Hangi olağandışı nedenlerle bholi okula gönderiliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Maribel Champlin
Puan: 4.6/5(69 oy)

Bholi okula gönderildi çünkü ailesi onun evlenme şansının çok az olduğunu düşündü , çirkin yüzü ve duygusuzluğuyla.

Bholi'nin ailesi onu neden okula gönderdi?

Ramlal'ın karısı umursamaz ve duygusuz bir anneydi. Bholi'ye çocuğu olarak hak ettiği sevgiyi asla göstermedi. Çiçek hastalığı olan ve duygusuz kızın bir yük olduğunu hissetti. Bu yüzden onu okula gönderdi. böylece öğretmenler kızla ilgilenme zahmetine girdi .

Bholi okuldaki ilk gününün tadını çıkarıyor mu?

Evet , Bholi okuldaki ilk gününün tadını çıkarıyor, çünkü orada neredeyse kendi yaşında pek çok kız bulmaktan memnundu.

Babası onu okula götürdüğünde Bholi neden korktu?

Bholi okul hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Babası aniden onu elinden yakaladığında korktu. çünkü kendisinin de eski ineği Lakshmi olarak satılacağını düşündü. . Düzgün giyindiğini ve bakımlı olduğunu görünce evinden daha iyi bir yere gideceğini hissetti.

Bholi okula kim kabul edildi?

Cevap: Tehsildar, Ramlal'ı okula göndermeye zorladığı için Bholi okula gönderildi. kızlarından biri okul, böylece diğer kızlar için bir rol model olabilir. Yavaş öğrenen biriydi ve konuşurken kekeledi ve okuldaki tüm çocuklar onunla dalga geçti.

Bholi hangi olağandışı nedenlerle okula gönderilir? | 10 | BHOLI | İNGİLİZCE | NCERT | şüphe

31 ilgili soru bulundu

Ramlal neden bütün kızlarını okula göndermedi?

Ramlal'ın karısı kızlarından herhangi birini okula göndermeyi reddetti kimsenin onlarla evlenmeyeceğini düşündüğü için . Bholi, çirkin yüzü ve duygusuzluğu yüzünden ailesi onun evlenme şansının çok az olduğunu düşündüğü için okula gönderilir.

Bholi neden çok az konuşur?

Bholi çok az konuşur çünkü: ,1. İyi konuşamıyor çünkü ne zaman konuşsa kekelemeye başlıyor ,2. Köydeki herkes bholi'yi başkalarıyla konuşmaktan caydıran basit bir kız olarak bilir.

Okula gittikten sonra Bholi'nin korkuları nasıl kayboldu?

Okula gittikten sonra Bholi'nin korkusu nasıl kayboldu? Ans. Ailenin en zayıf çocuğu olan Bholi, fiziksel engelli ve zihinsel yetersizlikten muzdarip , bu yüzden okula gitmek istemedi. ... Öğretmeni onu her zaman teşvik etti ve her gün okula gelmesini istedi.

Bholi neden bishamber ile evlenmedi?

Daha sonra reddetmesine ne sebep oldu? Bholi anne babasını çok severdi. Böylece onların saygısı ve mutluluğu için Bishamber ile evlenmeyi kabul etmişti. Bishamber çeyiz olarak beş bin rupi isteyip babasına hakaret ettiğinde Ramlal'ın kendine saygısını korumak için onunla evlenmeyi reddetti.

Bholi nasıl onun öğretmen şaheseri oldu?

öğretmen okumayı, yazmayı, cesur olmayı ve kendine olan güvenini asla kaybetmemeyi öğretti. bholi tüm bunları gerçek bir kalple öğrendi ve son bir gün müstakbel kocasının babasını aşağıladığını görünce daha fazla dayanamadı . ... bu şekilde bholi onun öğretmenlerinin başyapıtı oldu.

Hayata karşı tutumunu değiştiren Bholi'nin okuldaki ilk gününde ne oldu?

Cevap: Bholi kekeledi ve başlangıçta okula gittiğinde sadece bir sinir yumağıydı. Öğretmeni ona iyi davrandı ve kendine güvenmesi ve cesur olması için cesaretlendirdi. Ona okuma yazma öğretti ve onu haklarını bilen bağımsız bir kız yaptı. . Böylece hayatını değiştirdi.

Sulekha neden Bholi olarak adlandırılıyor?

2 yaşındayken çiçek hastalığı geçirdi. Adil ve güzel çocuğun şekli pockmarklarla bozulmuştu. Bu nedenle, Sulekha bir budala ve geri kalmış bir çocuk olduğu düşünülüyor ve Bholi olarak adlandırıldı.

