Yerine getirilmiş veya aşılmış nasıl yazılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sorulan: Prof. Elwin Medhurst
Puan: 4.9/5(2 oy)

Açıklama: yerini almak doğru yazımdır. Kelime, yerini almak veya yerini almak anlamına gelir. Supercede bir kelime değildir, ancak bunun araya girme ve önceleme ile ilgili olabileceğini düşünürsünüz.

İngilizcede superceded nasıl yazılır?

Supersede, bir şeyi değiştirmek veya önemli bir şeyi aşmak anlamına gelen bir fiildir.

  1. Yerine geçmek doğru yazımdır.
  2. Supercede, bir süredir devam eden aynı fiilin yanlış yazılmış halidir.

superceded ne demek?

geçişli fiil. 1 A : bir kenara atılmasına neden olmak . b : aşağılık olarak kullanım dışı bırakmak için. 2: yerini veya konumunu almak. 3: başkasının lehine değiştirmek.

Değiştirme neden cede yerine sede ile yazılıyor?

1 Cevap. 'Yerini değiştir'in farklı yazımı uygundur diğerleriyle aynı kaynaktan türetilmediği için . Supersede, super (over) + sedere (oturmak) kelimelerinden türetilmiştir. Pro (ileri) + cedere (gitmek) ifadesinden türetilmiştir.

Yerine geçmek kelimesinin çoğulu nedir?

yerine geçmek (çoğul yerini alır )

Video Nasıl Yazılır: yerini almak mı, yerini almak mı?

41 ilgili soru bulundu

Bir cümlede yerine geçmek nasıl kullanılır?

Bir Cümlede Yerine Geçer mi?

  1. Zamanla, akıllı telefonun özellikleri kişisel bilgisayarın özelliklerinin yerini alabilir.
  2. Kate patronunun yerine geçebileceğini ve şirketteki yerini alabileceğini umuyor.
  3. Yeni katılım formları önceki belgelerin yerine geçtiğinden, lütfen tüm eski formları parçalayın.

yerini aldı mı?

genellikle belirtilen bir şey dikkate alınarak geçersiz, işe yaramaz, alakasız veya eski olarak bir kenara bırakılır: Bir belge iptal edilmemişse ancak içeriğin bir kısmı artık geçerli değilse, yerine geçen kısım elektronik olarak gri renkte gösterilir.

Sacrimonious ne demek

sıfat. aşırı veya ikiyüzlü bir şekilde dindar. mide bulandırıcı kutsal bir gülümseme eşanlamlılar: senden daha kutsal, farisik, farisik, pietist, pietistic, kendini beğenmiş dindar. bir tanrıya saygı duymak veya göstermek veya ifade etmek.

Kanunda yerini almış ne anlama gelmektedir?

yerini almak üstün değer veya hak nedeniyle yerini almak anlamına gelir. Daha eski bir yasayı yürürlükten kaldıran yakın zamanda yürürlüğe giren bir yasanın, önceki mevzuatın yerine geçtiği söyleniyor. Yerini alan neden, üçüncü bir kişinin veya müdahaleci bir gücün, bir haksız fiilin bir başkasına zarar vermekten sorumlu tutulmasını önleyen bir eylemidir.


yerine geçmek kelimesinin anlamı nedir?

yerine geçme . Yerine geçme eylemi; geçmiş olduğu gerçeği.

Cümlede kullanıldığı şekliyle yerine geçen sözcüğün en iyi tanımı hangisidir?

yerini almak değiştirilecek şekilde tanımlanmıştır. Yerine geçme örneği, eski sınıf başkanının yerini yeni bir kişinin almasıdır.

Supplanter nedir?

Yerine geçen kişi genellikle hükümetlere ve ülkelerin yöneticilerine , ve 'tökezlemek veya devirmek' anlamına gelen Latince supplantare'den türetilen supplant fiilinden gelir. supplanter'ın tanımları. haksız veya hukuka aykırı olarak bir başkasının yerine el koyan ve tutan kimse. eş anlamlısı: gaspçı. türleri: talep atlama teli.

Supersede ve iptal arasındaki fark nedir?

Fiiller olarak iptal ve değiştirme arasındaki fark

bu mu iptal, çizgilerle vb. bir şeyin üzerini çizmektir. yerini alırken (bir şey) bir kenara bırakılır.


Üstünlük anlamı nedir?

