Alev geciktiriciler nerelerde kullanılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Billy Wunsch
Puan: 4.2/5(26 oy)

Alev geciktiriciler genellikle aşağıdaki ürünlere eklenir veya uygulanır.

  • Köpük, döşeme, şilte, halı, perde ve kumaş panjur gibi mobilyalar.
  • Bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, telefonlar, televizyonlar ve ev aletleri gibi elektronik ve elektrikli cihazlar ile teller ve kablolar.

Alev geciktirici örneği nedir?

Klor ve brom halojenli alev geciktiricilerin örnekleridir. Halojenli alev geciktiriciler, bir halojen atomuna bağlı bir karbon atomuna sahiptir ve birçok plastik ve tekstil türünü korumak için kullanılır.

Hangi ürünler alev geciktiricilere sahiptir?

Alev Geciktirici Kimyasallar çok çeşitli ürünlerde bulunur:

  • Döşemeli Mobilya.
  • Elektronik.
  • Bebek ürünleri.
  • Bina Yalıtımı.
  • Halı Dolgusu.
  • Araçlar.

Bromlu alev geciktiriciler nerede bulunur?

Bromlu alev geciktiriciler (BFR'ler), endüstriyel kullanım da dahil olmak üzere çok çeşitli ürünlere daha az yanıcı hale getirmek için eklenen insan yapımı kimyasalların karışımlarıdır. Onlar kullanılır genellikle plastik, tekstil ve elektrikli/elektronik ekipmanlarda .

Alev geciktirici insanlar için toksik midir?

Alev Geciktiricilerin nörolojik hasara, hormon bozulmasına ve kansere neden olduğu gösterilmiştir. Bazı alev geciktiricilerin en büyük tehlikelerinden biri, insanlarda biyolojik birikim vücut bu toksik kimyasalları daha yüksek seviyelerde içerdiğinden uzun süreli kronik sağlık sorunlarına neden olur.

Evinizdeki alev geciktiriciler: Güvende kalmanıza yardımcı oluyorlar mı? (CBC Pazar Yeri)

24 ilgili soru bulundu

Alev geciktiriciler hakkında endişelenmeli miyim?

Tüketici savunucuları tarafından memnuniyetle karşılanan bir hareketle, Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu, vurgulu yeni bir uyarı yayınladı: Tüketiciler, özellikle hamile kadınlar ve küçük çocuklar, organohalojen alev geciktiriciler içeren ürünlerden kaçınmalıdır. (OFR'ler), çocuk oyuncaklarında, şiltelerinde, mobilyalarında ve ...

Alev geciktiriciler vücuda ne yapar?

Birçok alev geciktirici kimyasalın endokrin, bağışıklık, üreme ve sinir sistemleri . Bazı hayvan çalışmaları, alev geciktiricilere uzun süre maruz kalmanın kansere yol açabileceğini göstermiştir.

Alev geciktiriciler Avrupa'da yasaklandı mı?

Avrupa, Plastik Muhafazalarda ve Monitörlerde Halojenli Alev Geciktiricileri Yasaklıyor . 1 Ekim 2019'da Avrupa Birliği (AB), elektronik ekranlar için bir eko tasarım gereksinimleri paketi olan (AB) 2019/2021 Yönetmeliğini kabul etti.

Alev geciktiriciler aşınır mı?

Alev geciktiricilerle işlem görmüş kumaşlar, genellikle bir yıl için sertifikalı . Diğer kumaşlar gibi çamaşır makinenizde yıkarsanız, kimyasallar zamanla dağılır, bu da kullanılmış giysi satın almak için iyi bir argümandır.

Alev geciktiriciler hala kullanılıyor mu?

Bazı alev geciktiriciler piyasadan aşamalı olarak kaldırılmış olsa bile, çevrede, insanlarda ve hayvanlarda kalırlar . 200'den fazla PBDE kimyasal türünden üçü - bir tür alev geciktirici - 2003'ten beri EPA tarafından gönüllü olarak aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmış veya yasaklanmıştır.

Halıda alev geciktiriciler var mı?

Halılara genellikle alev geciktiriciler uygulanmaz. . Bununla birlikte, gümrüklü poliüretan halı minderi genellikle alev geciktiriciler içerir. Bu yastık genellikle eski mobilyalardan geri dönüştürülmüş alev geciktirici köpükten yapılır.

Alev geciktiriciler nasıl önlenebilir?

Evde Zehirli Alev Geciktiricilerden Kaçınmak İçin En İyi İpuçları

  1. Mobilya etiketlerini kontrol edin. Tüketiciler mobilya alışverişi yaparken, EKLENMEYEN ALEV GECİKTİRİCİ İÇERMEYEN mobilya etiketli mobilyaları SEÇMELİDİR.
  2. Çocukların ürün etiketlerini kontrol edin. ...
  3. Poliüretan köpükten yapılmış çocuk ürünlerinden kaçının.
  4. Ellerinizi düzenli olarak tozlayın ve yıkayın.

