Ayak mumları lümen midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Pierre Legros
Puan: 4.6/5(70 oy)

Bir fit-mum, fit kare başına bir lümene eşittir . Bu bir İngiliz ölçümüdür. Metrik sistemi kullanarak, bir lümen metrekare veya lüks ile ölçülür. Bu nedenle, bir ayak mumu yaklaşık olarak 10 lüks veya 10.57 lükse eşdeğerdir.

1000 lümen kaç ayak mumudur?

Lümen, aydınlatmak istediğiniz şeye ne kadar ışık geldiğini ölçmenin bir yoludur. Gerekli lümeni belirlemek için odanızın kare görüntüsünü oda ayak-mum gereksiniminizle çarpmanız gerekecektir. Örneğin, ihtiyaç duyulan 100 metrekarelik bir oturma odası 10-20 ayak-mum , 1.000-2.000 lümene ihtiyaç duyacaktır.

Parlak ışık kaç ayak mumudur?

50 ila 250 fit mum: Düşük ışık. 250 ila 1.000 fit mum: Düşük ila orta ışık. 1.000 ila 2.000 fit mum : Parlak, dolaylı ışık. 2.000-5.000 fit mum: Doğrudan ışık.

Ayak mumlarını lümene nasıl dönüştürürsünüz?

Hesaplama Hile Sayfası:

  1. Ayak mumlarından Lümen (Lux) hesaplamak için: Lümen = Ayak Mumları x 10.76.
  2. Ayak mumlarından Watt hesaplamak için: Watts = Lümen x 0,001496.
  3. Her iki denklemi birleştirerek ve aşağıdakileri kullanarak doğrudan ayak mumlarından watt sayısını da hesaplayabilirsiniz: Watts = Ayak Mumları x 0.01609696.

1 ayak mum ışığı nedir?

Bir ayak mumu (veya ayak mumu, fc, lm/ftiki, veya ft-c) ışık yoğunluğunun bir ölçümüdür. Bir ayak-mum olarak tanımlanır bir fit kareyi bir lümen ışıkla doyurmaya yetecek kadar ışık .

Aydınlatmaya Giriş Lümenleri ve Ayak Mumlarını Tanımlama

37 ilgili soru bulundu

10 ayak mum ne anlama geliyor?

Metrik sistemi kullanarak, bir lümen metrekare veya lüks ile ölçülür. Böylece bir ayak mum eşdeğerdir yaklaşık 10 lüks veya 10.57 lüks . Daha yüksek sayıda lümen daha parlak, daha yoğun bir ışığın göstergesidir, daha düşük sayıda lümen ise daha sönük, daha hafif aydınlatmayı temsil eder.

Bir ayakta kaç lümen var?

Pratik bir kural olarak, bir oturma odası veya yatak odası genellikle yaklaşık metrekare başına 10-20 lümen , bir banyo veya mutfak, fit kare başına yaklaşık 70-80 lümen ile daha güçlü bir aydınlatma seviyesine ihtiyaç duyacaktır. İhtiyacınız olan lümenleri hesaplamak için odanın kare görüntüsünü bu rakamla çarpmanız yeterlidir.

60 watt'lık bir ampul kaç ayak mumudur?

Yeterli aydınlatma olarak kabul edilen nedir? Yeterli aydınlatma, bir ışık yoğunluğu anlamına gelir. 20 ayak mum (5 fit net bir mesafede yaklaşık 60 watt'lık bir ampule eşdeğerdir).

Lümen nasıl hesaplanır?

Gerekli Lümenleri Belirleyin Bir lümen, ışığın birim ölçümüdür. Gerekli lümenleri belirlemek için şunları yapmanız gerekir: odanızın kare görüntüsünü oda ayak-mum gereksiniminizle çarpın . Örneğin, 10-20 fit mum gerektiren 100 fit karelik bir oturma odası 1.000-2.000 lümene ihtiyaç duyacaktır.


Bitkiler için parlak ışık olarak kabul edilen nedir?

İç Mekan Bitki Aydınlatmasının Belirlenmesi

Parlak Işık: Parlak ışık, gün boyu doğrudan ışık alan, güneye veya batıya bakan güneşli bir pencere anlamına gelir. Bir almalı her gün en az beş ila altı saat güneş ışığı , tercihen daha fazla.

Parlak dolaylı ışık olarak nitelendirilen nedir?

Parlak Dolaylı ışık güneş ışınları doğrudan güneşten bitkinize gitmediğinde, ancak , bunun yerine, önce bir şeyden sektirin. Parlak, dolaylı ışıktaki bitkiler bulanık, belirsiz gölgeler oluşturacaktır. Parlak dolaylı ışık yaklaşık 800-2000 fit mumdur.