Yer değiştirme tanımları. davranmak özellikle üstün olduğu düşünülen bir kişiyi veya şeyi başka biriyle değiştirmek . eşanlamlılar: aşırılık. tür: değiştirme, değiştirme. bir başkasının yerine eşdeğer bir kişi veya şey sağlama eylemi.

cede ne demek?

Cede'nin anlamı ' tipik olarak anlaşma yoluyla vermek veya vermek .' Tohumun fiil anlamlarının çoğu, tohum ekmekle ilgilidir (ya bitkiler olarak gerçek ya da fikirler olarak mecazi olarak).

Bir şeyin yerini ne zaman alır?

Tanımı ' yerini almak '

Bir şeyin yerini daha yeni bir şey alırsa, eski moda veya kabul edilemez hale geldiği için değiştirilir. El aletleri, artık yerini makinelere bırakmış geçmişin kalıntılarıdır.

Bir sözleşmenin yerine geçmek ne anlama geliyor?

bir yasa, kural, sözleşme vb. bir diğerinin yerini alırsa, onun yerine geçer: Yeni imzalanan anlaşma mevcut sözleşmenin yerini alıyor ve 2012'nin sonuna kadar devam ediyor. sth'nin yerini alacak Elinizdeki belgelerin yeni yasalarla değiştirilmediğini tespit etmek önemlidir.


anonim isim nedir

anonim araçlar bir kişinin adının veya kimliğinin açıklanmadığını veya verilmediğini veya verilmediğini , anonim bir bağışçıda veya isimsiz bir ipucunda olduğu gibi veya Ankete katılanlar isimsiz kalacaktır.

Kutsal kişiye ne denir?

kendini beğenmişlik Ayrıca kutsallık, duygusallık ve senden daha kutsal tutumlar olarak da adlandırılan , kişinin inançlarının, eylemlerinin veya bağlantılarının ortalama bir insanınkinden daha fazla erdem olduğu duygusundan türetilen (genellikle kendini beğenmiş) bir ahlaki üstünlük duygusu veya göstergesidir.

Kutsal kişi kimdir?

Kutsalın tanımı, diğerlerinden nasıl daha iyi veya ahlaki olarak daha üstün olduğunuz hakkında büyük bir gösteri yapmayı içerir. Bir kutsallık örneğidir her zaman tonlarca hayır işi yaptığını söyleyen biri ve çok harika bir insan. sıfat.

Kutsal bir cümlede nasıl kullanılır?

Bir konuşmanın nahoş, kutsal ve kibirli bir canavarı yaptı . Muhalefeti anlayabiliriz; bizim davamıza karşı çıkan argümanı anlayabiliriz, ancak bu gereksiz sempatinin kutsal bir görevle verilmesini istemiyoruz. Önemsediklerini söyleme girişimlerini, kutsal bir riyakarlıktan başka bir şey olarak görmüyorum.


Yerine getirilen planlar nelerdir?

Değiştirilmiş Plan şu anlama gelir, topluca veya dağıtılarak bağlamın da gösterdiği gibi, eğer varsa, bir İşveren tarafından Planın Yürürlük Tarihinden önce uygun çalışanları için sürdürülen ve Planın bir değişiklik ve yeniden beyanı temsil ettiği nitelikli emeklilik planı.

yerine geçen belge nedir?

Yerini Değiştiren Belgeler - Yerini alan belgelerin bu terimi, genellikle, belgelerin revizyonundaki değişikliğin ve ilgili kurumlara iletilmesinin - önceki revizyonun sunulduğu - şimdi değiştirildiğini belirtmek için kullanılır. daha yeni revizyon .

Değiştirilmiş parça numarası ne anlama geliyor?

Temel olarak, yerine geçen bir parça şu anlama gelir: daha yeni olan başka bir parça numarası var , ancak her zaman yerine geçen bir parçanın daha iyi veya farklı olduğu anlamına gelmez. Bunun birkaç ana nedeni olabilir: Parça numaralandırma sistemi değişti (örneğin stok yönetim sistemi değişikliği nedeniyle)

Maddi için bir cümle nedir?

Somut Cümle Örnekleri

Karakterler, bu odada duran hepimiz kadar somuttu. . Bazı insanlar somut hediyelerden hoşlanırken, diğerleri arkadaşlarıyla veya bir telefon görüşmesiyle vakit geçirmeyi tercih eder. Maddi şeylere daha az umut besliyorum, ama düşüncelere ve kelimelere.