sempozyuma (Yunan aristokratlarının tartışabileceği ve eğlenebileceği neşeli bir akşam yemeği partisi) katılır.

Platon'un Sempozyumu'nun konusu nedir?

Sempozyumda Platon değerleri Felsefe Sokrates tarafından örneklendiği gibi, karşılaştırma noktaları olarak verilen bir dizi başka sanat üzerinde: Eryximachus'un örneklediği tıp, Aristophanes'in örneklediği komedi ve Agathon'un örneklediği trajedi.

Sempozyumda Aşk ile ilgili ilk konuşmayı kim yapıyor?

Phaedrus İlk konuşmayı yapan , Aşk'ın insana sevdiği biri için ölebileceğini bile cesaretle ilham edebileceğinden bahseder.

Platon ne zaman sempozyum yazdı?

Platon'un Sempozyumu (yazılı 385 civarında ) yakın erkek arkadaşlar ve arkadaşlar arasında bir akşam partisini canlandırıyor. Sempozyum kapsamındaki toplantının dramatik tarihi, trajik şair Agathon'un, oyunun ima ettiği Atina'nın yıllık drama yarışmasındaki zaferinin tarihsel kaydından belirlenebilen MÖ 416'dır.

Platon'un sempozyumunun amacı nedir?

Yunanca bir sempozyum, kelimenin tam anlamıyla bir içki partisi anlamına gelir. Ancak Platon'un Sempozyumu Önce Aşkı övmek ve sonra onu tanımlamak için bir içki partisi vesilesiyle alır . Katılımcılar arasındaki kelime alışverişinde anlamın yaratıldığı felsefi bir diyalogdur. Herkes sırayla bir konuşma yapar.

Diğer Yarınızı Bulmak: Platon'un Sempozyumu

34 ilgili soru bulundu

Platon'un sempozyumunun ana konusu hangi tanrıydı?

Konuşmalar yapılacak Eros'a övgü , aşk ve arzu tanrısı.

Sempozyum Aşk hakkında ne diyor?

Diotima'ya göre, Aşk ne bir tanrı ne de bir ölümlüdür, daha ziyade Kaynak ve Yoksulluk arasındaki bağlantıdan doğan bir ruhtur. . Aşkın kendisi bilge veya güzel değildir ve Agathon'un ona atfettiği diğer niteliklerin hiçbirine sahip değildir. Aksine, tüm bu şeylerin arzusudur.

Sempozyum nasıl biter?

de Sokrates'in konuşmasının sonu , Alcibiades sarhoş bir halde araya girer ve Sokrates'in kendisine bir övgü sunar. Alcibiades'in en iyi çabalarına rağmen, Sokrates'in fiziksel zevkle hiç ilgisi olmadığı için Sokrates'i asla baştan çıkarmayı başaramadı.

Sempozyumda neler oluyor?

Sempozyumda (tanrılara libasyonlar, ilahiler ve şarap içmeyi içeren bir Yunan ritüel ziyafeti), bir doktor olan Eryximachus, sırayla Aşk'ı öven konuşmalar (aynı zamanda övgüler olarak da adlandırılır) yapmalarını önerir. ya da tanrı Eros. Sempozyum LitChart'ın tamamını yazdırılabilir bir PDF olarak alın.

Sokrates aşk hakkında ne dedi?

Sokrates şöyle der: Aşk, henüz edinilmemiş veya sahip olunmamış bir iyiliğe duyulan ihtiyacın bilincidir. . Başka bir deyişle, sahip olmadığımız ve bazen de sahip olamayacağımız şeyi istiyoruz. Sokrates sevgisi yüzeysel bir olaydır ve yalnızca hayatta göze hoş gelen şeylere dayanır.

Platon ruh eşleri hakkında ne dedi?

Platon 'Sempozyumu'na göre, 'Aşk güzellik arzusudur - fiziksel bedenin özelliklerini aşan bir değerdir.' Platon'un ruh eşleri hakkındaki fikri ' [Her biri] diğer yarısını özledi ve böylece kollarını birbirlerine dolayacak, kendilerini örecek, birlikte büyümek isteyeceklerdi. .' göre ...

Platon aşık olmayı nasıl açıklar?

Platon tarafından tasarlanan Platonik aşk, bilgeliğe ve gerçek güzelliğe yakınlık seviyeleri ile artan endişeler , bedensel çekimden bireysel bedenlere, ruhlara çekiciliğe ve nihayetinde gerçekle birleşmeye. Platonik aşk, romantik aşkla zıttır.

