Bademcik ameliyatından sonra dişlerimi fırçalamalı mıyım?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Earlene Keeling V
Puan: 4.9/5(42 oy)

ağzınıza ve boğazınıza bakmakfırçalayabilirsin ilk geceden sonra dişler . İyileşirken nefesiniz kötü kokabilir. 1 hafta boyunca gargara yapmaktan kaçının. 250 ml (1 su bardağı) su ile karıştırılmış 1 tatlı kaşığı karbonat solüsyonu ile hafifçe gargara yapabilirsiniz.

Bademcik ameliyatından sonra ağzınızı nasıl temizlersiniz?

İlk haftadan sonra kabuklu örtünün çıkması beklenir ve biraz kanamaya neden olabilir. Boğazı bol sıvı ile nemli tutun. Gargara yapmayın veya gargara kullanmayın. Yemeklerden sonra ağzınızı temiz su ile çalkalayın .

Bademcik ameliyatımın daha hızlı iyileşmesini nasıl sağlayabilirim?

Şekersiz sakız çiğnemek ameliyattan sonra iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilir. Bademcik ameliyatından sonraki en az ilk 48 saat boyunca önemli ölçüde dinlenme zorunludur ve tüm normal aktiviteler sınırlandırılmalıdır. Aktivite daha sonra yavaş ve kademeli olarak artabilir.

Bademcik ameliyatından sonra ne yapamazsınız?

Sıcak, baharatlı veya keskin yiyeceklerden kaçının bademcik bölgenize zarar verebilecek cips gibi. Boğazınızda kalın mukusla ilgili sorunlarınız varsa süt ve süt gıdalarından kaçının. Bu, ameliyat bölgelerinize zarar verebilecek öksürmenize neden olabilir.

Bademcik ameliyatından sonra ne kadar dinlenmelisiniz?

için evde dinlenmeyi planlamalısınız. en az bir hafta bademcik ameliyatından sonra ve 2 hafta boyunca aktiviteyi sınırlayın. Bademcik ameliyatından sonra kanama riski vardır. 10 gün sonra risk azalır.

Tonsillektomi: Ameliyattan Sonra Ağrıyı Giderme, Yeme ve İyileşme İpuçları

25 ilgili soru bulundu

Tonsillektomi sonrası en ağrılı gün hangisidir?

Hemen hemen herkes bademcik ameliyatından sonra ağrı hisseder. En sık boğazda ve kulaklarda görülür, ancak boyun, baş veya çeneyi de etkileyebilir. Ameliyat sonrası ağrı daha da kötüleşebilir 3. veya 4. gün civarında , ancak daha sonra gelişmeye başlamalıdır. Ağrının kaybolma hızı kişiye göre değişir.

Bademcik ameliyatından sonra beyazlar ne zaman geçer?

Boğazınızda bademciklerin olduğu yerde beyaz bir kaplama olacaktır. Kaplama bir kabuk gibidir. Genellikle 5-10 gün içinde çıkmaya başlar. genellikle girer 10 ila 16 gün .

Bademcik ameliyatından sonra ne kadar kilo kaybedersiniz?

Ayar: Yetişkin tonsillektomi çeşitli endikasyonlar için yapılır. Anekdot olarak, hastalar bir 10-15 kiloluk kilo kaybı ameliyat sonrası dönemde; ancak, destekleyici bir araştırma belgelenmemiştir. Pediatrik popülasyonda postoperatif olarak iyi belgelenmiş bir kilo alımı vardır.

Bademciklerin alınması yetişkinler için neden daha kötüdür?

Yetişkinlerin daha zor zamanlar geçirmesinin bir başka nedeni de, yaşlandıkça, bir cerrahın bademciklerinizi alması o kadar zor olur , dedi. Ne zaman boğaz ağrınız olursa, bademcikler üzerinde bir miktar yara dokusu oluşur ve ne kadar çok boğaz ağrınız olursa, ameliyat sırasında o kadar fazla yara dokusu yoluna girer.

Bademcik aldırdıktan sonra konuşabilir misiniz?

Ameliyat oldukça ağrılıdır ve muhtemelen yemek yemek ve konuşmak acıtacak . Buna yardımcı olmak için size ağrı kesici ilaçlar reçete edilecektir, ancak bu ilaçlara rağmen yine de rahatsız olacağınızı unutmayın.

Tonsillektomi ne kadar acıtır?

Tonsillektomi nedenleri hafif veya orta derecede ağrı çoğu insanda. Ancak, birkaç kişi ameliyattan sonraki ilk iki gün şiddetli ağrı yaşayabilir. Üçüncü gün ağrı azalmaya başlayabilir. Bununla birlikte, bazıları ameliyattan sonraki üçüncü veya yedinci günde hala şiddetli ağrı yaşayabilir.

Tuzlu su ile gargara yapmak bademcik ameliyatına yardımcı olur mu?

ile gargara yapabilirsiniz ağız kokusunu iyileştirmek için hafif tuzlu su çözeltisi (1/2 çay kaşığı sofra tuzu ile 8 oz. ılık musluk suyu). Ayrıca sakız çiğneyebilirsiniz. Çoğu hasta, şişlik nedeniyle iyileşme döneminde ağızdan nefes alır ve horlar.

