Dünya savaşı büyük harfle mi yazılmalı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Alysson Kautzer
Puan: 5/5(50 oy)

İkinci Dünya Savaşı gibi belirli bir savaştan bahsediyorsanız, indeks, CMOS 8.113'te örnekler bulacaksınız: Birinci Dünya Savaşı, Vietnam Savaşı, savaş, iki dünya savaşı, vb... . iliştirmeseniz bile savaş kelimesini büyük harfle yazın tam başlık, ya da büyük harf olmadan bırakın... –İkinci Dünya Savaşı.

Birinci Dünya Savaşı büyük harfle mi yazılmalı?

Olaylara ve dönemlere atıfta bulunan terimlerin genellikle büyük harfle yazılmış belirli olaylara veya dönemlere atıfta bulunduklarında ve genel anlamda kullanıldığında küçük harfli: Buz Devri, ancak en son buzul çağı. Birinci Dünya Savaşı, ancak iki dünya savaşı.

Dünya Savaşı özel isim midir?

Dünya kelimesini büyük harfle yazmanız gereken ikinci örnek, kelime özel bir ismin parçası olarak kullanılır . Örneğin, İkinci Dünya Savaşı. Bunun temel nedeni, bu senaryodaki dünyanın tıpkı Jüpiter, Pluto veya Pasifik Okyanusu gibi özel bir isim olmasıdır.

Savaş büyük harfle mi yazılmalı?

Adlarında 'Savaş'ı büyük harfle yaz özel Afganistan Savaşı, Irak Savaşı, Soğuk Savaş, Vietnam Savaşı, İkinci Dünya Savaşı, Körfez Savaşı gibi çatışmalar. Kola Savaşları.

İkinci Dünya Savaşı'nı yazmanın doğru yolu nedir?

Kılavuz, iki dünya savaşına atıfta bulunmak için çeşitli seçenekler sunar; birini seç romen rakamları (I. Dünya Savaşı, II. Dünya Savaşı, I. ve II. Dünya Savaşları) veya kelimeler (Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları, iki dünya savaşı) makaleniz boyunca bu savaşları tutarlı bir şekilde adlandırmak için.

Başka Bir Dünya Savaşına Giden Yolda Mıyız?

16 ilgili soru bulundu

Hangisi doğru 2. Dünya Savaşı veya 2. Dünya Savaşı?

Dünya Savaşı veya İkinci Dünya Savaşı Genellikle İkinci Dünya Savaşı veya İkinci Dünya Savaşı olarak kısaltılır, 1939'dan 1945'e kadar süren küresel bir savaştı.

Dünya Savaşı'ndan sonra hangi dönem geldi?

savaş sonrası dönem , 1945-1950.

İkinci Dünya Savaşı'nın büyük harflere ihtiyacı var mı?

İkinci Dünya Savaşı gibi belirli bir savaştan bahsediyorsanız, indeks, CMOS 8.113'te örnekler bulacaksınız: Birinci Dünya Savaşı, Vietnam Savaşı, savaş, iki dünya savaşı, vb... . savaş kelimesini bile büyük harfle yaz tam başlığı eklemediğinizde veya büyük harf olmadan bıraktığınız zaman… – II. Dünya Savaşı.

Devrimci savaşta savaş büyük harfle mi kullanılıyor?

Genel terimler, tek başına kullanıldığında genellikle küçük harfle yazılır. Amerikan... (bazen büyük harfle yazılır); Devrimci Savaş Haçlı Seferleri ; Altıncı Haçlı Seferi; bir haçlı fransız...


Teyze büyük harfle mi yazılmış?

bu aunt kelimesi büyük harfle yazılabilir bir cümlede veya başlıkta nasıl kullanıldığı. Başlıkta teyze büyük harfle yazılır. Teyzem onu ​​ziyaret et dedi gibi bir cümlede jenerik olarak kullanıldığında, o zaman teyze kelimesi genel bir isim olduğu için küçük harftir. Doğru: Geçen gün teyzemle alışverişe gittim.

ww1 ne zaman bitti

Almanya, 11 Kasım 1918'de resmen teslim oldu ve tüm uluslar, barış şartları müzakere edilirken savaşı durdurmayı kabul etti. Açık 28 Haziran 1919 , Almanya ve Müttefik Milletler (İngiltere, Fransa, İtalya ve Rusya dahil) savaşı resmen sona erdiren Versay Antlaşması'nı imzaladılar.

Yüzyılı 21. yüzyılda büyük harfle mi kullanıyorsunuz?

21'inci yüzyıl? ... Yüzyılın adı bir cümleyle başlamadıkça veya özel bir ismin parçası olmadıkça, tamamı küçük harflerle yazılmıştır : Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz.

