Apple Pay nasıl çalışır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Torrey Greenholt
Puan: 4.5/5(39 oy)

Apple Pay'in kurulumu basittir. Sadece kredi veya banka kartınızı ekleyin iPhone'unuzdaki Cüzdan uygulaması ve gitmeye hazırsınız. ... Apple Pay ile Apple Cash'i kullanın. Apple Pay, bir banka kartı gibi çalışan ve doğrudan Mesajlar'da para gönderip almanızı sağlayan Apple Cash'e güç sağlar.

Apple Pay ile nasıl ödeme yaparım?

iPhone veya iPad'inizde

  1. Mesajlar uygulamasını açın, ardından yeni bir görüşme başlatın veya mevcut bir görüşmeye dokunun.
  2. Apple Pay düğmesine dokunun. Apple Pay düğmesini görmüyorsanız, simgesine dokunun. ...
  3. Göndermek istediğiniz tutarı girin.
  4. Öde'ye ve ardından gönder düğmesine dokunun. ...
  5. Ödemenizi Face ID, Touch ID veya şifrenizle onaylayın.

Apple Pay bir mağazada nasıl çalışır?

Katılımcı mağazalarda, Apple Pay'i kullandığınızda ödülleri alabilir veya kullanabilir . Ödül kartınızı Cüzdan'a ekleyin. Mağazadaki ödeme terminalinde, iPhone'u temassız okuyucunun yakınında tutarak ödül kartınızı gösterin. Apple Pay daha sonra satın alma için ödeme yapmak üzere varsayılan ödeme kartınıza geçer.

Apple Pay'i iPhone'umda nasıl kullanırım?

Apple Pay düğmesine dokunun veya ödeme yönteminiz olarak Apple Pay'i seçin . Farklı bir kartla ödeme yapmak için, varsayılan kartınızın yanındaki İleri düğmesine veya Menüyü Genişlet düğmesine dokunun. Gerekirse fatura, gönderim ve iletişim bilgilerinizi girin. Apple Pay bu bilgileri saklar, böylece tekrar girmenize gerek kalmaz.

Apple Pay'i kartsız kullanabilir misiniz?

kullanabileceğini biliyor muydun? Apple Pay , fiziksel bir kredi veya banka kartı kullanmak istemeseniz bile? ... Tıpkı sinema biletleri ve diğer geçiş kartlarında olduğu gibi, Square Cash gibi uygulamalar ve Avrupa'daki nimetler, artık iPhone'unuzdaki Cüzdan uygulamasına sanal bir banka kartı eklemenize izin veriyor.

Apple Pay nasıl kullanılır - Apple Destek

43 ilgili soru bulundu

Apple Pay için banka hesabınızı kullanabilir misiniz?

Banka hesabı ekleyin ödeme yapmak için kullanabileceğiniz veya Apple Card bakiyenizi ödemenize yardımcı olması için Apple Cash'i kullanabilirsiniz. İlk kez bir banka hesabı eklemeyi seçtiğinizde, Apple Cash ile kullandığınız banka hesabını eklemek isteyip istemediğiniz sorulur. Evet'i seçerseniz, banka hesabı otomatik olarak eklenir.

Apple Pay'i İnternet olmadan kullanabilir miyim?

Cevap: Bir: Herhangi bir internet bağlantısına ihtiyacınız yok , Apple Pay'i mağazalarda kullanmak için hücre verisi veya Wifi olsun. Mağazalarda Apple Pay, ödeme bilgilerini mağazanın terminaline aktarmak için NFC çipini (Yakın Alan İletişimi) kullanır. İnternet bağlantısı gerekmez.

Apple Pay ile Dolandırılabilir misiniz?

Apple Pay ile dolandırılmanın yolu şudur: başka bir ödeme sistemini kullanırken dolandırılabileceğiniz gibi . Dolandırıcılar, kendi seçiminizmiş gibi görünmek için paranızı Apple Pay aracılığıyla transfer etmenizi sağlar. Bir siber suçlu, arkadaşınız veya para isteyen bir aile üyeniz gibi davranmak için sosyal mühendisliği kullanır.

Apple ücret öder mi?

Hayır. Apple Pay'i kullandığınızda Apple herhangi bir ücret talep etmez — mağazalarda, çevrimiçi veya uygulamalarda.

Apple pay telefonumda nerede?

iPhone'unuzda Apple Pay nasıl kullanılır?

  1. iPhone'unuzda Cüzdan uygulamasını açın.
  2. Bir kart eklemek için sağ üstteki + düğmesine dokunun.
  3. Devam'a dokunun.
  4. Apple Pay ile ilişkilendirmek istediğiniz kredi veya banka kartını alın.
  5. iPhone'unuzun kamerasını kart numarasına odaklanacak şekilde konumlandırın (önde veya arkada).

Apple Pay'in sınırı nedir?

Apple Pay için bir sınır var mı? Hayır. Sizi 45 £ harcama ile sınırlayan temassız kart ödemelerinin aksine, Apple Pay için sınır yok . Bu, iPhone veya Apple Watch'ınızla haftalık alışverişiniz için ödeme yapabileceğiniz veya arabanızı yakıtla doldurabileceğiniz anlamına gelir.

Apple işlem başına ne kadar ödüyor?

A yüzde 1 ücret (asgari ücret 0,25 ABD doları ve maksimum ücret 10 ABD doları olmak üzere) her Anında Transfer tutarından düşülür.

Benzin pompasında Apple Pay'i nasıl kullanırım?

iPhone'lar ve Apple Saatler, Apple Pay ile mobil ödeme yapabilir. Kurulum işlemi, istediğiniz kredi kartını uygulamaya eklemeyi içerir. Oradan, yapabilirsiniz Apple cihazınızı benzin pompasına vurun ödeme yapmak için.

