Beni ne yalanlıyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Vince Waelchi
Puan: 4.8/5(32 oy)

geçişli fiil. 1 : argüman veya kanıtlarla yanlış olduğunu kanıtlamak : yanlış veya hatalı olduğunu göster. 2 : yalanlanan iddiaların doğruluğunu veya doğruluğunu inkar etmek.

Suçlamaları reddetmek ne anlama geliyor?

fiil. 1. (geçişli) kanıtlamak (bir kişinin) (bir ifade, teori, suçlama, vb) yanlış veya yanlış olması; çürütmek. reddetmek (bir iddia, suçlama, iddia vb.)

çürütülmüş ne demek?

1 : sürmek veya geri tepmek : itmek. 2a: resmi yasal argüman, savunma veya telafi edici kanıtlarla çelişmek veya karşı çıkmak. b : yalanını ortaya çıkarmak : çürütmek.

çürütmek kelimesinin Eş anlamı nedir?

çürütme. Eş anlamlı: reddetmek , reddetmek, çürütmek, reddetmek, kazanç demek. Zıt anlamlı sözcükler: kanıtla, kucakla, kabul et, göster.

bilinebilir olmak ne demek?

: bilinebilir : belirlenebilir veya anlaşılabilir Bu yıl, California 3 Mart'ta oy veriyor ve bir aday için bir delege seçimi mi yoksa birkaç aday arasında bir çekişme mi sunduğu henüz bilinmiyor.—

David Wood Bu Videoyu Reddetmem İçin Bana Meydan Okudu! (5 İğrenç 'Gerçekler')

40 ilgili soru bulundu

Bilinebilir için başka bir kelime nedir?

Bu sayfada, bilinebilir için 18 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: düz, anlaşılabilir , belirgin, görünür, kavranabilir, aşikar, kavranabilir, kavranabilir, bilgili, kavranabilir ve kavranabilir.

Bilgili insan nedir?

Bilgili birisi yüksek eğitimli ve belirli bir konuda bilgili .

Reddetmek için en iyi eş anlamlısı nedir?

yalanlamak

  • çelişmek.
  • tezgah.
  • çürütmek.
  • ortaya çıkarmak.
  • karşı çıkmak.
  • bastırmak.
  • reddetmek.
  • susturmak.

Birinin yanıldığını kanıtlamaya ne denir?

geçişli fiil. 1: argüman veya kanıtlarla yanlış olduğunu kanıtlamak: yanlış veya hatalı olduğunu göstermek. 2 : yalanlanan iddiaların doğruluğunu veya doğruluğunu inkar etmek. Reddetmekten Diğer Sözcükler Eş Anlamlı ve Zıt Anlamlı Diğer Örnek Cümleler Reddetme Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin.

Birini kanıtlamak ne demektir?

: (birinin veya bir şeyin) belirli bir kaliteye, yeteneğe vb. sahip olduğunu göstermek : için haline gelmek .

çürütülebilir mi?

çürütmek. , çürütmek - Bir ifadeyi çürütmek, ona karşı açık bir kanıt veya gerekçeli bir argüman sunmaktır; bir ifadeyi çürütmek yanlış olduğunu kanıtlamak için (ne 'çelişki' ne de 'inkar' anlamına gelmez). Kanıtlamak için ilgili şartlara da bakın.

Çelişkiler nelerdir?

Bir çelişki birbirine zıt bir durum veya fikirler . Çevreci olduğunuzu alenen ilan etmeniz, ancak geri dönüşüm işlemini asla unutmamanız bir çelişki örneğidir. 'Terimlerde çelişki', karşıt fikirleri içeren bir ifadeyi tanımlamak için kullanılan yaygın bir ifadedir.

çürütme argümanı nedir?

Hukukta çürütme, karşı tarafça sunulan diğer kanıtlarla çelişmek veya geçersiz kılmak için sunulan bir kanıt biçimidir. ... Çürütmede, çürüten taraf, önceki kanıtları çürütmeye hizmet ettikleri sürece, genellikle daha önce beyan edilmemiş tanıklar ve kanıtlar getirebilir.

Bir argümanı nasıl reddedersiniz?

Karşı argüman

  1. Argümanınızdan farklı olan kanıtları veya bakış açılarını saygıyla kabul edin.
  2. Karşıt argümanların duruşunu çürütün, tipik olarak olsa da, yine de gibi sözcükleri kullanın. Reddetmede, okuyucuya neden konumunuzun karşıt fikirden daha doğru olduğunu göstermek istiyorsunuz.

