Araba kiralama konusunda pazarlık yapabilir misiniz?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Hertha Lockman
Puan: 4.4/5(70 oy)

Yeni bir araba almasanız bile, arabanın fiyatını aynı şekilde pazarlık edebilirsiniz . Fiyatta ne kadar düşük pazarlık yaparsanız, diğer tüm şartlar aynı kalırsa, kiralama süresi boyunca ödemek zorunda kalabileceğiniz amortisman o kadar az olur. Bu da daha düşük bir aylık kira ödemesi anlamına gelebilir.

Kiralık bir arabanın fiyatını pazarlık edebilir misiniz?

Kısacası: Evet, kesinlikle bir kiralama fiyatı için pazarlık yapabilirsiniz . Pazarlık söz konusu olduğunda, kiralama, satın almak gibidir ve bu, tıpkı bir araba satın alırken yaptığınız gibi pazarlık yapmaktan çekinmemeniz gerektiği anlamına gelir.

Neden bir kiralamaya asla para yatırmamalısınız?

Krediniz kötü değilse, bir araba kiralamaya para yatırmak genellikle gerekli değildir. Bir kiralama için peşinat ödemeniz gerekmiyorsa, genellikle yapmamalısınız. ... Bunun nedeni ise tüm faiz giderleri önceden kira fiyatına hesaplanır , bu nedenle bir kiralamanın toplam maliyeti önceden belirlenir.

Kiralık bir arabaya çarparsanız ne olur?

Hayır, bir kaza araba kiralamayı etkilemez . Bir kaza meydana geldiğinde hala aracın değeri için kiralama şirketine borçlusunuz. Ancak, onarımları sigorta poliçenizle karşılayabilirsiniz.

Araba kiralamak para israfı mı?

Leasing ile, araba üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkınız yoktur. ... Kiraladığınızda normalde öz sermaye kazanmazsınız, çünkü genellikle arabaya olan borcunuz sadece kiralama sonunda değerine ulaşır. Bu bir olarak görülebilir bazıları tarafından para israfı , çünkü eşitlik kazanmıyorsunuz.

Bir araba kiralama müzakeresi nasıl yapılır (adım adım)

32 ilgili soru bulundu

İyi bir kiralama oranı nedir?

Maliyeti olan herhangi bir kiralama 10.000$ değerinde araç için ayda 125$'dan az iyi bir kira sözleşmesi olarak kabul edilir. 10.000$ başına 105$'ın altındaki herhangi bir şey harika bir anlaşma.

Kiralık arabanızı satın almak iyi bir anlaşma mı?

Otomobili mevcut piyasa değerinden daha ucuza alabiliyorsanız ve beğendiyseniz, satın alın. kiralama şirketinden muhtemelen mali açıdan mantıklıdır. Ancak ilk bakışta biraz fazla ödeyeceksiniz gibi görünse bile, arabayı satın almak yine de iyi bir fikir olabilir.

Bir kiralamayı müzakere etmenin en iyi yolu nedir?

Daima bayi maliyetinden YUKARI pazarlık yapın , etiket fiyatından AŞAĞI DEĞİL. Satıcının size kiralama fiyatlarının pazarlık konusu olmadığını söylemesine asla izin vermeyin. Satıcıya hangi aylık ödemeleri karşılayabileceğinizi söylemekten kaçının – bunun yerine ona bir fiyat verin (ödemeleri fiyattan nasıl hesaplayacağınızı bilmiyorsanız)

Bir kiralama için MSRP'nin yüzde kaçını ödemeliyim?

Bir kiralama teklifini boyutlandırmanın sözde yüzde bir yöntemi, aylık ödemenin (varsa satış vergisi hariç) arabanın MSRP etiket fiyatına bölünmesi kavramına dayanır. Sonuç %1'e çok yakınsa veya daha azsa, anlaşma o kadar iyi olur.


Kira ücretlerinden nasıl kurtulurum?

Kaliforniya'da Ceza Ücreti Olmadan Kira Nasıl Bozulur?

  1. Bunun sizin için en iyi seçenek olduğundan emin olun. ...
  2. Kaliforniya yasalarına göre kira sözleşmenizi bozup bozamayacağınıza karar verin. ...
  3. Kira sözleşmenizi tekrar okuyun. ...
  4. Ev sahibinizle pazarlık yapın. ...
  5. Taşın ve ev sahibinizin çabucak yeniden kiralamasını umut edin. ...
  6. Evraklarla resmileştirin.

Bir kiralama sonunda pazarlık yapabilir misiniz?

Kira sözleşmenizi satın almayı düşünüyorsanız, şu sorunun cevabını arıyor olabilirsiniz: Kira alımı için pazarlık yapabilir misiniz? Kısacası, evet . Çoğu kiralama sözleşmesi, sözleşmede tahmini bir satın alma fiyatı içerir, ancak çoğu durumda daha iyi bir anlaşma yapmak mümkündür.

Kira alımımı nasıl hesaplarım?

4 Kolay Adımda Kira Satın Alımı Nasıl Hesaplanır

  1. Arabanızın kalan değerini bulun. Kalan değer, kiralama sonunda aracınızın değerinin tahmin edilen değeridir. ...
  2. Arabanızın gerçek değerini hesaplayın. ...
  3. Hangi değerin daha yüksek olduğunu bulun. ...
  4. Satış vergisi, lisans ve kayıt ücretlerini ekleyin.

Araba kiralamak neden kötü bir fikirdir?

