Amitriptilin neden kilo aldırır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Annamae Cummings
Puan: 4.5/5(55 oy)

Amitriptilin tedavisi ile ilişkili kilo alımının olası etkileri olabileceği hipotezini test etmek için 6 sağlıklı gönüllüde bir çalışma yapılmıştır. Dolaşımdaki artan insülinin neden olduğu hipoglisemi nedeniyle .

Amitriptilin kilo aldırır mı?

Siklik antidepresanlar veya TCA'lar olarak da bilinen trisiklik antidepresanlar, kilo alımına neden olabilir . Bu ilaçlar şunları içerir: amitriptilin (Elavil)

Antidepresanlarla kilo almaktan nasıl kaçınabilirim?

Antidepresanla İlgili Kilo Alımı Nasıl Önlenir?

  1. Nedenler
  2. Doktorunuzla Konuşun.
  3. İlaçları Değiştirme Hakkında Sorun.
  4. Tıbbi Kontrol Alın.
  5. Diyet ve Egzersiz ekleyin.

Amitriptilin ne kadar kilo aldırır?

Amitriptilin (maksimum 150 mg/gün), nortriptilin (maksimum 50 mg/gün) ve imipramin (maksimum 80 mg/gün) ortalama 6 aylık tedavi uygulandı. Ayda 1.3-2.9 librelik bir ortalama ağırlık artışı vardı, bu da ortalama toplam kilo alımına neden oldu. 3-16 libre , ilaca, doza ve süreye bağlı olarak.

Hangi antidepresanlar en çok kilo aldırır?

Kilo alımına neden olma olasılığı en yüksek olan antidepresanlar şunları içerir: amitriptilin (Marka adı: Elavil), mirtazapin (Remeron), paroksetin (Paxil, Brisdelle, Pexeva), essitalopram (Lexapro), sertralin (Zoloft), duloxetin (Cymbalta) ve sitalopram (Celexa).

Neden antidepresanlar ve duygudurum düzenleyicilerle kilo alıyorsunuz?

40 ilgili soru bulundu

Kilo almayan bir antidepresan var mı?

Bupropion ilişkili en az kilo alımıyla, neredeyse hiç yok. Daha az kilo aldığı görülen diğer ikisi amitriptilin ve nortriptilindi. Amitriptilin ve nortriptilin daha eski ilaçlardır. Daha yeni ilaçlar daha az yan etkiye sahip olma eğiliminde olduğundan, bu ikisi o kadar sık ​​reçete edilmez.

Kilo vermenize yardımcı olan bir antidepresan var mı?

Birkaç antidepresan kilo kaybına neden olduğuna dair raporlar aldı: bupropion (Aplenzin, Forfivo, Wellbutrin); Bu, onu kilo kaybına bağlayan en fazla çalışmaya sahiptir. fluoksetin (Prozac); Bazı insanlar kilo kaybı yaşasa da sonuçlar değişiklik gösterir. duloksetin (Cymbalta); Sonuçlar belirsiz olsa da, bazı insanlar kilo kaybı bildiriyor.

Neden akşam 8'den sonra amitriptilin almamalısınız?

Sakinleştirici etkisi vardır ve sizi uykulu yapabilir. , bu yüzden yatmadan bir veya iki saat önce almalısınız, ancak en geç akşam 8'den önce. Doktorunuz size doğru doz hakkında bilgi verecektir.

20 mg amitriptilin uyumama yardımcı olur mu?

belirgin bir kanıt eksikliği var amitriptilin uykusuzlukta uyku üzerinde herhangi bir faydalı etkiye sahiptir . Günlük yaşamı etkileyebilecek gündüz uykululuğuna ve sersemliğe neden olabilir. Onu alan kişilerde genel uyku kalitesini azaltabilir.

Amitriptilin bağımlısı olabilir misiniz?

Amitriptilin bağımlılık yapmaz ancak aniden almayı bırakırsanız ekstra yan etkiler yaşayabilirsiniz. Hasta hissetmek, kas ağrısı ve yorgun veya huzursuz hissetmek gibi grip benzeri semptomlarınız olabilir.

Antidepresan kilo alımı kalıcı mıdır?

King's College London'daki araştırmacılar, fluoksetin (Prozac), sertralin (Zoloft) ve essitalopram (Lexapro) dahil olmak üzere önde gelen on iki antidepresanın hepsinin - Tedaviye başladıktan sonra altı yıla kadar kilo alma riskinde artış .

Hangi anksiyete ilaçları kilo kaybına neden olur?

bupropion bazı kişilerde kilo kaybına neden olabilen bir antidepresandır. Antidepresanlar, depresyon için yaygın bir tedavi şeklidir.

Antipsikotiklerden kilo alımını nasıl tersine çevirirsiniz?

İlaç kullanımına bağlı olarak alınan kilolardan kurtulmanın bazı yolları şunlardır:

  1. Farklı bir ilaca geçin. Dikkate alınması gereken ilk strateji, ilaçları değiştirmeyi içerir. ...
  2. Daha düşük ilaç dozu. ...
  3. Porsiyon boyutlarını sınırlayın. ...
  4. Egzersiz yapmak. ...
  5. Daha fazla protein yiyin. ...
  6. Bir diyetisyenle konuşun. ...
  7. Alkolden kaçının. ...
  8. Yeterli uyku almak.

