Amitriptilin kilo aldırır mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Benzersiz Spinka
Puan: 4.7/5(50 oy)

Siklik antidepresanlar veya TCA'lar olarak da bilinen trisiklik antidepresanlar, kilo alımına neden olabilir . Bu ilaçlar şunları içerir: amitriptilin (Elavil) amoksapin.

Amitriptilin neden kilo aldırır?

6 sağlıklı gönüllüde, amitriptilin tedavisi ile ilişkili kilo alımının aşağıdakilerden kaynaklanabileceği hipotezini test etmek için bir çalışma yapılmıştır. artan dolaşımdaki kan insülininin neden olduğu hipoglisemi .

Amitriptilin ne kadar kilo aldırır?

Amitriptilin (maksimum 150 mg/gün), nortriptilin (maksimum 50 mg/gün) ve imipramin (maksimum 80 mg/gün) ortalama 6 aylık tedavi uygulandı. Ayda 1.3-2.9 librelik bir ortalama ağırlık artışı vardı, bu da ortalama toplam kilo alımına neden oldu. 3-16 libre , ilaca, doza ve süreye bağlı olarak.

Amitriptilinin en sık görülen yan etkileri nelerdir?

Yaygın yan etkiler

  • kabızlık.
  • baş dönmesi.
  • kuru ağız.
  • uykulu hissediyor.
  • işeme zorluğu.
  • baş ağrısı.

Amitriptilin metabolizmanızı etkiler mi?

Birkaç yıl önce, trisiklik antidepresanların (Elavil ve Tofranil gibi) etkili olduğunu gösteren bazı çalışmalar yaptım. metabolizma hızında yüzde 10'a varan bir düşüşe neden oldu . Kalori olarak tercüme edildiğinde, diyetinizi değiştirmezseniz, bu her yedi ila 10 günde bir pound'dur.

Amitriptilinin En Yaygın Yan Etkileri

42 ilgili soru bulundu

Amitriptilin 25mg kilo aldırır mı?

Siklik antidepresanlar veya TCA'lar olarak da bilinen trisiklik antidepresanlar, kilo alımına neden olabilir . Bu ilaçlar şunları içerir: amitriptilin (Elavil)

Amitriptilin ile kilo verebilir misiniz?

Kilo alacak mıyım yoksa verecek miyim? Amitriptilin ne kadar aç hissettiğinizi değiştirebilir . Bazı insanlar onu aldıklarında daha fazla acıkırlar, diğerleri ise daha az acıkmış hissederler. Bu nedenle, ilk almaya başladığınızda kilonuz değişebilir.

Tedavi için kullanılan amitriptilin 25 mg nedir?

Amitriptilin tedavi etmek için kullanılır depresyon belirtileri . Amitriptilin, trisiklik antidepresanlar adı verilen bir ilaç sınıfındadır. Beyindeki zihinsel dengeyi korumak için gerekli olan belirli doğal maddelerin miktarını artırarak çalışır.

Amitriptilin neden kesildi?

FDA ilacı geri çekti 2000, kalp problemleri riskini artırdığına dair raporların ardından . Doktorlar yine de ilacı reçete edebilir, ancak yalnızca nadir durumlarda gerekli olduğunda. Sisaprid ile birlikte amitriptilin alınması, kalp aritmileri ve diğer ciddi kardiyak olay riskini daha da artırır.

Amitriptilin ile hangi ilaçlar alınmamalıdır?

almaktan kaçının MAO inhibitörleri (izokarboksazid, linezolid, metilen mavisi, moklobemid, fenelzin, prokarbazin, rasagilin, safinamid, selegilin, tranilsipromin) Bu ilaçla tedavi sırasında. Çoğu MAO inhibitörü, bu ilaçla tedaviden iki hafta önce ve sonra alınmamalıdır.

20 mg amitriptilin uyumama yardımcı olur mu?

belirgin bir kanıt eksikliği var amitriptilin uykusuzlukta uyku üzerinde herhangi bir faydalı etkiye sahiptir . Günlük yaşamı etkileyebilecek gündüz uykululuğuna ve sersemliğe neden olabilir. Onu alan kişilerde genel uyku kalitesini azaltabilir.

Antidepresanları bıraktıktan sonra kilo verecek miyim?

Eğer olarak günlük kalori alımınızı azaltırsınız. Sonuç olarak, antidepresanlarınızı durdurarak potansiyel olarak kilo verebilirsiniz. Öte yandan, depresyonla birlikte iştahsızlık yaşıyorsanız ve depresyonunuz antidepresanları bıraktıktan sonra geri geliyorsa, kilo da verebilirsiniz.

Ağrı gabapentin veya amitriptilin için hangisi daha iyidir?

Gabapentin diyabetik nöropati ile ilişkili ağrı ve parestezide amitriptilinden daha büyük iyileşmeler sağlamıştır. Ek olarak, gabapentin, amitriptilinden daha iyi tolere edildi. Bu ön sonuçları doğrulamak için daha fazla kontrollü çalışmaya ihtiyaç vardır.

