Bir demiryoluna yaklaşırken yapılacak uygun eylem nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Henri Bradtke
Puan: 4.8/5(67 oy)

İşaretlenmemiş bir demiryolu geçidine yaklaşırken, yavaşla ve durmaya hazır ol . Karşıya geçmeden önce, herhangi bir rayda herhangi bir yönden hiçbir trenin yaklaşmadığından emin olun. Bir trenin geldiğini görür veya duyarsanız, en yakın raydan güvenli bir mesafede durun ve tren geçene kadar ilerlemeyi bekleyin.

Sinyal sinyalleri olmayan bir demiryolu geçidine yaklaşırken yapılacak uygun eylem nedir?

Uyarı sinyali olmayan (elektrikli yanıp sönen ışıklar veya kapılar gibi) bir demiryolu geçidine yaklaşırken, bir sürücü yavaşlamalı, bakmalı ve dinlemeli .

Sinyal quizlet'i olmayan bir demiryolu geçidine yaklaşırken yapılması gereken uygun eylem nedir?

Hiçbir şey yapma; tüm demiryolu geçişlerinde sinyaller bulunur. Pistleri hızla geçmek için hızı artırın . Yavaşlayın ve durmaya hazır olun. Yaklaşan bir tren tehlike oluşturacak kadar hızlı hareket etmiyor.

Demiryolu raylarına yaklaşırken ne yapmalısınız?

Demiryolu raylarına yaklaşırken şunlara bakmalısınız: Dinleyin, yavaşlayın ve rayları kullanıyor olabilecek trenler veya diğer araçlar için durmaya hazır olun .

Bir demiryolu geçidine yaklaştığınızda yapmalısınız?

Yakındaki bir demiryolu geçidini gösteren herhangi bir işaret gördüğünüzde, yavaşlamalı , bir tren arayın ve durmaya hazır olun. Kırmızı uyarı ışıkları yanıp sönüyorsa veya kapı kapalıysa, demiryolu raylarından 15 ila 50 fit önce durmalısınız. Kapının etrafından dolaşmaya çalışmayın.

Yol Testi için Demiryolu Geçiş İşaretleriyle Nasıl Başa Çıkılır

34 ilgili soru bulundu

Hangi araç tüm demiryolu geçişlerinde durmalıdır?

Hangi araçlar tüm demiryolu geçişlerinde durmalıdır? Okul otobüsleri (yolculu veya yolcusuz) , yolcuları olan transit otobüsler ve patlayıcı veya yanıcı yük taşıyan araçlar tüm demiryolu geçişlerinde durmalıdır.

Demiryolu geçiş kapılarını ne tetikler?

Temel sinyal şunlardan oluşur: yanıp sönen kırmızı ışıklar, bir crossbuck ve bir direğe bağlı bir zil . Çoğu geçişte, sinyaller tren varmadan yaklaşık 30 saniye önce etkinleşir. ... Kapılar yükselecek ve trenin ucu ada devresini geçtikten sonra sinyaller kapanacak.

Neden tren gider gitmez raylardan geçmeyesin?

Neden tren gider gitmez raylardan geçmeyesin? Görmediğin başka bir tren geliyor olabilir . ... Önünüzde durmuş trafik nedeniyle rayları tam olarak geçemiyorsanız... önünüzde trafik açılana kadar yanınızda bekleyin.

Demiryolu raylarına yaklaşırken asla yapmamalısınız?

Demiryolu raylarında asla durma . Genellikle bir tren kondüktörü sizi gördüğünde, trenin durması için çok geçtir. Trafik yoğun olduğunda, durmadan üzerinden geçebileceğinizden emin olana kadar raylardan çıkın. Demiryolu geçitlerinin önündeki kaldırıma bir durma çizgisi, bir X ve RR harfleri boyanabilir.


Bir demiryolu geçidinde asla ne yapmamalısınız?

İlk trenin etrafını her iki yönde de net bir şekilde görene kadar bekleyin. Bir geçitte asla alçaltılmış kapıların etrafından veya arkasından yürümeyin. Yapma ışıkların yanıp sönmesi durana kadar rayları geçin ve bunu yapmak güvenlidir. Bu sinyallere uymadığınız için para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Tüm demiryolu geçiş sınavlarında hangi araç durmalıdır?

Hangi araçlar demiryolu geçişlerinde durmak ZORUNDADIR? Tüm okul otobüsleri ve bazı okul aktivite araçları . Bu araçlardan birinin arkasındaysanız durmaya hazır olun. Diğer araçların ve büyük kamyonların da durması gerekebilir.

Araba sürmenin en zor olduğu mevsim hangisidir?

SÜRÜŞ NASIL KIŞ MEVSİMİ . Kış mevsimi araba sürmenin en zor olduğu mevsimdir. Yollardaki kar ve buza ek olarak, daha az saat gün ışığı var. Kış mevsimi gelmeden önce aracınızın iyi durumda olduğundan emin olun.

Bir demiryolu geçidinde alçaltılan veya yükseltilen bir kapının etrafından veya altından geçebilir misiniz?

Bir geçiş kapısının etrafından veya altından geçmek yasalara aykırıdır. – aşağıdayken veya kaldırılırken veya indirilirken – ve son derece tehlikelidir. Durduktan sonra, güvenli bir şekilde yapabileceğinizden emin olana kadar raylardan başlamayın.


