Cimrilik anlamı nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Emmie Shanahan I
Puan: 4.4/5(72 oy)

1 : cömert veya liberal değil : tuz cimrisi çalışanlara sağlanan faydaları kullanmada, vermede veya cimri harcamada tutumlu veya yetersiz. 2 : yetersiz veya küçük cimri et parçaları anlamına gelir.

Cimri insan anlamı nedir?

'Cimri' bir birey parası olan, ancak onunla ayrılmaya çok isteksiz olan biri . O bir cimridir; kendisi veya başkaları için para harcamayı sevmez. O da önemli şeyler için para harcamak konusunda isteksizdir. Charles Dickens'ın klasiği 'A Christmas Carol'daki Ebenezer Scrooge cimri bir insandı.

cimrilik eş anlamlısı nedir?

Cimri bazı yaygın eşanlamlılar yakındır, cimri , cimri, cimri ve cimri. Bütün bu kelimeler 'başkalarıyla paylaşmak istememe veya isteksizlik gösterme' anlamına gelse de, cimrilik belirgin bir cömertlik eksikliğini ima eder.

Aşırı veya aşırı cimrilik kelimesi nedir?

cimri olağandışı veya aşırı tutumluluktan kaynaklanan aşırı cimriliği tanımlar: sert bir şekilde cimri, kuruş sıkan bir varoluş.

ikizkenar kelimesi nedir?

1 üçgen: iki eşit kenarı olan — bkz. üçgen çizim. 2 yamuk : paralel olmayan iki kenarın eşit olması.

İngilizce Kelime Bilgisi: Cimri vs Frugal

42 ilgili soru bulundu

İkizkenar kelimesi nereden geliyor?

ikizkenar Listeye ekle Paylaş. Geometride, ikizkenar kelimesi, iki kenarı tamamen aynı uzunlukta olan bir üçgeni tanımlar. Bir ikizkenar üçgende her bir eşit kenarın karşısındaki açılar da aynıdır. ... Yunan kökü, isoskeles, anlamına gelir 'eşit bacaklarla .'

Matematik terimlerinde ikizkenar ne anlama gelir?

matematik. : iki kenarı aynı uzunlukta olan üçgen .

cimri olmak ne demek?

1. Cimri, cimri, cimri, cimri, cana yakın, para veya malla ayrılmaya gönülsüz demek. Bu terimlerin en geneli olan cimri, mal veya parayı paylaşmak, vermek veya harcamak istemeyen : oyuncaklarıyla cimri olan çocuklar; cimri, kavrayıcı bir çakmaktaşı.

Ucuz kişiye ne denir?

cimri Listeye Ekle Paylaş. Bir cimri, parası dar olan kişidir. ... Bazı insanlar çok fazla para harcarlar: her zaman çeki alırlar ve kredi kartlarını çalıştırırlar. Diğer insanlar bunun tam tersidir: bir cimri ucuzdur, yani aşırı derecede para harcamaktan kaçınırlar.


Cimrilik ve tutumluluk arasındaki fark nedir?

Cimri hiç para harcamak istemiyor , tutumluluk sadece bir şey için gereken mutlak minimum harcamayı istemektir. Çok dikkatli izliyorsun.

Cimri olmak kötü bir şey mi?

Cimri yaşamak ve çok para harcamamak bazı insanları mutlu edebilir. mutsuz ve stresli. Bazıları için maddi şeyler bir rahatlık kaynağıdır ve onları satın almamak endişeye neden olabilir. Aynı zamanda tam bir yaşam tarzı değişikliği. Herkesin günlük hayatında harcaması gereken para miktarı konusunda farklı fikirleri vardır.

Miserve cimri arasındaki fark nedir?

Kısacası, cimri olan biri temelde düzgün bir insan olmak , ancak harcamaya karşı olan isteksizlikleri bunu yapmalarını engelliyor. Bir cimri, harcamaktan o kadar kaçınır ki, artık düzgün bir insan olmayı (çoğu insanın düşündüğü şey) umurlarında bile olmaz.