Amitriptilin kalbiniz için kötü mü?

Amitriptilin bir duruma neden olabilir kalp ritmini etkiler (QT uzaması). QT uzaması nadiren ciddi (nadiren ölümcül) hızlı/düzensiz kalp atışı ve hemen tıbbi müdahale gerektiren diğer semptomlara (şiddetli baş dönmesi, bayılma gibi) neden olabilir.

Amitriptilin alırken alkol alırsanız ne olur?

Alkol, amitriptilinin yatıştırıcı etkilerini artırır ; ve almaya başladığınızda alkol almamanız tavsiye edilir. Sabit bir doza karar verdikten sonra, ılımlı bir şekilde alkol içebilirsiniz, ancak bu sizi normalden daha fazla uykulu yapabilir.

Amitriptilin alırken neden güneş ışığından kaçınmalıyım?

Tepkileriniz bozulabilir . Güneş ışığına veya bronzlaşma yataklarına maruz kalmaktan kaçının. Amitriptilin sizi daha kolay güneş yanığı yapabilir. Dışarıdayken koruyucu giysiler giyin ve güneş kremi (SPF 30 veya üzeri) kullanın.

Amitriptilin 25 mg almayı nasıl bırakırım?

Amitriptilin almayı bırakmak istiyorsanız, doktora git ve dozu kademeli olarak düşürmenize yardımcı olacaklardır. Bu birkaç hafta sürecek. Özellikle dozu azalttıkça, özellikle ilk iki hafta boyunca bazı geri çekilme etkileri yaşayabilirsiniz. Dozu düşürmeye devam ettikçe bu etkiler ortadan kalkacaktır.

25 mg amitriptilin almayı bırakabilir miyim?

Amitriptilin Almayı Bırakabilir misiniz? Rağmen amitriptilin soğuk hindi almayı bırakabilirsiniz, asla tavsiye edilmez . Normalde, kullanmayı bırakmak isterseniz, yaşayabileceğiniz herhangi bir yoksunluk semptomunun olasılığını veya şiddetini azaltmak için bir doktor dozajınızı kademeli olarak azaltarak size yardımcı olacaktır.

Her gün amitriptilin alabilir miyim?

Amitriptilin bir tablet veya sıvı olarak reçete edilebilir. onu alman gerekecek her gün normal yatma saatinizden bir veya iki saat önce , çünkü uykunuzu getirebilir. Sabah uyandığınızda hala uykulu hissediyorsanız, akşam erken saatlerde almayı deneyin.

Amitriptilin tramadolden daha mı güçlü?

Tramadol morfinden daha etkili ve amitriptilin iskemik ağrıya karşı, ancak sıçanlarda termal ağrıya karşı değil. İlaç Arş.

Amitriptilin sizi yüksek hissettirebilir mi?

anekdotsal kanıtlar var büyük dozlarda amitriptilin 'yüksek' veya halüsinasyonlara neden olabilir ; ancak bununla ilgili resmi bir çalışma yapılmamıştır. Bu yüksek dozlara ulaşmaya çalışmak son derece tehlikelidir ve yan etkileri önemli ölçüde kötüleştirebilir ve ayrıca potansiyel olarak ölümcül bir aşırı doza yol açabilir.

Amitriptilin ile CBD alabilir misiniz?

Amitriptilinin esrar (Program I maddesi) ile birlikte kullanılması baş dönmesi, uyuşukluk, kafa karışıklığı ve konsantrasyon güçlüğü gibi yan etkileri artırabilir. Bazı insanlar, özellikle yaşlılar, düşünme, yargılama ve motor koordinasyonda da bozulma yaşayabilir.

Amitriptilin alıp kilo alamaz mısınız?

Sitalopram ile karşılaştırıldığında, diğer antidepresanlarla bağlantılı kilo alımı küçüktü. bupropion en az kilo alımı ile ilişkiliydi, neredeyse hiç yok. Daha az kilo aldığı görülen diğer ikisi amitriptilin ve nortriptilindi. Amitriptilin ve nortriptilin daha eski ilaçlardır.

Kilo kaybı için en iyi antidepresan nedir?

Popüler olarak reçete edilen bir düzineden fazla antidepresan ilaç vardır. Ancak çalışmalarda yalnızca biri tutarlı bir şekilde kilo kaybıyla ilişkilendirilmiştir: bupropion (marka adı Wellbutrin) .

Amitriptilin BP'yi düşürür mü?

Özellikle amitriptilin başlanmasının ilk günlerinde kan basıncı için düzenli takip, küçük dozlarda bile makul kabul edilir. Amitriptilinin kesilmesi, hipertansiyonun çözülmesine neden olabilir antihipertansif ilaçlara ihtiyaç duymadan.