Kiralamanın en büyük dezavantajı, araçta herhangi bir öz sermaye edinmiyorsunuz . Biraz daire kiralamak gibi. Aylık ödemeler yaparsınız, ancak kiralama süresi sona erdiğinde mülk üzerinde mülkiyet iddianız olmaz. Bu durumda, bir sonraki aracınızın maliyetini azaltmak için arabayı satamayacağınız veya takas edemeyeceğiniz anlamına gelir.


Erken kiralamak daha mı iyi?

ERKEN SATIN ALMA

Kira sözleşmenizi erken bitirmek istiyorsanız, ancak bu harika bir seçenektir. aracınızı TUTUN . Bununla birlikte, potansiyel dezavantajı, çoğu aracın ilk birkaç yıl içinde değerlerinin çoğunu kaybetmesi ve bu seçeneğin çok maliyetli olmasına yol açabilmesidir.

Kiralık bir araba için iyi bir faiz oranı nedir?

Farklı borç verenler (leasing şirketleri) farklı faiz oranları sunacaktır. Bir oran kullan güçlü krediniz varsa %2 ile %5 arasında , ortalama kredi için %6 ile %9 arasında ve yetersiz kredi için %10 ile %15 arasında. Kiralama süresi: Araba kiralamaları genellikle 36 ay sürer, bu da çoğu uzatılmış garantinin ne kadar sürdüğüdür.

Araba almak mı yoksa kiralamak mı daha ucuz?

Araba kiralamaya karşı araba finansmanı: hatırlanması gerekenler

Her kiralama süresinin sonunda tekrar tekrar yeni bir araba kiralayarak, temelde her zaman en yüksek fiyatı ödersiniz. Genel olarak, arabayı ne kadar uzun süre tutarsanız, kiralamak yerine satın alarak daha fazla tasarruf edersiniz .

Bir kiralamada daha yüksek veya daha düşük bir kalıntıya sahip olmak daha mı iyi?

Kalıntı değer önemlidir çünkü yüzdesi daha yüksek , ödeme ne kadar düşükse. ... Daha pahalı araç muhtemelen daha yüksek bir kalıntı yüzdesine sahipti. Bu nedenle, bir kiralama için alışveriş yaparken, ilk kural, değerini daha iyi tutan - artık değeri yüksek olan arabaları aramaktır.


Araba kiralamanın dezavantajları nelerdir?

Araba Kiralamanın En Büyük 8 Dezavantajı

  1. Uzun Dönemde Pahalı. ...
  2. Sınırlı Kilometre. ...
  3. Yüksek Sigorta Maliyeti. ...
  4. Kafa karıştırıcı. ...
  5. İptal Etmek Zor. ...
  6. İyi Kredi Gerektirir. ...
  7. Bir sürü Ücret. ...
  8. Özelleştirme Yok.

Kirada kaç km alırsınız?

Leasing sözleşmelerinin yıllık kilometreye sahip olması yaygın bir durumdur. 10.000, 12.000 veya 15.000 mil sınırları . Bu kilometre sınırlarını aşarsanız, kiralamanın sonunda ek mil başına 30 sente kadar ücretlendirilebilirsiniz.

Suze Orman araç kiralama konusunda ne diyor?

araba kiralamayın

Kiralarsanız, paranızı birkaç yıllık araba ödemelerine yatırırsınız ve kiralama süresi bittiğinde eli boş kalırsınız. Finansman daha iyi bir seçenek ama Orman diyor ki: arabanın borcunu ödemek üç yıldan uzun sürerse, o zaman senin fiyat aralığının dışındadır .

Kiraladığınız arabayı satın alma süreci nedir?

Kiralık Arabanızı Satın Almak İçin 4 Adım

  1. Aracınızın Gerçek Değerini Belirleyin. Aylık ekstrenizde bir satın alma veya geri ödeme tutarı görünebilir; değilse, çevrimiçi hesabınızı oluşturarak veya oturum açarak bulabilirsiniz. ...
  2. Çok İstekli Olmayın. ...
  3. Seçeneklerinizi Keşfedin. ...
  4. Artık Değerinizi ve Ücretlerinizi Pazarlık Edin.


Erken kiralamanın cezası nedir?

Bazı fon sağlayıcılar erken fesih talep ediyor ödenmemiş kiraların %50'si , diğerleri ise duruma göre bir ücret hesaplar. Her durumda, müşteri veya üçüncü bir tarafça erken sonlandırma ücretinin ödenmesi gerekecektir.

Kira ödemeleri satın almaya mı gidiyor?

Bir kiralamada, ödemeniz aracın kullanımına ve finansman ücretine gidiyor . ... Aracın satın alma fiyatı 25.000 ABD Doları ise ve kiralama süreniz 3 yıl ise, bu sürenin tamamı için 25.000 ABD Dolarının tamamına faiz ödersiniz.

Araç kiralama sonunda seçeneklerim nelerdir?

Araç kiralamanız bittiğinde üç seçeneğiniz var: Başka bir kiralama için takas edin, iade edin ve uzaklaşın ya da kiraladığınız arabayı satın alın . Ancak satın almayı seçtiğinizde, arabanın gerçekte değerinden daha fazlasını ödeyebilirsiniz, bu yüzden dikkatli olun.

Kiraladığınız aracı iade etmezseniz ne olur?

Bir kiralamanın sonunda, sorumlu olacaksınız bir tahsis ücreti ödemek için . ... Unutulmaması gereken bir diğer masraf da gecikme zammıdır. Bu ücretin nedeni açıklayıcıdır: Kira süresi bitene kadar aracı iade etmezseniz bu ceza ile karşılaşabilirsiniz.