Adiposis dolorosa tam olarak nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jensen Gibson
Puan: 4.4/5(50 oy)

Ağrılı yağlanma bir Ağrılı yağlı (adipoz) doku kıvrımları veya lipom adı verilen çoklu kanserli olmayan (iyi huylu) yağlı tümörlerin büyümesi ile karakterize durum . Bu durum en sık aşırı kilolu veya obez olan kadınlarda görülür ve belirti ve semptomlar tipik olarak 35 ila 50 yaşları arasında görülür.

Dercums hastalığı nasıl bir duygu?

Dercum hastalığının belirtileri nelerdir? Bu sendrom dört ana semptomdan oluşur: (1) çoklu, ağrılı, yağlı kitleler ; (2) genellikle menopoz çağındaki genel obezite; (3) zayıflık ve yorgunluk; ve (4) duygusal dengesizlik, depresyon, epilepsi, konfüzyon ve bunama dahil zihinsel rahatsızlıklar.

Dercum hastalığı ölümcül müdür?

Orphanet Nadir Hastalıklar Dergisi'nde yapılan bir incelemeye göre, Dercum hastalığı kadınlarda 5 ila 30 kat daha yaygın. Bu geniş aralık, Dercum hastalığının iyi anlaşılmadığının bir göstergesidir. Bu bilgi eksikliğine rağmen, Dercum hastalığının yaşam beklentisini etkilediğine dair bir kanıt yok .

Dercums hastalığı sakatlık için uygun mu?

Dercum hastalığı olan bireyler genellikle zayıflatıcı ağrı yaşadıklarından, bireyler bu koşulla SSDI'ye hak kazanabilir . Bu, özellikle işe gitmelerini ve kendilerinden istenen görevleri yerine getirmelerini neredeyse imkansız kılacak kadar şiddetli ağrı yaşayanlar için geçerlidir.

Ander hastalığı nedir?

Hariç. Ağrılı yağlanma bir yağ dokusunun çoklu ağrılı subkutan büyümesinin nadir bozukluğu . Dercum hastalığı, Ander sendromu, morbus Dercum, yağ dokusu romatizması, adipozalji veya lipomatozis dolorosa olarak da bilinir.

Dercum Hastalığı

23 ilgili soru bulundu