Önsözün bu alıntısının amacını en iyi hangisi açıklar?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Brenna Pfannerstill
Puan: 4.4/5(17 oy)

Önsözün bu alıntısının amacını en iyi hangisi açıklar? Oyunda savaş hakkında bir gerilim yaratıyor.

Bu alıntı Romeo ve Juliet'in amacını en iyi hangisi açıklar?

Doğru cevap D'dir. oyunda savaş hakkında gerilim yaratır . Açıklama: Alıntı bir savaş sahnesini anlatıyor; Ve hükümdarlar şişme sahnesini seyredecek!

Romeo ve Juliet'in önsözündeki üç seçeneğin amacı nedir?

Önsözün amacı, izleyiciye hikayenin ilerleyen bölümlerinde neler olacağını tanıtmak . Az önce 6 terim okudun!

Romeo'nun önsözünün amacı nedir?

Shakespeare'in Romeo ve Juliet'e Önsözü'nde bir tür açıklama işlevi görür. Bir sone biçiminde, Önsöz seyirciye oyunun Verona'da geçtiğini söyler . Montague'ler ve Capulet'ler arasındaki kan davasını öğreniyoruz ve bu kan davalı ailelerden bir 'bir çift yıldız çapraz aşık'ın geldiğini öğreniyoruz.

Önsözün amacı nedir *?

Bir Prologun Amacı

Prologların bir roman veya filmde önemli bir rolü vardır. Onlar okuyuculara ve izleyicilere ortaya çıkacak hikayeye bir giriş sağlayın . Çatışmanın habercisi olabilir veya hatta küçük bir geçmiş hikaye sağlayabilir.

beowulf | Özet ve Analiz

42 ilgili soru bulundu

Tybalt ve Capulet bilgi yarışması arasındaki ilişkiyi en iyi hangisi tanımlar?

Tybalt ve Capulet arasındaki ilişkiyi en iyi hangisi tanımlar? ... Tybalt, Capulet'in yeğenidir. . Onun asabi kişiliği, daha sakin Lord Capulet için bir engel oluşturuyor.

Bu satırı en iyi hangisi yeniden ifade eder?

Yukarıdaki satırı en iyi ifade eden satır: Oyun uzun ve sabır gerektiriyor .

Benvolio'nun dizelerinin en iyi ifadesi hangisidir?

Benvolio'nun dizelerinin en iyi ifadesi şudur: ' Barışı korumak istiyorum, o yüzden kılıcını uzaklaştır ya da bu kavgayı ayırmama yardım etmek için kullan.'

Romeo neden üzgün?

Romeo oyunun başında üzgündür. Bu noktada üzgün çünkü o Rosaline'e 'aşık' . Sorun şu ki, karşılığında onu sevmiyor ve bu yüzden ortalıkta dolaşıp duruyor. Oyunda çok daha sonra, Juliet'in öldüğüne inandığı için üzgündür (üzgün olmanın ötesinde, gerçekten).

Prensin neden kızgın olduğunu en iyi ifade eden ifadeler hangileridir?

Prensin Capulet ve Montague'e neden kızdığını en iyi ifade eden ifade hangisidir? Aileleri son zamanlarda üç sokak kavgası başlattı.

Romeo ve Benvolio'nun anlaşmazlığının nedeni nedir?

Roma ve Benvolio'nun anlaşmazlığının nedeni, Romeo, kimsenin Rosaline'den daha güzel olmadığını düşünüyor ama Benvolio aynı fikirde değil. . Romeo'yu Rosaline'e olan saplantısından vazgeçirmeye çalışır. Romeo ve Benvolio, Romeo'nun Rosaline'i unutup geçemeyeceği konusunda anlaşamazlar.

Romeo'nun dizelerinin en iyi ifadesi hangisidir?

Romeo'nun dizelerinin en iyi ifadesi şudur: Sevgin ve endişen üzüntümün kaynağı .

Romeo ve Juliet'in önsözü hangi dizedir?

ROMEO & JULIET ACT 1 PROLOGU

İçinde sahnemizi kurduğumuz adil Verona, Eski kin kırılmasından yeni isyana, Sivil kanın sivil elleri kirlettiği yer .

Oyun için ayar nedir?

Ayar (şimdiki değeri) hikayenin zamanı ve yeri (veya ne zaman ve nerede) . ... Bir hikayenin ayarı olay örgüsü boyunca değişebilir. Çevre, plaj veya dağlar gibi coğrafi konumu, iklim ve hava durumunu ve okul, tiyatro, toplantı, kulüp vb. gibi sosyal veya kültürel yönleri içerir.

