Akamai kesintisi nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Coralie Walter
Puan: 4.6/5(39 oy)

Küresel internet altyapı şirketi Akamai, Perşembe gecesi bir saatten fazla süren bir kesinti yaşadı ve Hindistan ve denizaşırı ülkelerdeki birçok çevrimiçi uygulamayı kapattı. Bu, küresel ölçekte internet kullanımını etkileyen, birkaç ay içinde bir dağıtım ağını içeren ikinci büyük kesintiydi.

Akamai ne için kullanılır?

Akamai Technologies, Inc. küresel bir içerik dağıtım ağı (CDN), siber güvenlik ve bulut hizmeti şirketidir. web ve internet güvenlik hizmetleri sağlamak . Akamai'nin Intelligent Edge Platformu, dünyanın en büyük dağıtılmış bilgi işlem platformlarından biridir.

Akamai kesintisine ne sebep oldu?

Kesinti, saat 15:46'dan 17:09 UTC'ye kadar bir saatten biraz fazla sürdü ve bir yapılandırma güncellemesi bir DNS hatasını tetiklediğinde Steam, American Airlines, Fox News, HSBC ve daha pek çok müşteri web sitesini kesintiye uğrattı. ... Yazılım güncellemesinin geri alınmasıyla sorun giderildi.

Akamai kesintisi ne zaman oldu?

Açık 22 Temmuz, yaklaşık olarak 08:38 PT , Akamai'nin DNS'si—kullanıcıları CDN kenarına yönlendiren kritik bir hizmet—dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların müşterilerinin sitelerine erişmesini engelleyen bir kesinti yaşadı.

Akamai kesintisi düzeltildi mi?

Bunun için bir düzeltme uyguladık Bir Akamai sözcüsü CRN'ye yaptığı açıklamada, mevcut gözlemlere dayanarak hizmetin normal faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Etkinin tamamen hafifletildiğinden emin olmak için izlemeye devam edeceğiz.

İnternet neden iki saatliğine karardı - Akamai kesintisini tartışalım

45 ilgili soru bulundu

Akamai'nin açılımı nedir?

Akamai, 'ah-ka-my' olarak telaffuz edilir) Zeki veya 'havalı' için Hawaii .' Genel Web hızlandırma ve indirme, akış hizmetleri ve sunucu tarafı işlemeye ek olarak, Akamai kapsamlı bir medya yönetimi çözümü sunar.

Akamai yarışmacıları kimlerdir?

Akamai'ye Rakipler ve Alternatifler

  • F5.
  • Amazon Web Servisleri (AWS)
  • Bulut parlaması.
  • Imperva.
  • Microsoft.
  • Fortinet.
  • Citrix.
  • Barakuda.

Akamai hızlı DNS nedir?

Akamai'nin Edge DNS'i, bulut tabanlı bir çözümdür. 7/24 DNS kullanılabilirliği , DNS yanıt hızını artırır ve en büyük DDoS saldırılarını savuşturarak DNS güvenliğini sağlar. ... İsteğe bağlı bir eklenti olan Akamai DNSSEC, DNS sahtekarlığını ve manipülasyonunu önlemeye yardımcı olarak ek DNS güvenliği sağlar.

Akamai Edge DNS nedir?

Akamai Edge DNS bir küresel, yüksek düzeyde ölçeklenebilir alan adı sistemi (DNS) hizmeti güvenlik, DDoS olaylarına karşı dayanıklılık ve yüksek DNS yanıtı sunar.

DNS kesintisine ne sebep olur?

DNS yapılandırmasındaki hatalar DNS kesinti süresine neden olabilir. IP adresinin veya alan adının yanlış yazılmasından kaynaklanan kötü adresleme, komut dosyası hatası, yanlış güvenlik duvarı yapılandırması vb. gibi bir insan hatası olabilir. Güvenlik duvarıysa, izin verilip verilmediğini kontrol edebilirsiniz.

fastlyve Akamai arasındaki fark nedir?

Akamai, en eski CDN'lerden biridir ve genellikle en büyük küresel CDN olarak kabul edilir. ... Fastly, akışlı medya dağıtımı ve özel CDN dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunar, ancak Fastly en çok şu şekilde bilinir: bir 'gerçek zamanlı CDN' , değişikliklerin anında gerçekleştiği ve platformun 'önbelleğe alınamayan' içeriği iyi bir şekilde sunabileceği anlamına gelir.