Bholi hikayesinde hangi sosyal tutumlar sunulmaktadır?

Cevap: Kadınlara karşı sosyal ayrımcılık Kadınların bir yükümlülük, sonunda evlilikten kurtuluncaya kadar katlanılacak bir yük olarak görüldüğü 'Bholi' anlatısında vurgulanmıştır.

Bholi'nin annesi neden Bholi'yi okula göndermedi?

Cevap: Bholi'nin annesi onu okula göndermek istemedi çünkü hastalığının ve kekemeliğinin evlenme şansını zaten azalttığını hissetti ve şimdi tekrar giderse eğitim almak için o zaman asla evlenmeyecekti. Umarım bu cevap faydalı olmuştur !!!

Bholi neden Bholi'yi okula göndermedi?

Cevap: Ailesi, özellikle annesi Bholi'yi okula göndermek istemedi çünkü onlar için kızları okula göndermek onların değerlerini göndermek gibiydi . Tehsildar'ı inkar etmeye cesaretleri yoktu.

Bholi neden başta okula gitmek istemedi?

Bholi okula gitmekten korkmuştu. ... Ramlal, Bholi'yi okula gönderdi çünkü Tehsildar'ın tavsiyesini ihmal edemezdi. . Bholi okul hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Babası aniden onu elinden yakaladığında korktu çünkü onun da yaşlı ineği Lakshmi olarak satılacağını düşündü.

Bishamber Nath kimdi?

Bishamber Nath Bholi'nin babasıyla aynı yaşta olan hali vakti yerinde bir bakkal . Kendine ait bir evi ve büyük bir banka bakiyesi olan bir dul idi. Kızını Bishamber ile evlendirmek, ilk başta tereddüt ettikten sonra evlenme teklifini kabul etmekten büyük mutluluk duyan Ramlal için bir rüyaydı.

Bholi ebeveynler neden bishamber evlilik teklifini kabul ediyor?

Bholi'nin ebeveynleri, Bishamber'in teklifini kabul etmezlerse, hayatı boyunca bekar kalabilir . Annesi, Bishamber'in başka bir köyden olduğu için şanslı olduklarını ve bu nedenle Bholi'nin çiçek izlerini ve hissizliğini bilmediğini söyledi. ... Bu nedenle, Bholi'nin ailesi evlilik teklifini kabul etti.

Bholi evliliği durdurmak için hangi iki eylemi yaptı?

Bholi evliliği durdurdu çelengi ateşe atarak. Peçeyi attı ve babasından parayı geri almasını istedi ve Bishamber ile evlenmeyi reddetti. .

Bholi'ye ebeveynleri tarafından ne tür bir muamele yapılıyor?

bholi yarı düşüncelidir ve vücudunda pock izleri vardır, bu nedenle evde ihmal edilen çocuk olarak kabul edilir. kimse onun kuru saçlarını yağlamadı, kimse onu yıkayamaz, bholi ablalarının giydiği kumaşı giyerdi ve kimse konuşmayı öğretmezdi. bunlar arazi işleme ebeveynleri tarafından bholi'ye verildi.

Bayan Pumphrey neden Tricki için endişeleniyordu?

Cevap: Bayan Pumphrey endişeli ve perişandı. çünkü Tricki hiçbir şey yemezdi . En sevdiği yemekleri bile reddetti. Kusma nöbetleri geçirdi.

Bholi neden mutlu bir cevap oldu?

Cevap: Bholi okulda her şeyi yeni buldu . Kendi yaşındaki birçok kızı orada görmekten mutlu oldu. ... Öğretmeni ona hiç kimsenin yapmadığı gibi davrandı, böylece onu güvenle doldurdu Okuldaki ilk gününün sonunda, kalbi yeni bir umut ve yeni bir hayatla çarpıyordu.

Bholi konuşması neden iki neden verdi?

Bholi neden çok az konuşuyordu? İki neden verin. İlk sebep Bohli'nin konuşma bozukluğu olması ve çok kekelemesiydi. İkinci sebep şuydu Bohli, insanlar ona gülerken konuşmak istemedi ve bu utanç vericiydi. .

Bholi neye baktı?

Cevap: Bholi baktı Soğuk hor gören bishamber çünkü onunla evlenmek için 5000 kişi istemişti. Bholi, babasının nasıl aşağılandığını gördü; Bishamber'in açgözlü olduğunu ve görünüşünden dolayı babasını sömürdüğünü fark etti.

Basitçe * kelimesiyle ne demek istiyorsun?

Cevap: 'basit' kelimesinin anlamı aptalca .