Cts tencereleri en iyisi midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Warren Stanton I
Puan: 4.1/5(60 oy)

İyi - bazı müşteriler CTS pot ve hatta Fender alternatiflerinden daha çok beğendiklerini söylediler. Kötü - diğerleri bunun stok kaplar üzerinde bir yükseltme olmayacağını ve bekledikleri kalitede olmadıklarını söyledi.

CTS potları bir fark yaratır mı?

500k'dan 250k'ya giderseniz, bir büyük farklılık 485'ten 500'e çıkarken fark neredeyse hiç farkedilmiyor ama bence humbucker'lar için hala değerli bir yükseltme. Çukurları raybalamak zorunda olmadığınız sürece, onları değiştirmekte gerçek bir tehlike yoktur, bir dizi toplayıcıyı değiştirmekten çok daha kolaydır.

CTS kapları daha mı iyi?

Aslında soruyu cevaplamak için, CTS daha tutarlı . Neden? Niye? Çünkü pahalılar ve kalite kontrol çabalarının bedelini ödüyorsunuz. İşlev açısından farklı değiller, farklı hissedebilirler ama işte daha iyi değiller, sadece daha sık doğru yapıyorlar.

Fender CTS potları kullanıyor mu?

CTS tencereleri yıllardır Fender, gitarlarda kullanılmaktadır. . Tele yedek parçalarımız veya Q-Parts ürün yelpazemiz gibi bir başsız vidayla takılan düğmeler için özel olarak sağlam şaft. CTS tencerelerimiz en üst düzey 450 serisidir ve CTS'yi stoklayan rekabetin çoğu en üst özellikleri taşımama eğilimindedir. sahip olduklarımız.

İyi bir potansiyometre nedir?

Çoğunlukla, kaplar ya derecelendirilir 250k veya 500k ve kullandığınız pikap tipine uygun bir pot satın almalısınız. Bu nedenle, 250k tek bobinler için en iyisidir, 500k ise çift bobinler için en iyisidir.

Gitarınız İçin En İyi Tencere Hangisi? (8 Önemli Temel)

38 ilgili soru bulundu

Doğru potansiyometreyi nasıl seçerim?

Genel olarak, potansiyometrenin kaynağa çok fazla yük bindirmeden mümkün olduğunca küçük olmasını istersiniz. Bir potansiyometrenin direncini seçmek için hızlı bir kural, istediğiniz giriş empedansı, çıkış (kaynak) empedansından (10 kat) daha yüksek bir büyüklük sırası olmalıdır .

Hangi değer potansiyometresine ihtiyacım var?

Potansiyometre sıfır ohm ile 100 ohm aralığını kapsıyorsa işinize yaramaz, ancak 1000 ohm'a kadar çalışması için buna ihtiyacınız var. Tersine, 10 ohm'luk ayarlamalar yapmanız gerekiyorsa, ayarlamak için çok kaba 1.000 ohm'luk bir aralık bulacaksınız. ... Emin ol potansiyometre, devrenizin akımı ve voltajı için derecelendirilmiştir .

Fender hangi saksıları kullanır?

Çoğu Fender tipi gitarın kullandığı bölünmüş şaft kapları , yani kumanda milinin ortasında bir yarık var. Bu, Fender Stratocaster tarzı topuzu üzerlerine sıkıştırmanıza izin verecektir. Ancak bazı gitar kontrollerinin yan tarafında küçük bir vida bulunur ve bunlar için sağlam bir şaft direği gerekir, çünkü bu vidanın sıkıca kavraması gerekir.

Strats hangi kapları kullanır?

Tek Bobinli manyetikler ve daha parlak sesli manyetikler (Strat, Tele'yi düşünün) kullanın 250K Tencere . Daha koyu sesli manyetikler (P-92, 43-Gauge Big Single, P-90'lar ve Hum-Cancelling P-90'lar) 500K Pot kullanır.

Telecaster hangi kapları kullanır?

Fender bir dönem 1m pot kullansa da, 250 bin Telecaster potansiyometreleri için standart değerdir. Genellikle, daha yüksek değerli hacimli kapların bir gitar sesini daha parlak hale getirdiğine inanılır, ki bu bir bakıma doğrudur.

Eddie Van Halen hangi potansiyometreyi kullandı?

EVH Düşük Sürtünmeli 250K Potansiyometre.

Alfa potansiyometreleri iyi mi?

Alfa Kapları: onlar her yerdeler ve her şeyde . Harika bir nemlendirilmiş hisleri var, oldukça iyi yapılmışlar ve ucuzlar. Ama bu şeyleri temizlemek ve/veya değiştirmek için biraz zaman harcadım. Ucuz Bournes bu alanda daha iyi görünmüyor.

