Başka bir aracın yanından geçerken?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Noemy Torp
Puan: 4.5/5(41 oy)

Geçilirken, geçen araca boyun eğmeli ve hızınızı artırmamalısınız . Aracın güvenli bir şekilde şeridinize girmesine izin verin.

Başka bir araç tarafından geçilirken Yanıtınız ne olmalıdır?

Başka bir aracın yanından geçerken, yavaşlamalı , sağ tarafta kalın ve diğer sürücünün güvenli bir şekilde geçmesine izin verin.

Geçerken ne yapmalısınız?

Geçildiğinde, genellikle iyi bir fikirdir şeridinizin orta kısmında sürmek için . Geçen araca en yakın tarafta olmak çarpışma riskinizi artırır. Geçen araçtan en uzak tarafta olmak, diğer sürücünün güvenli olmadan önce şeridinize girmesine neden olabilir.

Bir sürücü başka bir araç tarafından geçiyorsa nasıl tepki vermelidir?

Başka bir aracın yanından geçerken, diğer sürücünün kör noktasından geçmek hız sınırını aşmadan olabildiğince çabuk. Orada ne kadar uzun kalırsanız, aracın aracınızla çarpışması tehlikesi o kadar uzun olur. Asla kamyon veya otobüs gibi büyük bir aracın yanında veya hemen arkasında durmayın.

Yolda geçilirken yapmalısın?

Aşama 1: Hızlandırma

Özellikle başka biri sizi geçtiğinde. Hızlanırsanız, diğer şeritte daha uzun süre kalmaları gerekecek ve bu da herkesi yolda tehlike bölgesinde bırakacaktır. 2. Adım: Diğer araç sizi güvenli bir şekilde geçip doğru şeride dönene kadar Şeritinizde Kalın, sadece yerinde kalın.

Başka Bir Aracı Uygun Şekilde Geçme/Sürüş İpuçları/Otomobil

24 ilgili soru bulundu

Ne zaman arkadan geçilmelisin?

Arkadan geçilirken, şeridinizin orta kısmında kalın . Bu, diğer sürücüyü, güvenli hale gelmeden önce şeridinize tekrar girmekten caydıracaktır.

Önünüzden başka bir araç geçerken aşağıdakilerden hangisini yapmalısınız?

Sol şeride geç geçmek için. Geçtiğiniz aracın hızının yaklaşık 10-15 mil üzerinde hızlanın. Önünüzdeki aracı geçtikten sonra sağ omzunuzun üzerinden bakın ve aracın boş olduğundan ve şeridinize geri dönmek için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun ve ardından güvenli bir şekilde şeridinize geri dönün.

Başka bir aracı geçmenin ilk adımı nedir?

Niyetinizi belirtin ve geçiş şeridine doğru hızlanın ; Uygun bir hıza hızla hızlanın; Önünüzdeki yola konsantre olun; Aşağıdaki arabalar için aynayı kontrol edin.

Başka bir aracı geçerken diğer sürücünün kör noktasından olabildiğince çabuk geçmek mi?

*Başka bir aracı geçerken diğer sürücünün kör noktasından olabildiğince çabuk geçin. Orada ne kadar uzun süre kalabilirsen, o kadar uzun süre sana dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya kalırsın. *Asla kamyon, otobüs gibi büyük araçların yanında durmayın.

Ne zaman kuyruklu olunur?

Eğer takip ediliyorsanız, bu aracınızın önünde daha fazla yer açılmasına izin vermek için en iyisi . Bu, bagaj kapağının sizi arkadan bitirmesine neden olabilecek ani durma ihtiyacından kaçınmanıza yardımcı olacak ve bagaj kapağının geçişini kolaylaştıracaktır.

Geçmeye karar verirken ilk olarak nelere dikkat etmelisiniz?

Bu nedenle, bir aracı geçmeden önce kendinize şunu sorun:

  1. yasal mı?
  2. Güvenli mi?
  3. Buna değer mi?

Bir kızakta ne yapmamalısınız?

  • Aşırı frenleme: Çok sert frenleme ve tekerlekleri kilitleme. ...
  • Oversteering: Tekerlerin aracın dönebileceğinden daha keskin bir şekilde döndürülmesi.
  • Aşırı hızlanma: Tekerlekleri döndürmek için çok fazla güç sağlayarak patinaj yapmalarına neden olur.
  • Çok hızlı sürmek: En ciddi kaymalar, yol koşulları için çok hızlı sürmekten kaynaklanır.