Bademciklerinizi aldırmak için iyi bir yaş nedir?

Endikasyonlar şiddetli ise, herhangi bir yaştaki bir çocuk bademcik ameliyatı olabilir. Bununla birlikte, cerrahlar genellikle çocuklar olana kadar beklerler. 3 yaşında küçük çocuklar arasında dehidrasyon ve kanama riski daha fazla olduğu için bademcikleri çıkarmak için.

Bademcik ameliyatından sonra öksürük olur mu?

Tonsillektomi ve Adenoidektomi. Bademcik ameliyatı veya adenoidektomi (öksürük ve tıkanıklık gibi) sonrası soğuğa benzer semptomlar normal midir? Evet . Soğuk algınlığı ve tıkanıklık semptomları, anesteziden/entübasyondan iyileşme ve ameliyattan iyileşirken artan salgı üretimi nedeniyle normaldir.

Bademcik ameliyatından sonra neden pipetten içemiyorsunuz?

Çocuğunuz ameliyattan sonra pipetle içmemelidir. boğazı tamamen iyileşmiş . Pipet kullanmak kanama riskini artırabilir. Yumuşak yiyeceklerden ve soğuk sıvılardan sık sık küçük beslemeler yapın.

Bademcik ameliyatından sonra nefesim neden bu kadar kötü kokuyor?

Ağız kokusunun nedenleri şunlardır: Bademciklerinizin bulunduğu bölgenin dağlanması veya yakılması . Dilinizin şişmesi , bu da gıda parçacıklarının sıkışmasına neden olur. Cerrahi bölgenizdeki kabuklar.

Bademcikler olmadan daha çok hastalanır mısınız?

Bağışıklık sistemimizin mikropları tanımayı öğrenmenin farklı yolları olduğu ortaya çıktı. Bademcikleri alınan çocuklar, ortalama olarak, 'Bademcikleri alınan çocuklardan daha fazla hastalığa yakalanmazlar. bademciklerini tut. Hatta bazı çocuklar bademcikleri alındıktan sonra boğaz ağrısı gibi daha az hastalığa yakalanırlar.

Bademcikleri almaya değer mi?

Tonsillit sinir bozucu olduğu kadar ağrılı da olabilir. Ancak, bir Başarılı tonsillektomi genel yaşam kalitenizi artırabilir1 . Bir çalışma, hastaların ameliyattan 14 ay sonra ve yedi yılda yaşam kalitelerinde iyileşmeler yaşadığını buldu. Boğaz ağrısı ataklarının sayısında da bir azalma oldu.1.

Bademciklerinizin alınmasının uzun vadeli yan etkileri nelerdir?

Bademcikleri ve adenoidleri çocuklukta alınan hastalar önemli ölçüde uzun süreli solunum, alerjik ve bulaşıcı hastalık riskinde artış , operasyonların uzun vadeli etkilerini ilk kez inceleyen yeni bir araştırmaya göre.

Bademcik ameliyatı için çok yaşlı olabilir misiniz?

Bunun cevabı açıkçası, Numara . KBB cerrahları, yetişkinlerde daha az yaygın olmasına rağmen, çeşitli nedenlerle her yaştan hastadan bademcikleri çıkarır. Bademcik ameliyatı sayısı son 40+ yılda önemli ölçüde azalmış olsa da, bu hala birçok insanın yararlanabileceği bir prosedürdür.

Bademcik ameliyatı büyük bir ameliyat mıdır?

A tonsillektomi, ciddi riskleri olan yaygın ancak büyük bir ameliyattır ve olası komplikasyonlar. Daha az invaziv tedavi seçenekleriniz olabilir.

Bademcikler kilonuzu etkiler mi?

Bu araştırmalardaki 668 çocuktan araştırmacılar şunu buldu: sonra en az yüzde 46 daha fazla kilo aldı Bademciklerinin kendi yaşlarındaki çocuklardan beklenenden daha fazla alınması.

Bademcik ameliyatı sonrası dilin beyaz olması normal mi?

Bademcik ameliyatından sonra boğazın arkası ve dil beyaz bir zarla kaplanabilir . Bu genellikle iki hafta içinde geçer.

Bademcik ameliyatından sonra nasıl rahat uyuyabilirim?

kafanla uyu 3-4 gün boyunca 2-3 yastıkta yükseltilmiş şişmeyi azaltmaya yardımcı olmak için. Doku şişmesi ve boğaz rahatsızlığı nedeniyle, birkaç gün boyunca çok az içme isteğiniz olabilir. Ancak sıvılar dehidrasyonu önlemek için çok önemlidir.

Tonsillektominizin iyileşip iyileşmediğini nasıl anlarsınız?

Genel olarak, çoğu hasta tamamen iyileşmiş olacak ameliyattan iki hafta sonra . Ancak hastada ameliyat sonrası 6 haftaya kadar ara sıra sıcak veya baharatlı yiyeceklerle boğaz hassasiyeti olabilir. Hasta, daha önce bademciklerin bulunduğu boğazın arkasında beyaz lekeler fark edecektir.