Aşağıdakilerden hangisi ekilebilir arazilere örnektir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Estefania Moore
Puan: 4.7/5(30 oy)

Seçenek (b) ekilemez arazi ekilebilir çorak arazinin bir örneğidir. Şunları içerir: Daimi mera ve otlak. Çeşitli ağaç bitkilerinin altındaki araziler, net ekim alanına dahil olmayan bahçeler.

ekilebilir çorak arazi nedir?

Kültürlenebilir Atık Arazi: Bu ekim için uygun arazi içerir , bir kez ekime alınmış olsun veya olmasın , ancak şu veya bu nedenle cari yıl dahil olmak üzere son beş yıl veya daha fazla ardarda ekilmemiş .

Aşağıdakilerden hangisi ekili araziye örnektir?

Mevcut nadas arazileri ekilebilir çorak arazilerin en iyi örnekleridir.

10. sınıf ekilebilir atık arazi nedir?

İşlenebilir çorak arazi. Bu beş yıldan fazla tarım yapılmadan bırakılan arazi .

Nadas alanları net ekim alanına dahil mi?

Çeşitli Ağaç Bitkilerinin Altındaki Arazi, vb. : Bu, 'Net ekilen alan' kapsamına girmeyen ancak bazı tarımsal kullanımlara konu olan tüm ekilebilir arazileri içerir. ... Böyle bir arazi olabilir nadas veya kullanılmayan çalılar ve ormanlarla kaplıdır.

Arazi Kullanımı | Kaynak ve Geliştirme | Coğrafya | 10. Sınıf | Mıknatıs Beyinler

31 ilgili soru bulundu

Net ekili alan ve nadas alanı nedir?

net ekilen alan toplam tarla alanı içinde tarımın yapıldığı alan . nadas arazi, verimsiz olan atık arazi anlamına gelir veya Hintçe BANJAR JAMIN diyebilirsiniz.

Nadas arazisi brüt tarım alanına dahil midir?

(vii) Toplam/Brüt Sulanmayan Alan: Brüt ekili alandan brüt sulanan alan düşülerek ulaşılan alandır. ... ekilebilir arazi : Ekilen net alan, mevcut nadaslar, mevcut nadas dışındaki nadas alanları, ekilebilir atık araziler ve muhtelif ağaç mahsulleri altındaki arazilerden oluşmaktadır.

kültürlenebilir ne demek?

: kültürlü : ekilebilir.

Nadas arazisi neye denir?

nadas arazisi tüm ekilebilir arazi ya ürün rotasyon sistemine dahil edilmiş ya da iyi tarım ve çevre koşullarında (GAEC) muhafaza edilmiş, çalışılmış olsun ya da olmasın, ancak bir ürün yılı boyunca hasat edilmeyecek olan. ... hiçbir ekin olmayan çıplak arazi.

Coğrafyada atık arazi nedir?

Wasteland Restorasyonu Arka Planı toprağın düşük üretim kapasitesine sahip olabileceği bozulmuş araziler . Çorak alanlar, erozyon, değişen ekim, yüksek tuzluluk veya alkalilik, nehir kıyısı arazileri veya su birikintisinden veya nem eksikliğinden etkilenen arazileri içerir.

Tarıma elverişli olmayan arazilere ne ad verilir?

Cevap: Bu tür arazilere denir. çorak arazi .

Aşağıdakilerden hangisi tek bir mahsulün büyük bir alanda yetiştirildiği bir tarım sistemini tanımlar?

Cevap: (i)(b) plantasyon tarım Tek bir mahsulün geniş bir alanda yetiştirildiği bir tarım sistemini tanımlar.

Çevre bilimi çorak arazi nedir?

çorak araziler üretkenliği düşük olan ve toprak erozyonu, stres koşulları ve düşmanca çevre koşullarından ciddi şekilde etkilenen ekolojik olarak istikrarsız araziler . Bu alanlar terk edilmiş maden arazileri, maden atıkları bertaraf sahası, ormansızlaştırılmış alanlar, aşırı otlatma alanları ve çorak araziler olabilir.

Dost ve ekilebilir atık arazi ile ne demek istiyorsun?

Kültürlenebilir Atık Arazi: Bu ekim için uygun arazi içerir , bir kez ekime alınmış olsun veya olmasın , ancak şu veya bu nedenle cari yıl dahil olmak üzere son beş yıl veya daha fazla ardarda ekilmemiş .

Nadas arazisi ile ekilebilir atık arazi arasındaki fark nedir?

2. Nadas arazisinde, arazi bir veya daha az tarım yılı boyunca işlenmeden bırakılırken, ekilebilir atık arazilerde, arazi beş yıldan fazla tarım yapılmadan bırakılır .

Kültürel çöplükten kastınız nedir?

1. Kültürel Çorak Toprak: Bazı işlemlerden sonra tarım veya ağaçlandırma amacıyla geliştirilebilen atık araziler . Toprağın alkaliliği, toprağın erozyonu, su birikintisi vb. nedenlerle kullanılmazlar.

9. nadas arazisi sınıfı nedir?

Nadas atıfta bulunan terimdir Sürülmüş ve sürülmüş, ancak büyüme mevsimi boyunca ekilmemiş bir arazi .

Nadas alanı Sınıf 8 nedir?

Cevap: Bir nadas alanı Çiftçinin sürdüğü, ancak tarlanın tekrar daha verimli hale gelmesi için bir veya daha fazla sezon boyunca ekmediği arazi. .

Brainly'deki nadas arazisi nedir?

Cevap: Nadas Toprakları üzerinde ekin olmayan tarım arazisi , genellikle bir yıl mahsul yetiştirmek için doğurganlığını geri kazanmak için.

Çorak arazi Sınıf 10 ile ne demek istiyorsun?

Çorak. çorak arazi gibi nedenlerle arazi tarım amaçlı kullanılmamıştır. gübre kullanımından dolayı arazi çoraktı. Arazi artık ekim için kullanılamıyor ve verimliliğini yitirdi.

Kültürlü bir kelime mi?

sıfat . Kültürlenebilen veya yetiştirilebilen ; ekilebilir.

Kültürlenebilir çorak arazi Mcq ile ne demek istiyorsun?

Cevap: Kültürlenebilir Atık Arazi ekim için uygun arazi içerir , hasat için bir kez alınmış veya alınmamış, ancak cari yıl da dahil olmak üzere son beş yılda sırayla hasat edilmemiş.

Toplam kırpılmış alanı nasıl hesaplarsınız?

Bu toplam alan, toplam kırpılan alan veya ekilen toplam alan olarak da bilinir. Birden Fazla Ekilen Alan: Tarım yılı boyunca birden fazla ürünün ekildiği alanları ifade eder. Bu tarafından elde edilir Brüt Tarladan Ekilen Net Alanın düşülmesi .

Brüt ekili alanı nasıl hesaplarsınız?

Brüt Kırpılmış Alan (GCA), bir kez ekilen toplam alan hem de belirli bir yılda bir kereden fazla. Mahsul bir araziye iki kez ekildiğinde, alan GCA'da iki kez sayılır. Öte yandan, Net Ekilen Alan, mahsulün ekildiği ancak yalnızca bir kez sayılan alandır.

Net ekili ve brüt kırpılmış alan nedir?

Net ekilen alan ekinler ve meyve bahçeleri ile ekilen toplam alan . Toplam mahsulün yılda sadece bir kez yetiştirildiği bir alanı temsil eder. Brüt kırpılmış alan, yılda bir veya daha fazla ekilen mahsul ve meyve bahçesinin toplam alanıdır.