Aşağıdaki teknolojilerden hangisi trafiği şeffaf bir şekilde dağıtır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

İsteyen: Pearline Konopelski DVM
Puan: 4.4/5(29 oy)

Bu kümedeki terimler (22) Aşağıdaki teknolojilerden hangisi, sanal IP adresleri ve paylaşılan bir ad kullanarak trafiği birden çok sunucu arasında şeffaf bir şekilde dağıtır? ***Ağ Yük Dengeleme (NLB) sanal IP adresleri ve paylaşılan bir ad kullanarak trafiği birden çok sunucu arasında şeffaf bir şekilde dağıtır.

Aşağıdakilerden hangisi NLB için önkoşullardan biridir?

NLB için Önkoşullar

  • Bir NLB kümesindeki tüm ana bilgisayarlar aynı alt ağda olmalıdır: Düğümler arasındaki gecikme 250 ms'nin üzerindeyse NLB yakınsama sağlayamayacağı için bu önerilir.
  • Bir NLB kümesindeki tüm ağ bağdaştırıcıları, tek noktaya yayın veya çok noktaya yayın kullanacak şekilde yapılandırılmalıdır: Bu trafik türlerinin karıştırılması desteklenmez.

MAC adresi hangi NLB kümesi çalışma modunda?

İçinde tek noktaya yayın modu , NLB, etkinleştirildiği ağ bağdaştırıcısının istasyon MAC (ortam erişim denetimi) adresini yeniden atar ve tüm küme ana bilgisayarlarına aynı MAC adresi atanır.

NLB kümesindeki bağlantı noktası kurallarının işlevi nedir?

Bağlantı noktası kuralları, Ağ Yükü Dengeleme (NLB) kümesinin nasıl çalıştığını denetler. Çeşitli TCP/IP trafiği türlerinin kontrolünü en üst düzeye çıkarmak için bağlantı noktası kurallarını ayarlayabilirsiniz. her bağlantı noktasının küme ağı trafiğinin nasıl işlendiğini kontrol edin . Bir bağlantı noktasının ağ trafiğinin işlendiği yönteme filtreleme modu denir.

Depolama aygıtları genellikle ağda yalnızca tek bir kümeye nasıl atanır?

- Bir depolama aygıtı yalnızca bir kümeye atanabilir. Bu genellikle ile gerçekleştirilir mantıksal birim numarası (LUN) maskeleme veya bölgeleme . ... ***iSCSI depolama bağlantıları kullanıyorsanız, kümelenmiş her sunucunun küme depolamasına ayrılmış bir veya daha fazla ağ bağdaştırıcısı veya ana bilgisayar veri yolu bağdaştırıcısı olmalıdır.

LAN Modeli

44 ilgili soru bulundu

Bilgisayarlar WSUS'ta gruplara hangi iki yolla atanabilir?

İki yöntemden birini kullanarak bilgisayarları bilgisayar gruplarına atayabilirsiniz, sunucu tarafı hedefleme veya istemci tarafı hedefleme . Sunucu tarafı hedefleme ile, bir veya daha fazla istemci bilgisayarı aynı anda bir bilgisayar grubuna manuel olarak taşırsınız.

Hangi depolama teknolojisi, genellikle küme düğümlerinin fiziksel olarak sürücülere yakın olmasını gerektiren düşük maliyetli bir seçenektir?

***Paylaşılan seri bağlı SCSI (SAS) küme düğümlerinin fiziksel olarak sürücülere yakın olmasını gerektiren düşük maliyetli bir seçenektir. Tipik olarak, SAS, küme düğümleri için sınırlı sayıda bağlantıya sahiptir.

Aşağıdakilerden hangisi bir NLB küme yanıt seçenekleri grubundaki bağlantı noktası kurallarının işlevidir?

Aşağıdakilerden hangisi bir NLB kümesindeki bağlantı noktası kurallarının işlevidir? Kümenin ana bilgisayarları arasında hangi bağlantı noktalarının dengeli olduğunu tanımlarlar.

Bir kümeye düğüm eklemek için kullanılan bir hesaba, bu hesap bir etki alanı yöneticisi değilse hangi izin verilmelidir?

Hesap bir etki alanı yöneticisi değilse, hesabın Bilgisayar Nesneleri izni oluştur etki alanında.

Özel bir sanal anahtar oluşturduktan sonra hangi sunucular birbirleriyle iletişim kurabilir?

Özel bir sanal anahtar oluşturduktan sonra hangi sunucular birbirleriyle iletişim kurabilir? Yalnızca alt bölümlerdeki sanal makineler sadece birbirleriyle iletişim kurabilir. Sanal ağ bağdaştırıcıları için Hyper-V, bireysel MAC adresleri oluşturmak için 256'ya kadar bir değer atar.

NLB'de bu küme çalışma modunu kullanırken, her ana bilgisayardaki ağ arabirimine ikinci bir MAC adresi eklenir mi?

çok noktaya yayın – NLB, her düğümün NIC'sine bir katman 2 MAC adresi ekler. Her NLB küme düğümü, temelde iki MAC adresine sahiptir, gerçek olanı ve NLB tarafından oluşturulan adresi. Çok noktaya yayın ile, paketleri yalnızca NLB kümesinin üyelerine göndermesi için anahtarda statik girişler oluşturabilirsiniz.

Küme çalışma modu nedir?

küme çalışma modu kümenin ağ adresini nasıl yapılandırdığınızı ve bu adresin mevcut ağ bağdaştırıcı adresleriyle nasıl ilişkili olduğunu belirler . ... Bir küme içindeki tüm düğümler aynı küme işlemleri modunu kullanmalıdır.

