aaaa kayıtları gerekli mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Brenda Leffler
Puan: 4.1/5(36 oy)

1 Cevap. Başlığınızdaki soruyu cevaplamak için: Hayır, bir AAAA kaydı oluşturmak gerekli değildir web siteniz için çoğu trafik IPv4 üzerinden çalıştığı sürece, ancak IPv6'nın dağıtımının protokolü desteklemesinin daha fazla siteye sahip olması muhtemelen faydalı olacaktır.

AAAA kaydı ne için kullanılır?

AAAA kayıtları Bir alanı bir web sitesine bağlamak için bir IP adresi kullanan ve istediğiniz zaman alanınıza eklenebilen DNS kayıtları . A kayıtlarına benzerler, ancak AAAA kayıtları, A kayıtları tarafından kullanılan IPv4 adresleri yerine 128 bit/IPv6 adreslerine işaret eder.

AAAA kaydını silebilir miyim?

A/AAAA Kayıtlarını Silme: alanınızın DNS ayarlarındaki İşlemler sütununu kullanın Mevcut A/AAAA kayıtlarını istediğiniz zaman dişli sembolüne tıklayarak ve Kaydı Sil'i seçerek silmek için.

Bir AAAA kaydı neye benziyor?

AAAA kayıtları bir alan adını bir IP adresine yönlendirmeleri bakımından A kayıtlarına çok benzer . Buradaki sorun şu ki, IP adresi tipik bir IPv4 adresi değil: 255.255.255.255. 255.0. Bunun yerine, AAAA kayıtları aşağıdaki gibi IPv6 adreslerine işaret eder: 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334.

Neden AAAA kaydı deniyor?

Açıkça farklı bir adı olabilirdi, IPv6 adres kayıtları için AAAA adı bir IPv6 adresinin (128 bit) bir IPv4 adresinin (32 bit) dört katı büyüklüğünde olması ile ilgili olarak .

AAAA Kayıtlarıyla Çalışmak: DNS'yi Kolaylaştıran Öğreticiler

30 ilgili soru bulundu

AAAA sorgusu nedir?

Bir AAAA kayıt haritaları etki alanını barındıran bilgisayarın IP adresine (Sürüm 6) bir etki alanı adı . Bir isimden internete bağlı bir bilgisayarın IP adresini bulmak için AAAA kaydı kullanılır. ... Örneğin, tüm DNSimple ad sunucuları bir IPv6 adresine atanır ve IPv4 veya IPv6 aracılığıyla sorgulanabilir.

Cname veya bir kayıt kullanmalı mıyım?

Genel kurallar: Belirli bir makineye hangi IP adreslerinin atanacağını yönetiyorsanız veya IP sabitse (bu en yaygın durumdur) bir A kaydı kullanın. Kullanın Bir adı başka bir adla takmak istiyorsanız CNAME kaydı ve aynı ad için başka kayıtlara (e-postalar için MX kayıtları gibi) ihtiyacınız yoktur.

Bir kayıt Cname'yi gösterebilir mi?

CNAME kaydı oluşturamazsınız ana alan adının (alanim.com) kendisi için bu bir A kaydı olmalıdır. ... MX veya NS (ad sunucusu) kayıtları hiçbir zaman bir CNAME kaydına değil, yalnızca A kayıtlarına işaret edebilir.

Route 53 neden gerekli?

53 numaralı rota önemli uygulamaların gerektirdiği güvenilirlik düzeyini sağlamak için tasarlanmıştır . Dünyanın her yerindeki DNS sunucularından oluşan küresel bir her noktaya yayın ağı kullanan Route 53, ağ koşullarına bağlı olarak sorguları en uygun konumdan otomatik olarak yanıtlayacak şekilde tasarlanmıştır.


AAAA Cname nedir?

En çok kullanılan DNS kayıtları ve neleri etkiledikleri:

AAA: eklenen IPv6 adresidir . Gösterilen web sitelerini etkiler (web sitesi tarayıcısı IPv6'yı tercih eder). CNAME: eklenen alan adıdır ve yalnızca bir alt alan adı içindir. İstenen etki alanındaki alt etki alanını yönlendirir. MX: eklenen e-posta sunucusunun adıdır (örneğin mx1.active24.com).

DNS'de ve A ile AAAA kaydı arasındaki fark nedir?

Konu DNS çözümü olduğunda A ve AAAA kayıtları eşit derecede önemlidir. Aradaki fark, A kayıtlarının IPv4 adresine karşılık gelen bir ana bilgisayar adını çözmek için kullanılır , AAAA kayıtları ise bir IPv6 adresine karşılık gelen bir alan adını çözümlemek için kullanılır.

AAAA kaydımı nasıl güncellerim?

(Veya mevcut bir kaydı güncellemek için: imlecinizi AAAA Kaydının üzerine getirin ve sağda görünen Değiştir seçeneğini tıklayın.) AAAA Kaydı Seçin açılır menüden Ekle düğmesini tıklayın. Gerekirse Alt Etki Alanı'nı ve ardından ilgili alanlara AAAA Kaydı'nı (IPv6 Adresi) girin. Güncelle'yi tıklayın.

AAAA kayıtlarını nasıl kurarım?