Sempozyum bir kitap mıdır?

Sempozyum şöyle yazılmıştır: dramatik bir diyalog , Plato tarafından otuzdan fazla eserde kullanılan bir form ve Walter Hamilton'a göre en mükemmel formudur. ... Sempozyum - Platon - Benjamin Jowett'in önsözüyle çevrildi. Sempozyum, Platon'un c. 385-380 M.Ö.

Sempozyum kelimesinin çoğulu nedir?

isim sym·​po·​sium | sim-ˈpō-zē-əm ayrıca -zh(ē-)əm çoğul sempozyum sim-​ˈpō-​zē-​ə , -​zh(ē-​)ə veya sempozyumlar .

İnsanları kim yarıya indirdi?

İnsanları zayıflatmak isteyen, Zeus, tanrıların Yunan kralı , her birini ikiye kesmeye karar verdi ve oğlu Apollon'a yüzünü yaraya doğru çevirmesini emretti, böylece herkes kesildiğini görsün ve daha iyi bir düzene sahip olsun. Ancak insanlar tehdit oluşturmaya devam ederse, Zeus onları tekrar kesmeye söz verdi - ve onlar ...

Phaedrus Aşk hakkında ne diyor?

Phaedrus iddia ediyor hem tanrılar hem de insanlar Sevgiyi büyük ve harika olarak görür , bir çok sebepten ötürü. Özellikle, Aşk, hemen hemen tüm diğer tanrılardan daha yaşlı olarak kabul edilir ve ebeveyni yoktur.

Sempozyumda Sokrates nasıl anlatılıyor?

Sokrates (c. 470 B.C. – 399 B.C.) Platon'un öğretmeniydi ve Sempozyum da dahil olmak üzere Platon'un diyaloglarının çoğunda ana karakter olarak görünür. ... Sempozyumda şöyle anlatılıyor: çıplak ayakla dolaşmak, nadiren banyo yapmak ve sarhoşluk ya da cinsel baştan çıkarmadan etkilenmemek.

Platon aşkın ciddi bir akıl hastalığı olduğunu mu söyledi?

Platon dedi ki 'aşk ciddi bir akıl hastalığıdır ' ve eğer hiç aşık olduysanız, muhtemelen onunla aynı fikirde olurdunuz.

Platon dostluk hakkında ne dedi?

Platon düşünür bu ilişkilerin nadiren karşılıklı olduğunu ve daha sıklıkla korkunç, çünkü muhtaçlar zenginlere bağımlıdır ve arkadaşlığın doğası tamamen erdemli değildir. Ancak, eşit sosyal statüleri paylaşan insanlar tarafından kurulduğu sürece gerçek dostlukların olabileceğini düşünüyor.

Diotima aşk hakkında ne diyor?

Diotima bir kez daha, her şeyin bir şey ya da onun zıttı olması gerekmediğini söyler. Aşk ne ölümlü ne de ölümsüzdür, tanrı olmakla insan olmak arasında bir yerde kalan bir ruhtur. . Diotima, ruhların tanrılar ve insanlar arasında aracı olarak hizmet ettiğini açıklıyor.

Sokrates neden herkesin önünde Agathon'u sorgular?

Burada Sokrates, Agathon'un Aşk'ın doğasını ve önemini bildiği iddiasını alır ve Agathon'u sorgulayarak yönlendirir: konuyu hiç iyi bilmediğini kabul etmek .

Platon sempozyumda aşkı nasıl tanımlar?

'Aşk merdiveni' antik Yunan filozofu Platon'un Sempozyum (MÖ 385-370) metninde geçer. ... Bu, aşk olduğunda, başlangıç ​​noktasıdır. tanımı gereği sahip olmadığımız bir şeye duyulan arzudur, ilk önce bireysel güzelliğin görüntüsüyle uyandırılır. . Hepsi güzel vücutlar.

Sokrates neden bu kadar önemliydi?

Atinalı Sokrates (l. c. 470/469-399 BCE), dünya tarihinin en ünlü şahsiyetleri arasındadır. Antik Yunan felsefesinin gelişimine katkıları Bu, tüm Batı Felsefesinin temelini oluşturdu. Aslında bu nedenle 'Batı Felsefesinin Babası' olarak bilinir.