NLB'de tek noktaya yayın ve çok noktaya yayın nedir?

* MS NLB iki yapılandırmayı destekler: tek noktaya yayın modu veya çok noktaya yayın modu. Tek noktaya yayın modu, tüm küme üyelerinin mevcut MAC adresini, tüm düğümler tarafından paylaşılan yeni bir küme MAC adresiyle değiştirir. Çok noktaya yayın modu, küme MAC adresini düğüm bağdaştırıcısına ekler, ancak orijinal adresi de bırakır.

NLB kümesini oluşturmanın bir parçası olarak ne oluşturulmalıdır?

Bir NLB kümesi oluşturmak için şu adımları gerçekleştirin: Ağ Yük Dengeleme Yöneticisi uygulamasını başlatın (Başlat, Programlar, Yönetimsel Araçlar, Ağ Yük Dengeleme Yöneticisi). ... Ayrıca, siz NLB'nin yanıt vermesi için IP adreslerini yapılandırabilir . Gerektiği gibi ekleyin, ardından İleri'ye tıklayın.

NLB'yi nasıl kurarım?

NLB kümesi çalışma modunu yapılandırmak için aşağıdaki adımları kullanın:

  1. Sunucu Yöneticisi'nde Yönetimsel araçlar'ı ve ardından Ağ Yük Dengeleme Yöneticisi'ni seçin.
  2. NLB Yöneticisi kümeyi zaten listelemiyorsa kümeye bağlanın.
  3. Kümeye sağ tıklayın ve Küme Özellikleri'ni seçin.

Microsoft NLB nedir?

bu Ağ Yük Dengeleme (NLB) özelliği, TCP/IP ağ protokolünü kullanarak trafiği birkaç sunucu arasında dağıtır. NLB, uygulamaları çalıştıran iki veya daha fazla bilgisayarı tek bir sanal kümede birleştirerek, web sunucuları ve diğer kritik görev sunucuları için güvenilirlik ve performans sağlar.

Windows Server 2016'da istemci Hyper V özelliğini kullanmak için aşağıdaki gereksinimlerden hangisinin karşılanması gerekir?

Windows Server 2016'da İstemci Hyper-V özelliğini kullanmak için aşağıdaki gereksinimlerden hangisinin karşılanması gerekir? (Uygun olan tüm seçenekleri işaretleyin.) Bilgisayar, ikinci düzey adres çevirisi (SLAT) teknolojisini içeren 64 bit işlemciye sahip olmalıdır . Bilgisayarın en az 4 GB belleği olmalıdır.

Bir yük devretme kümesi oluşturulduğunda Active Directory'ye ne tür bir nesne eklenir?

Microsoft Windows 2008 Yük Devretme Kümeleri ile, Küme Adı nesnesi (CNO) gibi sanal bilgisayar nesneleri , küme oluşturulduğunda Active Directory'ye eklenir.

Küme izinlerini nasıl kontrol ederim?

Kümelenmiş hizmetlerden veya uygulamalardan birinin bilgisayar hesabına sağ tıklayın ve ardından Özellikler'e tıklayın. Açık Güvenlik sekmesi , küme adı hesabının izinleri olan hesaplar arasında listelendiğini onaylayın ve seçin.

Aşağıdakilerden hangisi, tasarlamanız gereken tek noktaya yayın modunda NLB kümelerini kullanmanın kısıtlamalarından biridir?

Aşağıdakilerden hangisi, tasarlamanız gereken tek noktaya yayın modunda NLB kümelerini kullanmanın kısıtlamalarından biridir? Sen düğümleri küme ağından farklı bir TCP/IP alt ağından yönetiyorsanız, ayrı küme ve yönetim ağ bağdaştırıcılarına ihtiyaç duyacaktır .

Windows Server NLB özellikleri nelerdir?

Windows Ağ Yükü Dengeleme (Windows NLB), Windows Server 2008 R2'de yerleşik bir özelliktir. Windows NLB'si yük dengeleme ve hata toleransı sağlar . Windows NLB ile birden çok sistem çevrimiçi işleme isteğiniz olur. Her sistemin kendi IP adresi vardır, ancak sanal IP adı verilen ikinci bir IP adresini paylaşır.

İstemci erişimi için WSUS sunucusu tarafından kullanılan varsayılan HTTP bağlantı noktaları nelerdir?

Varsayılan olarak, WSUS, HTTP için 8530 numaralı bağlantı noktasını kullanır ve 8531, HTTPS için Kullanılmış. WSUS sunucusundaki güvenlik duvarı, bu bağlantı noktalarında gelen trafiğe izin verecek şekilde yapılandırılmalıdır. SSL olmadan kullanıyorsanız 8530 numaralı bağlantı noktasına izin verebilirsiniz.

Bir yük devretme kümesi için gereken minimum düğüm sayısı nedir?

Belgeler, bir kümenin en azından ihtiyacı olduğunu söylüyor üç düğüm . İki ana bilgisayarda çalışabildik ve yük devretme testi işe yaradı.

Özel konfigürasyonlara sahip kümeler tarafından hangi çekirdek türü kullanılır?

***Düğüm ve Dosya Paylaşımı Çoğunluk nisabı türü özel konfigürasyonlara sahip kümeler için kullanılır. Bir disk tanığı kullanmak yerine, bir dosya paylaşımı tanığı kullanır.

Bir küme yanıt seçeneği grubu için paylaşılan depolamayı yapılandırırken aşağıdaki öğelerden hangisi gerekli değildir?

Bir küme için paylaşılan depolamayı yapılandırırken aşağıdaki öğelerden hangisi gerekli değildir? Diskler MBR değil, yalnızca GPT olmalıdır .