Düştükten sonra kişisel bir deniz aracına yeniden binerken nasıl yuvarlanmalıdır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Noemy Ondricka
Puan: 4.5/5(26 oy)

Çoğu üretici var geminin arkasına veya altına bir çıkartma yerleştirdi. PWC'nizi dik konuma getirmek için yuvarlamak için yön. Herhangi bir etiket yoksa, kullanım kılavuzunuzu kontrol edin veya bayinize sorun. Bu bilgilerle, PWC'yi ters çevirebilir ve çok az sorunla yeniden tahtaya geçebilirsiniz.

Bir PWC'yi doğru açmak için döndürmenin en iyi yolu nedir?

PWC'yi dik döndürmek için yuvarlamanın en iyi yolu nedir? PWC'yi teknedeki çıkartmaya göre yuvarlayın .

Bir operatör bir PWC'ye yeniden binerken ne yapmalıdır?

Doğru cevap aşağıdaki gibidir. Kişisel bir deniz aracına yeniden binmeye çalışırken, operatör, teknenin -kıç- arkasından, teknede işaretlenmiş yönden yaklaşmalıdır. . Deniz aracı operatörleri, diğer tekne operatörleri gibi teknelerini kullanmak için bir Federal düzenlemeye uymak zorundadır.

Denize düşerseniz PWC'nizi kaybetmekten kaçınmanın en iyi yolu nedir?

Kullanmak Uzan, Fırlat, Kürek veya Git kurtarma tekniği , gerekirse. Gezi tekneniz su üstünde kalırsa, vücudunuzu mümkün olduğunca soğuk sudan çıkarmak için yeniden binmeye veya üzerine tırmanmaya çalışın. Suya basmak vücut ısısını daha hızlı kaybetmenize neden olur, bu nedenle destek için eğlence teknesini kullanmaya çalışın.

Motoru bir PWC'ye kapatırsanız ne olur?

Bir PWC veya jetle çalışan başka bir gemideki motorun çalışma sırasında rölantiye dönmesine veya kapanmasına izin verirseniz, tüm direksiyon kontrolünü kaybedebilirsiniz . ... Gazı bıraktıktan veya motoru kapattıktan sonra bile hemen duramayabilirsiniz. Fren sistemine sahip PWC bile hemen durmaz.

PWC Kişi Denize Düştü ve Devrilme

27 ilgili soru bulundu

PFD takmadan denize düşerseniz yardım gelene kadar ne yapmalısınız?

Alabora, Bataklık veya Denize Düşerseniz

  1. Can yeleği veya PFD giymeme hatası yaptıysanız, bir tane bulun ve giyin. ...
  2. Bir kafa sayımı yapın. ...
  3. Gezi tekneniz su üstünde kalırsa, vücudunuzu mümkün olduğunca soğuk sudan çıkarmak için yeniden binmeye veya üzerine tırmanmaya çalışın.

Bir PWC operatörü için aşağıdakilerden hangisi yasa dışıdır?

PWC, operatörün bir çarpışmayı önlemek için mümkün olan en son anda yoldan çıkmasını gerektirecek şekilde çalıştırılmamalıdır. Ayrıca, bir PWC operatörü, başka bir geminin arkasından pervasızca veya gereksiz yere o gemiye yakın atlamamalıdır. Bu PWC'nizle vahşi yaşamı kovalamak, taciz etmek veya rahatsız etmek yasa dışı .

PWC'niz devrilirse ne yapmalısınız?

Geminizi terk etmeyin eğer devrilirse. Tek yapmanız gereken, gövde üzerinde işaretlenen yönde veya kullanımdan önce okuduğunuz kullanım kılavuzunda belirtildiği şekilde çevirin. Teknenizi yanlış bir şekilde düzeltmek, yeniden bordaya çıkmayı gereğinden fazla zorlaştırabilir ve PWC'nizde dahili hasara neden olabilirsiniz.

Bir PWC direksiyonu sağa döndürüldüğünde ne olur?

Yeni PWC'ler, gaz kelebeği direksiyonuna izin verir. ... Örneğin direksiyon kontrolü sağa çevrilirse, meme sağa döner ve su jeti kabın arkasını sola doğru iter , bu da PWC'nin sağa dönmesine neden olur.

Nazik PWC operatörleri her zaman ne yapar?

Nazik PWC operatörleri hızlarını, gürültülerini ve uyanmalarını kontrol edin (özellikle diğer gemilerin veya kıyıların yakınında çalışırken).

Bir PWC'ye yeniden binmek ne kadar zor?

Bir PWC'ye yeniden binmek özellikle şu durumlarda zordur: yorgunsun ya da dalgalı sularda . Yeniden uçağa binme becerilerinizi açık suda test etmeden önce, daha sakin sularda birkaç kez yeniden uçağa binme alıştırması yapın.

PWC'li birini çekerken Gereksinimlerden biri nedir?

Su kayağı, su uçağı veya başka bir cihazda bir motorlu tekne veya motorlu bir cihazın arkasında çekilen tüm kişiler, USCG onaylı bir PFD takmalıdır. Bir kişiyi PWC ile kayak veya başka bir cihaz üzerinde çekiyorsanız, PWC, operatör, gözlemci ve geri alınan kayakçı olmak üzere en az üç kişiyi taşıyacak şekilde derecelendirilmelidir. .