Kanepelerde alev geciktirici var mı?

Onu bulduk Koltukların %85'i, içinde zararlı veya yetersiz test edilmiş alev geciktirici kimyasallar içeriyordu. köpük.

Alev geciktiricideki kimyasal nedir?

Genel olarak alev geciktiriciler, içerdikleri maddelere göre gruplandırılır. brom, klor, fosfor, azot, metaller veya bor . Bromlu alev geciktiriciler — Brom içerir ve en çok kullanılan alev geciktiricilerdir.

Doğal alev geciktirici nedir?

DNA doğal bir alev geciktiricidir. DNA-Deoksiribonükleik asit. Nitrojen bazları-A,T,G,C ile alternatif bir fosfat ve şeker omurgasından yapılmıştır. DNA'daki nitrojen içeren bazlar, amonyak açığa çıkarır, bu da yanıcı gazları seyreltir ve yanma reaksiyonlarını engeller.

BPA alev geciktirici midir?

Giriiş. Bisfenol A polikarbonat/akrilonitril-bütadien-stiren polimer karışımları (PC/ABS), elektronik cihazlar için mühendislikte ve yangın davranışı konusunda yüksek talepleri olan nakliye gibi uygulamalarda kullanılır. ... Onlar en yaygın olarak kullanılan halojensiz alev geciktiriciler PC/ABS [1], [2], [3].

Alev geciktiriciler giysilerden yıkanır mı?

Evet, çamaşırları çamaşır makinesinde yıkamak giysilerdeki alev geciktirici maddeleri GİDERECEKTİR gün boyunca temas kurmuş olabilirsiniz. İşte bilimsel bir çalışma ile sorunuza cevap veren ilginç bir yazı: Kimya ve Mühendislik Haberleri: Yangın Geciktiriciler Çamaşırlarda Yıkanıyor.

Yangın geciktirici malzemeyi yıkayabilir misiniz?

Aleve dayanıklı giysilerinizi bir yumuşak deterjan hidrojen peroksit, hayvansal yağlar (donyağı sabunu) ve ağartıcı içermez. ... Aleve dayanıklı giysilerde asla yumuşatıcı veya kola kullanmayın. FR giysilerini evde yıkarken 120 Fahrenhayt'tan daha sıcak olmayan suda yıkamanız önerilir.

Yangın geciktirici sprey ne kadar sürer?

Daha küçük olanlar için ev tipi bir sprey şişesi kullanılabilir ve açılmamış geciktirici kapları dayanır 10 yıla kadar .

Brom neden yangın geciktirici olarak kullanılır?

Brom, alev geciktiricilerde yaygın olarak kullanılır. yüksek atomik kütlesi ve geniş bir uygulama ve polimer yelpazesinde genel çok yönlülüğü nedeniyle . ... Yangına dayanıklı hale getirilmesi gereken malzeme veya ürünlerin bileşimine, doğasına ve uygulamasına bağlı olarak, doğru türde alev geciktiriciler kullanılabilir.

Atış yastıklarının alev geciktiricileri var mı?

Yastıkların şu anda herhangi bir yanıcılık standardını karşılaması gerekmiyor, bu yüzden bulduğumuz gerçeği alev geciktiriciler şaşırtıcıydı. ... Alev geciktiriciler içeren yastıklar ve yatak pedleri bulduk ve bunların çoğu, hafızalı köpüğe benzer yoğun bir poliüretandan yapıldı.

Brom yangın geciktirici midir?

Bromlu alev geciktiriciler (BFR'ler), organohalojenler olarak bilinen geniş bir bileşik sınıfına aittir. BFR'ler, yüksek performans verimlilikleri ve düşük maliyetleri nedeniyle şu anda pazarlanan en büyük alev geciktirici grubudur. Ticari piyasada 75'ten fazla farklı BFR tanınır.

Halojenli alev geciktiriciler neden kötüdür?

Halojenli bileşikler aromatik halkalar dioksinlere ve dioksin benzeri bileşiklere bozunabilir özellikle üretim, yangın, geri dönüşüm veya güneşe maruz kalma gibi durumlarda ısıtıldığında. Klorlu dioksinler, Kalıcı Organik Kirleticilere İlişkin Stockholm Sözleşmesi tarafından listelenen oldukça toksik bileşikler arasındadır.

Yangın geciktirici solunursa ne olur?

Bu gazlar neden olur ağrılı solunum ve solunum yollarının şişmesi gibi şiddetli tahriş . Yüksek seviyelerde yetersizliğe neden olurlar.

Yangın Geciktirici, yangın geciktiriciden daha mı iyi?

her ikisi de iken aleve dayanıklı ve alev geciktirici yöntemlerin her ikisinin de güvenlik giyiminde ve diğer endüstrilerde yeri vardır, aleve dayanıklılık muhtemelen alev geciktirici alternatiflerden çok daha güvenli olarak kabul edilir.