Yaklaşan bir tren, tehlike oluşturacak kadar yakın mı?

Herhangi bir demiryolu hattını geçmeden önce trenleri aramalı ve dinlemelisiniz. Yaklaşan bir tren yeterince yakınsa veya tehlike oluşturacak kadar hızlı gidiyorsa, raylardan geçemezsin . Bu, sinyalleri olmasa veya sinyaller çalışmıyorsa bile geçerlidir.

Sağa dönüş yapmak istediğinizde arabanız olmalı?

Sokağın soluna yakın. Caddenin sağ tarafına yakın. Dönmeye başladığınızda kavşağın merkezini geçin. Sağa dönüş yapmaya hazırlanırken, mümkün olduğunca yolun sağ tarafına .

Bir demiryolu geçidi bilgi yarışmasına yaklaşırken ne yapmalısınız?

Bir demiryolu geçidine yaklaşırken her zaman ne yapmalısınız? Durmak gerektiğinde, 50 fit içinde, ancak geçidin en yakın korkuluğundan en az 15 fit uzakta yapmalısınız. .

Alçaltılmış bir demiryolu kapısından geçebilir misin?

Paylaş: Demiryolu geçişlerinde çarpışmalar ve ölümcül kazalar on yıllar içinde önemli ölçüde düşerken, alçaltılmış kapılardan geçen sürücülerin sayısı arttı. ... Her eyalette, alçaltılmış bir geçiş kapısından geçmeniz yasa dışıdır. veya bir demiryolu geçidinde asılan işaretleri veya yanıp sönen ışıkları görmezden gelmek.


Bir tren yaklaşırken bir demiryolu geçidinde nerede durmalısınız?

Kapılar tamamen açılıncaya ve ışıkların yanıp sönmesi durana kadar karşıya geçmeye başlamayın. Yanından geçmeden önce daima demiryolunun her iki yönünü de kontrol edin. Geçitten en az 15 metre uzakta durun yaklaşan bir tren, yanıp sönen kırmızı ışıklar, bir dur işareti veya alçaltılmış geçiş kapıları varsa.

Demiryolu rayları üzerinde ne kadar hızlı sürmelisiniz?

hız sınırı Bir demiryolu geçidinin 100 fit yakınında 15 mil her iki yönde de 400 fit boyunca izleri göremediğiniz yer. Geçiş kapılar, bir uyarı sinyali veya bir bayrakçı tarafından kontrol ediliyorsa, 15 milden daha hızlı sürebilirsiniz. Demiryolu veya tren geçişlerinde: Her iki yöne de bakın ve trenleri dinleyin.

Trenler neden rayların ortasında durur?

Bellamy'ye göre trenlerin durma nedeni, bir anahtar ayarı nedeniyle . Anahtarı geçmeleri gerekiyor ve sonra bir arabacı veya bir anahtarcı atlayıp fiziksel olarak anahtarı atmalı (Bellamy bunu yerdeki bir kaldıraç olarak tanımladı), böylece yolun yönünü değiştirecek.

Trenler neden bu kadar uzun süre raylarda duruyor?

Diğer trenlerin geçmesini beklerken, başka bir demiryolunun üzerinden geçmek veya bir demiryolu alanına girmek için trenlerin durması gerekebilir. Demiryolu sahalarından veya endüstriyel tesislerden tren vagonlarını indirmek veya almak trenlerin raylarda durdurulmasının bir başka nedenidir.


6 demiryolu geçidi güvenlik ipucu nedir?

Aşağıdaki güvenlik ipuçları bir hayat kurtarmaya yardımcı olabilir.

  • Trenler belirlenen tarifelerde çalışmaz. ...
  • Her zaman trene geçiş hakkını verin. ...
  • Geçişlerde aktif uyarıları asla göz ardı etmeyin. ...
  • Trenler bir kavşağa tahmin ettiğinizden daha hızlı varacak. ...
  • Demiryolu-karayolu geçişini gösteren önceden uyarı işaretleri gördüğünüzde bakın ve dinleyin.

Demiryolu geçiş kapısı arızalandığında ne olur?

Arızalı bir demiryolu kapısını bildirebileceğinizi ve potansiyel olarak bir hayat veya hayat kurtarabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunu bildirmek, sevk memurunun yakındaki tren ekiplerini sürücülerin kapılardan geçiyor olabileceği konusunda uyarmasına neden olur. . Gönderici ayrıca, onu tamir etmek için gönderilen sinyal ekiplerine sahip olacaktır.

Bir demiryolu geçidinde muafiyet ne anlama geliyor?

Muafiyet işaretleri, yolcu veya tehlikeli madde taşıyan ticari motorlu taşıtların sürücülerini bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. belirli belirlenmiş demiryolu geçitlerinde durak gerekli değildir , demiryolu trafiğinin geçişe yaklaştığı veya geçişi işgal ettiği veya sürücünün görüşünün engellendiği durumlar hariç.

Pasif bir demiryolu geçidi neye sahip olmayacak?

Pasif geçiş bir yanıp sönen ışıkları veya otomatik kapıları olmayan . Çapraz işaret, beyaz X işareti, Verim anlamına gelen düzenleyici bir işarettir. Tüm halka açık demiryolu geçitlerinde crossbuck işaretleri gereklidir. Demiryolu şirketleri crossbuck tabelaları kurar ve bakımını yapar.