Parlak dolaylı ışık bir pencereden ne kadar uzaktadır?

Işık. Ev ışığı, mevsime ve maruz kalmaya bağlı olarak yoğunlukta değişir. Güneye bakan pencereler en fazla ışığı sağlar: pencerenin 2 ila 3 fit yakınında doğrudan güneş ışığı; parlak, dolaylı güneş ışığı 5 metreye kadar pencereden; ve pencereden 8 metreye kadar yarı gölge.

Bir lümende kaç mum gücü var?

Mum gücü ve lümen farklı ışık kalitelerini ölçer ve 1 mum gücü 12.57 lümene eşittir . Lümen ölçerken, tek bir mumdan bir fit uzakta 1 fit karelik bir alanda aydınlatılan ışık olarak da düşünebilirsiniz.


2000 lümen ne kadar güçlü?

2000 lümen projektör, kontrollü ve dengeli aydınlatmaya sahip odalar için idealdir. Bunun bir örneği, içeri doğal ışık almayan ancak odaya eşit şekilde yayılan iyi bir ortam ışığına sahip bir toplantı odasıdır. 2000 lümen ampule sahip olmak bile büyük resimler göstermelisin oda da o kadar parlak değilse.

100 watt'lık bir ampul ne kadar mum gücü üretir?

Verimlilikleri watt başına 4 lümen aralığındadır. Bu, 100 watt'lık bir ampulün üreteceği anlamına gelir. 400 lümen - TOPLAM . (İşte büyük sıçrama) Şimdi, eğer bu 400 lümenin tamamını 1 fit kareye yansıtsaydık, 400 fit mumluk bir ışık yoğunluğu elde ederdik.

Bitkilerimin kaç ayak mumuna ihtiyacı var?

Orta ışık yoğunluklu bitkiler tercih 250 ila 1.000 fit mum . Bitkiler ayrıca uzun süre doğrudan güneş ışığı almadıkça, en iyi büyüme 750 fit mumun üzerinde gerçekleşir. Onlara 500 ila 1000 fit-mum aralığında veya büyüyen alanın fit karesi başına 15 veya daha fazla watt'ta yapay ışık verin.

1000 lümen ne kadar parlak?

1000 lümenlik bir el feneri, bu el fenerlerinin çoğunda ışığı odaklamak için reflektörler veya lensler bulunduğundan, nesneleri uzak mesafeden görmenize izin verecek kadar parlaktır. 150-200 metre tasarımlarına bağlı olarak.


6000 lümen Ne Kadar Parlayacak?

Süper Parlak Ağır Hizmet El Feneri - süper ultra en parlak 6000 lümen (maksimum) CREE 2 LED ampul, aydınlatma mesafesi aralığı ile parlak odaklı bir ışın üretir. 2600 ft / 800 m'den fazla .

Metrekare başına lümen nasıl hesaplanır?

Lümen Hesaplama

Bir odanın ne kadar ışık aldığını merak ediyorsanız, odadaki tüm ampullerin lümenlerini toplamanız yeterlidir. ve sonra odanın kare görüntülerine bölün metrekare başına lümen bulmak için.

Bir otoparkta kaç tane ayak mumu olmalı?

Crimewise.com web sitesine göre, önerilen minimum ışık yoğunluğu 1 fit mumdur. Potansiyel hasarın olduğu alanlarda araçlara 2 ayak mum tavsiye edilir . Bu standartlar ortalamadır, ancak otoparktaki hiçbir alan ortalama laminasyonun dörtte birinden daha azına sahip olmamalıdır.

Ofis alanı için kaç ayak mumuna ihtiyacım var?

bir gereksinimi 20 ayak mum ofislerdeki genel mekanlar için tavsiye edilir. Okuma ve detaylı çalışmaların yapıldığı alanlarda 50 fit mum aydınlatması yeterlidir. Konferans salonları ve görsel olarak zorlayıcı görevlerin ara sıra gerçekleştirildiği diğer alanlar, 10-20 ayak mum içerebilir.


Ayak mumu terimi nereden geldi?

Ayak mumu geldi alevden 1 fit uzakta 1 fit kare alanda 1 mum ışığının ölçümü , Jay Holben, Brightness and Lümenleri Tartışmak adlı makalesinde açıklıyor. Bu terim ve ölçtüğü şey, çok pratik bir ışık deneyiminden ve anlayışından basitçe geliştirildi.