Tybalt ve Capulet arasındaki ilişki nedir?

Tybalt Juliet'in kuzeni , yani bir Capulet. Bir sokak kavgasında Romeo'nun en yakın arkadaşı Mercutio'yu öldürdükten sonra, Romeo onu ölümcül şekilde bıçaklar ve bu da Romeo'nun Verona'dan sürülmesine neden olur.

Tybalt partide neden bu kadar üzgün?

Muhtemelen Romeo'yu görünce çıldırıyor partide çünkü Romeo bir Montague ve o bir Capulet partisinde. Her şeyden önce, Montague'ler ve Capulet'ler düşmandır ve birbirlerinden nefret ederler. Bu yüzden Tybalt, bir Montague'nin partide olduğunu fark ettiğinde, onun delirmesi mantıklı geliyor.

Montague'ler ve Capulet'ler arasındaki durumu hangisi açıklar?

Capulet olmak, Tybalt, bir Montague olan Romeo bir Capulet partisine çarptığında çok üzülür. . Bu ikisi arasındaki kan davasının kökeni budur ve sonunda Tybalt, Romeo'nun yakın arkadaşlarından birini öldürdükten sonra Romeo'nun elinde ölümüne yol açar.

Romeo bir Capulet mi?

Romeo, Lord ve Leydi Montague'nin tek oğludur. . Juliet'e aşık olur. Juliet, Lord ve Lady Capulet'in kızıdır. ... Lord Capulet, Capulet hanesinin başı ve Juliet'in babasıdır.

Bize baş parmağınızı ısırır mısınız efendim?

Abra: *Bize* baş parmağınızı ısırır mısınız efendim? Sampson: [Gregory'ye] Evet dersem kanun bizim tarafımızda mı? Gregory: HAYIR! Sampson: Hayır efendim, size baş parmağımı ısırmam efendim, ama ısırırım başparmak, efendim!

Önsözde hangi olay anlatılıyor?

Romeo ve Juliet'in ölümleri Shakespeare'in oyunlarından herhangi birinde en çok önceden tahmin edilen olaylardır. Önsöz'de aşıkların öleceğini öğreniyoruz: Bir çift talihsiz aşık… Doth, ölümleriyle birlikte ebeveynlerinin çekişmesini gömüyor (1.1..).

Romeo ve Juliet bilgi yarışmasının 4. Perde III.

Perde IV, Romeo ve Juliet'in iii-v sahnelerindeki birincil çatışmayı en iyi hangisi tanımlar? Juliet zehir kullanarak kendi ölümünü taklit eder. ... Romeo ve Juliet'in IV. Perde, iii. sahnesindeki Juliet'in kendi kendine konuşmasından alıntıyı okuyun.

Bu satırların ve devamlılığın en iyi başkalaşımı nedir?

Bu satırların en iyi yorumu nedir? Çocuklarının ölümü bile ebeveynlerin öfkesini söndüremedi . Ebeveynlerin öfkesini, çocuklarının ölümlerinden başka hiçbir şey durduramazdı. Ebeveynler, çocukları öldükten sonra bile düşmanlıklarını sürdürdü.

Benvolio'nun Romeo'nun gönül yarasını iyileştirmek için önerisi nedir?

Gözüne yeni bir enfeksiyon sok ve eskinin dereceli zehri ölecek. Benvolio'ya göre, Romeo'nun gönül yarasını ne tedavi edecek? Başka bir kızla tanışırsa, Romeo'nun kalp ağrısı geçer.

Capulet'ler ve Montague'ler neden birbirlerinden nefret ediyor?

Önsözde iki aile arasındaki nefretin eski olduğu yazıyor. Montague'ler ve Capulet'ler birbirlerinden nefret ediyorlardı, çünkü aileleri eski bir kan davası içindeler ve sadece atalarının yaptıklarını sürdürüyorlar . ... Aralarındaki kan davası nedeniyle birbirlerinden nefret ederler.

Benvolio neden Romeo'nun ziyafete gideceğini düşünüyor?

Bayram, Montague'lerin (Romeo'nun ailesi) en büyük rakipleri olan Capuletlerin evinde olmasına rağmen, Benvolio, Romeo'ya ziyafete gitmelerini önerir. böylece Romeo diğer kadınlara bakabilir ve aklını Rosaline'den uzaklaştırabilir. (Kimin adı Benvolio bir şekilde öğrenmiştir).