Bir ölçüde eş anlamlısı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Mohamed Casper
Puan: 4.9/5(62 oy)

bir dereceye kadar ama tamamen değil . Bir noktaya kadar . kısmen . kısmen . biraz .

Bir dereceye kadar eş anlamlısı ne?

zarf veya karşılaştırmalı olarak . hemen hemen . yaklaşık olarak . karşılaştırılabilir şekilde . karşılaştırmalı olarak .

Bir dereceye kadar anlamı nedir?

◊ Bir şeyin bir dereceye kadar, bir dereceye kadar veya bir dereceye kadar doğru olduğunu söylüyorsanız, bunu kastediyorsunuz. kısmen doğru ama tamamen doğru değil . Bir dereceye kadar, ikisi de haklı.

bir dereceye kadar eş anlamlısı nedir?

parça parça . mümkün olduğunca . belli bir dereceye kadar. belli bir noktaya kadar. sınırlar içinde.

büyük ölçüde ne demek?

: çoğu zaman onun yorumları büyük ölçüde doğrudur .

Gelişmiş İngilizce yapısı | bir ölçüde kullanımı | Günlük kullanım İngilizce cümleler | cümleler

43 ilgili soru bulundu

Kapsam eş anlamlısı ne?

kapsam İÇİN DİĞER SÖZCÜKLER

1 büyüklük, ölçü , miktar, pusula, menzil, genişlik, esnetme, erişim, uzunluk. Kapsamın eş anlamlılarını Thesaurus.com'da görün.

Derece ve kapsam arasındaki fark nedir?

Kapsam, 'bir şeyin olduğu veya olduğuna inanılan miktar' anlamına gelir ve bir dereceye kadar 'bir dereceye kadar' anlamına gelir. cümleler arasında fark yok , (belki) bir cümlede aldıkları konum hariç. Herkes bir dereceye kadar uzlaşmak zorunda kalacak.

Kapsam ve uzatma arasındaki fark nedir?

Kapsam, bir şeyin uzunluğunu veya derecesini ifade eden bir isimdir. Uzatmak, uzatmak, büyütmek, artırmak veya teklif etmek anlamına gelen bir fiildir.

Kapsamlılık ne anlama geliyor?

1 : tamamen veya geniş bir şekilde kapsayan : kapsayıcı kapsamlı muayeneler kapsamlı sigorta. 2: geniş zihinsel kavrayışa sahip kapsamlı bilgiye sahip olmak veya sergilemek.


Kapsamı nasıl açıklarsınız?

kapsam

  1. 1a: bir şeyin uzandığı aralık: yetki alanının kapsamını kapsar.
  2. b: bir şeyin kapladığı alan veya yüzey miktarı veya uzandığı mesafe: ormanın büyüklüğü.
  3. c : yetenekleri en fazla kullanarak bir şeyin uzandığı nokta, derece veya sınır.

Kapsam kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

1 Bilgisinin genişliğine hayran kaldım. 2 Oyun alanı bir dönümlük bir alanı kaplamaktadır. 3 Felaketin boyutunu kavrayamıyor. 4 Sorunun gerçek boyutunu abartıyordu.

Hukukta kapsam ne anlama gelmektedir?

kapsam. (BİZ) Borçlunun topraklarının geçici olarak mülkiyetini devralması gereken bir kişiye yetki veren bir yazı .

Başkaları üzerinde etki kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bazı yaygın etki eş anlamlıları şunlardır: otorite, kredi, prestij , ve ağırlık. Bütün bu kelimeler 'başkalarının zihinleri veya davranışları üzerinde uygulanan güç' anlamına gelse de, etki, bilinçli veya bilinçsiz olarak uygulanan ve alınan bir kuvvete uygulanabilir.


kısmen eş anlamlısı nedir?

Bu sayfada, kısmen için 9 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz: kısmen , kısmen, tamamen, tamamen, kısmen, kısmen, kısmen, kalıcı olarak ve tamamen.

Uzatmanın sıfatı nedir?

uzunluk veya uzantı olarak daha uzun; ince uzun . Uzatılmış veya çekilmiş; genişletilmiş. Daha uzun ömürlü; uzamış. Geniş bir kapsam veya aralığa sahip olmak; yaygın. (yazı tipi) Her zamankinden daha geniş.

ötesine geçmek ne demek?

belirli bir mesafe veya belirli bir yönde devam etmek için geçişsiz. vb.'den/içine/üstüne/ötesine/içine uzanın: plaj ufkun ötesine uzanır .

uzun süre ne demek?

Uzatılmış bir süre son derece uzun bir süre . Bir şeyi uzatmak, onu fiziksel olarak veya zaman açısından daha uzun hale getirmektir.


bir dereceye kadar ne demek?

Biraz, bir şekilde , olduğu gibi Bir dereceye kadar uzlaşmamız gerekecek veya bir dereceye kadar bu, daha soğuk iklime uyum sağlama meselesi.

Kapsamın fiil biçimi nedir?

uzatmak . (geçişsiz) Kapsamda artmak. (geçişsiz) Belli bir dereceye sahip olmak. (geçişli) Kapsamın artmasına neden olmak.

Mülkiyette kapsam nedir?

Amerikan İngilizcesinde kapsam

a. borcun ödenmesini zorunlu kılmak için bir borçlunun mülküne el konulmasını yönlendiren bir yazı . b. böyle bir emirle bağlantılı olarak yapılan bir mülk değerlemesi.

küçük ölçüde ne demek?

daha az güçlü , ya da o kadar değil. Annesi ve daha az ölçüde babası tarafından teşvik edildi. Eş anlamlılar ve ilgili kelimeler. Biraz, bir dereceye kadar ve tamamen değil.


Büyük ölçüde nasıl kullanıyorsunuz?

1. Kraliyet Kilise Müziği Okulu kısıtlı kaynaklara sahip küçük korolar için esasen basit müziğe büyük ölçüde odaklanır. 2. Eski bir özdeyiş ama doğru: Büyük ölçüde, ne yerseniz osunuz.

büyük ölçüde eş anlamlısı nedir?

büyük ölçüde eş anlamlısı

önemli ölçüde . kesinlikle . büyük ölçüde . özellikle . açıkça .