Delsym uyuşukluğa neden olur mu?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Reid Konopelski Jr.
Puan: 4.9/5(6 oy)

hafif uyku hali / baş dönmesi, mide bulantısı veya kusma meydana gelebilir. Nadiren, bazı kişilerde normal dozlarda şiddetli uyuşukluk/baş dönmesi görülebilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Delsym uyumama yardım edecek mi?

Delsym Cough+ Cold Night Time sıvısı geceleri öksürüğünüzü yatıştırır, ateşi, boğaz ağrısını, vücut ağrılarını ve burun tıkanıklığını giderir, uyumak …ve bu bir artı!

Delsym gece mi gündüz mü daha iyi?

Delsym Öksürük+ Günü/ Gece kombo paket, gün boyunca ve gece boyunca öksürüğünüzü ve diğer soğuk algınlığı semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olur. Gün içinde öksürüğünüz ve göğüs tıkanıklığınızdan biraz olsun kurtulun ve geceleri öksürüğünüzü sakinleştirmeye ve burun tıkanıklığını, boğaz ağrısını ve vücut ağrılarını gidermeye yardımcı olun.

Delsym 12 saat nasıl çalışır?

dekstrometorfan çalışır beyninizin öksürük refleksinden sorumlu kısmında , beyninizle öksürüğe neden olan sinirler arasındaki iletişimi bozar. 'Kilidi' geçici olarak bloke eder, böylece 'anahtar' artık sığmaz.

Dekstrometorfan uykulu değil mi?

Bu uykulu olmayan öksürük İlaç sadece öksürüğünüzü kontrol altına almakla kalmaz, aynı zamanda öksürüklerinizi daha verimli hale getirmeye yardımcı olmak için mukusu inceltir ve gevşetir.

Aşırı Gündüz Uykusu: Bilmeniz Gerekenler

23 ilgili soru bulundu

Dekstrometorfan neden beni garip hissettiriyor?

DXM ayrıca beyin işlevini, özellikle de beynin solunum ve kalp işlevini kontrol eden kısımlarını baskılar. Çok fazla DXM almak halüsinasyonlara ve vücut dışı hislere neden olur ketamin ve PCP gibi ilaçların neden olduğu ilaçlara benzer. Bu etkiler 6 saat kadar sürebilir.

Dekstrometorfan uykumu getirir mi?

hafif uyku hali / baş dönmesi, mide bulantısı veya kusma meydana gelebilir. Nadiren, bazı kişilerde normal dozlarda şiddetli uyuşukluk/baş dönmesi görülebilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.

Delsym'i kimler almamalıdır?

Eğer alerjiniz varsa Delsym’i kullanmamalısınız. Bir doktor veya eczacıya sorun Herhangi bir tıbbi durumunuz varsa, bu ilacın kullanımı güvenliyse. Delsym 12 yaşından küçük bir çocuğa verilmemelidir. Hamileyseniz veya emziriyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Delsym mukus ile yardımcı olur mu?

BT solunum yollarındaki mukusu inceltip gevşeterek, tıkanıklığı temizleyerek ve nefes almayı kolaylaştırarak çalışır . Dekstrometorfan, öksürük baskılayıcılar olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir.


Delsym'in devreye girmesi ne kadar sürer?

Dekstrometorfanın (Delsym) çalışmaya başlaması ne kadar sürer? Dekstrometorfan (Delsym) içinde çalışmaya başlar 15 ila 30 dakika aldıktan sonra. İlacın tam etkileri, dozunuzdan yaklaşık 2 saat sonra ortaya çıkar.

Delsym kuru öksürüğe iyi gelir mi?

Kuru öksürüğünüz varsa Delsym'i yanınızda taşıyın. 12 Saatlik Öksürük Tedavisi Sizinle birlikte - patentli zamanla salınan formülün sadece bir dozu öksürüğünüzü 12 saate kadar bastırmak için yeterlidir. Bunun nedeni, öksürük dürtüsünü bastırmak için beyninizle birlikte çalışan dekstrometorfan içermesidir.

Hangisi daha iyi Delsym veya Robitussin DM?

Delsym (Dekstrometorfan) kuru öksürüğü tedavi etmek için iyi bir seçenektir. Yine de MAO inhibitörleri ile birlikte almak güvenli değildir. Mukusu parçalar ve öksürüğü giderir. Robitussin Dm (Guaifenesin / Dekstrometorfan), göğsünüzdeki ve boğazınızdaki tıkanıklığı gevşetmek için iyidir, ancak mukusun öksürmesini engelleyebilir.

