Biz miydik, biz miydik?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sormuş: Fiona Morissette
Puan: 4.5/5(58 oy)

içinde kullanıldı birinci tekil şahıs (I) ve üçüncü tekil şahıs (o, o, o). Were ikinci tekil ve çoğul şahıs (siz, sizin, sizin) ve birinci ve üçüncü çoğul şahıs (biz, onlar) ile kullanılır.

Ne zaman kullanılırdı veya vardı?

Oldu, to be'nin tekil geçmiş zamanı iken, was her ikisi de üçüncü çoğul şahıs geçmiş zaman için kullanılır (onlar ve biz) ve ikinci kişi geçmiş zaman (siz). Geçmişte gösterge olarak, benzer eylemler vardı. Mağazadaydılar, örneğin diyebilirsiniz.

was with we kullanabilir miyiz?

Kolayca hatırlamak istiyorsanız, was/were'ı am, is ve are yardımcı fiillerinin geçmiş zaman kipi olarak düşünebilirsiniz. Genellikle, tekil nesneler için kullanılır ve çoğul nesneler için kullanılır. Yani, ben, o, o ve onunlayken kullanacaksınız kullanacaksın seninleydik, biz ve onlar .

Olduğumuz gibi mi yoksa olduğumuz gibi mi?

Are fiilinin çoğul bir geçmiş zaman biçimidir. Şimdi veya gelecekte olan bir şey hakkında konuşmak için biz ; ama geçmişte bir şey hakkında konuşmak için kullanılırdı. Yazdığınız kelimenin yerini tutamazsanız, kesme işaretini atlayın.

anlamlı mıydık?

'Were' ('kürk' ile kafiyeler) ' fiilinin geçmiş bir şeklidir. olmak .' 'We're ('korku' ile kafiyeli) 'biz'in kısaltılmış halidir. Zarf ve 'where' bağlacı ('saç' ile kafiyeli) bir yere atıfta bulunur.

Temel İngilizce Dil Bilgisi: WAS ve WERE Nasıl Kullanılır

23 ilgili soru bulundu

Geçmiş zaman mıydı?

Anlamı - Vardı fiilin geçmiş zamanı . Şu örneğe bakın bir cümle içinde kullanılmış. Bu cümlede we'nin anlamı, are'nin geçmiş zaman kipiyle aynı olduğu için, kullanılması doğru kelimedir.

Bir cümlede neredeydiler veya neredeydiler?

Were, fiil olarak kullanıldığında be'nin geçmiş zamanıdır. . Bir zarf veya bağlaç olarak kullanıldığında belirli bir yerde anlamına gelir. Aradaki farkı hatırlamanın iyi bir yolu, 'ev' için bir 'h'nin nerede olduğu ve evin bir yer olduğudur. İki kelimeden 'vardı' en yaygın olanıdır.

Hepimiz öyleyiz diyebilir miyim?

Her ikisi de dilbilgiseldir, ancak ilki daha olağandır. hepimiz öyleyiz fazla Hem Çağdaş Amerikan İngilizcesi Derlemi'nde hem de İngiliz Ulusal Derlemi'nde hepimizden daha sık görülür. Bununla birlikte, hepimizin kullanıldığı bazı bağlamlar vardır.

Hazır mıyız?

Örneğin, 'hazır mısınız?' genellikle 'bitirdin mi?' anlamında kullanılır. 'Fatura hazır', faturanın halledildiği anlamına gelir. Ve belki bir mağazada 'yardıma ihtiyacın var mı yoksa hazır mısın?' 'tüm set' anlamına geldiğini ima etmek birinin yardıma ihtiyacı yok .


Fark var mı ve var mıydı?

'are' şimdiki zamanda olduğu için, şimdiki zamanda yapılan bir eylemi belirtmek için kullanılmalıdır. Karşılığı olan 'vardı', konunun öznesi olduğunda kullanılır. cümle çoğul , ve ifade edilen eylem veya koşul zaten tamamlandı veya olay geçmişte gerçekleşti.

olduğumu söyleyebilir miyiz?

'ben' denir dilek kipi , ve doğru olmayan bir şeyden bahsederken veya bir şeyin doğru olmasını istediğinizde kullanılır. Kendini hasta hissediyorsa...<-- It is possible or probable that she was feeling sick. 'I was' is for things that could have happened in the past or now.

Olduğumu söylemek doğru mu?

Hangisini kullanmak istediğinize karar vermek için iyi bir hile, bahsettiğiniz şeyin gerçekten olmuş bir şey mi yoksa olmasını istediğiniz veya hayal ettiğiniz bir şey mi olduğunu belirlemektir. Eğer gerçekten olduysa, ben olsam kullan , ama değilse, ben olsaydım gidin.

