Son teknoloji ne zaman tirelenir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Frederique Mills IV
Puan: 4.8/5(73 oy)

Böylece Grammarly bize 'son teknoloji'nin bir isim olduğunu hatırlatır. tireler olmadan yazdığınızda (örnek: 'Tekniğin son durumunu inceliyor'), ancak tire ile son teknoloji yazdığınızda bir sıfat (örnek: 'Bu, son teknoloji ürünü bir üründür').

Sanatın halinin tirelenmesi gerekiyor mu?

State of the art bir isim tamlamasıdır. ... Böylece, tirelenmiş durum -art bir sıfat tamlamasıdır . State of the art bir isim tamlamasıdır.

Son teknoloji deyimini nasıl kullanıyorsunuz?

Bir cümlede 'son teknoloji' örnekleri Teknoloji harikası

  1. Binanın içi boşaltılacak ve yeni daireler son teknoloji ürünü olacaktı. ...
  2. Bas ikinci sınıfa inanmadığı için dizüstü bilgisayarım son teknolojiydi.

Devlet destekli tireli mi?

Hangi yazım doğrudur: devlet tarafından finanse edilen veya devlet tarafından finanse edilen? [renk=mavi] İki veya daha fazla kelime birlikte isimden önce gelen birleşik bir sıfat oluşturuyorsa, kısa çizgi gereklidir. . 'Bu devlet destekli bir proje. '

Bir cümlenin tireli olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Genellikle, yalnızca kısa çizgiye ihtiyacınız vardır iki kelime, tanımladıkları isimden önce bir sıfat olarak birlikte çalışıyorsa . İsim önce geliyorsa, kısa çizgiyi dışarıda bırakın. Bu duvar yük taşıyıcıdır. Bu pastayı yemek imkansız çünkü kaya gibi sert.

Tire Nasıl Kullanılır | Dilbilgisi Dersleri

30 ilgili soru bulundu

Hangi kelimeler tirelenir?

Tire - kelimeleri birleştirmek ve tek bir kelimenin hecelerini ayırmak için kullanılan bir noktalama işaretidir. Tire kullanımına tireleme denir. Damat tireli sözcük örneğidir.

Bir soyadı nasıl tirelersiniz?

Genel olarak, belirlenmiş kurallar veya görgü kuralları yoktur tireli soyadınızın tam olarak nasıl okunacağına karar vermek söz konusu olduğunda. 'Geleneksel' rotaya gidebilir ve önce 'kızlık' adınızı listeleyebilir veya önce yeni soyadınızı, ardından orijinal soyadınızı listelemeyi seçebilirsiniz.

Aile sahibi Kısa çizgiye mi ihtiyacınız var?

1 Cevap. Her iki ifade de oluşturmak için kısa çizgileri doğru kullanır aile tarafından işletilen ve işletilen birleşik bir sözcük öbeği sıfatı: ... Buna karşılık, kısa çizgilerin buraya dahil edilmesi gerekir: İşletme, aileye aitti ve yıllarca işletildi.

Yüksek maliyet tirelenmiş mi?

Evet, bahsettiğinizi netleştirmek için daha yüksek maliyetli finansman , daha yüksek maliyet finansmanı değil ve daha yüksek kazanç sağlayan varlıklar, daha yüksek kazanç sağlayan varlıklar değil, her iki durumda da tirelenir.


Yüksek hız tirelenmiş mi?

yüksek hız—İsim olarak kullanıldığında iki kelime; sıfat olarak kullanıldığında tireli . Örneğin: Şimdi kaydolun ve internette gerçekten yüksek bir hızla uçun. Yüksek hızlı internet erişimi elde edin.

Son teknolojiden kastınız nedir?

: gelişme seviyesi (bir cihaz, prosedür, süreç, teknik veya bilim olarak) belirli bir zamanda genellikle modern yöntemlerin bir sonucu olarak ulaşılır.

Son teknoloji örneği nedir?

En son teknolojinin tanımı, son teknoloji olan bir şey , ve bu en son teknolojiyi kullanır. En son teknolojiye sahip bir televizyon örneği, yeni icat edilen diğer tüm çan ve ıslıkların yanı sıra 3d teknolojisine sahip olandır.

Son teknoloji bir deyim midir?

Deyim: 'Son teknoloji'

Anlamı: Bir şey son teknoloji ürünü ise, en son ve en iyi teknolojiyi bünyesinde barındıran en güncel modeldir. .