Delsym gece vakti seni uykulu yapar mı?

uyuşukluk , baş dönmesi, bulanık görme, mide rahatsızlığı, mide bulantısı, kabızlık veya ağız/burun/boğaz kuruluğu oluşabilir. Bu etkilerden herhangi biri devam ederse veya kötüleşirse, derhal doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz.


Delsym gerçekten işe yarıyor mu?

Delsym ve Robitussin ikisi de akut süreçlerin neden olduğu geçici öksürüğü bastırmada etkilidir soğuk algınlığı gibi. Opioid olmadıkları ve reçetesiz temin edilebildikleri için kodein bazlı reçeteli formülasyonlara göre tercih edilirler.

Delsym tansiyonu yükseltir mi?

bu etkileri vücut büyüklüğüne göre değişebilir ve ilaca daha önce maruz kalma. Aşırı dozda dekstrometorfan alırsanız, yan etkiler ciddi olabilir ve şunları içerebilir: Bulanık görme veya çift görme. Yüksek tansiyon (hipertansiyon)

Hangisi daha iyi delsym veya mucinex?

Delsym (Dekstrometorfan) kuru öksürüğü tedavi etmek için iyi bir seçenektir. Yine de MAO inhibitörleri ile birlikte almak güvenli değildir. Öksürüğe neden olan mukusu parçalar. Mucinex (Guaifenesin) göğüs ve boğazınızdaki tıkanıklığı gidermek için faydalı bir ilaçtır ve diğer guaifenesin ürünlerinden daha uzun süre dayanır.

Öksürük şurubundan sonra su içmeli miyiz?

Yemek borusu tahrişi yaşama riskinizi azaltmak için bu ilaçları birlikte almanız önemlidir. bol su ve onları aldıktan sonra en az yarım saat uzanmaktan kaçının.


Balgam için en iyi öksürük şurubu hangisidir?

BENİLİNEKSTRA GÜÇLÜ MUCUS & BALGAM PLUS ÖKSÜK KONTROLÜ Şurup, sert mukus ve balgamınızı parçalamak ve göğsünüzden temizlemek için ciğerlerinizde çalışır. Bu EKSTRA GÜÇLÜ hızlı etkili şurup, öksürdüğünüzde dışarı atabilmeniz için mukus ve balgamı gevşetmek ve inceltmek için özel olarak formüle edilmiştir.

Delsym hangi semptomları tedavi eder?

Bu kombinasyon ilacı, aşağıdakilerin neden olduğu semptomları geçici olarak tedavi etmek için kullanılır. soğuk algınlığı, grip, alerji veya diğer solunum hastalıkları (sinüzit, bronşit gibi). Dekstrometorfan, beynin belirli bir bölümünü etkileyen ve öksürük dürtüsünü azaltan bir öksürük kesicidir.

Delsym karaciğeriniz için kötü mü?

Doz aşımı uyarısı: Önerilen dozdan fazlasının alınması (aşırı doz) karaciğer hasarına neden olur .

Delsym yan etkileri ne kadar sürer?

Dekstrometorfanın genellikle tıbbi müdahale gerektirmeyen bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. bu taraf Vücudunuz ilaca uyum sağladığı için tedavi sırasında etkiler kaybolabilir. . Ayrıca sağlık uzmanınız, bu yan etkilerin bazılarını önlemenin veya azaltmanın yolları hakkında size bilgi verebilir.


Kim dekstrometorfan almamalıdır?

alıyorsanız dekstrometorfan almayınız. monoamin oksidaz (MAO) inhibitörü izokarboksazid (Marplan), fenelzin (Nardil), selegilin (Eldepryl, Emsam, Zelapar) ve tranilsipromin (Parnate) gibi veya son 2 hafta içinde bir MAO inhibitörü almayı bıraktıysanız.

Öksürük ilaçlarında DM ne anlama geliyor?

Genel Ad: Dekstrometorfan ve guaifenesin. Dekstrometorfan bir öksürük kesici . Guaifenesin bir balgam söktürücüdür.

Uyumanıza yardımcı olacak en iyi öksürük ilacı nedir?

  • Robitussin Nighttime Cough Dm (Dextromethorphan / Doxylamine), çoklu soğuk algınlığı semptomlarını hafifleten bir kombinasyon ilacıdır. ...
  • Antihistamin (doksilamin) uykuya dalmanıza yardımcı olur ve ertesi sabah sersemlik hissetmenize neden olmaz.
  • Öksürük ilacı (dekstrometorfan) iyi çalışır ve çok az yan etkisi vardır.