Yeni çalışanları eğitmek için daha fazla ödeme almalı mıyım?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Neil Blick Jr.
Puan: 4.9/5(44 oy)

Evet . İş için bir eğitim programına katılmanız gerekiyorsa, bu süre için size ödeme yapılmalıdır. Örneğin, işvereniniz tüm yeni çalışanların bir oryantasyon eğitimine katılmasını veya mevcut çalışanlarının cinsel taciz eğitimine katılmasını şart koşuyorsa, bu sürenin ödenmesi gerekir.

Yeni çalışanları eğitmek için zam almalı mıyım?

Patronunuz sizden yeni bir çalışan yetiştirmenizi isterse, bu kesin bir işarettir. patronun saygılar ve yaptığınız işi takdir eder. Patronunuz, yeni bir işçiye akıl hocalığı yapacak kadar yetenekli ve bilgili olduğunuzu düşünüyor. Artık bunu bildiğinize göre, zam istemek için daha iyi birkaç zaman var.

Yeni çalışanlar neden daha fazla maaş alıyor?

Bir şirketin seyrek bir geçmişi olduğunda ücret sıkıştırması meydana gelebilir. yükseltir veya maaş artışları. Liderlik, yapı veya pazardaki bir değişiklik, şirketin daha yüksek ücretler veya daha yüksek toplam ücret paketleri kullanarak yeni yetenekleri cezbetmesini gerektiriyorsa da ortaya çıkabilir.

Diğer çalışanları eğitmek zorunda mıyım?

İlk bakışta, cevap hayır gerçek değil . Bir çalışanın istendiği gibi yapması gerekir - yani başka bir çalışana yardım etmek veya eğitmek. Bu sözleşmede - 'diğer görevler' beyanında. Normal şartlar için geçerlidir.

Zorunlu eğitim için ödeme almalı mıyım?

Zorunlu Eğitim için Ücret Alma Hakkım Var mı? Federal Adil Çalışma Standartları Yasası (FLSA) uyarınca, bir işveren, çalışanlara her saat başında oldukları süre için ödeme yapmalıdır. . Bu, eğitime katılmanız gerekiyorsa ve bu doğrudan işinizle ilgiliyse, işvereninizin size ayırdığınız zamanı telafi etmesi gerektiği anlamına gelir.

Yeni Çalışanları Eğitirken Yapılan 5 BÜYÜK Hata

27 ilgili soru bulundu

Eğitim çalışılan saat olarak kabul edilir mi?

Antrenman vakti

Eğitimde geçirilen süre çalışılan saat olarak kabul edilir normal çalışma saatleri dışında olmadığı sürece , isteğe bağlıdır, eğitim sırasında üretken bir çalışma yapılmaz ve eğitim, çalışanı bireyin mevcut işinde daha yetkin hale getirmeye yönelik değildir.

Eğitim için birine ödeme yapmamak yasa dışı mı?

Kişinin fiilen çalışan olduğu durumlarda, ödemek ve Adil Çalışma Yasası kapsamındaki koşullar. ... Bir çalışanın yapması gerekiyorsa eğitim işlerinin bir parçası olarak, olmak zorundalar paralı doğru ödemek o saatler için çalıştı.

Patronum bana başkasının işini yaptırabilir mi?

Yani, kısa cevap, evet , işvereniniz size iş tanımınızda özellikle belirtilmeyen görevler atayabilir. Toplu iş sözleşmesi veya sözleşme kapsamında çalışmadığınız sürece, işvereniniz yasal olarak görevlerinizi değiştirebilir. ... Bu süre zarfında, iş görevleri bazen ihmal edilir veya başkalarına devredilir.

İşyerinde eğitim yapmayı reddedebilir miyim?

İşvereniniz genellikle eğitim verip vermeyeceğine ve eğer veriyorsa kimin ihtiyacı olduğuna karar verebilir. Ancak eğitim veya gelişim için fırsatlar sunuyorlarsa, bunu yapmalıdırlar. yasa dışı ayrımcılık olmaksızın .


İşverenim, yerine geçecek kişiyi eğitmemi sağlayabilir mi?

A: Evet, yapmalısın . Bir iş yapmak için para alıyorsunuz ve şu anda bu iş, yerine geçecek kişiyi eğitmeyi gerektiriyor. Eğer işi yapmak istemiyorsan, gidebilirsin. Yaklaşan ayrılışınız ne olursa olsun, yöneticinin yapmanızı istediği her şeyi yapmanız için hala ödeme alıyorsunuz.

Aynı işi yapan 2 işçi farklı ücret alabilir mi?

1 Ocak 2017'den itibaren geçerli olmak üzere Vali Brown, ırk ve etnik kökenleri korunan kategoriler olarak ekleyen bir yasa tasarısı imzaladı. Kaliforniya kanunu şimdi bir işverenin çalışanlarına karşı cinsten çalışanlardan daha az ödeme yapmasını yasaklar veya büyük ölçüde benzer işler için başka bir ırktan veya başka bir etnik kökenden.

İyi bir maaş artışı nedir?

%3–5 ücret artışı şu anki ortalama gibi görünüyor. Bir zamın boyutu, kişinin şirketle olan deneyimine ve ayrıca şirketin coğrafi konumuna ve endüstri sektörüne göre büyük ölçüde değişecektir. Bazen zamlar, ankete katılan artış yüzdesine dahil edilmeyen nakdi olmayan faydaları ve avantajları içerir.

