Bartholin kisti patlatmalı mıyım?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Lewis Prohaska
Puan: 4.3/5(27 oy)

Küçük bir Bartholin kisti veya belirti vermeyen ve enfeksiyon kapmayan içi sıvı dolu şişlik varsa, onu kendi haline bırakmak en iyisi olabilir .

Bartholin kisti sıkmalı mıyım?

Kisti sıkıştırmaya veya mızrakla delmeye çalışmamalısınız. çünkü bu bir enfeksiyona neden olabilir. Dr. Hardy, bezin üzerinde küçük bir kesik oluşturarak sıvının kistten dışarı akabilmesi için bir açıklık oluşturmaya karar verebilir.

Bartholin kisti patlamadan geçebilir mi?

Tipik, Bartholin'in kistleri kendi kendine kaybolacak , ancak kistin iyileşmesini ve drenajını teşvik etmek için bir dizi oturma banyosu yapabilir veya etkilenen bölgeye ısı kompresi uygulayabilirsiniz.

Bartholin kistinden ne çıkar?

Bazen bu bezlerin açıklıkları tıkanarak sıvının beze geri dönmesine neden olur. Sonuç nispeten ağrısızdır şişme Bartholin kisti denir. Kist içindeki sıvı enfekte olursa, iltihaplı doku (apse) ile çevrili bir irin topluluğu gelişebilir.

Bir Bartholin kisti patladığında nasıl tedavi edersiniz?

Bir Bartholin apsesi patlarsa, tedavi olmaksızın birkaç gün içinde kendi kendine düzelebilir. Bununla birlikte, enfeksiyonun yayılmasını önlemek için doktora gitmeniz önerilir. Doktorunuz genellikle labiayı ılık suda (oturma banyosu) ıslatmanızı ve sana antibiyotik ve ağrı kesici yaz .

BARTHOLIN KİSTİ: Evde Çözüm + Nasıl Tahliye Edilir | Benim hikayem

32 ilgili soru bulundu

Bartholin kisti tedavi edilmezse ne olur?

Zaman verildi, tedavi edilmeyen bir kist enfekte olabilir ve irin birikmesine neden olabilir . Bir Bartholin apsesi olan bu durum, kadınlarda büyük ağrılara neden olabilir ve enfeksiyonu ortadan kaldırmak için tedavi gerektirir. Bartholin kisti veya apsesinden muzdarip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, tıbbi yardım almanız önemlidir.

Bartholin kisti bir STD midir?

Bartholin kisti cinsel yolla bulaşan bir hastalık değildir (STD) . Bartholin kistinin nedenlerinden biri cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır (CYBE), ancak kistin kendisi bir CYBE veya STD olarak kabul edilmez. Vajinal bölgenizde ağrılı bir yumru hissederseniz, sizi enfeksiyon açısından muayene edebilmeleri için sağlık uzmanınıza başvurun.

Bartholin kistini çıkarmak için seni uyutuyorlar mı?

Bir ameliyat merkezinde, işlem için ihtiyacınız olan uyuşturucu ve sakinleştirici ilaç verilecektir. Kist ağrılıysa doktorunuz muhtemelen sizi uyutmak için genel bir anestezi önerecektir . Bir eksizyondan sonra hastanede bir gece kalmanıza gerek yoktur.

Tıraş olmak Bartholin kistine neden olabilir mi?

Bu enfeksiyon genellikle kasık bölgesindeki tüylerin tıraş edilmesi veya ağda yapılmasının neden olduğu tahrişin bir yan etkisidir. Bir yumru ağrılı olabilir ve küçük başlayabilir, ancak büyüyebilir ve kaynamaya dönüşebilir. Vajinal kaynamanın diğer bir yaygın nedeni Bartholin bezi kistidir.


Stres Bartholin kistine neden olabilir mi?

Stres, Bartholin kistinin bilinen bir nedeni değildir. . Aslında, çoğu Bartholin kistinin nedeni bilinmemektedir, ancak bazı vakalara bir enfeksiyon, vajinaya ve çevresindeki alana fiziksel hasar ve Bartholin bezi çevresinde sıvı veya mukus birikmesi neden olabilir.

Bartholin kisti kokar mı?

Kist enfekte olursa, Bartholin bezlerinden birinde ağrılı bir irin toplanmasına (apse) neden olabilir. Apse belirtileri, etkilenen bölgenin kırmızı, şiş, hassas ve sıcak hale gelmesini içerir. Ayrıca bazılarını fark edebilirsiniz kokulu akıntı veya bölgeden sızan irin.

Bartholin kisti nasıl küçülür?

Doktorunuzun önerebileceği tedavi seçenekleri şunları içerir:

  1. Oturma banyoları. Üç veya dört gün boyunca günde birkaç kez birkaç santim ılık suyla (oturma banyosu) dolu bir küvete batırmak, küçük, enfekte bir kistin kendi kendine yırtılmasına ve boşalmasına yardımcı olabilir.
  2. Cerrahi drenaj. ...
  3. Antibiyotikler. ...
  4. Marsupializasyon.

Bartholin kistinin yırtılması ne kadar sürer?

