Bitly bağlantılar güvenli mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Nannie Durgan
Puan: 4.2/5(13 oy)

Bitly bir meşru çevrimiçi hizmet URL'lerin boyutunu kısaltarak başka yerlerde paylaşmalarını kolaylaştırır. Ne yazık ki, spam metin mesajlarının ve dolandırıcılık girişimlerinin arkasındaki dolandırıcılar, tek bir amacı olan web sitelerine olan bağlantıları maskelemek için bu aracı kötüye kullanıyor: paranızı veya özel bilgilerinizi çalmak.

Bitly bağlantılar güvenli mi?

Güvenlik ekibimiz, Bitly'nin hesaplarının güvenliğini sağlamaya kendini adamıştır. platform ve bağlantılar güvenli ve güvenilir . Tüm bağlantılar HTTPS ile şifrelenir.

Neden biraz ly kullanmamalısınız?

Çünkü kısaltılmış URL'ler çok kısa , kaba kuvvet taramasına karşı savunmasızdırlar, yani saldırganlar birden fazla kısaltılmış URL'yi tahmin edebilir ve çalışan tüm URL'leri okuyabilir. Araştırmacılar, bit.ly kullanılarak kısaltılmış Microsoft OneDrive ve Google haritaları URL'lerine baktı.

Bitly'den bir virüs alabilir misin?

Bitly algıladı potansiyel olarak kötü niyetli veya uygunsuz içerik. Hedef bağlantı, başka bir hizmet aracılığıyla kısaltılmış bir bağlantının arkasına gizlenmiştir. Bağlantı, başka bir web sitesinin sahteciliğine yol açabilir.

Bir spam metin bağlantısını tıklarsanız ne olur?

Bir Kimlik Avı Bağlantısına Tıklarsanız Ne Olur? Bir kimlik avı bağlantısına tıklamak veya bunlardan birinde bir eki açmak mesajlar virüs, casus yazılım veya fidye yazılımı gibi kötü amaçlı yazılımlar yükleyebilir , cihazınızda. Bunların hepsi perde arkasında yapılır, bu nedenle ortalama bir kullanıcı tarafından tespit edilemez.

Bitly Linklere TIKLAMAYIN!!!

37 ilgili soru bulundu

Bitly'yi nasıl engellerim?

  1. Sağ üst köşedeki mavi bilgi işaretini tıklayın.
  2. Bir yer tutucu görüntüsünün ve bit.ly'nin bulunduğu profil düğmesini tıklayın.
  3. 'Bu Arayanı Engelle' son seçenek olacaktır.

Bitly bağlantıları kalıcı mı?

Bitly linkler asla sona ermez . Bağlantılarınızı kısaltmak için özel bir alan adı kullanırsanız, DNS'niz Bitly'yi işaret ettiği ve özel alan adı bir Bitly hesabına bağlı olduğu sürece çalışmaya devam edeceklerdir.

İnsanlar kısaltılmış bağlantılara güveniyor mu?

Genel olarak, birçok URL Kısaltıcı aynı alan adını kullanır ve genellikle rastgele harflerden ve sayılardan oluşan URL uzantılarına sahiptir. Bu yüzden, genel kısa bağlantılara güvenilemez , çünkü web'in hedef URL'nin ne olduğunu söyleme konusunda hiçbir fikri yoktur ve onu kimin oluşturduğundan emin olamazsınız - Bilgisayar korsanları veya spam gönderenler olabilir.

Bitly bağlantısının faydası nedir?

Bitly, basit bir çevrimiçi hizmettir. kullanıcılarının uzun ve karmaşık URL'leri kısaltmasına olanak tanır . Bu çözümle kullanıcılar, favori bağlantılarını farklı sosyal medya platformlarında, e-postalarda ve web'deki diğer kanallarda zahmetsizce kaydedebilir, kopyalayabilir ve paylaşabilir.


Bir bağlantının güvenli olup olmadığını nasıl anlarım?

Kullanmak VirusTotal Güvenli Bağlantı Denetleyicisi

Siteyi ziyaret edin, URL'yi tıklayın, ardından bağlantıyı yapıştırın ve arayın. Size anında sonuç verecek basit bir araç olan VirusTotal, Android ve Windows uygulamalarında bağlantı güvenliğini de kontrol edebilir.

Kısa bir URL'nin güvenli olup olmadığını nasıl anlarım?

Kısaltılmış bir URL'yi tıklamadan önce, tam URL'yi kontrol edin . U-M'de kullanılanlar da dahil olmak üzere çoğu URL kısaltıcı bir önizleme özelliği içerir. Güvenli olduğundan emin değilseniz tıklamayın!
...
Bir URL'yi Kısaltmadan Önce Alternatifleri Düşünün

  1. Tam URL ile açıklayıcı bağlantı metni kullanın. ...
  2. İnsanların giriş yapması gerekiyorsa kısaltılmış bir URL kullanmayın.

Bitly bağlantısını nasıl silerim?

Bitly'de bir bağlantı kısaltıldıktan sonra silinemez veya arşivlenemez.

Bitly'yi kullanmak için bir hesaba ihtiyacınız var mı?