İç savaş yaygın veya özel bir isim midir?

iç savaş kelimesi kendi özel bir isim değil , bir iç savaş sadece bir tür çatışmadır, bir futbol maçından veya bir film gösteriminden daha spesifik değildir. Civil war hiçbir zaman tek başına özel bir isim değildir, bu yüzden sadece bu cümledeki gibi bir cümlenin başında büyük harfle yazılmalıdır.


Tarih ne zaman büyük harfle yazılmalıdır?

En yaygın isimlerde olduğu gibi, büyük harf kullanın bir cümleye başladığında veya resmi bir ismin parçası olduğunda tarih (sadece sanat tarihi müzesi değil). Tarih bize çok şey öğretir ve tarihten ders almayan onu tekrar etmeye mahkumdur. Mezun olmak için tarih dersi almam gerekiyor, bu yüzden Tarih 101'i seçtim.

Yüzyılın büyük harfe ihtiyacı var mı?

S. Century kelimesi ne zaman büyük harfle yazılmalıdır? ... Chicago stili yüzyıla gün, ay veya yıl gibi davranır; hepsini küçük harf yapardık alıntıladığınız bağlamlar.

Vietnam Savaşı'nda savaş büyük harfle mi kullanılıyor?

'Savaş'ı büyük harfle yaz ' Afganistan Savaşı, Irak Savaşı, Soğuk Savaş, Vietnam Savaşı, İkinci Dünya Savaşı, Körfez Savaşı gibi belirli çatışmaların adlarında.

Büyük harf kullanımının 10 kuralı nedir?

Kişisel Gelişim10 Büyük Harf Kullanma Kuralları

  • Her cümlenin ilk kelimesini büyük harfle yaz.
  • I, tüm kasılmalarıyla birlikte her zaman büyük harfle yazılır. ...
  • Alıntılanan bir cümlenin ilk kelimesini büyük harfle yazın. ...
  • Uygun bir ismi büyük harfle yazınız. ...
  • Adından önce bir kişinin unvanını büyük harfle yazın.


Kolonileri büyük harfle mi kullanacağım?

Küçük harf kolonileri, Koloniler değil . Küçük harfli hafif piyade, Hafif Piyade değil. ... Eyalet kongreleri için küçük harfli kongre kullanın. Kıta: Büyük harf kullanın.

Neden büyük harf kullanıyoruz?

Büyük harfler bir okuyucu için faydalı işaretlerdir. Üç ana amacı vardır: Okuyucuya bir cümlenin başladığını bildirmek, bir başlıkta önemli kelimeleri göstermek ve özel adlara ve resmi unvanlara işaret etmek. 1. Başkentler yeni bir cümlenin başlangıcını işaret etmek .

Tarihi olaylar büyük harfle mi yazılır?

Belirli dönemler, dönemler, tarihi olaylar vb.: bunlar hepsi özel isimler olarak büyük harfle yazılmalıdır . ... Pek çok dönem, çağ, savaş vs. olduğu için sermaye, özel olanı ortak olandan ayıracaktır. Aşağıdaki örnekleri inceleyin: Birinci Dünya Savaşı gazilerinin çoğu artık öldü.

Altmışları büyük harfle yazar mısın?

İkinci referansta on yıllık bir süreyi hecelemek ve on yıllık bir süreyi kısaltmak kabul edilebilir. On yıl aralığını kısaltırken, sayıların önüne bir kesme işareti koyun (doğru yöne bakacak şekilde), ancak 's'den önce DEĞİL. On yıl hiçbir şeye sahip olamaz! 60'lar DEĞİL , ama 60'lar.


21. yüzyılın büyük harfli AP stili mi?

Yüzyıllar boyunca, heceleyin ve ilk ila dokuzuncu arasında küçük harf kullanın. Diğerleri, 10. ve 20. gibi uygun sonla Arapça bir sayı kullanır. Yüzyıl kelimesi, özel bir ismin parçası olmadığı sürece her zaman küçük harftir. , 20th Century Fox'ta olduğu gibi.

İkinci Dünya Savaşı'nın üç etkisi nedir?

1 : Avrupa Çağının Sonu. 2: ABD'nin süper güç statüsüne yükselişi. 3: Sovyetler Birliği'nin genişlemesi ve süper güç statüsüne yükselmesi. 4: Soğuk Savaş'ın ortaya çıkışı.

Dünya Savaşı'nda en çok hangi ülke yıkıldı?

İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya Tüm dünyada en çok bombalanan ülke Laos .

Amerika 2. Dünya Savaşı'ndan sonra nasıl değişti?

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından ABD, geleneksel izolasyonculuğundan uzaklaşarak iki baskın süper güçten biri olarak ortaya çıktı. artan uluslararası katılıma doğru . Amerika Birleşik Devletleri ekonomik, politik, askeri, kültürel ve teknolojik konularda küresel bir etki haline geldi.