Maaşı tartıştığı için birini kovabilir misin?

Ücretlerimi Tartıştığım İçin Kovulabilir miyim? Numara. İşverenlerin, işyerinde maaşı veya ücretleri hakkında konuştuğu için işçileri işten çıkarmaları yasa dışıdır. . İşvereniniz size karşı misillemede bulunamaz, eşit ücret alma hakkınızı kullandığınız için işten çıkarma, rütbe düşürme, askıya alma veya ayrımcılık yapma tehdidinde bulunamaz.


Patronuma zam konusunda nasıl yaklaşırım?

Zam İstemek İçin En İyi 8 İpucumuz

  1. Son Performans İncelemenizden Bu yana Aldığınız Tüm Olumlu Övgüleri Toplayın. ...
  2. Daima Veri + Sayı Getirin. ...
  3. Önümüzdeki Yılda (ve Ötesinde) Takıma Neler Getireceğinizi Düşünün...
  4. Patronunuzun Size Neden Daha Fazla Para Vermek İstediğini Düşünün. ...
  5. Gerçek Bir Numarayla Gel.

Zam almadan ne kadar çalışmalısınız?

teknik olarak iki yıl zamlar arasında beklemeniz gereken maksimum süre olarak kabul edilebilir, ancak bu kadar uzun sürmesine izin vermeyin. İş aramaya başlamak için 24 ay geçene kadar beklerseniz, üçüncü yıllık ücret durgunluğuna girene kadar yeni bir işte olmayabilirsiniz.

Çalışanlara ne sıklıkla zam yapmalısınız?

Ne sıklıkla zam talep etmelisiniz? Yakın zamanda bir işe başladıysanız, zam istemek için en az altı ay bekleyin. En az bir yıl veya daha uzun süredir şirkette çalışıyorsanız, çoğu işverenin size zam yapma olasılığı daha yüksektir. Şirkette birkaç yıldır çalışıyorsanız, sorabilirsiniz. yılda bir kez .

Patronlar çalışanlarından asla yapmalarını istememesi gereken şeyler nelerdir?

Bir patronun bir çalışana asla söylememesi gereken 7 şey

  • Dediğimi Yapmalısın çünkü Sana Para Ödüyorum...
  • Daha İyi Çalışmalısın...
  • Bu senin sorunun ...
  • Ne Düşündüğün Umrumda Değil...
  • İşyerinde Daha Fazla Zaman Harcamalısınız...
  • iyi gidiyorsun...
  • 7. Bir işin olduğu için şanslısın


İşvereniniz izin gününüzde size eğitim yaptırabilir mi?

yasal olarak izin isterlerse çalışanlara ödeme yapmak zorunda değilsiniz işlerini yürütmeleri için gerekli olmayan eğitim veya öğrenim için. ... Bu nedenle, çalışanlara bunu yapmak için harcanan her zaman için ödeme yapılmalıdır.

İşyerinde ilk yardım eğitimini reddedebilir miyim?

Bireyin sözleşmesi yanıt vermelerini gerektiriyorsa ve vermemişlerse, bu kabul edilebilir. disiplin meselesi . Nedeni ve olaya katılmayı reddetmesi ne olursa olsun, bu tür bir ret yardıma muhtaç kişi ve işveren için sonuçlar ve sonuçlar doğurabilir.

Bir görevi yapmayı reddettiğim için kovulabilir miyim?

Onun işverenlerin feshi için tamamen yasal normal iş görevlerini veya atanan geçici iş görevlerini yerine getirmeyi reddeden çalışanlar.

Patronunuzun sizi bırakmaya çalıştığını nasıl anlarsınız?

Patronunuzun Bırakmanızı İstediğinin 10 İşareti

  1. Artık yeni, farklı veya zorlu görevler almıyorsunuz.
  2. Profesyonel gelişiminiz için destek almıyorsunuz.
  3. Patronunuz sizden kaçıyor.
  4. Günlük görevleriniz mikro yönetilir.
  5. Toplantılardan ve konuşmalardan dışlanırsınız.
  6. Avantajlarınız veya iş unvanınız değişti.


Daha yüksek görevleri reddedebilir miyim?

Daha yüksek görevleri yerine getirme talimatı, çalışanın mesleki yükümlülüğünü ihlal etmesine neden olduğunda; ... Çalışanın sözleşmesi, geçerli modern ödül veya işletme sözleşmesi şunları sağlıyorsa, bir çalışanın daha yüksek görevleri yerine getirmeyi reddedebileceği.

Mcdonald's'ta eğitim için para alıyor musunuz?

Evet yaparsın .

Ücretsiz çalışmaya nasıl hayır dersiniz?

Kaba görünmeden yapmak için şunu söyleyin: Bu proje için beni düşündüğün için teşekkür ederim ama şu anda elimde çok fazla şey var. . Ücretsiz çalışmadığınızı da baştan söyleyebilirsiniz. Bunu profesyonellikle yapın: Beni bu proje için düşündüğünüz için teşekkür ederim.

İşyerinde ödeme almazsanız ne yapabilirsiniz?

İşvereninizle (tercihen yazılı olarak) iletişime geçin ve size borçlu olunan ücretleri isteyin. İşvereniniz bunu reddederse, düşünün. eyaletinizin iş kurumu ile bir talepte bulunmak . Borçlu olduğunuz miktar için asliye mahkemesinde veya üst mahkemede dava açın.