Gölün bekçisi'nde nehir veda, gölün oyuncağı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Karina Schamberger I
Puan: 4.5/5(8 oy)

Gölün bekçisinde, Veda nehri, gölün oyuncağıdır. 'Tanrıça' . Açıklama : Gölün bekçisi, R.K. Narayan.

Gölün bekçisinde kim deli olarak kabul edilir?

'Gölün Bekçisi'nde, köyün muhtarı, Hemen bir deli.

Kim deli olarak kabul edildi?

Lunatic, eskimiş bir terimdir. akıl hastası, tehlikeli, aptal veya deli olarak görülen kişi -bir zamanlar 'deliliğe' atfedilen koşullar. Kelime, 'ayın' veya 'ay çarpması' anlamına gelen lunaticus'tan türemiştir.

Gölün bekçisi olarak anlatıcı Mara'nın hangi özelliklerini beğeniyorsunuz?

Mara zeki, cesur, düşünceli ve fedakar doğa . Açıklama: R.K. Narayan'ın Gölün Bekçisi, kahramanı Mara ve gölü yıkımdan kurtarmak için kral ve köyünün diğer insanlarıyla mücadelesi hakkında bir hikaye.

Mara gölü nasıl kurtardı?

Cevap: Mara, tanrıçanın veda nehrini aşırı derecede akıtarak tüm krallığı yok etmek istediğini öğrendiğinde, tamamen rahatsız oldu. . Tanrıçaya krallığı bağışlaması için yalvardı. Bu mara hareketi krallığı olduğu kadar gölü de kurtardı çünkü tanrıça mara dönene kadar sözünü tutmak zorundaydı.

21. GÜN | İNGİLİZCE | ben PUC | GÖL GÖZCÜSÜ | L1

17 ilgili soru bulundu

Mara, gölün bekçisi bölümünde gölü nasıl kurtardı?

Mara, tanrıçanın nehir vedasını aşarak tüm krallığı yok etmek istediğini öğrendiğinde, tamamen rahatsız oldu. Tanrıçaya krallığı bağışlaması için yalvardı. ... Mara'nın bu hareketi hem gölü hem de krallığı kurtardı çünkü, tanrıça mara'ya kadar sözünü tutmak zorundaydı İadeler. Mara'nın fedakarlığı böyleydi.

Mara neden gölün bekçisi olarak kralla buluşmaya çalışıyor?

Cevap: Mara istedi Tanrıça'nın kralla Veda nehrinin suyunu korumak için inşa edilecek bir tank hakkında konuşmasını istediği rüyasını krala bildirmek . Soru 12.

Gölün 11. Sınıf bekçisi olarak gölde balık tutan bir adam gördüğünde Mara nasıl tepki verdi?

Mara dürüst bir bekçiydi ve herkese göre farklı bir davranışı vardı. Bir keresinde bir balıkçının balık tuttuğunu gördüğünde, ona çok sert davrandı , oysa bir adam gördüğünde ona karşı çok kibardı. Ziyaretçiyle sessizce konuştu ve tarlalarına su sağlayarak bu zorluğa çözüm oldu.

Gölün bekçisi Mara'nın rüyasının anlamı neydi?

Mara rüyasını krala anlattı. nehir tanrıçası ona krala Veda nehrinin etrafına bir tank inşa etmesini ve akmasını durdurmasını söylemesini emretti. . Kralla tanıştığı Mara ona durdukları yerin korkmuş bir yer olduğunu çünkü orası Lord Hanuman'ın bir zamanlar üzerinde durduğu yer olduğunu söyledi.


Mara nasıl tepki verdi?

Cevap: Mara balıkçıyı tedavi etti tankta balık yakalayarak şiddete neden olduğu için sert bir şekilde davranmış ve şiddete başvurmadan barışçıl bir şekilde yere bakması için kralın ve Tanrıça'nın emrinin aynısını tekrarlamaması için onu uyarmıştır.

akıl hastanesi ne demek?

deli sığınma evleri. TANIMLAR1. akıl hastalığı olan kişilerin tedavi edildiği bir hastane için rahatsız edici bir kelime , şimdi bir psikiyatri hastanesi denir.

deli ne demek?

1 tarihli. a : ciddi derecede düzensiz bir ruh halinden etkilenmiş : inanılmaz . b : akıl hastalarının bakımı için tasarlanmış bir akıl hastanesi. 2: çılgınca aptalca bir çılgın fikir çılgınca davranış. Deli Eşanlamlı ve Zıt Anlamlı Diğer Sözcükler Daha Örnek Cümleler Deli Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin.