Ses konikliği ve lineer koniklik arasındaki fark nedir?

AUDIO konik pot, gitarınızdan amfinize giden sinyali logaritmik (üssel) bir şekilde artırır. ... Sinyalinizin kesilmesine neden olur. LINEAR konik pota sinyali doğrusal bir şekilde arttırır .

Potansiyometreler bir fark yaratır mı?

Gitar tencereleri, gitarınızın seslerinin ne kadar parlak ve karanlık olduğunu, çekirdek sesini etkilemez. Düşük değerli Potlar (250K), sinyaldeki daha az direnç nedeniyle daha sıcak ses verir. Buna karşılık, yüksek değerli kaplar (500K) ses daha parlak daha yüksek frekansları koruyan daha güçlü dirençler içerdiğinden.

Yükseltme potaları gitar sesinde bir fark yaratır mı?

Bir sorun varsa - cızırtılı kaplar, kapatırken yüksek frekans kaybı, düzgün olmayan ses veya ton daralması vb. - o zaman bir yükseltme enstrümanı iyileştirebilir . 2. Ses ve ton kontrolleri için manyetiklerin tonunu etkileyebilecek farklı potansiyometre veya kapasitör değerleri denemek istersiniz.

Potansiyometreler tonu etkiler mi?

Bir potansiyometre veya pot, değişken bir dirençtir. direnci artırarak veya azaltarak tonunuzu veya ses seviyenizi değiştirir . Tencereye bir kapasitör veya kapak eklemek, onu basit bir EQ'ya dönüştürür. Sileceğin döndürülmesi, direnç miktarını ayarlar ve sırayla hangi frekansların geçmesine izin verildiğini belirler.

500K tencere 250K'dan daha mı yüksek?

Kural: Daha yüksek değerli potların (500K) kullanılması gitara daha parlak bir ses verecektir ve daha düşük değerli potlar (250K) gitara biraz daha sıcak bir ses verecektir. Bunun nedeni, daha yüksek değerli potların manyetiklere daha az yük bindirmesidir, bu da tiz frekanslarının pot üzerinden 'akmasını' ve kaybolmasını önler.

Gitarda hangi potlar kullanılır?

İşte gitarınız için doğru tencere seçimi hakkında bilmeniz gerekenler. Genel olarak konuşursak, ses seviyesini kontrol etmek için, humbucker'lar 500k tencere ile eşleştirilmelidir , tekli manyetikler ise 250 bin pot ile eşleştirilmelidir.

250K ve 500K potları karıştırabilir misin?

Tekli bobinlerinizi veya humbucker'larınızı aydınlatmak istiyorsanız 500k ve 250k ohm potansiyometreleri karıştırmak yardımcı olabilir, ancak bunu yapmayın. t her iki pot için daha yüksek değerler taahhüt etmek istiyorum. Deneme önemlidir, çünkü belirli konfigürasyonun kontrollerin davranışını küçük ama önemli şekillerde biraz değiştirdiğini görebilirsiniz.

Alfa potansiyometre nedir?

Alfa potansiyometreler arasında dünyanın en yaygın kullanılan gitar tonu ve ses kontrolleri . ... Her tencerede düz bir pul, kilit pulu ve bir pickguard veya kontrol plakası üzerinde özel yükseklik ayarı için iki altıgen montaj somunu bulunur.

Yükleme kapları ne değildir?

Yüksüz ton tencere görünümü ve tam olarak normal bir ton kabı gibi işlev görür . 1 – 9 arasında çevrildiğinde normal bir ton potu gibi çalışır. Fark, pot 9 ile 10 arasında döndürüldüğünde, gerçek bir baypas sistemi olarak hareket eder ve esasen ton potunu ve kapasitörü kablolama devresinden çıkarır.

Hangi boyutta potansiyometreye sahip olduğumu nasıl bilebilirim?

Bir potansiyometre milinin çapını veya bir topuzun iç çapını ölçmenin en iyi yolu, dijital kumpas kullanma . Bu dahiyane buluş, sürgülü bir cetvel boyunca inç veya milimetre cinsinden hızlı ve hassas ölçümler yapılmasına olanak tanır.

5K ve 10K potansiyometre arasındaki fark nedir?

5K ve 10K potansiyometre arasındaki fark nedir? ... Tek fark, +5V beslemenin yükü , 5K'lık bir 10K pot ile biraz daha düşük olacak, ancak her iki durumda da küçük. Bir uç ve silecek olmak üzere yalnızca iki terminal kullanılıyorsa, değişken direnç veya reosta görevi görür.