Bitly Links oluşturmak için bir Hesaba ihtiyacınız yok ve Hizmetlerin birçok özelliğini kayıt olmadan kullanabilirsiniz, böylece bireysel olarak hakkınızda toplanan bilgi türünü sınırlandırabilirsiniz.


Bitly veya TinyURL daha mı iyi?

TinyURL, çok farklı bir görünüme ve hisse sahip başka bir bağlantı kısaltma aracıdır. biraz . ... Bu araç, ara sıra kısa bağlantılar oluşturmaya ihtiyaç duyan ve gelişmiş bağlantı yönetimi veya izleme özellikleri için gerçekten bir kullanımı olmayan kullanıcılar için en iyisidir.

URL'mi kısaltmalı mıyım?

Daha Kısa URL'ler Paylaşımı Kolaylaştırır

Kısa URL'ler, okuyucularınızın içeriğinizi paylaşmasını kolaylaştırır. Bir düşünün, uzun ve kafa karıştırıcı bir URL'niz varsa, Facebook, Pinterest veya bir e-postada paylaşıldığında garip görünecektir. Daha az akılda kalıcı olacağı gerçeğinden bahsetmiyorum bile.

URL kısaltıcılar ne kadar sürer?

TinyURL'lerimizin süresi dolmaz ! Sağladığımız URL kısaltma hizmeti ile TinyURL'nizi Kullanım Koşullarımıza uygun olarak oluşturulduğu ve korunduğu sürece kullanabilir ve paylaşabilirsiniz. Sadece güvenilir ve güvenli olmakla kalmaz, TinyURL'leriniz asla sona ermez!

Bitly büyük/küçük harfe duyarlı mı?

Evet, tüm Bitly bağlantıları büyük/küçük harf duyarlıdır . Bu, bağlantınız bit.ly/CustomWord ise, bit.ly/customword'ün çalışmayacağı ve farklı bir bağlantı olarak kaydedildiği için sizi bir hata sayfasına veya başka bir uzun URL hedefine götüremeyeceği anlamına gelir. Ancak, diğer büyük/küçük harf seçeneklerine olan bağlantınızı düzenlerseniz her ikisinin de çalışmasını sağlayabilirsiniz.


Bitly bağlantılar ücretsiz mi?

Bit fiyatı: Ücretsiz plan sınırlı özelleştirme ile; Markalı alan adları, ayda daha fazla bağlantı ve destek ile aylık 35$'dan başlayan temel plan.

Bitly'ye ne oldu?

Bitly URL kısaltma hizmeti, web sitesinde varsayılan URL kısaltma hizmeti haline geldikten sonra Twitter'da popüler oldu. 6 Mayıs 2009 . Daha sonra Twitter'ın kendi t.co hizmetiyle değiştirildi.

Apple biraz ly kullanır mı?

Bitly iOS için Bitly'nin masaüstü deneyimiyle tamamen entegre . ... Bitly aracılığıyla sosyal, SMS, görüntülü, sosyal ve diğer kanallarda kolay paylaşım için sosyal ağlarınızı bağlayın. Performansınızla ilgili öngörüler toplayın ve çabalarınızı hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde optimize edin.

Biraz bağlantı nedir?

Bit.do uzun bağlantıları kısa bağlantılara dönüştürmek için kullanılır , böylece bağlantıların hatırlanması ve paylaşılması daha kolay olacaktır. Bağlantıya tıklamadan önce tam bağlantı hedefini (önizleme url'si) görmek için kısa bağlantı adresine '/expand/' eklemeniz yeterlidir.


Bitly bağlantısını nasıl ücretsiz yapabilirim?

Bitly'de bir bağlantı oluşturmak için:

  1. Bitly hesabınıza giriş yapın.
  2. Oluştur'u tıklayın. ...
  3. Ücretli bir aboneliğiniz varsa, bağlantınızı markalamak için özel bir alan seçme seçeneğiniz olacaktır. ...
  4. Uzun URL'yi Uzun URL Yapıştır kutusuna yapıştırın, bu otomatik olarak kısaltılmış bir bağlantı oluşturacaktır.
  5. Oluştur'u tıklayın.

Bitly bağlantımı düzenleyebilir miyim?

Bir bağlantı oluşturmayı bitirdikten sonra, onu Düzenleme seçeneğine sahip olacaksınız. Bu, bağlantı oluşturulduktan hemen sonra veya panonun Tüm Bağlantılar bölümü aracılığıyla geriye dönük olarak yapılabilir. Bağlantıyı Kopyalama veya Paylaşma, Düzenleme/Başlık Ekleme, Arka yarıyı Ekleme/Düzenleme, bir etiket ekleme veya Bağlantıyı raporlamadan gizleme seçeneğine sahip olacaksınız.

Bitly bağlantısını nasıl değiştiririm?

Sadece git bitly.com'a ve ekranın sağ üst köşesindeki kutuya tam URL'yi girin. Kısalt'ı tıkladığınızda yeni daha kısa URL'nizi içeren bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu kadar! Şimdi sadece Kopyala düğmesine tıklayın ve ardından kullanmak istediğiniz yere gidin ve yapıştırın.