Bartholin bezi apseleri genellikle iki ila dört gün içinde gelişir ve 8 cm'den büyük olabilir. Sonra yırtılmaya ve boşalmaya eğilimlidirler. dört ila beş gün .


Isıtma yastığı Bartholin kistine yardımcı olur mu?

10 dakika suda oturun. Kistinize sıcak kompres uygulayın . Bu, şişliği ve ağrıyı hafifletebilir. Sıcak bir kompres, Bartholin bezlerinin normal şekilde boşalması için açılmasına da yardımcı olacaktır.

Bartholin kisti yıllarca sürebilir mi?

Semptomsuz yıllarca kistiniz olabilir . Ancak bir kist bakteri tarafından enfekte olursa büyüyebilir, kırmızı ve ağrılı hale gelebilir. Buna apse denir. Kistin açılması ve boşaltılması genellikle enfeksiyonu iyileştirir.

Bartholin kistleri yaygın mıdır?

Bartholin kanal kistleri, vulvada en sık görülen kistik büyüme ,4,5 labia majora'da görülür. 6 Kadınların yüzde ikisinde yaşamın bir döneminde Bartholin kanalı kisti veya bez apsesi gelişir. 6 Apse, kistlerden neredeyse üç kat daha yaygındır.

Bartholin kisti kanserli midir?

Bartholin bezi kanseri

Vajina açıklığının her iki tarafında belirgin bir kitle (yumru), Bartholin bezi karsinomunun işareti olabilir. Bununla birlikte, daha sıklıkla, bu bölgedeki bir yumru, çok daha yaygın olan bir Bartholin bezi kistinden kaynaklanır (ve kanser değil ).


Bartholin kistinin tekrarlamasını nasıl engellersiniz?

Bartholin apsesini önlemenin kesin bir yolu yok. Ama gibi uygulamalar güvenli seks, prezervatif kullanımı ve iyi hijyen bakterileri bölgeden uzak tutmaya yardımcı olur, bu da enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Bir STD'niz olup olmadığını öğrenmek ve gerekli tedaviyi aramak da önemlidir.

Bartholin bezini çıkarırsanız ne olur?

Bartholin bezinin çıkarılması

Sonrasında 2 veya 3 gün hastanede kalmanız gerekebilir. Bu tip ameliyatın riskleri şunları içerir: yaranın kanaması, morarması ve enfeksiyonu . Yara enfekte olursa, bu genellikle doktorunuz tarafından reçete edilen antibiyotiklerle tedavi edilebilir.

Bartholin kistinin boşaltılması ağrılı mıdır?

Sen ameliyattan sonra yara bölgesinde ağrı olabilir , böylece birkaç gün boyunca çürük ve şiş hissedeceksiniz. Eve götürmeniz için size bazı ağrı kesiciler verilecektir; Bunları ilk birkaç gün reçete edildiği şekilde ve daha sonra ihtiyacınız olduğu kadar ve ne zaman almanız gerekiyorsa düzenli olarak alın. Ağrı her gün daha iyi olmalı.

Bartholin kistini çıkarmanın maliyeti nedir?

MDsave'de bir Bartholin Kisti Kaldırma işleminin maliyeti değişir 3.028$'dan 4.424$'a . Yüksek indirilebilir sağlık planlarına sahip olanlar veya sigortası olmayanlar, prosedürlerini MDsave aracılığıyla önceden satın aldıklarında tasarruf edebilirler.


Bartholin kist drenajı ne renktir?

bir yapılaşma olabilir beyaz veya sarı bezde irin. Kendinizi iyi hissetmeyebilir ve ateşiniz yüksek olabilir; apse üzerindeki cilt kırmızı, sıcak ve çok hassas olma eğilimindedir. Hassas şişlik oturmayı, yürümeyi veya seks yapmayı acı verici hale getirir. Bazı kadınlarda vajinal akıntı da olabilir.

Bartholin apsesi acil bir durum mu?

Bartholin Bezi Kisti ve Apselerinin Büro Yönetimi. Bartholin bezi apsesi olan birçok kadın acil bakım aramak ancak bu enfeksiyon aynı zamanda pratisyen hekimin ofisinde yaygın bir şikayet gibi görünmektedir ve ayaktan tedavi için oldukça geçerli bir patoloji sunar.

Bartholin kisti ne zaman boşaltılmalıdır?

Cerrahi drenaj: Bartholin kistlerinde cerrahi drenaj gereklidir. tekrarlamak veya rahatsızlık veya ağrıya neden olmak . Kistin boşaltılması genellikle lokal anestezi veya intravenöz sedasyon altında yapılır.

Bir kisti doğal olarak nasıl çözersiniz?

Sizi estetik olarak rahatsız ediyorsa, enfekte oluyorsa, ağrıya neden oluyorsa veya boyutu hızla büyüyorsa, doktorunuzla konuşun.

  1. Sıcak kompres. Basit ısı, kistleri boşaltmak veya küçültmek için en çok önerilen ve etkili ev önlemidir. ...
  2. Çay ağacı yağı. ...
  3. Elma sirkesi. ...
  4. Aloe Vera. ...
  5. Hint yağı. ...
  6. Cadı fındığı. ...
  7. Bal.