Arkadaşıma Apple Pay ile ödeme yapabilir miyim?

Apple Pay, arkadaşlarınız ve ailenizle para gönderip almayı mesaj göndermek kadar basit hale getiriyor. Apple Pay'e eklemiş oldukları banka ve kredi kartlarını kullanabilirler, böylece bir uygulama yüklemeye veya başka bir hesap oluşturmaya gerek kalmaz. ...

Cüzdan ile nasıl ödeme yaparım?

Apple, Samsung, Android veya başka tür bir akıllı telefonunuz olsun, yapmanız gereken tek şey kredi veya banka kartı bilgilerinizi girin cüzdan uygulamasına girin. Bu, bilgileri sorunsuz bir şekilde yüklemek için kartınızın fotoğrafını çekmek veya bankanızın mobil uygulamasını kullanmak kadar kolaydır.

Apple Pay Güvenli mi?

Apple Pay (şimdiki değeri) ödeme yapmak için çok güvenli bir yol . Bunun nedeni, kart numaralarınızın cihazınızda depolanmaması ve hiçbir zaman Apple Pay tarafından paylaşılmaması veya ödemenizle birlikte gönderilmemesidir. Bunun yerine, Apple Pay size şifrelenmiş ve iPhone, iPad veya Apple Watch'ınızın güvenli bir bölümünde saklanan benzersiz bir Cihaz Hesap Numarası verir.

Apple Pay'in dezavantajları nelerdir?

Eksileri:

  • Sınırlı kullanım: Apple Pay, iPhone 6 ve üzeri sürümlerde ve iPad 2 veya üzeri sürümlerde mevcuttur.
  • Kabul: Tüm perakendeciler mobil ödeme terminali kullanmaz, bu nedenle alışveriş yapmak için cüzdanınızı yanınızda taşımanız gerekir.

Apple Pay ücretlerinden nasıl kaçınırım?

Gereksiz ücretlerden kaçınmak için şunları yapmanız gerekir: para göndermeye yetkili bir banka kartınız olduğundan emin olun . Apple Pay Cash'i kullanırken, Mesajlar'daki gönder düğmesine bastıktan sonra Apple, Cüzdanınızdan geleneksel bir kredi kartı veya banka kartı seçme seçeneği sunar.

Apple Pay ücretini kim ödüyor?

Apple Pay'i şu kurumlardan herhangi birine kullandığımda bir ücret var mı: Mağaza/Tüccar, veren finans kurumu, Apple veya MasterCard şirketi? Cevap: A: Cevap: A: Mağazalar ücretleri ödüyor bir işlem ücretinin parçası olarak ve hizmeti kullanmak için.

Apple Pay'de dolandırılırsam paramı geri alabilir miyim?

Yanlış tutarı gönderdiyseniz veya yanlış kişiye para gönderdiyseniz, ödemeyi iptal etmeyi deneyin veya onlardan göndermek para geri. ... Ayarlar > Cüzdan ve Apple Pay'e gidin, ardından daha fazla seçenek görmek için Apple Cash kartınıza ve Ödemeyi Manuel Olarak Kabul Et'e dokunun.

Apple Pay buna değer mi?

iPhone veya Apple Watch'ınızda Apple Pay'i kullanmayı seviyorsanız, elma kartı düşünmeye değer. Dokun ve öde mobil ödeme sistemi aracılığıyla yapılan tüm alışverişlerde günlük %2 nakit geri ödeme ile piyasadaki en cömert geri ödeme kartlarından biridir. ... Fiziksel kart, şık görünse de yalnızca %1 nakit geri ödeme sağlar.

Hangisi daha iyi Apple Pay veya PayPal?

PayPal uygulamasının şu ana kadar Apple Pay hakkında bildiklerimizle nasıl karşılaştırıldığına bir göz atın. Erişim kolaylığı söz konusu olduğunda, PayPal net kazanan. PayPal'ın uygulaması Apple, Android ve Windows cihazları için kullanılabilir. Şu anki haliyle yalnızca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus sahipleri Apple Pay'den yararlanabilecek.

Apple Pay için Bluetooth'a ihtiyacım var mı?

Apple Pay kullanarak mağaza içi satın alma işlemleri için, hiçbir bağlantı gerekli değildir çünkü ödeme bilgileri telefonun kendisinde (veya Apple Watch'ta) saklanır ve banka veya kartı veren kuruluştan gelen doğrulama, tıpkı normal bir kart kullanılırken olduğu gibi, satıcının POS terminali tarafından alınır.

Apple Pay, telefon kapalıyken çalışır mı?

Hayır , Apple Pay internet bağlantısı gerektirmez. Apple Pay, NFC teknolojisini kullanır; Wi-Fi veya hücresel teknoloji kullanmaz. ... NFC kullanıyor olması, NFC kullanan ancak bağlantılar arasında yalnızca birkaç ödemeye izin veren Android HCE ödemelerinde görüldüğü gibi varsayılan olarak bağlantı olmadan çalıştığı anlamına gelmez.

Saatte Apple Pay telefon olmadan çalışır mı?

Apple Watch, Apple Pay yeteneğine sahiptir , yani cüzdanınız veya iPhone 12'niz olmadan dışarıdaysanız, Apple Pay'i kabul eden işletmelerde hala ödeme yapabilirsiniz. Apple Cüzdan'daki tüm kartlarınız Apple Watch'ta benzersiz bir jeton alır, böylece bunları kullanmak için iPhone'unuza bile ihtiyacınız olmaz.