Birinin cimri olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Cimri insandır parasıyla cömert olmayan biri .
...
Aşağıdaki durumlarda cimri olduğunuzu bilirsiniz:

  1. Hayır kurumlarına bağış yapmayın.
  2. Her zaman bir şeyin maliyetini bölmeyi isteyin.
  3. Para harcamak veya paylaşmak konusunda isteksizler.


Cimri ve ucuz arasındaki fark nedir?

Ucuz vs Cimri

Cimrinin ucuzla eş anlamlı olduğunu söyleyebilirsiniz. Her ikisi de toplam değeri hesaba katmadan alt satıra aşırı derecede odaklanır. Ana fark olurdu birini tanımlamak için kullanılan küçümseme derecesi ucuza karşı cimri, cimrilik daha küçümseyici.

Tutumlu olumlu mu yoksa olumsuz mu?

Tutumlu, sade ve ihtiyatlı, tutumlu kelimesinin eş anlamlı sözcükleridir; olumlu çağrışımlar basit bir hayat yaşayan bir kişiyi tanımlamak için kullanıldığında. ... Sözcük, 'meyve' ('kâr' anlamında) anlamına gelen Latince frux'dan gelmektedir.

Güzel bir şekilde ucuz nasıl dersiniz?

ucuz

  1. ekonomik,
  2. indirimli satış yapılan yer,
  3. bütçe,
  4. ucuz,
  5. ucuz,
  6. şık,
  7. indirimli fiyat.
  8. [başlıca İngiliz],

Parayı seven biri için ne kelime?

açgözlü Listeye Ekle Paylaş. Hırslı biri açgözlü ya da açgözlüdür, zenginlik elde etmekle ilgilenir.


Bencil ve cimri arasındaki fark nedir?

Cimri, maddi şeyleri, para harcamayı sevmeyen birini ifade eder. Ancak bu kişi aksi takdirde çok özverili, cömert, taşıyıcı olabilir. A bencil insan mutlaka cimri değildir , özellikle kendileri için, hatta kendilerine fayda sağlıyorsa başkaları için özgürce para harcayabilirlerdi.

cimri cümle nedir?

Şeker konusunda bu kadar cimri olmayın! 2. Gerçekten cimridir ve dışarı çıktığımızda asla içki almaz. 3. Hayır kurumlarına para veremeyecek kadar cimridir.

Bir ikizkenar üçgenin en iyi tanımı hangisidir?

Geometride, bir ikizkenar üçgen iki kenarı eşit uzunlukta olan üçgen . Bazen tam olarak iki kenarın eşit uzunlukta olduğu, bazen de en az iki kenarın eşit uzunlukta olduğu belirtilir, ikinci versiyon bu nedenle özel bir durum olarak eşkenar üçgeni içerir.

30 60 90 üçgeninin en kısa kenarı kaçtır?

Özel bir üçgen olduğu için her zaman birbiriyle tutarlı bir ilişki içinde olan kenar uzunluk değerlerine de sahiptir. Ve benzeri. 30° açının karşısındaki kenar her zaman en küçüktür , çünkü 30 derece en küçük açıdır.


Matematikte akut ne anlama geliyor?

dar açılar 90 dereceden daha az ölçmek . Dik açılar 90 dereceyi ölçer. Geniş açılar 90 dereceden fazladır.

Latincede ikizkenar ne demek?

ikizkenar (sıf.)

' iki eşit kenarı olan ,' 1550'ler, Geç Latin ikizkenarlarından, Yunan ikizkenarlarından 'eşit bacaklı; ikizkenar; iki eşit parçaya bölünebilir,' isos'tan 'eşit, özdeş' (bkz. iso-) + skelos 'bacak', PIE'den *skel-es-, kökten *skel- 'bükülme, eğri' (bkz. skolyoz) .