Karşı argümanın en iyi tanımı nedir?

Bir karşı argüman bir Orijinal iddianın bir şekilde yanlış olduğunu göstermek için başka birinin argümanına yanıt olarak verilen argüman . ... Bir karşı sav her zaman bir yanıttır - amacı orijinal savı çürütmek (yanlış olduğunu kanıtlamaktır).

Reddetmek için bir cümle nedir?

1 Onun argümanını kolayca çürütebiliriz. 2 Isabelle her türlü entelektüel züppelik önerisini hemen çürütür. 3 Argümanı ahlaki gerekçelerle nasıl çürüteceğini düşünmeye çalıştı. 5 Bu sefer Altın bu noktayı çürütmedi.

Kendini kanıtlaman gerektiğinde buna ne denir?

göstermek senin cesaretin . yeteneklerini göstermek. cesaretini göstermek. niteliklerini göstermek. Kendini kanıtlama ihtiyacı, kişinin benzersizliğini ifade etme arzusuna yol açabilir.

Her zaman haklı olduğunu düşünen kişiye ne denir?

Her zaman haklı olduklarını düşündüklerini ve aslında her zaman haklı olduklarını ima etmek isterseniz: dahi . bilge . Einstein . adaçayı .

Birinin haklı olduğunu kanıtlamak ne anlama gelir?

1, doğruluğunu veya geçerliliğini kanıtlamak veya kanıtlamak için bir maddeyi nesne veya mastar olarak alabilir; Doğrulayın , esp. yerleşik bir prosedürler veya ifadeler dizisi kullanarak. 2 kalitesini kurmak, esp. deney veya bilimsel analiz yoluyla. 3 (Kanun) (bir vasiyetin) geçerliliğini ve gerçekliğini belirlemek için

Inferm ne anlama geliyor?

1 : zayıf veya bozulmuş canlılık özellikle: yaştan dolayı zayıf. 2: zayıf zihin, irade veya karakter: kararsız, kararsız.

Loquacious kelimesinin en iyi zıt anlamlısı hangisidir?

Vikisözlük

  • konuşkan sıfat. Zıtlıklar: sessiz, suskun, saklı. Eş anlamlılar: konuşkan, konuşkan, geveze.
  • konuşkan sıfat. Konuşkan veya konuşkan, özellikle aşırı konuşmaya verilen kişiler. Eş anlamlılar: konuşkan, konuşkan, geveze. Zıt anlamlı sözcükler: suskun, çekingen, sessiz.

Kaçınılmaz olan hangi kelime sınıfına aittir *?

Kaçınılmaz bazen bir isim olarak kullanılabilir (kaçınılmaz olan gerçekleşti), ancak daha sık olarak bir isim olarak karşılaşılır. sıfat . Aslında bazıları bu kelimeyi yalnızca bir sıfat olarak değil, özel bir tür olarak da sınıflandırır: mutlak sıfat.

Bilgili insanın özellikleri nelerdir?

Bilge Bir Kişinin Özellikleri

  • Kendilerini Eğitiyorlar. Kendini geliştir. ...
  • Disiplinlidirler. ...
  • Hatalarını Kabul Ederler ve Onlardan Öğrenirler. ...
  • Sabırlıdırlar. ...
  • Talimatları Alçakgönüllülükle Alırlar. ...
  • Reddedilme ve Başarısızlığın üstesinden gelebilirler. ...
  • Sadece Kendilerini Kontrol Edebileceklerini Bilirler. ...
  • Onlar Hikmet Tarafından Yönlendirilirler.

Akıllı insana ne denir?

Zekinin bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: uyanık, akıllı , ve hızlı zekalı. Tüm bu kelimeler 'zihinsel olarak keskin veya hızlı' anlamına gelse de, akıllı, yeni durumlarla başa çıkma ve sorunları çözmedeki başarıyı vurgular. akıllı bir kişi onu hızlı bir şekilde monte edebilir.

Dünyanın en bilgili insanı kimdir?

Dünyanın en zeki 10 insanı

  • Isaac Newton. O olağanüstü bir dahi fizikçi, matematikçi, astronom ve simyacıdır. ...
  • Aryabhatta. Ünlü bir matematikçi ve astronomdu. ...
  • Galileo Galilei. ...
  • Thomas Alva Edison. ...
  • Leonardo da Vinci. ...
  • Stephen Hawking. ...
  • Terence Tao. ...
  • Christopher Langan.