Alanınızda bir AAAA kaydı oluşturun

  1. One.com kontrol panelinde oturum açın.
  2. Gelişmiş ayarlar kutucuğunda DNS ayarları'na tıklayın.
  3. DNS kayıtlarına gidin.
  4. Yeni kayıt oluştur altında, AAAA'yı tıklayın.
  5. Aşağıdaki ayrıntıları girin: - Ana bilgisayar adı: alanı işaret etmek için boş bırakın veya bir alt alan adı girin. ...
  6. Ayarlarınızı kaydetmek için Kayıt oluştur'a tıklayın.


DNS AAAA kayıtları nedir?

Bir AAAA (telaffuz edilen dörtlü A) kaydı bir IPv6 adresiyle eşleşen bir DNS kaydı . AAAA kayıtları tüm müşteriler için mevcuttur. Şu anda IP adresleri, 0-255 arasında değişen 4 sayı kümesinin bulunduğu internet protokolünün 4. sürümüne dayanmaktadır.

Sembol DNS'de ne anlama geliyor?

Genel olarak @ anlamına gelir 'geçerli etki alanı 'dns'de. Örnek: TXT @ 'v=spf1 a include:_spf.google.com ~all' Jonathan Johnson ∙ Bir DNS kaydındaki @, alan içindeki adlandırılmış bir kayıttan ziyade 'bu alan için çözümle' anlamına gelir (yani, örneğin çözümle). www.example.com yerine .com)

DNS 53 nedir?

Amazon Route 53 gibi bir DNS hizmeti, www gibi insan tarafından okunabilen adları çeviren küresel olarak dağıtılmış bir hizmet. example.com'u 192.0 gibi sayısal IP adreslerine yerleştirin. 2.1 Bilgisayarların birbirine bağlanmak için kullandıkları.

Route 53 iyi mi?

53 numaralı rota Amazon Web Servislerinde barındırılanlar için en iyi DNS çözümü (AWS kaynaklarına takma adları kolayca ayarlayabilirsiniz): S3 Buckets, Elastic Load Balancer, vb. Birden çok etki alanına veya AWS'de barındırılan tek bir etki alanına sahip tüm kuruluşlar buna uygundur.


Route 53'e ihtiyacınız var mı?

Gerçekten bir EIP'ye ihtiyacınız yok ve Route53'ün bir avantajı var (diğer DNS sağlayıcınız bir API aracılığıyla değişikliklere izin vermiyorsa). EC2 örneklerinin IP'si dinamik olsa da (örneği durdurursanız değişir, ancak basitçe yeniden başlatırsanız değişmez), Route53 API'sini kullanarak bir EIP'ye ihtiyacınız yoktur.

CNAME ve DNS arasındaki fark nedir?

CNAME kaydı ile ALIAS kaydı arasındaki temel fark, sonuçta değil — ikisi de başka bir DNS kaydına işaret eder — ancak sorgulandığında hedef DNS kaydını nasıl çözdüklerini gösterir. Bu farkın bir sonucu olarak, birinin apeks bölgesinde (örneğin, example.com gibi çıplak alan) kullanımı güvenlidir ve diğeri değildir.

Bir CNAME bir IP adresine işaret edebilir mi?

Bir alan veya alt alan, başka bir alanın takma adı olduğunda, A kaydı yerine 'kurallı ad' (CNAME) kaydı kullanılır. Tüm CNAME kayıtları bir alanı işaret etmelidir, asla bir IP adresini göstermemelidir .

İki CNAME kaydınız olabilir mi?

Yapamazsın . Bir CNAME, bir kaydı bir başkası için başka bir ad yapar. Bir kaydın iki ad için CNAME'leri olabilseydi, bu ikisi için başka bir ad değil, tamamen yeni bir şey için bir ad olurdu, bu da bir CNAME girişini uygunsuz hale getirirdi.


Bir A kaydı başka bir alanı işaret edebilir mi?

CNAME Kayıtlarındaki Kısıtlamalar

CNAME kayıtları başka bir alan adına işaret etmelidir , asla bir IP adresine. Bir CNAME kaydında tanımlanan bir ana bilgisayar adının, RRSIG ve NSEC gibi DNSSEC kayıtları dışında başka türlerde (MX, A vb.) başka kaynak kaydı olmamalıdır.

Bir rekor ne anlama geliyor?

Bir A kaydı bir bir etki alanını bir IP adresine yönlendiren DNS kaydı türü , genellikle bir barındırma sağlayıcısı. A'daki A kaydı, adres anlamına gelir. ... A kaydınız, bu DNS sunucularının alan adınıza karşılık gelen IP adresine sahip olmasını sağlar.

A kaydı gerekli mi?

Evet, çoğu DNS sunucusunda Varsayılan Kayıtlar A tipi (veya IPv6 adresleri için AAAA) olmalıdır. Tamam, bunu temizlediğin için teşekkürler. Varsayılan bir kayda sahip olmak zorunlu mu? Yaygın değil, ama hayır, zorunlu değil .

DNS'de PTR ne anlama geliyor?

Bir DNS işaretçi kaydı (kısaca PTR), bir IP adresiyle ilişkili alan adını sağlar. Bir DNS PTR kaydı, bir alan adıyla ilişkili IP adresini sağlayan 'A' kaydının tam tersidir.