Olsaydım neden dedik?

WAS yerine WERE kullanmamızın nedeni, çünkü cümle, varsayımsal durumlar için kullanılan SUBJUNCTIVE modundadır. . Bu, gerçeğe veya gerçeğe aykırı bir durumdur (gerçek şu ki, ben sen DEĞİLİM). Dilek kipinde, Olmak fiili için IF + I / HE / SHE / IT + WERE kullanırız.


Bir anlamı var mı veya var mıydı?

Özet: 1. 'Var' 'sahip' kelimesinin üçüncü tekil şimdiki zamanı 'var' ise, 'have'nin geçmiş zaman kipi ve üçüncü tekil şahıstır. ' ... Her ikisi de geçişli fiillerdir, ancak şimdiyi anlatan cümlelerde 'has' kullanılırken, geçmişten bahseden cümlelerde 'vardı' kullanılır.

didve was arasındaki fark nedir?

= bir durum = Yapıldı = bir eylem = do 'orada olma', 'oradasın' yani geçmiş zaman 'sen oradaydın' olur. Öte yandan 'çizburger yersiniz'. Bu yapı aslında hiç kullanılmaz ama bazı filmlerde veya kitaplarda kullanılır ama yine de söylemek doğru olur.

Basit geçmiş egzersiz miydi ya da öyle miydi?

öyleydi ya da öyleydi – Basit Geçmiş – Egzersiz

  • Ben ... idim. vardı. Geçen baharda Canberra'da.
  • Biz. idi. vardı. geçen cumartesi okulda
  • Tina. idi. vardı. dün evde
  • O. idi. vardı. mutlu.
  • Robert ve Stan. idi. vardı. Garry'nin arkadaşları.
  • Sen. idi. vardı. Cuma günü çok meşgul.
  • Onlar. idi. vardı. süpermarketin önünde.
  • Ben ... idim. vardı. Müzede.

Şimdilik hazır mıyız?

'Şimdilik hazırız', 'Yaptığımız işi bitirdik, gitmeye hazırsınız, şu anda başka bir şey yapmamıza gerek yok' anlamına gelen yaygın bir deyimdir.


Tüm set nereden geldi?

Bu cümlenin kökeni eski askeri uygulamalar . Topların kullanıldığı savaşlarda, toplar genellikle ateşlenmeye hazır bir şekilde yerlerine yerleştirilir. Hazır olduğunda ya da hepsi yerleştirildiğinde, hepsinin hazır olduğu söylendi ve bu yüzden bu ifadenin ortaya çıktığı yer burası.

Gitmeye hazır mısın?

Eldeki bir görevi başlatmak veya tamamlamak için hazırlanmış, hazır veya hazır. Her şeyi hazırlamak aylar aldı ama sanırım sonunda yarın birleşme anlaşmasını yapmaya hazırız. Şuna da bakın: yuvarlanmaya hazır olun

Hepimiz değil miyiz?

İnsanlar 'yaşlanıyordu' gibi bir şey söylediğinde bunu söylüyorlar... sonra 'hepimiz değil miyiz' diyorlar. 'Hepimiz için aynı şey geçerli değil mi?' 'Penguenlere çok düşkündü.' 'Hepimiz değil miyiz?'

Kimler geliyor ya da kimler geliyor?

İkisi de yanlış. Sinemaya kimler geliyor? ya da kim sinemaya gelmek ister? daha uygundurlar. Güney ABD İngilizcesi söz konusu olduğunda MT_Head'in yanıtı bana doğru geliyor, ancak Hint İngilizcesinde durum biraz farklı - 'hepsi kimdir' fiil için doğru çoğulluktur .


Hepsi vs hepsi mi?

Bir yazar hepsini kastediyorsa, is kullanmalıdır. Hepsini kastediyorsa, birlikte gitmeli. Bu, katılımcınızın tüm yemeği mi yoksa içindeki çeşitli şeyleri mi düşündüğüne bağlıdır: Tüm [çorba] kaynamaya döndürülür veya Tüm [malzemeler] kaynamaya geri döndürülür.

Nerede ve aynı şekilde telaffuz edildi?

WHERE ve WEAR aynı şekilde telaffuz edilir. onlar telaffuz edilir iki ses ile: W-AIR . WERE İki sesle telaffuz edilir: W-ER. Bu kelimeleri öğrenmek için bu video dersini izleyin.

D nerede bir kelime?

daralması nerede did: tatilde nereye gittin? daralma nerede olurdu: Nereye gitmek isterdin?