Amitriptilin 25 mg neyi tedavi etmek için kullanılır?

Amitriptilin tedavi etmek için kullanılır depresyon belirtileri . Amitriptilin, trisiklik antidepresanlar adı verilen bir ilaç sınıfındadır. Beyindeki zihinsel dengeyi korumak için gerekli olan belirli doğal maddelerin miktarını artırarak çalışır.

50 mg amitriptilin ne işe yarar?

Bu ilaç için kullanılır depresyon gibi zihinsel / ruh hali problemlerini tedavi edin . Ruh halini ve esenlik duygularını iyileştirmeye, kaygı ve gerginliği gidermeye, daha iyi uyumanıza ve enerji seviyenizi artırmaya yardımcı olabilir. Bu ilaç, trisiklik antidepresanlar adı verilen bir ilaç sınıfına aittir.

Ağrı gabapentin veya amitriptilin için hangisi daha iyidir?

Gabapentin diyabetik nöropati ile ilişkili ağrı ve parestezide amitriptilinden daha büyük iyileşmeler sağlamıştır. Ek olarak, gabapentin, amitriptilinden daha iyi tolere edildi. Bu ön sonuçları doğrulamak için daha fazla kontrollü çalışmaya ihtiyaç vardır.

Uyumak için kaç tane amitriptilin alıyorum?

Uyku için amitriptilin farklı dozlarda reçete edilir. Doz, yaşınız, aldığınız diğer ilaçlar, tıbbi durumunuz ve ilaç maliyetiniz gibi birçok faktöre bağlı olacaktır. Yetişkinler için doz tipik olarak yatmadan önce 50 ila 100 miligram arasında . Ergenler ve yaşlı yetişkinler daha düşük dozlar alabilir.

Amitriptilin sizi yüksek hissettirebilir mi?

anekdotsal kanıtlar var büyük dozlarda amitriptilin 'yüksek' veya halüsinasyonlara neden olabilir ; ancak bununla ilgili resmi bir çalışma yapılmamıştır. Bu yüksek dozlara ulaşmaya çalışmak son derece tehlikelidir ve yan etkileri önemli ölçüde kötüleştirebilir ve ayrıca potansiyel olarak ölümcül bir aşırı doza yol açabilir.

Amitriptilinin etkisini göstermesi ne kadar sürer?

1-2 hafta sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlayabilirsiniz, ancak 4 ila 6 hafta sürebilir amitriptilinin tam olarak çalışması için. Ağız kuruluğu ve kabızlık gibi yan etkiler yaygındır. Genellikle hafiftirler ve birkaç hafta sonra geçerler. Amitriptilin'i akşamları veya yatmadan önce almak en iyisidir.

Amitriptilin tramadolden daha mı güçlü?

Tramadol morfinden daha etkili ve amitriptilin iskemik ağrıya karşı, ancak sıçanlarda termal ağrıya karşı değil. İlaç Arş.

Amitriptilin kalbiniz için kötü mü?

Amitriptilin, kalp ritmini etkileyen bir duruma (QT uzaması) neden olabilir. QT uzaması nadiren ciddi (nadiren ölümcül) hızlı/düzensiz kalp atışı ve hemen tıbbi müdahale gerektiren diğer semptomlara (şiddetli baş dönmesi, bayılma gibi) neden olabilir.

Amitriptilin ne kadar güvenli?

Yetişkinler—İlk başta, bölünmüş dozlar halinde günde 75 miligram (mg) veya yatmadan önce 50 ila 100 mg. Doktorunuz dozunuzu gerektiği gibi ayarlayabilir. Ancak doz genellikle günde 150 mg'dan fazla değil , hastanede değilseniz. Hastanede yatan bazı hastaların daha yüksek dozlara ihtiyacı olabilir.

Anksiyete hapları kilo aldırır mı?

Anksiyete ilaçları genellikle hastaların kilo almasına neden olur . Atipik antidepresanlar ve trisiklik antidepresanlar genellikle kilo alımına neden olur.

Hangi ilacın yan etkisi kilo verdirir?

fluoksetin - antidepresan. Galantamin ve Rivastigmin - Alzheimer hastalığı gibi durumlarda bunamayı tedavi etmek için kullanılır.
...
Enfeksiyon önleyici ilaçlar:

  • Antibakteriyel - Metronidazol.
  • Antifungaller - Amfoterisin B.
  • Sıtma önleyiciler - Atovaquone, Pyrimethamine.
  • Antiretroviraller - Didanosin, Zalsitabin.
  • Anti-TB - Etionamid.

Tüm anti-anksiyete ilaçları kilo alımına neden olur mu?

'Genel olarak, antipsikotik ilaçlar en sık kilo alımı ile ilişkilidir Gonzalez-Campoy EndocrineWeb'e 'Genel olarak, antidepresanların kullanımı daha mütevazı kilo alımı ile ilişkilidir - ağırlık nötr gibi görünen fluoksetin ve bupropion (Wellbutrin, diğerleri) dışında.