CDN sunucusu nedir?

Bir içerik dağıtım ağı (CDN), Web içeriğinin dağıtımını hızlandıran, kullanıcıların bulunduğu yere yakınlaştıran, coğrafi olarak dağıtılmış bir grup sunucu vardır. ... CDN'ler, fiziksel konumunuza yakın proxy sunucularında web sayfaları, resimler ve video gibi içerikleri önbelleğe alır.

Netflix Akamai kullanıyor mu?

Netflix, tüm videolarını kendi içerik dağıtım ağından sunar ve video dağıtımı için Amazon'un CloudFront CDN'sini hiç kullanmaz. ... Ve sadece Akamai değil, herhangi bir BAMTech'in kullandığı üçüncü taraf CDN'ler , bunlardan birçoğunu kullanıyorlar.

Google Akamai kullanıyor mu?

Trafiğiniz halka açıldıktan sonra, Google'ın kendi İçerik Dağıtım Ağı (CDN) Ara Bağlantısı üzerinde çalışır. Bu hızlı, ama yeterince hızlı değil. Google, Akamai ile ortaklık kurdu. lider bir küresel CDN sağlayıcısı , Google'ın Bulutuna daha da fazla kanal açmak için.

Akamai çalışmak için iyi bir yer mi?

Great Place to Work kabul edilir işyeri kültürü değerlendirme ve tanımada 'Altın Standart' . Sertifikalı bir kuruluş olarak Akamai Technologies India Private Limited, 'En İyinin En İyisi'ni içeren bir liste olan '2019'da Çalışılacak Hindistan'ın En İyi Şirketleri' arasında değerlendirilmeye hak kazandı.

DNS hatası ne anlama geliyor?

Bir DNS sunucusunun, bir TCP/IP ağında bir etki alanı adını bir IP adresine dönüştürememesi . Bir şirketin özel ağında veya İnternet'te bir DNS hatası meydana gelebilir.

DNS sunucusu mu?

Etki Alanı Adı Sistemi (DNS) Sunucusu, bir sunucu web sitesi ana bilgisayar adlarını (örnek.com gibi) ilgili İnternet Protokolü veya IP adresleriyle eşleştirmek için özel olarak kullanılır. DNS sunucusu, genel IP adresleri ve bunlara karşılık gelen alan adlarından oluşan bir veritabanı içerir.

Akamai güvenli mi?

Akamai NetSession Arayüzü Güvenli mi? Akamai NetSession Arayüzü bir güvenli uygulama İnternetten indirme ve akışların hızını, güvenilirliğini ve verimliliğini artırmak için bilgisayarınıza yüklenebilir. Birçok yazılım ve medya yayıncısı tarafından size dosya veya akış sağlamak için kullanılır.

En hızlı CDN hangisi?

Akamai . Akamai, dünyanın en büyük dağıtılmış bilgi işlem platformlarından birinin avantajına sahiptir; tüm web trafiğinin %15 ila %30'u onlardan geliyor. Dünya çapında 2.200'den fazla PoP'ye sahipler ve piyasadaki en hızlı CDN olarak kabul ediliyorlar.

Akamai nasıl para kazanıyor?

Akamai'nin internet üzerinden trafik akışına erişim daha sonra güvenlik işini kurmak için kullandığı paha biçilmez içgörüler kazanmasına yardımcı oldu. Medya ve Taşıyıcı Bölümü: Bu bölüm de müşteri tipine göre yapılmaktadır. ... Web Bölümü: Bu bölüm de müşteri tipine göre yapılmaktadır.

Neden Akamai deniyor?

Cambridge merkezli bulut hizmetleri firması Akamai Technologies: 'Akamai adının anlamı Hawaii dilinde 'zeki' Akamai sözcüsü Jeff Young bir e-postada, ya da daha doğrusu, 'havalı' dedi. ... Boston merkezli bir çevrimiçi video teknolojileri firması olan Brightcove : Brightcove (Nasdaq: BCOV) için isim aslında coğrafyaya bir göndermedir.

Lolo Hawaii dilinde ne anlama geliyor?

LOLO (lō-lō) Hawaii dilinde bir kelime anlamı aptal, aptal veya çılgın .

Komo Mai ne yapar?

Ziyaret Et / Gir - Anlamı iki kelime öbeği Hoşgeldiniz .