cezalandırıcılık ne demek?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Octavia Hessel
Puan: 4.3/5(60 oy)

: ağır cezai tedbirler uygulamak, dahil etmek veya cezalandırmayı amaçlamak .

cezai etki ne demek?

adj ile ilgili, içeren veya ceza vermek niyetiyle .

Portage'nin tanımı nedir?

1: Taşıma veya taşıma işi. 2 arkaik: taşıma maliyeti: hamallık. 3a : bir su kütlesinden diğerine veya bir engelin (örneğin bir akıntı) etrafında karadan tekne veya eşya taşınması b : böyle bir transfer yapılırken izlenen yol . portaj.

telafi kelimesi ne anlama gelir?

sıfat. telafi etmeye hizmet ediyor , kayıp, eksiklik veya yaralanma ile ilgili olarak.

cezalandırmak kelimesi nedir?

cezalandırmak . (geçişli) Suça veya görevi kötüye kullanmasına sebep olmak, disiplin cezası vermek. (geçişli, mecazi olarak) Sert ve haksız davranmak.

ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜMÜ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN KOLAYLAŞTIRILMIŞ BİR TARTIŞMA 02 11 2021

36 ilgili soru bulundu

Cezacılık bir kelime midir?

cezalandırıcı . Ceza vermek veya vermeyi amaçlamak: disiplin, cezalandırma, cezalandırma.

Zorlayıcı yöntem nedir?

Zorlayıcı önlemler kullanıyorsanız insanların kulübünüze katılmasını sağlamak için , bu, insanları katılmaları gerektiği gibi hissettirmek için korkuttuğunuz veya zorladığınız anlamına gelir. Başkalarından istediğinizi elde etmek için tehditler kullanırsanız, yöntemleriniz zorlayıcı olarak tanımlanabilir.

Tazminat için bir örnek nedir?

Bir telafi örneğidir çimlerinizi biçen adama para ödediğinizde . Telafiye bir örnek, karınızı kızdırdığınızda ve kötü davranışınızı çok güzel bir şey yaparak telafi etmenizdir. Tazminat örneği, bir araba kazasında birini yaralamanız ve tıbbi faturalarını ödemenizdir.

Telafi edici strateji nedir?

Telafi Teknikleri İnsanların alternatif bir şekilde veya uyarlanabilir yardımlar kullanarak görevleri yerine getirmelerine yardımcı olmak için kullanılan stratejiler böylece daha bağımsız olabilirler. Telafi edici teknikler ayrıca insanların yeni görevleri öğrenmelerine yardımcı olur.


Telafi edici sınıf nedir?

: deneyimleri telafi etmeyi amaçlayan eğitim programları (kültürel deneyimler gibi) dezavantajlı çocukların yoksun olduğu.

Portage kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

Cümlede Portaj?

  1. Kanalın karşı kıyısı için ağır bir ücret gerekiyordu.
  2. Daha büyük bir tekneye erişimleri olmadığı için taşımaları kano ile yapılıyordu.
  3. Alaska vahşi doğasında, portage donmuş su yoluyla tehlikeli olabilir.
  4. Taşımaları tehlikeli beyaz su akıntılarıyla karşılandı.

Bir taşımanın amacı nedir?

Portage, genellikle bir teknenin kaptanına veya sahibine yapılan bir ödemedir. kargo taşımak için . Bir portage aynı zamanda iki su yolu arasında bir köprüdür.

Nehirde portaj nedir?

Limanlar kürekçiler tarafından teknelerini bir fırlatma alanına veya erişim alanları arasında taşımak için kullanılan kara yolları . Genellikle barajların veya diğer engellerin kürek çekme rotasını kestiği su kütleleri boyunca yer alan portajlar, bu engellerin ötesindeki su alanlarına doğrudan erişim sağlayabilir.


3 çeşit zarar nedir?

3 tür zarar vardır: ekonomik, ekonomik olmayan ve örnek .

Cezai bir zarar örneği nedir?

Cezai zararlara, davalıyı ihmal nedeniyle cezalandırmak için yasal süreçte değerlendirilen zararlar olan örnek zararlar da denir. ... Kişiler ayrıca ihmalkar davranış nedeniyle bir başkasını yaralayan cezai tazminat ödemeye mahkum edilebilir. Bunun örnekleri olurdu sarhoş sürüş veya dikkati dağılmış sürüş .

Cezalandırıcı zihniyet nedir?

cezai zihniyet. ... Yelpazenin diğer tarafında cezalandırıcı zihniyet var. öğretmenler öğrencileri cezalandırmaya teşvik edilir , çoğu zaman okullardaki sıfır tolerans politikalarının bir sonucu olarak.

Telafi edici strateji örneği nedir?

Telafi edici stratejiler, güçlü yönlerinizi kullanmanın basit yollarıdır – hepimizde vardır – zayıflıklarınızı telafi etmek için (hepimiz onlara sahibiz!). Örneğin, konuşulan dili yorumlamada sorun yaşıyorsanız, bir öğretmene derse hazırlanırken veya ders yerine okuyabileceğiniz materyaller olup olmadığını sorabilirsiniz.


Telafi edici strateji örnekleri nelerdir?

Randevu almak ve aynı zamanda kendinize hatırlatıcı yazmak ve takvim tutmak azalmış kısa süreli hafıza için harika telafi teknikleridir ve bu semptomların günlük yaşam üzerindeki etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Telafi edici model nedir?

Bir nesne veya fikir için genel tercihte bir özelliğin diğerini telafi ettiği çok özellikli bir model.

Mevcut tazminatınız nedir?

Mevcut Tazminat anlamına gelir Şirket tarafından ödenen tüm düzenli ücret, maaş ve komisyon ödemeleri Katılımcıya, çalışma koşullarına uygun olarak, ancak yıllık ikramiye ödemeleri ve diğer tüm özel tazminat türleri hariçtir.

Tazminat için iyi bir cümle nedir?

Cümlede telafi örnekleri

Onun coşkusu beceri eksikliğini telafi ediyor. Bir kusuru telafi etmek için öğenin fiyatı düşürüldü . işçileri emekleri için tazmin etti Arabasına verilen zarar için tazminat ödenmedi.


Dört tür tazminat nedir?

Dört Ana Doğrudan Tazminat Türü: Saatlik, Maaş, Komisyon, Bonuslar . Tazminat hakkında soru sorarken çoğu insan, özellikle taban ücret ve değişken ücret olmak üzere doğrudan tazminat hakkında bilgi almak ister.

Zorlama örneği nedir?

Zorlamanın tanımı, birisini güç veya diğer etik olmayan yollarla bir şeyler yapmaya ikna etme veya ikna etme eylemini ifade eder. Birini bir sözleşme imzalamazlarsa zarar vermekle tehdit ettiğinizde , bu bir zorlama örneğidir.

İki tür zorlama nedir?

Araştırmacılar bir dizi kişilerarası zorlayıcı yöntem belirlediler:

  • olumlu ikna (örneğin, iltifatlar; vaatlerde bulunmak; özel dikkat göstermek veya tımar etmek. ...
  • tarafsız ikna taktikleri (örneğin, sürekli olarak talepte bulunma, dırdır etme veya seks için yönlendirme);
  • fiziksel ikna taktikleri (ör. öpüşme, cinsel dokunma);

Zihinsel zorlama nedir?

Psikolojik zorlama şunları içerir: zihin kontrolü teorileri, düşünce kontrolü veya bir kişinin zihninin bir dış kaynak tarafından kontrol edilebileceğine dair beyin yıkama iddiası. Psikolojik baskı tarafından zorlandığında bir itiraf istem dışıdır.