Deli kelimesinin ay ile ne ilgisi var?

Bu kelimenin kökü ay anlamına gelen luna'dır. Çünkü aslen deli ayın her evresinde çıldırmış biri anlamına geliyordu , bir tür kurt adam gibi. Bugünlerde çoğu insan ayın neden olduğu deliliğe inanmıyor, ama hala deliler hakkında konuşuyoruz, bazen klinik olarak deli insanlar anlamına geliyor.


Bekçi cevabına ne eşlik eder?

Bekçi eşlik ediyor onun feneri ve gölgesi .

Hanuman, gölün bekçisi Mara'ya göre sanjeevani'yi nerede buldu?

Dağın doğusunda .

Mara, oğlu Ganga'ya gölün bekçisinin görevleri hakkında hangi talimatları verdi?

Mara, oğlu Ganga'ya gölün bekçisinin görevleri hakkında hangi talimatları verdi? Cevap: Mara, oğluna gölle ilgilenmesini ve hiçbir balıkçının tanka girmesine izin vermemesini tavsiye etti. . O kutsal yerde yaratıklar öldürülmemelidir.

Mara rüyasına kim geldi?

Mara bir vizyonerdi - suyun korunmasının önemini fark etti - rüyası, suyu koruma isteğini veya arzusunu yansıtıyor - Tanrıça Veda rüyasında iki kez göründü - mesajı krala iletmek istedi - bir tank inşa etti - ikinci kez Tanrıça öfkelendi - yıkıcı bir ruh hali içinde - doğanın olduğunu kanıtlıyor ...


Gölün bekçisi Mara'ya en büyük hediyeyi kim vermişti?

Cevap: Bhima Muhtarın çalışanlarından biri, Gölün Bekçisi'nde Mara'nın gardiyanıydı.

Mani neden kralla buluşmaya çalıştı?

Mara rüyasını anlatmak için krala gitti.

Bunu krala söyledi nehir tanrıçası onunla tanıştı rüyasında kraldan nehrin etrafına bir tank inşa etmesini istemesini emretti. Ayrıca kralın korktuğu için o noktada durmasını da yasakladı. Lord Hanuman bir zamanlar o noktada duruyordu, bu yüzden kutsaldı.

Mara, balıkçıya ve ziyaretçiye ne kadar farklı davrandı?

Mara, balıkçıya ve ziyaretçiye farklı davrandı. Balıkçıya karşı davranışı çok sertti. . Bunun nedeni tankta balık tutması ve şiddete yol açmasıydı. Ona, mekanı şiddetten uzak tutmayı ve barışı korumayı emreden kral ve Tanrıça'nın emrini hatırlattı.

Mara, gölün kıyısındaki ziyaretçilere nasıl tepki verdi?

Bu yüzden sert bir şekilde uyarıyor ve bankalarda aynı şeyi bir daha tekrarlamamasını söylüyor. Ama ziyaretçiye, Mara yumuşak bir sesle konuştu tarlalarına su vererek derdine çare olur. Ama bunun kendi isteğine göre değil, yasalara göre olması gerektiğini söyledi.


Mara neden kralla ilk kez karşılaştı?

Açıklama : Mara o zamandan beri ilk kez kralla tanışıyor tanrıdan krala iletmesi gereken tank hakkında bir mesaj vardı . Bu R. K.'nin yazdığı metinden bir alıntıdır... Bu metinde köyleri dolaşan ve kralın yolunu muhtarın hazırladığı bir kral bulabilirsiniz.

Göl bekçisinde kral tarafından köy muhtarına hangi görev verildi?

Cevap: Muhtar içerideydi arazinin kralı geçeceği için yol işini bitirmek için acele et ertesi gündü.

Dolunay seni hasta edebilir mi?

Dolunayın duyguları harekete geçirebileceği, tuhaf davranışlara yol açabileceği ve hatta fiziksel hastalıklara neden olabileceği fikri sadece edebi bir mecaz değildir. Bugün bile güçlü bir şekilde tutulan bir inanç. Aslında, bir çalışma, ruh sağlığının yaklaşık yüzde 81'inin profesyoneller dolunayın insanları hasta edebileceğine inanıyor .

Walk Two Moons'daki deli kim?

'Deli' var Çavuş Bickle'ın aile fotoğrafı! Phoebe, takma bir ad kullanarak bu gizemli çocuğu nerede bulabileceğini öğrenmek için Çavuş Bickle'ı evinde arar. Kısa sohbet sırasında adının Mike olduğunu öğrenir ve o üniversiteye gider.