Hangisi PWC'de yasal değildir?

Aşağıdakiler dahil, insanları veya mülkü tehlikeye sokan manevralar yasaktır: Başka bir geminin 100 fit yakınında bir PWC ile su akıntısı atlama . Su kayağı, iç lastik, su kayağı veya benzeri bir cihaz üzerinde bir kişiyi yedekleyen bir teknenin 100 fit yakınında veya yedekte çekilen kişinin veya çekme halatının 100 fit yakınında hareket etmek.

PWC'nin hangi parçası yaralanmaya neden olabilir?

PWC'nin arkasındaki direksiyon memesinden çıkan su jeti ciddi iç yaralanmalara neden olabilir. PWC'ye binen herkes, benzer koruma sağlayan bir dalış elbisesi veya başka bir giysi giymelidir.

Bir yelkenli tekne operatörü, bir PWC'ye önden yaklaşırken ne yapmalıdır?

Bir yelkenli tekne operatörü, bir PWC'ye önden yaklaşırken ne yapmalıdır? Yavaşla ve rotayı değiştir . Yavaşça PWC'den uzaklaşın. Bir işaret fişeği çekin ve kornaya bir tehlike sinyali verin.

Bir jetski çevirmek kötü mü?

çevirme jet ski tipik olarak herhangi bir fiziksel hasar vermez Jet ski'yi ters çevirirseniz ve girişte su almayı başarırsanız, hasarın meydana gelebileceği yer. Bu, sizi suda mahsur bırakarak motoru hidro-kilitleyebilir ve muhtemelen kalıcı hasar verebilir.

Seadoo'yu çevirmek kötü mü?

Jet ski'nize binmek, bir yaz gününün tadını çıkarmanın harika bir yoludur. Çoğunun işlenmesi kolay olsa da, yanlışlıkla oldu çevirmek dahil. ... Bunu yapmazsanız, karterdeki suyu zorlayabilirsiniz ve jet ski yeniden başlamaz. Krank kutusuna su girdiğinde motora zarar verebilir.

PWC'nizi başlatırken her zaman ne yapmalısınız?

PWC operatörü olarak motoru çalıştırmadan önce nasıl bir işlem yapmalısınız?

  1. Motor kapatma kablosunu veya savloyu bileğinize veya can yeleğinize sağlam bir şekilde takın.
  2. İçmek için yeterli suyunuz olduğundan emin olun.
  3. Güneş gözlüklerini tak.
  4. Kör noktanızı kontrol edin.

Geceleri jet ski sürmek yasal mı?

ABD söz konusu olduğunda, bunu bilmek güzel çoğu eyalette geceleri jet ski sürmek yasal değil . Tipik olarak, jet ski'nizi gün batımına kadar sürmenize izin verilir, ancak kesin süre eyaletten eyalete değişebilir.

Bir PWC'de ağırlık nasıl dağıtılmalıdır?

İzin verilen maksimum ağırlık içinde olsanız bile, dağıttığınızdan emin olun. yük eşit , ağırlığı teknenin ortasına odaklayarak. Bu, teknenizi suda sabit tutacak ve alabora veya bataklığı önlemeye yardımcı olacaktır.

Jet ski sürmek için ehliyete ihtiyacım var mı?

Evet, araba kullanmak için bir tekne ehliyetine ihtiyacınız var ABD'de ayrı bir jet ski lisansı olmadığı için jet ski. Bunun yerine, jet ski ehliyeti almanız gerekiyorsa, NASBLA (Ulusal Devlet Tekne Hukuku Yöneticileri Birliği) tarafından onaylanmış bir tekne güvenliği kursu almanız gerekir.

40 tekne ölümünün davranışı nedir?

Etki altında tekne gezintisi Kanada su yollarında hala önemli bir sorundur ve Kanada'da tekneyle ilgili kazaların ve ölümlerin yaklaşık %40'ında bir faktördür. Unutmayın: Alkol tüketmek ve can yeleği giymemek ölümcül bir kombinasyon olabilir.

Bir kişi denize düştüğünde her zaman ne yapmalısınız?

Bir Yolcu Denize Düşerse

  1. Hızı azaltın ve kurbana bir PFD (tercihen fırlatılabilir tip) verin, eğer zaten bir PFD taktığını bilmiyorsanız.
  2. Teknenizi çevirin ve kazazedeye rüzgar yönünde veya akıntıya doğru (hangisi daha güçlüyse) yaklaşarak yavaşça kazazedenin yanına çekin.
  3. Motoru durdurun.

Teknede bir sızıntı olması durumunda aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygun olarak kabul edilir?

Darbe bir sızıntıya neden olduysa: Karadaysanız, herkesin gezi teknesini terk etmesini sağlayın . Zevk teknenizi olduğu yerde tutmak için demir atın veya başka araçlar kullanın. Gezi teknenizin batmasını önlemek için gerekirse bir su tahliyesi veya sintine pompası kullanın.