Son teknoloji için başka bir kelime nedir?

Bu sayfada, son teknoloji için 24 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: yüksek teknoloji , çığır açan, keskin uçlu, güncel, onunla birlikte, öncü, birinci sınıf, öncü, nokta, öncü ve son teknoloji.

Son teknoloji ile son teknoloji arasındaki fark nedir?

'Son teknoloji', 'zaten üretilmiş en iyisidir', en iyi ve uygulanmış bir şeydir. Terim genellikle bir ürünü tanımlar. 'Son teknoloji' lider', en son trend ve başarı . Terim teknolojiyi tanımlamak için kullanılır.

En son teknikler nedir?

Tekniğin bilinen durumu (bazen son teknoloji veya önde gelen kenar), genel gelişimin en yüksek seviyesi belirli bir zamanda elde edilen bir cihaz, teknik veya bilimsel alan olarak.

Yüksek dokunma tirelenmiş mi?

1 Cevap. Numara. tireli olmamalı bu şekilde ve tireli olsun veya olmasın, hiç bu şekilde kullanılmamalıdır. Bu müşteri etkileşimleri, bilenler için anlaşılabilir olabilir ve satış dışında herhangi birinin yardım almadan anlayabileceğini mi düşünüyorsunuz?


İyi kalite tirelenmiş mi?

Birleşik sıfat olarak ' yüksek kalite ', 'çok kaliteli' anlamına gelir ve kısa çizgi ile yazılmıştır: Tüketiciler, mağazaların kendi markalarından yüksek kaliteli giysilere geçiş yapmaktadır.

Sınıf düzeyi tirelenmiş mi?

MLA Stil Merkezi

MLA stili, not düzeylerini sıfat biçiminde tireler, ancak isim biçiminde değil: a Üçüncü sınıf öğrenci, üçüncü sınıf öğrencisi, üçüncü sınıf öğrencisi. Kısa çizgiler hakkında daha fazlasını okuyun.

Yerel olarak sahip olunan bir tire var mı?

sorunuzu yanıtlayan genel bir kural sağlar ('-ly ile biten zarflardan sonra kısa çizgi kullanmayın') ('yerel olarak sahip olunan' kısa çizgi içermemelidir) .

Küçük kasabanın kısa çizgiye ihtiyacı var mı?

Bir sıfat oluşturmak için sıfatları isimlerle birleştirmek için kısa çizgi kullanın. Örneğin, Bu küçük kasaba siyasetinden kaynaklanmaktadır. Burada küçük kasaba, bir isim (kasaba) içermesine rağmen sıfat olarak kullanılır. Ancak deyim, 'Küçük bir kasabada yaşıyorum' kısa çizgiye ihtiyaç duymaz.


Şehrin sahibi tireli mi?

Doğru cevap d), Yukarıdakilerin hiçbiri . Referans genel olsaydı, şehre ait mülk doğru olurdu, ancak tek bir kavramı temsil eden bir ifade (Los Angeles Şehri gibi), bir isimden önce gelen bir deyimsel sıfat oluşturmak için tek kelimelik bir sıfata eklendiğinde, bir en tire bir yerine kullanılır ...

Kısa çizgi olmadan 2 soyadınız olabilir mi?

Cevap: Kısa çizgi olmadan iki soyadının kullanıldığını belgeleyen evlilik cüzdanının aslını veya onaylı suretini sunabildiğiniz sürece, ikisini de pasaportunuzda bulundurabilirsiniz .

Kocamın soyadını benimkine ekleyebilir miyim?

Her eyaletin evlilikten sonra isim değişikliği konusunda yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız konusunda kendi kuralları vardır. Çoğu eyalette eşinizin soyadını alma seçeneğiniz vardır. soyadlarınızı tireleyin , iki soyadını tire olmadan kullanın veya kızlık soyadınızı ikinci adınıza taşıyın ve eşinizin soyadını alın.

Bir çocuğun tireli soyadı olabilir mi?

Ayrıca bir mahkemeden çocuğunuzun soyadının her iki ebeveynin de soyadını içerecek şekilde tirelenmesini isteyebilirsiniz. . Örneğin, soyadınız Smith ve annenin soyadı Brown ise, hakim çocuğunuzun adını Smith-Brown olarak değiştirebilir. ... Tirelenmiş ad, her iki ebeveynin de etik mirasının bir hatırlatıcısı olur.