Başka bir aracı takip ederken yapmalısınız?

seninkini kullan Kısa farlar 300 fit veya daha yakın mesafedeki bir aracı takip ederken. Uzun farlar, doğrudan sürücünün yüzüne veya aynalarına parlarken görüşü azaltabilir.

Arkanızdaki araba sizi geçmeye başladığında ne yapmalısınız?

Arkanızdaki sürücü geçmek istediğinde, yavaşlamalı böylece diğer sürücünün geçişini tamamlaması için aracınızın önünde yeterli alan olur. Bu, geçiş manevrasını daha kısa sürede ve daha kolay tamamlamalarını sağlayacaktır.

Başka bir aracı sollamak ve geçmek istediğinizde yapmalısınız?

Aracın arkasında yakın durun bu yüzden geçmek için daha az zamana ihtiyacınız var. Koşullar geçiş için güvenli ve yasalsa, aynalarınızı kontrol edin ve şerit değişikliğinizi işaret edin. Sol şeride girmeden önce, kör noktanızda araç olmadığından emin olmak için sol omzunuzun üzerinden hızlıca bakın.

Başka bir araç bilgi yarışmasını güvenle geçmenin ilk adımı nedir?

Geçmek için sol şeride geç . Geçtiğiniz aracın hızının yaklaşık 10-15 mil üzerinde hızlanın. Önünüzdeki aracı geçtikten sonra sağ omzunuzun üzerinden bakın ve aracın boş olduğundan ve şeridinize geri dönmek için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun ve ardından güvenli bir şekilde şeridinize geri dönün.

Bir insanı geçmenin üç ana aşaması nedir?

Geçişin üç aşaması şunları içerir: karar aşaması, hazırlık aşaması ve uygulama aşaması .

Başka bir aracı geçerken bir sürücü, sağ şeride geri dönmeden önce, sürücünün az önce geçtiği aracın tamamı dikiz aynasında görünene kadar beklemeli mi?

Başka bir aracın yanından geçerken, sürücü sağ şeride geri dönmeden önce yanından geçen aracın tamamı dikiz aynasında görünene kadar beklemelidir. Geçerken, az önce geçtiğiniz aracın tamamı dikiz aynanızda görünene kadar orijinal şeridinize dönmemelisiniz.

Başka bir aracı geçmeden önce yapmanız gerekenler ile ilgili hangi ifade doğrudur?

geçmeden önce, geçiş şeridinin boş olduğundan emin olun ve şerit değiştireceğinizi göstermek için uygun dönüş sinyalini etkinleştirin . Diğer sürücülerin planlarınızı önceden bilmesi için yeterince erken sinyal verin.

Başka bir aracın yanından geçerken aşağıdakilerden hangisini asla yapmamalısınız?

Hızınızı asla artırmayın sen geçilirken; diğer sürücüyü tehlikeye atabilir.

Arabaları sağdan geçmek yasal mı?

içindeki yasalar Çoğu eyalet, geçilecek aracın sola dönmek üzere olduğu veya karayolunun iki şerit trafiği barındıracak kadar geniş olduğu durumlar dışında sağdan geçişi yasaklar. . Bu istisnalardan birinde sağdan geçişe izin verilse bile, sürücü bunu güvenli bir şekilde yapmalıdır.

Geçerken hızlanabilir misin?

Bazı görevliler, geçiş sırasında daha yüksek hızlara izin vermek için takdirlerini kullanabilseler de, California Araç Kodu, hız sınırında herhangi bir değişikliğe izin vermez . Saatte 56 mil hızla geçiyorsanız, çok iyi durdurulabilir ve alıntı yapabilirsiniz.

Üç saniye kuralı ne için kullanılır?

Sürüş eğitmenleri, yeni sürücülere '3 saniye kuralı'nı kullanmayı öğretiyor. Üç saniye kuralı yardımcı olur kazalardan kaçınırsın . Araba sürerken yol boyunca hız sınırı levhası, ağaç veya telefon direği gibi hareket etmeyen bir nesne seçin ve önünüzdeki araç o nesneyi geçtiğinde kafanızdan saymaya başlayın.

Bir motosiklet yanınızdan geçerken hızınızla ne yapmalısınız?

Şeritinizdeki trafikle aynı hızda seyahat etmeye devam ettiğinizden emin olun. Bir motosikleti geçtikten sonra, önünüzdeki sürücülerin hızına uyduğunuzdan emin olun . Bazen sürücüler, bir motosikletin arkasından geçmekten kaçınmak için bir motosikleti geçmeyi seçebilirler.